Fryske Rie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Duitse postzegel uit 2006 ter ere van 50 jaar Interfriese Raad

De Interfriese Raad is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties in Nederland en Duitsland. De Interfriese Raad is statutair gevestigd in Leer. De Interfriese Raad heeft drie regionale secties:

Vertegenwoordigd in de Fryske Rie zijn onder andere de LTO Noord, de Friese Raad van Kerken, de Friese Kamers van Koophandel, de Vereniging van Friese Gemeenten, de Fryske Akademy, diverse vrouwenorganisaties en de Federaasje fan Fryske Studinteferienings.

In grens overschrijdende zaken vertegenwoordigd de Interfriese Raad de Friese belangen.

De Fryske Rie informeert op verzoek of door de uitgave van boeken en brochures over Friesland. De Rie maakt deel uit van de Nederlandse lidstaatcommissie van het Europees Bureau voor Minderheidstalen.

Vaste activiteiten van de Interfriese Raad zijn het cultureel festival Friesen-droapen, een driejaarlijks interfries congres en vele jaarlijkse studiereizen voor diverse beroepsgroepen.

De Interfriese Raad is statutair opgericht in 1999 en vormt een voortzetting van een niet officieel geregistreerd samenwerkingsverband dat sinds 1927 onder dezelfde naam actief is.

Externe links[bewerken]