G-string

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sexy g-string-bikini - Cada Dia Mais Linda.jpg

Een G-string, string, stringtanga of tangastring is een klein zwembroekje of slipje dat het geslachtsdeel bedekt en voor de rest slechts bestaat uit een touwtje of kleine hoeveelheid stof om het middel en door de bilspleet. In de volksmond wordt dit kledingstuk daarom ook een reetveter genoemd.

Hoewel het kledingstuk reeds decennialang door exotische dansers wordt gedragen, bereikte de string algemene populariteit in de jaren zeventig. Voor het eerst gebeurde dit in Zuid-Amerika, in het bijzonder in Brazilië.

Vele stammen droegen een kledingstuk dat op een string lijkt al vele eeuwen, misschien zelfs millennia. Het woord dat ervoor werd gebruikt in Zuid-Amerika, tanga, wordt tegenwoordig gebruikt in vele talen. Soms verwijst het woord tanga specifiek naar een zeer kleine uitvoering van een string met slechts twee kleine driehoekjes stof, maar meestal wordt de uit een voor- en rugzijde bestaande tangaslip bedoeld.

De tangabikini, bestaande uit kleine door koorden op hun plaats gehouden lapjes stof, werd in 1974 in de strandmode geïntroduceerd. Sinds enkele jaren wint ook de G-String aan populariteit als strandmode, al blijft de verspreiding toch nog vrij beperkt.

Sinds 2003 is het type ondergoed een van de snelst verkopende kledingstijlen onder vrouwen. Ook heeft een groot aantal fabrikanten een herenuitvoering van de string op de markt gebracht. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat wereldwijd 20% van de mannen op regelmatige basis een string draagt.[bron?] In 2011 is de populariteit van de string echter alweer met 17 procent gedaald meldt de Daily Mail[1]

Een voordeel van een string ten opzichte van ander ondergoed is dat het onder kleding nagenoeg onzichtbaar is. Het dragen van de stof direct tussen de billen maakt dat mensen het ongemakkelijk vinden om te dragen. Een string onder een heupbroek is vaak al dan niet bedoeld zichtbaar.

Anno 2008 bestaat er ook een soort G-string zonder zijbandjes, namelijk C-string genoemd. Het gaat hier over een driehoekig stukje stof dat verbonden is aan een flexibel C-vormig frame dat tussen de benen wordt geklemd. Het voordeel is dat zijbandjes niet in de weg zitten bij het bruinen in de zon.[2]

Zie ook[bewerken]