Gebruiker:2019OutlaweD

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Feest![bewerken]

Op 4 september 2019 zegt Carrie Lam de eerste eis van de demonstranten in te gaan willigen en de uitleveringswet in te gaan trekken.[1][2]

Attentie[bewerken]

Hallo allemaal, ik heb de onder genoemde pagina's aangemaakt om zo mensen te informeren over de leuke en minder leuke voorvallen in de politieke situatie van Hongkong. Ik wil iedereen die deze pagina's gaat bewerken attenderen op het volgende:
-De Chinese Communistische Partij maakt veelvuldig gebruik van propaganda en censuur. Ook buiten de grens wordt flink gemanipuleerd. Facebook en twitter hebben actie ondernomen naar aanleiding van 200000 nepaccounts die gebruikt worden voor de manipulatie van sociale media, door het delen en liken van staatspropaganda. YouTube gaat voortaan staatsmedia aanmerken als zodanig.
-Ook is het zo dat Chinese studenten die in het buitenland gaan studeren aangemoedigd worden om zich online uit te spreken over China.
-De moeilijkheid is dat mensen die niet beter weten (zoals ikzelf) propaganda gaan herhalen en censuur gaan geloven. Mensen herhalen dingen die niet waar zijn, waardoor de propaganda en censuur waar lijken. Ik heb sommige dingen ondertussen als propaganda weten te herkennen en daarom wijs ik mensen daarop. Iedereen kan er in trappen.
-Hier een paar korte verduidelijkingen van de censuur en propaganda over Hongkong.
-Als iemand rare bewerkingen ziet die op de een of andere manier te maken kunnen hebben met propaganda of censuur, kijk dan of het wel klopt. Probeer natuurlijk wel beleefd te blijven. Veruit de meeste mensen zijn onwetend. Daarmee bedoel ik dat er in veruit de meeste gevallen geen kwade wil is met een bijdrage.

Bot[bewerken]

Beste wikipedianen, ik ben een aantal maal aangesproken op de manier waarop ik mensen aanspreek als ik zie dat er iets toegevoegd wordt aan een artikel wat niet op waarheid gebaseerd is. Excuses als ik dat bot doe. Ik bedoel het niet bot, maar ik ben nu eenmaal bot, dus spreek ik mensen ook wel eens bot aan.
Ecritures (overleg) heeft mij verteld dat ik het botte deel van mijzelf niet hoef te aan te spreken als ik mij zo gedraag:
Je hoeft gebruikers er niet op aan te spreken: dat leidt bij jou blijkbaar voornamelijk tot insinuaties, beschuldigingen en interpretaties. Als je ziet dat er in een artikel informatie wordt toegevoegd die niet neutraal is dan kan je als volgt handelen. Je gaat naar de OP (OverlegPagina) van dat artikel en geeft aan dat je ziet dat "(aanhalingstekens openen) quote "(aanhalingstekens sluiten) wordt toegevoegd en dat je die tekst niet voldoende neutraal vindt en wel om deze (+ bron), deze (+bron) en deze (+ bron) redenen. Even kort door de bocht qua duidelijkheid: het doet er niet toe wat jouw mening is, het doet er toe wat geschreven staat in bronnen. En let wel: bij deze werkwijze is het dus niet nodig om opmerkingen te maken over degene(n) die de desbetreffende teksten hebben toegevoegd. (En houdt daarbij in gedachten dat je zelf ook in de verleiding kan komen om POV-teksten te plaatsen.) Ik hoop dat dit duidelijk is.
Ik ga het proberen. Wanneer ik toch, ondanks alles, bot tegen jou of een ander ben, laat het me dan graag weten...op een niet zo botte manier. Ik doe echt mijn best.
2019OutlaweD (overleg) 1 sep 2019 18:21 (CEST)


Bijdragen[bewerken]

Sinds kort ben ik van zins bij te dragen aan artikelen over China.

Ik heb in behoorlijke mate bijgedragen aan de volgende pagina's[bewerken]

Internetcensuur in China
Zwart Blok

Ik heb de volgende pagina's aangemaakt door ze te vertalen uit het Engels[bewerken]

Protesten in Hong Kong in 2019
Lennon Muur
Een Land, Twee Systemen
Hongkongse Weg
  1. "Hong Kong leader Carrie Lam to announce formal withdrawal of the extradition bill, meeting at least one key demand of protesters", 04 september 2019.
  2. "Hong Kong’s Carrie Lam set to formally withdraw extradition bill after months of protest", 04 september 2019.