Garda (spoorwegen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Garda is een Europese internationale trein voor de verbinding Milaan - München. De Garda is genoemd naar het gelijknamige meer dat de trein op het zuidlijkste deel van het traject over de Brennerpas volgt.

EuroCity[bewerken]

Eurocity logo

De Garda is in 1991 samen met de EC Paganini toegevoegd aan de twee bestaande EuroCity's over de Brenner. Hiermee werden gedurende de dag vier EuroCity's tussen Verona en München aangeboden, met zowel in Verona als München aansluiting op andere treinen naar verdere bestemmingen. De trein kreeg de oude nummers van EC Michelangelo (EC 80 en EC 81) en was samengesteld uit rijtuigen van de FS. De Garda reed met een, ten opzichte van de EC Leonardo da Vinci gespiegelde dienstregeling zodat zowel 's morgens als 's middags rechtstreeks van Milaan naar München of omgekeerd gereisd kon worden.

EC 81 land station km EC 80
07:00 Vlag van Duitsland Duitsland München 0 22:40
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Kufstein 99
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Wörgl Hbf 112
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Jenbach 138
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Innsbruck 173
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Brenner 210
Vlag van Italië Italië Fortezza/Franzensfeste 251
Vlag van Italië Italië Bressanone/Brixen 289
Vlag van Italië Italië Bolzano 300
Vlag van Italië Italië Trento 355
Vlag van Italië Italië Rovereto 379
Vlag van Italië Italië Verona PN 447
14:13 Vlag van Italië Italië Milano Centrale 595 15:30

Op 14 december 2002 volgde een inkorting van het traject zodat aan de zuidkant niet meer verder gereden werd dan Verona, een jaar later volgde ook een wijziging in het rollend materieel, de rijtuigen werden vanaf toen door de DB gesteld. Na vele wrijvingen tussen ÖBB en Trenitalia over de dienstuitvoering, hebben de Deutsche Bahn en ÖBB een overeenkomst gesloten met de Ferrovie Nord Milano (FNM) voor de uitvoering van de EuroCity dienst ten zuiden van de Brenner. De treinen worden, inclusief de tractie, sinds 13 december 2009 verzorgd door de FNM. De FNM heeft echter ongunstige rijpaden gekregen zodat overstappen op andere Italiaanse treinen (van Trenitalia) moeilijker is geworden.