Frostbite Engine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Frostbite engine)
Ga naar: navigatie, zoeken
Frostbite Engine
Ontwikkelaar Digital Illusions CE (DICE)
Uitgebracht 2008
Besturingssysteem Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One,
Categorie Game engine
Website http://www.frostbite.com/
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Frostbite Engine is een game engine ontwikkeld door Digital Illusions CE (DICE), de makers van de Battlefield-serie.

DICE gebruikt versies van Frostbite Engine voor games als Battlefield: Bad Company, Battlefied 1943 en Battlefield: Bad Company 2. De Frostbite 1.5 is ook gebruikt voor het multiplayer-gedeelte van Medal of Honor, welke door DICE geproduceerd is. Het singleplayer-gedeelte van deze game is ontwikkeld door een andere EA-studio die gebruikmaakte van de Unreal Engine 3. De nieuwe generatie van de engine, Frostbite 3 zal gebruikt worden voor onder andere Battlefield 1,[1] Need for Speed: The Run,[2] Mirror's Edge Catalyst[3] en FIFA 17.

Typen[bewerken]

Frostbite 1.0[bewerken]

De Frostbite Engine maakte zijn debuut in 2008 met Battlefield: Bad Company. De engine maakte het mogelijk om HDR Audio, dat verschillende geluidstypen en volumes mogelijk maakt, te gebruiken. Belangrijke geluiden kwamen op de voorgrond en achtergrondgeluiden kregen daardoor een zachter volume. Geweerschoten waren bijvoorbeeld altijd harder dan in-gamemuziek. Ook beschikt de Engine over Destruction 1.0, wat het mogelijk maakt om bepaalde objecten zoals muren te vernietigen.

Frostbite 1.5[bewerken]

De tweede versie van Frostbite zag in 2009 het daglicht met Battlefield 1943. Hierbij werd voor het eerst gebruikgemaakt van Destruction 2.0, de verbeterde versie van Destruction 1.0, en gaf meer mogelijkheden voor het vernietigen van de omgeving en hele gebouwen.

In 2010 bracht DICE Battlefield: Bad Company 2, de opvolger van Battlefield: Bad Company uit, met de functies van Destruction 2.0. Dit was het eerste spel dat de Frostbite Engine naar Windows bracht. De multiplayer van Medal of Honor gebruikt de Frostbite Engine, maar met beperkte vernietigingsmogelijkheden.

Frostbite 2[bewerken]

De nieuwe generatie van Frostbite is voor het eerst verschenen in Battlefield 3. Deze engine maakt massieve vernielingen (met Destruction 3.0), dynamische audio en een betere personage-animatie mogelijk. Het programma zou daarnaast ook vernieuwingen bevatten op het gebied van animatie, audio, rendering, schaal en vernielingen.[4]

Frostbite 2 wordt geen Frostbite 2.0 genoemd.

Frostbite 3[bewerken]

Frostbite 3 wordt onder andere gebruikt in Battlefield 4, Need for Speed: Rivals en Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Het maakt gebruik van Destruction 4.0, welke ondertussen sterk verbeterd is in vergelijking met zijn voorlopers.

Lijst van spellen die gebruikmaken van Frostbite[bewerken]

Hieronder staat een lijst van computerspellen die Frostbite Engine gebruiken, op chronologische volgorde, met tussen haakjes de gebruikte versie van Frostbite.