Gebruiker:Algont/OverlegArchief2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Dit is gearchiveerd overleg van augustus - april 2006

Terug naar: Overleg- Archief:OA1-OA2-OA3-OA4-OA5

Gele ganzenbloem[bewerken]

Gele ganzenbloem?

Hoi, ik zag het artikel Gele ganzenbloem en meen dat de foto van een bloem die ik niet herkende er een is. De plant stond in de duinen op kalkrijke zandgrond. Weet jij het? -x@ndr 16 sep 2005 21:45 (CEST)

Het is een foto die ik heb gemaakt in de kennemerduinen. Alleen deze foto volgens mij, maar ik zal nog eens opzoek gaan. De bloem was vrij groot, 5 cm ongeveer denk ik, over het blad kan ik met niets meer herinnneren :o(. Deze link laat een gele ganzenbloem zien die ook wat smallere schutblaadjes heeft. Ik weet niet hoeveel variatie er is, via google is er niet echt veel materiaal te vinden. Groeten, x@ndr 16 sep 2005 22:20 (CEST)

Belgische herdershonden (vervolg)[bewerken]

Hallo Algont en Hans (JePe), ik heb de twee schrijfwijzen even aan de taaladviseurs van Taalunieversum.org voorgelegd. Ze schrijven het volgende in hun antwoordmailtje:

ANTWOORD  Als u de naslagwerken wilt volgen, kunt u maar
beter 'Groenendaler', 'Lakense herder' en 'Tervurense
herder' schrijven.
TOELICHTING  Verschueren neemt 'Groenendaler' op. In de
Grote Winkler Prins staat 'Lakense herder' en 'Tervurense
herder'. De schrijfwijze met 'e' is waarschijnlijk een
overblijfsel van een oude spelling. Uit een zoektocht op
het internet blijkt wel dat deze 'oude' schrijfwijze de
gebruikelijkste is.

Persoonlijk denk ik niet dat de schrijfwijze met ae en ue een overblijfsel uit een archaïsche spelling is, maar eerder te wijten is aan het klakkeloos overnemen van de Engelse of Franse schrijfwijze door mensen die nog nooit van de plaatsen Groenendaal, Laken en Tervuren hebben gehoord. Maar dat is natuurlijk moeilijk te bewijzen en het doet er verder ook niet veel toe.

Zolang de namen niet in de Woordenlijst van de Nederlands Taal staan, kunnen we in ieder geval niet van een "officiële" schrijfwijze spreken. We kunnen hooguit vaststellen dat bijvoorbeeld de NVBH zelf de namen met ae en ue schrijft, maar de KMSH zonder. Het lijkt me daarom redelijk dat beide spellingvarianten in de artikelen vermeld worden.

Rest nog de vraag welk van beide varianten we op Wikipedia als de voorkeurspelling gebruiken? Ik ben geneigd om wat dat betreft meer fiducie in een Belgische hondenvereniging te hebben dan in een Nederlandse. Het gaat per slot van rekening om een Belgisch ras, en me dunkt dat de Belgen zelf best wel weten hoe ze de namen ervan moeten spellen. En de genoemde naslagwerken, Van Dale (door de taaladviseurs blijkbaar over het hoofd gezien), Winkler Prins en Verschueren, leggen natuurlijk ook veel gewicht in de schaal.

Groeten --Hans M. 12 okt 2005 17:34 (CEST)

Heel leuk Hans M, die argumentatie van je, dat de Belgen het best weten, omdat het om een Belgisch ras gaat... Mogen we hieruit concluderen dat dit dus ook vice versa werkt voor wat betreft Nederlandse- en aan Nederland gerelateerde artikelen? Smile --Algont 13 okt 2005 14:34 (CEST) (voor fiducie bestaat een goed Nederlands woord:vertrouwen)
Goh, Belgen die het beter weten dan Hollanders, waar moet dat heen? Het is wennen, ik geef het toe...
Genoeg geleuterd nu. Tijd om de artikelen aan te vullen... --Hans M. 13 okt 2005 17:40 (CEST)

My pleasure[bewerken]

Tja, heb Engels gestudeerd. Dat van die "tart" was overigens dubbelzinnig, hoor. Groet, BesselDekker 14 okt 2005 23:34 (CEST)

Meer info[bewerken]

Zou je meer info willen toevoegen aan Afbeelding:Plymouth-back0795.JPG. Waar is de foto gemaakt, wat voor model is het. Als ik een bestandsnaam als Plymouth-back0795 zie ga ik nogal twijfelen of het echt eigen werk is..sorry, misschien onterecht maar zo'n titel verzin je niet 123 voor eigen werk als Nederlandstalig persoonMichiel1972 22 okt 2005 00:59 (CEST)

Plymouth[bewerken]

Ik heb even rondgekeken voor je, ik denk dat het model van de Plymouth die je fotografeerde PE is... Het is maar dat je het weet :-) C&T aka (BM) aka s.v.e.t. {?} 22 okt 2005 01:27 (CEST)

Het jaartal is 1933 dacht ik, de rest weet ik niet meer en kan ik ook niet ontcijferen op plaatje achter de voorruit. thanks, --Algont 22 okt 2005 01:34 (CEST)

Jan Steen[bewerken]

Sorry, ik draaide jouw herstel van de anoniem even per ongeluk terug. Inmiddels heb ik dat hersteld en de anoniem een blok van 12 uur gegeven. Bedankt voor het attent zijn op vandalisme. O E P 25 okt 2005 18:05 (CEST)

Twee punten[bewerken]

Hi Algont, zag twee opmerkingen van je op mijn overlegpagina. (1) Volgens mij heb ik aan GeldenSnede niet meegewerkt... (?) (2) Stop Errabee inderdaad? Ik kan wel gissen naar de reden, maar wie heeft daar wat aan. Twee oplossingen: (a) hopen dat hij terugkomt (doen er meer) of (b) proberen hem te overreden. Hij moet natuurlijk blijven. BesselDekker 25 nov 2005 01:52 (CET)

Ach ja, nou weet ik het weer :-). Nu nog zien dat we Errabee alsnog aan boord houden! Groetjes, BesselDekker 25 nov 2005 23:07 (CET)

Bedankt![bewerken]

Bedankt voor je hulp Algont, ik doe pas mijn eerste voorzichte stapjes op wikipedia, maar vind het erg verslavend en leuk! vandaar mijn beginnersfouten.... Ik had vandaag ook al redirecten uitgeknobbeld, dus dat zal ik doen! Op de etalagebenen-pagina staat veel meer en betere tekst, dus bedoeling is dus dat alleen c.i. gekoppeld wordt aan etalagebenen. De rest van de pagina kan wat mij betreft weg.

Kirstena

Re: Trouwjurk[bewerken]

Ik vind het ook gaaf... leuk om te zien hoe artikelen onder je handen (en die van anderen) groeien! Sietske Reageren? 6 dec 2005 22:31 (CET) Ps.: en ik vind het gaaf dat jij hier ook nog steeds vol overgave actief bent!

Dank je![bewerken]

Bedankt voor je vriendelijke begroeting, Algont! Fijn om bevestigd te zien dat er aardige mensen bij Wiki zijn. Ik ben inmiddels weer in De Kroeg wezen kijken, maar... brrrrr! Toch vallen daar beslissingen. Nou ja, het is een verheugend bericht vandaag weer op Teletekst, dat Jim Wales "alle fouten uit de Wikipedia gaat halen". Jammer dat Teletekst een eenrichtingsverkeersmedium is, dus de vraag die mij op de lippen brandde: "Hoe dan, Jim; heb je al een plan van aanpak?", die vraag brandt daar nog steeds. We blijven kritisch. Heel goede kersttijd toegewenst alvast! Bessel Dekker 19 dec 2005 15:05 (CET)

P:K&C[bewerken]

Hoi Algont, wat leuk dat je je bezighoudt met het Portaal:Kunst & Cultuur! Ik ben een van de portaalmedewerkers daar, maar de laatste tijd heb ik maar weinig aan het portaal gewerkt en is het portaal ook niet echt bijgehouden. Ik hoop er de komende tijd weer wat meer aan te doen (mooi voornemen voor het nieuwe jaar Smiley), en stel het erg op prijs dat jij er nu ook wat werk in hebt gestoken. Groetjes, en prettige feestdagen, cicero 24 dec 2005 16:14 (CET)

Dank, insgelijks --Algont 28 dec 2005 01:23 (CET)

Terug naar: Overleg- Archief:OA1-OA2-OA3-OA4

Afbeelding Schrijfprijs[bewerken]

Dank je voor je snelle toevoeging. Ik vind hem goed. - (Don?)Quichot overleg 4 jan 2006 20:48 (CET)

Erythrura viridifacies[bewerken]

Hoi Algont, ik zag dat je deze soort laat redirecten, naar de soort Erythrura prasina. Weet je dat zeker? Als ik de boeken erop na sla (bijvoorbeeld A guide to Birds of the Philippines) lijkt dit toch een aparte soort te zijn. Eentje die endemisch is voor de Filipijnen. Ik zal hem zeer binnenkort eens beschrijven. groeten Magalhães 11 feb 2006 12:07 (CET)

Tja, ik vond het ook vreemd, maar via Avibase.nl kwam ik na v.v. proberen hier steeds weer op uit. Als jij betere bronnen hebt, graag wijzigen. --Algont 11 feb 2006 15:26 (CET)

Re: maandsjabloon[bewerken]

Ik weet niet of er een makkelijkere methode is om zo'n kalender te krijgen, maar ik doe het zoals ik het bij januari heb gezien. Eerst maak je het sjabloon Sjabloon:FebruariCalendar2006Source aan met de volgende inhoud: {{28DagenKalenderWoensdag|month=februari|1={{{1}}}|1a={{{1a}}}|2={{{2}}}|3={{{3}}}|4={{{4}}}|float={{{float}}}|color={{{color}}}|color2={{{color2}}}|EndNote={{{EndNote}}}}}

Dit roept een sjabloon aan van een maand met 28 dagen waarvan de eerste dag op een woensdag valt. Daarna maak je Sjabloon:FebruaryCalendar2006 aan, zoals jullie gedaan hadden. Ik hoop dat je iets aan deze uitleg hebt - Streppel 15 feb 2006 19:54 (CET)

Haflinger (auto)[bewerken]

Beter een illustratie dan helemaal geen illustratie. :-) grtz, Muijz 21 feb 2006 11:49 (CET)

Romeinse Cijfers boven MMMDDDCCCLLLXXXVVVIII[bewerken]

Je had op 9 mei 2005 gevraagd of dit het hoogste romeinsecijfergetal was. Na wat zoekwek heb ik het artikel Cijfer#Romeinse_cijfers aangepast. Pven 25 feb 2006 12:48 (CET)

Hoi Algont, Omdat ik op dit moment het duitse artikel Vuurdorn bewerk, heb ik jouw plaatje Bloiende Vurdoon copiert en stuur het naar Wikicommons, als je dat niet wilt ( wat ik niet denk), dan schrijf het even op de discusie pagina van Feuerdorn. Dan je, Hagen

Japanse nachtegaal[bewerken]

Hoi, ik vond dit plaatje op de Engelse Wikipedia: Japanse Nachtegaal Ik heb het meteen in het artikel ingeplakt.

Een tijdje geleden vond ik op deze webpagina toen ik mijn artikel over Passiflora tarminiana aan het maken was een soortgelijke (helaas dode) vogel:

http://www.hear.org/starr/hiplants/images/thumbnails/html/passiflora_tarminiana.htm:

Images are copyright free. Feel free to use them as you wish. There is no charge. You can credit "Forest & Kim Starr (USGS)". If possible, we would appreciate a copy of or link to the publications they are used in. Forest Starr & Kim Starr - USGS - PO Box 369 - Makawao, HI 96768 – USA

Is dat dezelfde vogel? Zo ja, dan kun je misschien de foto van de vleugel-close up nog wel gebruiken. Groeten, Hans B. 27 feb 2006 16:46 (CET)

Fijn, goeie hit! Op die site kunnen we vast wel meer afbeeldingen voor Wiki vinden, bedankt. --Algont 27 feb 2006 18:00 (CET)

Uitgelicht op Psychologie[bewerken]

Hee Algont. Het is prijzenswaardig dat je uitgelichtjes gemaakt hebt bij het portaal psychologie. Het is echter wel de bedoeling dat zoiets in een keer leesbaar is, zonder een soort "suspence"-mechanisme er in. Dat maakt namelijk dat hiet niet op zich leesbaar is. Het portaal zou in principe gewoon helemaal gelezen moeten kunnen worden, met name het uitgelichtje. Ook is het vaak handig om in plaats van de eerste alinea's een heel verhaal te maken. Met een kop en een staart dus, een soort samenvatting van het artikel. Met vriendelijke groet, Mig de Jong 12 mrt 2006 17:40 (CET)

Hoi, leuk dat je het idee om het portaal psychologie verder zet, ik heb het de laatste tijd echt superdruk en vond geen tijd meer. Later het jaar zal ik misschien leerpsychologie onder handen nemen.
succes! Didius 12 mrt 2006 18:04 (CET)
Het idee hierachter is, nieuwsgierig maken (ook een psychologisch effect) naar verder lezen, maar als men dit niets vindt, kan ik dat t.z.t. wel eens veranderen. In mijn optiek is het nog veel vreemder, dat er op portaal Psycho bij "uitgelicht" bijna alleen maar rode links verschijnen, zodoende snel een aantal aangemaakt. --Algont 12 mrt 2006 18:17 (CET)
Tuurlijk, ik zeg ook dat het goed is dat je ze gemaakt heb. Maar uitgelichtjes hebben tot doel een kort overzichtje van een artikel te geven. Zie bij elk ander portaal. Mig de Jong 12 mrt 2006 18:19 (CET)
Oké, doe ik een keer, maar ik ga me nu eerst aan de warme maaltijd wijden. ;-) --Algont 12 mrt 2006 18:22 (CET)

Afko's[bewerken]

Hallo Algont, jij bent bezig, zeg, met die afkortingen! Ik keek even, en wil graag opmerken dat anon wel gelijk heeft: holebi bestaat inderdaad, zij het dat het vooral in België in gebruik schijnt te zijn. Veel succes verder! Bessel Dekker 15 mrt 2006 01:25 (CET) P.S. Dat "sic" in je bovenschrift alhier, zou dat dan ook niet "sick" moeten zijn? ;-)

Nee, volgens mij wordt het zo gebruikt (sic!) achter een letterlijke quote (evt. met taalfouten), liefst ook nog Italic, ('k heb tussendoor ook nog Granaatastrilde aangemaakt, maarre ik ga nu offline, groeten, --Algont 15 mrt 2006 01:36 (CET)
Natuurlijk wordt het zo gebruikt, zij het liefst zonder uitroepteken en niet cursief, want het betekent niet: "moet je nou toch eens kijken!", zoals het vaak misbruikt wordt; het betekent gewoon: "zo stond het er letterlijk (al dan niet fout)", indien de citeerder dat om de een of andere reden meent te moeten aangeven.
Maar mijn opmerking was als grapje bedoeld. Je zult het nooit weten, want je bent offline... Groetjes, Bessel Dekker 15 mrt 2006 01:41 (CET)

Jouw Granaatastrilde heb ik doorgelezen en (bekentenis) ik heb een paar kleine spellinkjes gewijzigd. Ook heb ik aan het eind "de jongen" gesubstitueerd: het stond er nu alsof de ouders uitvliegen, want alleen op hen kon "ze" terugslaan. Ik zal me er verder niet mee bemoeien, hoor, en hoop dat je je niet gestalkt voelt. Groet, Bessel Dekker 15 mrt 2006 01:47 (CET)

Bedankt, ik hecht juist veel waarde aan jouw taalgevoel. mvg --Algont 15 mrt 2006 07:54 (CET)

Russisch[bewerken]

Hallo Algont, Even buiten de kroeg om, als het mag: heb je Jörgen (Gebruiker:Xyboi) al benaderd over je ALGONT-tekst? Hij is "Russist" zoals hij het zelf weleens noemt. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 22 mrt 2006 23:02 (CET)

Fan de Fryske Wikipedy[bewerken]

Welke foto van Van Hemert met zijn hond Partam voor het beeld "Een dagje naar de stad"? (Moet een artikel op fy: trouwens niet in het Fries?) Mysha - Ik denk dat daar de koppeling voor is. Maar als jij die foto even doet, dan kijk ik intussen of ik het kan vertalen. Mysha

Hee, waarom werkt de nummering hier niet goed? Mysha - Nou, de eerste 31 kopjes nummeren tot 31, de rest nummert, 31.1, 31.2 enzovoort. Mysha
@Mysha:

  1. Foto staat op Fryske Wikipedy.
  2. Wat betreft nummering: iemand had voor en achter kopje "duizendtallen" maar 1x '='teken geplaatst i.p.v. 2 '==', zodoende. Het was me nog niet opgevallen, maar heb het nu aangepast. Alvast bedankt voor vertalen. Groetjes, --Algont 30 mrt 2006 14:17 (CEST)

PvdW[bewerken]

Wat is dat, pvdw? En wat houdt het in om stemcoördinator te zijn? Sietske Reageren? 26 mrt 2006 19:58 (CEST)

PvdW = Portaal van de Week, staat op de hoofdpagina onder de ikonen naar diverse portalen. (momenteel is dat Portaal:Kroatië, dat moet dus wekelijks een andere worden + zorgen dat de bijbehorende uitgelichtjes op tijd klaar zijn. De bedoeling is ieder weekend een nieuw Portaal te installeren, n.a.v. stemming op deze pagina. Mededelingen bijwerken en hier staat een overzicht met een kleine handleiding. Ik wil het best wel een tijdje doen, maar ws. wordt het PvdW dan één nieuw Portaal per 14 dagen. Kroatië, staat er sowieso pas sinds za-avond (25/3) laat op, die mag van mij best tot 8/4 blijven. Daarvoor stond Portaal:Scheikunde er ruim 3 weken op vanwege, nou ja, dat is bekend... Er moeten nl. best nog al wat handelingen voor worden verricht, het is ook wel leuk werk en je heb niet zo gauw met boze gebruikers te maken, als je je maar strak aan de stemregels houdt, welk portaal aan de beurt is. Het is dus wel een weekend klus en niet iedereen heeft dan altijd tijd voor Wiki i.v.m. verplichtingen IRL. Als je het nog te druk hebt, geeft niets, TU Delft en je man gaan voor, Ik doe het voorlopig nog wel, er komt vast wel weer iemand anders die het estafettestokje over wil nemen. Met vriendelijke groeten, Algont
Ik denk dat ik de genoemde elementen in mijn leven eerst nog even voorrang probeer te geven. Mocht ik wat meer tijd hebben, dan is het wellicht een interessant idee! Sietske Reageren? 28 mrt 2006 00:41 (CEST)
Prima, ik hoopte ook wel een beetje dat je zo zou reageren. Good night, sleep tight. --Algont 28 mrt 2006 00:45 (CEST)

Portaal vd week[bewerken]

Beste Algont,
Op het artikel Stemlokaal van de Portaal vd week pagina staat dat je maximaal drie keer mag stemmen. Wat wordt hiermee bedoeld? Maximaal drie keer per week of in totaal maximaal drie stemmen tegelijk op de pagina?
Groeten, Erwin85 5 apr 2006 20:25 (CEST).

Wat houdt het werk van stemcoördinator trouwens precies in? Eventueel wil ik die rol namelijk wel op me nemen. Erwin85 5 apr 2006 20:27 (CEST)

1e. Maximaal drie stemmen op de pagina.
2e. Ik zal hier z.s.m. een puntsgewijs overzicht geven van de werkzaamheden. --Algont 6 apr 2006 09:34 (CEST)
Ik wil het werk wel overnemen. Erwin85 9 apr 2006 13:13 (CEST)
Hartstikke mooi! Bedankt. M.i.v. heden kun je dus de desbetreffende pagina's gaan aanpassen, zodat jouw naam er staat als nieuwe stemcoördinator. Veel succes. --Algont 9 apr 2006 13:19 (CEST)

Op Wikipedia:Portaal van de week staat in de tekst over het stemlokaal dat tegenstemmen dubbel tellen, maar wat wordt hiermee bedoeld? Het portaal met het gunstigste saldo (voorstemmen minus tegenstemmen), wordt toch het Portaal van de week?

Klopt, maar kijk ook even naar voorbeeld, het is dus mogelijk,zoals dit weekend het geval was: Portaal:Psychologie 6 voor en 0 tegen =saldo 6, Portaal:Fascisme en ...etc. 10 voor en 4 tegen = ook saldo 6. (in zo'n geval wegen de tegenstemmen dus zwaarder, denk maar aan voetbal, (doelpunten van uitwedstrijd) Daarom is Psychologie dus nu PvdW geworden en die andere niet. Duidelijk zo? mvg. --Algont 9 apr 2006 13:53 (CEST)
Ja, bedankt! Is er eigenlijk nog een richtlijn als twee portalen hetzelfde aantal voor- en tegenstemmen hebben en beiden het gunstigste saldo? Al neem ik aan dat dit onwaarschijnlijk is. Erwin85 9 apr 2006 14:05 (CEST)
Is idd theoretisch mogelijk, maar in dat geval moet je zelf gewoon de knoop doorhakken (zet evt. op historielijst jouw beweegredenen erachter). mvg. --Algont 9 apr 2006 14:13 (CEST)
Ok, bedankt voor al je hulp! Erwin85 9 apr 2006 14:16 (CEST)

Stappenplan voor Portaal van de Week coördinator[bewerken]

1e. Zorg dat op je volglijst staan: Wikipedia:Wikiproject portalen, Wikipedia:Portaal van de week, Wikipedia:Portaal van de week/Stemlokaal,

2e. Regelmatig checken: aantal stemmen per persoon + datums (indien iemand meer dan 3 x heeft gestemd, laatst bijgekomen stem(men) verwijderen en persoon in kwestie informeren over gang van zaken.

3e. Keuze maken welk Portaal PvdW wordt aan de hand van stemming (let op stemregels). Checken of voorraad "Uitgelichtjes" op nieuw gekozen PvdW voldoende is voor 2 weken, anders portaalmedewerker waarschuwen (b.g.g. zelf aanmaken).

4e. Diverse sjablonen aanpassen "{{PvdWnominatie}}" wijzigen in {{Sjabloon:PvdW}}; oude PvdW-sjabloon verwijderen, {{Sjabloon:Portaalvandeweek}}, {{Sjabloon:Hoofdpagina – Portaalvandeweek}}. Nieuwe portaal toevoegen aan lijst "historie" op [[Wikipedia:Portaal van de week]].

5e. Bedankje sturen naar voorstemmers.

6e. Gekozen portaal verwijderen uit stemlokaal, nieuwe toevoegen (in tabelvorm met stemmogelijkheid!), maak keuze uit voorgedragen kandidaten (Fingerspitzengefühl) kandidaat-Sjab.(s) toevoegen. Sjabloon {{PvdWnominatie}} opplakken.

7e. Zijn er kandidaatportalen die mogelijk “winkeldochters” zijn geworden zonder stemmen, dan die ook verwijderen. Zo krijgen nieuw voorgedragen kandidaten ook een kans.

8e. Totaal niet meer dan 10 portalen op stemlijst houdt het overzichtelijk.

9e. Mededelingen aanpassen (zorgen dat je nog kunt zien wanneer vorige PvdW draaide) op [[Wikipedia:Mededelingen]]

10e. Deze cyclus 1 maal per week (of per forthnight) herhalen. Liefst in het weekend v.a. vr-avond, za of zo. Zonodig tussentijds stemmen checken op datum en aantal en evtl. verlopen e/o ongeldige stemmen verwijderen. (let op bij pas aangemelde gebruikers!)

8 apr 2006 01:34 (CEST)~

Bedankt voor je stem[bewerken]

Het portaal psychologie is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan hier, een portaal aanmelden kan hier. 7 apr 2006 22:55 (CEST)

Contact[bewerken]

En je hebt voor 100,0000000000000000000 % gelijk! Smiley met uitstekende tong Bessel Dekker 12 apr 2006 22:29 (CEST)

Wikiholic[bewerken]

Bedankt voor de wikilink :-) Van nature ben ik een optimist en sta heel positief tegenover het leven (en Wikipedia)! Meursault2004 13 apr 2006 10:02 (CEST)

Hoor nou es effe! Angry.png[bewerken]

Algont!

Het door mij op strikt fysisch-chemische principes herschreven artikel Aanbranden verdient beter dan dat er verwarring worde geschapen tussen aangebrande aardappelen enerzijds en gebakken aardappelen anderzijds. Ze smaken verschillend, althans wel toen mijn moeder nog kookte.

Bedenk ook dat er in het oorspronkelijke aanbrandartikel stond dat niet alleen vlees kon aanbranden. Nee, dat gold ook voor groenten en aardappels. Wat dat er op dit moment toe doet? Ik zou het niet weten!

Verder moge ik erop wijze dat het artikel niet beoogt de psychologie van de bereider van het voedsel in het licht te stellen, noch ook een oordeel uit te spreken over zijn time management. Ieder is vrij te doen wat hij wil in zijn eigen keuken, volgens het principe "Voel-Je-Vrij-En-L*l-Maar-Raak"!

Ziezo, en nu ga ik een mij bekend artikel, te weten Brunch, eens grondig boven het vuur houden, tot het een mooi bruin kleurtje krijgt. WRAAK!

Nee hoor, allemaal grapjes. Wink.png Vriendelijke groet, Bessel Dekker 23 apr 2006 01:23 (CEST)

Bitte um Hilfe[bewerken]

Hallo, Algont. Ich versuche seit einigen Wochen, eine Übersetzung für ein paar Zeilen niederländischen Text aufzutreiben; ich hatte als letzte Hoffnung das hier in der Auskunft eingestellt, und bin jetzt so kurz vor dem Verzweifeln, daß ich einige der Sprache mächtige Benutzer persönlich bitte, ob sie nicht vielleicht einen Blick drauf werfen möchten. Vielleicht magst du dich ja erbarmen? --212.202.184.238 25 apr 2006 21:45 (CEST)

Vielen Dank, daß du dir die Mühe gemacht hast, vorbeizuschauen! (Ich kann dir versichern, daß ist nicht die Art Musik, die ich normalerweise höre) :D --212.202.184.238 25 apr 2006 22:38 (CEST) Dr. Zarkov