Fresh Del Monte Produce

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fresh Del Monte Produce Incorporated
Ingang tot de bananenplantage van Bandegua SA in het Guatemalteekse departement Izabal, naast de mayaplek Quiriguá. Bandegua is een dochteronderneming van Fresh Del Monte Produce.
Beurs NYSE: FDP
Oprichting San Francisco, Californië, Verenigde Staten in 1886
Sleutelfiguren Mohammad Abu-Ghalazeh Chairman & CEO, Hani El-Naffy President & COO, Richard Contreras SVP & CFO
Hoofdkantoor 241 Sevilla Avenue, Coral Gables, Florida, Verenigde Staten
Werknemers 44.000 (2012)
Producten fruit, conserven, vruchtensap
Omzet/jaar Gestegen US$ 3,7 miljard (2013)[1]
Winst/jaar Gedaald US$ 37 miljoen (2013)[1]
Website Fresh Del Monte Produce Incorporated
Portaal  Portaalicoon   Economie

Fresh Del Monte Produce is een internationale onderneming actief in landbouw, distributie en verkoop van fruit en groenten. Fresh Del Monte Produce is ook actief in de productie en verkoop van fruit-conserven en vruchtensap in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1886. In 1989 wordt het moederbedrijf Del Monte Corporation gesplitst in Del Monte Tropical Fruit en Del Monte Foods. In 1993 wordt de naam van de eerste gewijzigd in Fresh Del Monte Produce. In 1996 wordt het overgenomen door Freshgio Limited, een op de Kaaimaneilanden geregistreerd bedrijf en een jaar later wordt het genoteerd op de aandelenbeurs van New York. In 2004 neemt het de Europese activiteiten van Del Monte Foods over inclusief de belangen in het Midden-Oosten en diverse ex-Sovjet-Unie landen.

Fresh Del Monte Produce verkoopt haar producten onder meer onder de merknamen Del Monte, MAG (meloenen), UTC (bananen), ROSY (bananen). Een belangrijk product is ananas in blik, maar ongeveer de helft van de omzet wordt gerealiseerd met de verkoop van bananen.

Fresh Del Monte Produce Incorporated is statutair gevestigd in George Town, Kaaimaneilanden.

De verkooporganisatie voor de Benelux, Del Monte (Holland) BV, is gevestigd in Bleiswijk, Zuid-Holland, Nederland. Een holdingmaatschappij, Del Monte BV is ook gevestigd op dit adres.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]