Fritz Haarmann

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fritz Haarmann
Friedrich Haarmann.jpg
Bijnaam Slager van Hannover
Geboren 25 oktober 1879
Hannover
Overleden 15 april 1925
Hannover
Nationaliteit Flag of the German Empire.svg Duitse Rijk
Straf Doodstraf
Beroep Slager

Fritz Haarmann (Hannover, 25 oktober 1879 – aldaar, 15 april 1925) was een beruchte seriemoordenaar en kannibaal uit de Duitse stad Hannover.

De Slager van Hannover begon inderdaad als slager, maar vermoordde in de jaren 1918 tot 1924 minstens 24 jonge daklozen. Hij vermoordde zijn slachtoffers terwijl hij seks met hen had: hij geraakte in een soort seksuele trance waarin hij zijn slachtoffers vermoordde door hun keel door te bijten.

Hij zocht zijn slachtoffers uit door op stations rond te hangen en daar jonge zwervers op te pikken. Hij nam ze mee naar huis, dwong ze tot seks en vermoordde ze daarna. Het gerucht ging dat hij hun vlees verkocht op de zwarte markt als varkensvlees, maar dit werd nooit bewezen. Een klein deel at hij zelf op.

Haarmann werd ten slotte opgepakt en stierf in 1925 toen hij conform het vonnis werd onthoofd.

Jeugd[bewerken]

Haarmann was de jongste in een gezin van 6 kinderen. Sinds hij nog een klein kind was werd hij mishandeld door zijn vader. Op zijn 16de ging hij in het leger, maar daar hield hij het niet lang vol wegens een zenuwinzinking. Op zijn 17de werd hij veroordeeld voor ontucht met jonge kinderen. Haarmann werd psychisch ziek verklaard en moest naar een instelling in Hildesheim, na 8 maanden vluchtte hij daaruit.