Frieza Saga

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Frieza Saga of Freeza Saga is het tweede grote verhaal in de animeserie Dragon Ball Z. De sage werd voor het eerst uitgezonden in Japan in het televisieseizoen 1990-1991.

Frieza is een superschurk met vijf vormen en een team van helpers genaamd Ginyu Force, onder leiding van Ginyu.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Goku is op weg naar Namek om de planeet te redden van Frieza. Gohan, Bulma, Krillin en Vegeta zijn daar ook. Als hij op Namek aankomt ziet hij dat alles is verwoest. Daar moet hij eerst vechten tegen de Ginyu Force. Als hij ze allemaal heeft verslagen behalve Ginyu neemt Ginyu zijn lichaam over: dan zijn Goku en Ginyu van lichaam verwisseld. Ginyu was al zo verzwakt door Goku dat Goku moeite heeft om te vliegen met het lichaam van Ginyu.

Als hij aankomt bij Gohan en Vegeta ziet hij zijn eigen lichaam terug maar Gohan kan Goku niet verslaan en Vegeta ook niet. Dan wordt Gohan zo boos dat hij een kamehameha afvuurt die Ginyu raakt en Goku de lichamen verwisselt, zodat ieder weer in zijn eigen lichaam zit. Dan is Goku zo uitgeput dat hij in een capsule moet rusten terwijl Frieza nog rondloopt.

Vegeta wil Frieza verslaan, maar Piccolo is er al en is tegen Frieza aan het vechten. Hij was aan het winnen tot Frieza verandert in zijn grotere vorm. Piccolo is net sterk genoeg om hem te verslaan totdat hij weer verandert en dan duizenden stralen af begint te vuren.

Als Vegeta aankomt ligt Piccolo halfdood op de grond met paars bloed om zich heen. Vegeta lacht en gaat op Frieza af en gooit hem op de grond en dan veranderd Frieza in zijn voorlaatste vorm. Dan ontwijkt hij Vegeta met gemak en lacht dan en zegt dat Vegeta zal sterven, om vervolgens een energiestraal dwars door hem heen te schieten.

Vegeta ligt op de grond op een hoopje, is halfdood en is niet meer in staat om iets te zeggen. Gohan is nog steeds aan het wachten bij Goku. Als Goku hersteld is gaat hij op Frieza af. Maar dan zegt Frieza: stop, of je vriend Krillin gaat eraan!. Krillin schreeuwt het uit en ontploft dan. Goku is zo woedend dat hij een Super Saiyan wordt. Frieza zegt bang: nee, dat kan niet, dat bestaat niet. Dan verslaat hij Frieza maar hij neemt dan zijn krachtigste vorm aan: een deathball. Een deathball is een grote paarse roodachtige bal die planeten vernietigt. En nu stuurt hij die naar Namek waar Gohan, Vegeta en Piccolo zich bevinden: die zullen dan allemaal sterven.

Goku vecht een hele tijd tegen Frieza tot hij een supersterke kamahameha op hem afvuurt en hem verslaat. Hij ligt daar nu snakkend naar adem en zegt: Vervloekte... Kakarot!. Dan brengt Goku nog even snel iedereen in veiligheid en als zij net weg zijn ontploft de planeet. Iedereen denkt dat Goku dood is: zijn zoon, Gohan, huilt.

Maar als ze terug op aarde komen zien ze Trunks en die voorspelt dat Goku terugkomt en iedereen is blij en wacht tot die dag. Maar ze vragen zich af of die dag wel komt. Maar dan op de dag dat Trunks voorspelde, komt Goku ook terug. Gohan is zo blij en Goku heeft ook nog iets nieuws geleerd: Instant Transmission (Teleportatie).