Gebruiker:Amarant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo, sinds de zomer van 2001 is Wikipedia de startpagina van een van mijn browsers, eerst alleen de Engelstalige, maar dat werd al gauw 'Recente Wijzigingen' en dat is het nog steeds. Hoe ik op de Wikipedia terecht kwam staat op Wikipedia:Hoe zijn de Wikipedianen hier beland?. Eerst schreef ik onder IP-nummers als node-c-226b.a2000.nl, maar sinds oktober 2002 gebruik ik mijn huidige wikinaam, Amarant. Ik ben hier echter veel minder actief dan in het begin.

Wikipedia is een op zich buitengewoon prettige ziekte. Als de koorts lange tijd heel hoog is wordt echter het zicht op het leven buiten de ziekenkamer nogal schimmig, en dat kan minder prettige gevolgen hebben. Een licht verhoginkje op z'n tijd vind ik beter vol te houden. In elk geval houd ik zoveel mogelijk bij wat er hier gebeurt, want het boeit me nog altijd. En ik wil graag nog het een en ander bijdragen. Wikipedia is dus voorlopig nog niet van me af...(denk ik). Mijn inbreng tot nu toe: artikelen en informatie over van alles wat me interesseert: actualiteiten, mensen en hun achtergronden (bio's), geschiedenis, religie, maar ook een groot aantal andere onderwerpen; daarnaast tekstcorrectie, het objectiviteitsgehalte en de onderlinge afstemming mee bevorderen en af en toe nog een administratieve klus. Tot schrijfs!

Vragen, op- en aanmerkingen
graag op mijn overlegpagina.
Wie mij per e-mail wil bereiken: Email Amarant.Standaardteksten
Overzicht_beheerpagina's
Te_verwijderen_pagina's
Doorverwijspagina
Mediawiki_gebruikersboodschappen
Kleine problemen
Beginnetjes
De kroeg
Gebruiker:Amarant/kladblok

Wiki-en gebruikerspagina - Wiki-fy gebruikerspagina - RC WikiEN - RC WikiQuote - Announcements WikiENOriginal Barnstar.png
Ster van verdienste uitgereikt door Waerth 31 jul 2004 17:25 (CEST) voor het initiatief om ooit met de nl talige wikipedia te beginnen en haar inzet sindsdien.


De mediaster
De mediaster voor het interview met het HCC blad Computer!Totaal in het februarinummer van 2006 Tjipke de Vries 13 jan 2006 23:52 (CET)

 
 
 
 
 

Opricht-ster[bewerken | brontekst bewerken]

supergiant als symbool voor de opricht-ster

Hallo Amarant, als oprichtster van de Nederlandstalige Wikipedia verdien jij de opricht-ster. Niet veel mensen hebben in 2001 al cruciaal werk verricht voor deze Wikipedia. Hartelijk dank voor jouw pionierswerk in die tijd. Carol (overleg) 14 sep 2018 15:48 (CEST)