Gabriela Levin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gabriela Levin

Gabriela Levin (Buenos Aires, 12 maart 1960) is een Argentijnse geneeskundige en holistisch therapeute. Zij is een in Nederland en België werkend medium. Uit haar contact met de spirituele meesters Maria Magdalena en Jezus, Maria en Jozef channeling ontstaan tot nu toe elf boeken rond het thema "de Goddelijkheid van de Mens".

Haar eerste boek over "De Goddelijkheid van de mens - openbaringen van Maria Magdalena, Jezus en Maria wordt in december 2002 gepubliceerd.

Gabriela Levin en haar echtgenoot hebben een spirituele school onder de naam "Mary Magdalene and Jesus World School" en een eigen uitgeverij "Follow Your Heart Publishing". Zij geven cursussen en workshop in Nederland en België. Begin 2017 wordt Gabriela Levin door de lezers van het spiritueel magazine Paravisie gekozen tot "Medium van het Jaar 2016".

Controverse[bewerken | brontekst bewerken]

Haar werken worden vanuit christelijke hoek met argwaan bekeken, daar zij ingaan tegen de traditioneel christelijke interpretatie dat in de Bijbel vermeld zou staan dat de openbaringen van God aan de mensheid reeds lange tijd gestopt zouden zijn.

De concepten uit De Maria Magdalena Code tonen overeenkomsten met eerder werk van de auteurs Barbara Marciniak, Amorah Quen Yin en Barbara Hand Clow. Onder meer de nadruk op het getal 13; de 13 planeten en de neer- en opgaande evolutiespiraal.[bron?]

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Levin studeerde medicijnen met de specialisatie psychiatrie en psychotherapie aan de Universiteit van Buenos Aires. Na haar studie begon zij in 1986 een eigen praktijk als antroposofisch arts en psychotherapeut in de Argentijnse hoofdstad. Op dertigjarige leeftijd vertrok zij, na een periode van een half jaar in India, naar Nederland waar zij zich in 1990 vestigde. Ze bekwaamde zich in Chinese geneeskunde, reiki en de Indische geneeswijze Ayurveda. Zij heeft een praktijk als Ayurvedisch arts en therapeute.

Het oorspronkelijk in het Nederlands verschenen eerste werk is ook in het Engels gepubliceerd onder de naam "The Divinity of Mankind".

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • 'De Goddelijkheid van de mens', Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena - Deel I - ISBN 978 90807478 14
  • 'De Goddelijkheid van de mens', Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena - Deel II - ISBN 978 90807478 21
  • 'De Goddelijkheid van de mens', Openbaringen van Maria, Jezus en Maria Magdalena - Deel III - ISBN 978 90807478 90
  • 'De Maria Magdalena Code', Het nieuwe Evangelie van Maria MagdalenaISBN 978 90807478 83
  • 'Jij bent God', zeggen Maria Magdalena, Jezus en Maria - ISBN 978 90807478 45

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]