Frederik Karel van Pruisen (1893-1917)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frederik Karel van Pruisen
Frederik Karel van Pruisen
Persoonlijke informatie
Volledige naam Tassilo Willem Humbert Leopold van Pruisen
Geboortedatum 6 april 1893
Geboorteplaats Potsdam
Overlijdensdatum 6 april 1917
Overlijdensplaats Saint-Étienne-du-Rouvray
Nationaliteit Vlag van Duitsland Duitsland
Sportieve informatie
Discipline paardensport
Onderde(e)l(en) springconcours
Club Berliner SC, Berlin (GER)
Olympische Spelen 1912
Portaal  Portaalicoon   Sport

Tassilo Willem Humbert Leopold Frederik Karel van Pruisen (Potsdam, 6 april 1893Saint-Étienne-du-Rouvray, 6 april 1917) was een Duitse prins uit het Huis Hohenzollern.

Hij was het derde kind en de tweede zoon van prins Frederik Leopold van Pruisen en Louise van Sleeswijk-Holstein-Sonderburg-Augustenburg, een zuster van de Duitse keizerin Augusta Victoria.

Frederik Karel was een verwoed paardrijder. Tijdens de Olympische Spelen van 1912 in Stockholm veroverde hij op het paard Gibson Boy een bronzen medaille bij het springconcours voor landenteams.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende hij in de Duitse luchtmacht. Tijdens een vlucht werd zijn toestel geraakt. Hij moest nabij Saint-Étienne-du-Rouvray landen in het niemandsland. Daar werd hij beschoten door Australische troepen, die de gewonde Duitser krijgsgevangen namen. Op 6 april 1917, precies op zijn 24ste verjaardag, overleed hij aan zijn verwondingen.

Zie de categorie Prince Friedrich Karl of Prussia (1893–1917) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.