Gebruiker:Tulp8/Kladblok/Vandalismebestrijding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Appendix[bewerken | brontekst bewerken]

Afzender[bewerken | brontekst bewerken]

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ...... (overleg · bijdragen)PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Bekende inwoner[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. Vandaag voegde u een 'bekende inwoner van -----' toe op pagina paginanaam. Uit de toevoeging bleek niet waarom deze persoon in een encyclopedie genoemd zou moeten worden, de toevoeging kan dus niet worden geverifieerd, waarmee het in de knel komt met de geen origineel onderzoek richtlijn. Daarom is het handig dat namen in dergelijke lijstjes een artikel hebben, zodat iedere leek dit meteen kan verifiëren. Om die reden is uw toevoeging (voorlopig) verwijderd. Maar misschien kunt u alsnog een Wikipediapagina over deze persoon aanmaken indien u van mening bent dat er meerdere neutrale en gezaghebbende bronnen over hem/haar hebben gepubliceerd. Zie ook BLP. Tips over de aanmaak van een Wikipediapagina vindt u in bovenstaand welkomstbericht. Met vriendelijke groet,

Betoog[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, 'k zag dat u een artikel hebt geschreven over paginanaam. Dit artikel heeft de strekking van een betoog en mist daarbij gezaghebbende bronnen. Een encyclopedie is niet de juiste plaats voor betogen en meningen. De pagina is daarom verwijderd. Wellicht hebt u baat bij bovenstaand bericht bij verdere bewerkingen van Wikipedia.

Biografie levende personen[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, net hebt u een bewerking gedaan op pagina paginanaam Bij deze toevoeging ontbreekt (nog) een onafhankelijke gezaghebbende bron. Een encyclopedie als Wikipedia ontleent haar gezag aan de vermelding van controleerbare bronnen. Wilt u bij uw bewerking alsnog uw bronnen vermelden? De gebruikte bronnen kunnen via een voetnoot worden gekoppeld aan de door u beschreven stellingen. Dat doet u door de desbetreffende zin te doen volgen door <ref>Bronvermelding</ref> Uitgebreide informatie kunt u lezen op pagina Wikipedia:Bronvermelding. Veel succes, met vriendelijke groet,

Anderstalige Wikipedia

Bron vermelden bij toevoegingen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste gebruiker,

Bedankt voor uw bijdragen aan het artikel paginanaam. Zou u deze toevoegingen kunnen onderbouwen met een of meer bronnen? Om onjuiste toevoegingen op Wikipedia te voorkomen, is het mogelijk dat wijzigingen zonder bronvermelding of referentie ongedaan worden gemaakt. U kunt in de toekomst de bron aangeven in het veld "Samenvatting" tijdens het publiceren van bewerkingen. Zie ook Wikipedia:Bronvermelding voor meer informatie over bronvermeldingen op Wikipedia.

Met vriendelijke groeten, Tulp8 (overleg) 17 jun 2016 20:52 (CEST)

BTNI[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. De door u vandaag geplaatste wijziging op pagina paginanaam is teruggezet met een beroep op hetgeen beschreven is op Wikipediapagina Wikipedia:Bij twijfel niet inhalen. '.....' is geen duidelijke verbetering van '....'. Meer tips over het bewerken van Wikipedia leest u in bovenstaand bericht. Met vriendelijke groet,

Bijnamen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. Vandaag voegde u een bijnaam toe op de pagina paginanaam. Vermelde bijnamen dienen algemeen bekend te zijn. Dit moet blijken uit neutrale, gezaghebbende bronnen. (Zelfbedachte bijnamen soms toegevoegd op Wikipedia als cyberpesten) Wikipedia is volgend en niet leidend in het vermelden van bijnamen. De bijnaam dient dus geverifieerd kunnen worden, waarmee het in de knel komt met de geen origineel onderzoek richtlijn. Om die reden is uw toevoeging (voorlopig) verwijderd. Maar misschien kunt u alsnog de bijnaam toevoegen onder vermelding van meerdere neutrale en gezaghebbende bronnen die de bijnaam hebben gepubliceerd. Zie ook BLP. Tips over de aanmaak van een Wikipediapagina vindt u in bovenstaand welkomstbericht.

Coaching[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Tulp8/Kladblok. Allereerst van harte welkom! Ik wil graag helpen bij de eerste kennismaking met Wikipedia. 'k Zal al eens naar uw bewerkingen kijken en eventueel opmerkingen of raad hierover geven als ik iets te verbeteren zie (of soms ook als het gewoon heel goed is). In het algemeen is het handig om uw verkregen Kladblok te gebruiken om wat te oefenen of te overleggen. Anderzijds is het ook prima om vragen op mijn Overlegpagina (OP) te plaatsen, maar dat kan ook hier op deze OP. Deze overlegpagina staat inmiddels op mijn volglijst. Maar waarmee kan ik vooral helpen?

Consensus na Overleg[bewerken | brontekst bewerken]

Uw bewerking op pagina [----] met ....... was helaas zonder motivering. Dergelijke ingrijpende wijzigingen op politiek beladen onderwerpen vraagt overleg en het bereiken van consensus binnen de gemeenschap. Consensus is een breedgedragen overeenstemming over het betreffende onderwerp, waarbij de betrokkenen kunnen leven met een bepaalde keuze en/of wijziging. (Vrijwel) iedereen kan zich dan vinden in die oplossing. Zie ook WP:CON. In afwachting van het bereiken van consensus is uw bewerking voorlopig teruggezet. Met vriendelijke groet,

Copyvio artikel[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. Ik zag dat U het artikel paginanaam hebt aangemaakt. De tekst van dit artikel was afkomstig van [---- deze website]. We waarderen ieder nieuw artikel, maar dan moet het wel zelf geschreven zijn. Voor het overnemen van teksten is aantoonbare toestemming nodig. Wanneer een tekst van een andere website komt, gaan we er direct van uit dat deze geschreven is door iemand anders, hetgeen geldt als auteursrechtenschending (dit kan uzelf en Wikipedia in de problemen brengen). De pagina is daarom verwijderd. Hebt U de tekst wél zelf geschreven, dan geldt sowieso nog dat teksten van vele andere websites over het algemeen ongeschikt zijn voor opname in een encyclopedie; hier moet een tekst immers volledig neutraal zijn en aan bepaalde eisen voldoen omtrent o.a. de opmaak.

Als U een artikel wilt schrijven, lees dan eerst eens goed de tips in het venster bovenaan deze overlegpagina. Voor vragen kunt U altijd terecht bij onze helpdesk of eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Voor het snel leren schrijven van (goede) nieuwe artikelen, kunt U kijken naar de tips voor het schrijven van een goed artikel. Veel genoegen gewenst bij uw verdere bewerkingen op Wikipedia!

Copydetectie[bewerken | brontekst bewerken]

via copviodetector

copyvio toevoeging

Dag Tulp8/Kladblok. Eerder deed u een aanvulling op het artikel paginanaam‎. De tekst van was afkomstig van [http:// deze site]. We waarderen uw aanvulling, maar dan moet het wel zelf geschreven zijn. Wanneer een tekst van een andere website komt, gaan we er direct van uit dat deze geschreven is door iemand anders, hetgeen geldt als auteursrechtenschending (dit kan uzelf en Wikipedia in de problemen brengen). Het was voor mij reden om uw bewerkingen ongedaan te maken. Hebt U de tekst wél zelf geschreven, dan geldt sowieso nog dat teksten van vele andere websites over het algemeen ongeschikt zijn voor opname in een encyclopedie; hier moet een tekst immers volledig neutraal zijn en aan bepaalde eisen voldoen omtrent o.a. de opmaak.

Als U een informatie wilt toevoegen, lees dan nog eens goed de tips in het venster bovenaan deze overlegpagina. Voor vragen kunt U altijd terecht bij onze helpdesk of eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Voor het snel leren schrijven van (goede) nieuwe artikelen, kunt U kijken naar de tips voor het schrijven van een goed artikel. Rekenend op uw begrip, met vriendelijke groet,

Eigen teksten van elders (ORTS)

Ook het gebruik van eigen, eerder elders gepubliceerde, teksten is niet toegestaan zonder dat deze vrijgegeven zijn via OTRS. Dit omdat iedereen een gebruikersaccount kan aanmaken en vervolgens beweren dat de teksten van hemzelf zijn. Rechthebbenden zullen dit dus via mail moeten bevestigen. Overigens is daarmee nog niet gezegd dat de teksten ook geschikt zijn voor de encyclopedie. Meestal mankeert het aan een encyclopedische stijl en bevatten ze naast relevante ook minder relevante informatie.

Hoewel Wikipedia het principe van vrije bewerkbaarheid hoog in het vaandel heeft staan, zijn er toch een flink aantal zaken om rekening mee te houden. Zo zijn er relevantiecriteria, conventies en de eis van verifieerbaarheid. Niemand heeft beweerd dat het gemakkelijk moet zijn om bij te dragen. Sterker nog, het schrijven van een kwaliteitsvol artikel (hetgeen toch beoogt wordt) is juist eerder een uitdaging.
Eigen teksten van elders (copyvio/relevantie)

Dag anonieme gebruiker, ter informatie en met betrekking tot uw bewerkingen in dit artikel: die zijn verwijderd c.q. onzichtbaar gemaakt, omdat de inhoud ervan rechtstreeks afkomstig lijkt te zijn van [.... deze website]. Daarmee was het mogelijk een auteursrechtenschending en dat is op Wikipedia niet de bedoeling. Letterlijk overnemen van teksten van andere websites is alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende. Bent u dat niet, dan zult u de tekst (liefst met bronvermelding) in uw eigen woorden moeten herschrijven. Indien u wel de auteur of rechthebbende bent, kunt u de tekst voor gebruik op Wikipedia vrijgeven. Meer informatie daarover vindt u hier.
Overigens is het niet zo, dat vrijgeven er automatisch toe zal leiden dat de bewuste passages op Wikipedia zullen worden geaccepteerd, omdat de inhoud van de wijzigingen voldoende relevant moet zijn voor opname in deze encyclopedie. Ook mag die niet promotioneel van aard zijn. Daarnaast moeten de inhoud en bewoordingen van het artikel voldoen aan de in dit verband op Wikipedia geldende conventies. Meer informatie over Wikipedia kunt u vinden in het welkomstbericht bovenaan deze pagina. Met vriendelijke groet,

DP>OP[bewerken | brontekst bewerken]

Eerste ongewenste bewerking[bewerken | brontekst bewerken]

Zeer veel vrijwilligers steken belangeloos hun tijd en energie in het maken van Wikipedia. Helaas moest dit werk worden onderbroken om de dubieuze bewerking ongedaan te maken. Groet, Tulp8 (overleg) 20 jan 2017 10:37 (CET)

Extern linken[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker. Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. Externe links horen niet in lopende tekst, relevante links kunnen aan het eind van een zin als referentie worden geplaatst. We vragen uw begrip hiervoor. Zie ook: Wikipedia:Wanneer extern linken.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet.

Naar anderstalige Wikipedia's

Het toevoegen van externe links naar anderstalige Wikipedia's (zogenaamde interwikilinks) is niet toegestaan in lopende tekst. Zie ook deze help-pagina en Help:Gebruik van interwiki-links: Het is in principe ongewenst om in artikelen zulke taallinks in lopende tekst op te nemen. De afspraak is gemaakt om te voorkomen dat de indruk gewekt dat Wikipedia naar zichzelf (in andere taalversies weliswaar) wil verwijzen, hetgeen de betrouwbaarheid van een artikel of passage ondermijnt.

Foto's uploaden: Wikiportret[bewerken | brontekst bewerken]

Gebruikersnaam[bewerken | brontekst bewerken]

  • {{og|Naam v.e. organisatie}}
Gebruikersnaam paginainhoud

Dag Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia!

U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op uw gebruikerspagina informatie te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is hij verwijderd, of wordt hij binnenkort verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip. Met vriendelijke groeten,

Gebruikersnaam veranderen

Dag Tulp8/Kladblok. vandaag zag ik voor het eerst uw gebruikersnaam voorbijkomen. De naam is wat mij betreft beladen (mijn mening), de uitspraak ervan leidt niet tot een welvoeglijke associatie. Serieus overleg voeren met zo'n gebruikersnaam wordt daardoor bemoeilijkt, en dat kan niet uw bedoeling zijn. Mogelijk hebt u een hele andere verklaring voor de naam, maar zelfs dan zou mij een groot plezier doen door een andere gebruikersnaam te kiezen. U kunt gemakkelijk een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Als u al tientallen bewerkingen heeft gedaan, kunt u een verzoek doen om een nieuwe account aanmaken. Vertrouwend op uw begrip, met vriendelijke groet,

GP
Uw gebruikerspagina
Beste Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia!
U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om hier informatie op te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft, zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, niet-vrijgegeven inhoud waarop auteursrecht rust, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is deze gebruikerspagina verwijderd, of wordt hij binnenkort verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip.

Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken. Met vriendelijke groet,

Geen pagina[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker, welkom op Wikipedia. Vandaag voegde u een naam toe aan pagina paginanaam onder het hoofdje "........". Helaas ontbrak hiervoor een bron, maar tevens bleek de relevantie van deze persoon niet doordat er (nog) geen Wikipediapagina over ------ bestond. Graag eerst een pagina aanmaken voordat de naam wordt toegevoegd. Tips over het bewerken van Wikipedia leest u in bovenstaand welkomstbericht. Met vriendelijke groet,

Interwiki's[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. Recent voegde U een aantal bewerkingen toe aan de Nederlandstalige Wikipedia. U maakt daarbij ook gebruik van interwiki links, onderaan de pagina voegt u links naar andere taalversies toe. Dit was vroeger noodzakelijk, maar wordt tegenwoordig opgelost via het Wikidata project. Het volstaat om in Wikidata de Nederlandstalige pagina toe te voegen aan het element aldaar, om alle links tussen taalversies goed te krijgen. Met vriendelijke groeten,

Kladversie[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. Vandaag maakte u voor het eerst een pagina (paginanaam) aan onder deze gebruikersnaam. De pagina voldoet nu helaas nog niet aan de punten die hierboven aangegeven zijn in het welkomstbericht, met name Wikipedia:Vijf zuilen en Wikipedia:Bronvermelding. Publicatie betekent namelijk ook dat andere gebruikers vanaf nu kunnen reageren op de pagina met aanvullingen en wijzigingen, maar ook met kritiek. Ook bestaat de kans dat de pagina in deze versie wordt voorgedragen voor verwijdering. Dat zou erg sneu voor u zijn als beginnend bewerker. Het voor de eerste maal schrijven van een encyclopedisch artikel op Wikipedia is zonder ervaring best wel lastig. Aan te raden is daarom om eerst een conceptpagina aan te maken op uw Kladblok. U hebt een eigen Kladblok gekregen om het moment dat u zich registreerde. Dat Kladblok staat waarschijnlijk bovenaan uw scherm, rechts van uw gebruikersnaam (als u op een desktop werkt). Zolang een concept op uw Kladblok staat kunnen andere gebruikers de tekst weliswaar lezen, maar zullen ze zich er niet mee bemoeien. U kunt er dan dus in alle rust aan werken. Op het moment dat u overweegt om uw artikel te publiceren zou u een meer ervaren Wikipediagebruiker kunnen vragen om er eens kritisch naar te kijken. Dat voorkomt onnodige teleurstelling of frustratie bij u als goedwillende startende gebruiker. Meer over het kladblok is te lezen op Wikipedia:Kladblok. Met vriendelijke groet,

Kleuren[bewerken | brontekst bewerken]

Linken[bewerken | brontekst bewerken]

Opgelet Externe link(s)

Beste bezoeker, welkom op Wikipedia. Wikipedia is een encyclopedie. Het is geen verzameling van links naar andere websites. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers & Wikipedia:Wanneer extern linken.

Vlag van Verenigd Koninkrijk English version

Linkspam[bewerken | brontekst bewerken]

Graag niet naar een commerciële website linken. Het gaat niet om de content van de website, die heeft er niets mee te maken. Wat daar staat kan in andere bewoordingen ook in valide bronnen gevonden worden. De essentie is dat de website niet geschikt is als bron of referentie gezien het karakter ervan.

Markeren[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia, Fijn dat u meehelpt bij de bestrijding van vandalisme. Nog fijner zou het zijn als u de teruggedraaide vandalistische bewerking markeert als gecontroleerd, zie: Wikipedia:Markeer als gecontroleerd. Dan hoeven andere gebruikers dat die bewerking niet opnieuw na te lopen, dat bespaart dubbel werk. Als u heel zeker bent van vandalisme staat het u vrij om de veroorzaker aan te spreken op diens Overlegpagina (OP). Kijk daarvoor maar eens bij andere terugdraaiers van vandalisme. Bij twijfel niet doen, vraag gerust hulp of advies. Veel succes met uw verdere bewerkingen op Wikipedia. Met vriendelijke groet,

DP markeren

https://meta.wikimedia.org/wiki/User:Tulp8/global.css

NE[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, 'k zag dat u een artikel hebt geschreven over paginanaam. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.

Noten in twee kolommen[bewerken | brontekst bewerken]

{{References|group=noot||2}}

Ongeschikt[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker, welkom op Wikipedia. Vandaag hebt u het artikel paginanaam aangemaakt. Uw artikel werd door mij verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad u aan om de conventies door te lezen, daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Als U een artikel wilt schrijven, lees dan eerst eens goed de tips in het venster bovenaan deze overlegpagina. Voor vragen kunt U altijd terecht bij onze helpdesk of eventueel onderaan mijn overlegpagina.

OP[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia. Vandaag maakte u een Overlegpagina (OP) aan bij uw nog niet aangemaakte Gebruikerspagina. Deze Overlegpagina is echter verwijderd omdat het info bevatte die geen overleg was. Inmiddels staat op de plek van de verwijderde Overlegpagina nu dit bericht aan u. Wikipedia is een encyclopedie, over overlegpagina's kunt u meer lezen op Wikipedia:Overlegpagina. Nog meer tips over het bewerken van Wikipedia leest u in bovenstaand welkomstbericht. Met vriendelijke groet,

OTRS teksten vrijgeven[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, U hebt pas geleden aan het artikel ----- een tekst toegevoegd die geheel of gedeeltelijk bleek te zijn overgenomen uit [--------- hier]. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Uw bijdrage aan dit artikel is om deze reden weer verwijderd. Als u de betreffende informatie alsnog wil toevoegen, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL". Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten. Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Standaardmail
Wikiportret

Paginanaam[bewerken | brontekst bewerken]

Dag ----. Vandaag wijzigde u op pagina paginanaam het woord '-A-' in '-B-'. De pagina heet echter A, zodat de lezer dat ook in de verdere tekst terug dient te lezen. Uw bewerking is daarom teruggezet. Mocht u gegronde reden hebben om de pagina anders te willen noemen dan dient u op de overlegpagina eerst tot consensus te komen. Meer tips over het bewerken van Wikipedia leest u in bovenstaand bericht.

Privacy[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia. Vandaag voegde u privacygevoelige informatie toe op pagina -----‎. Uw bewerking is daarom teruggedraaid. Meer tips over het werken op deze encyclopedie leest u in bovenstaand welkomstbericht. Met vriendelijke groeten,

Privacy (2)

Dag Tulp8/Kladblok, Welkom op Wikipedia. Wikipedia is terughoudend als het gaat om privézaken van personen. Meestal is privacygevoelige informatie niet relevant voor de inhoud van het lemma. Een leidraad voor deze encyclopedie is daarbij Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen. Uw bijdrage op pagina paginanaam is om de genoemde redenen teruggedraaid.

Privacy minderjarigen[bewerken | brontekst bewerken]

In de regel is het beter om namen van derden niet op Wikipedia te vermelden, wanneer dit niet essentieel is voor het begrip van de materie. Dit geldt in het bijzonder voor minderjarige kinderen. Niet alleen is privacybescherming voor hen extra gewenst; ook kan het onplezierig zijn voor een persoon als iedereen weet hoe haar/zijn kinderen precies heten. Het verdient dus de voorkeur te volstaan met een toevoeging dat de persoon getrouwd is/was en/of een relatie heeft, en een x aantal kinderen (als het al nodig is om zelfs dat te vermelden).

Reclame[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia! 'k Zag dat u het artikel paginanaam hebt aangemaakt. Dit betrof expliciete reclame/werving/promotie voor een tevens zo te lezen niet encyclopedisch relevant onderwerp. De pagina is om die reden verwijderd. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Zie ook WP:VER.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers geeft een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk.

Promo

Dag Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia! 'k Zag dat u het artikel -- hebt aangemaakt. Ik heb uw artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad u aan om de conventies door te lezen, daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat u geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat u altijd objectief moet blijven. Anders gezegd: de tekst dient droog, feitelijk, neutraal en onderbouwd met (neutrale) bronnen te zijn. Zie ook WP:VER.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?". Als u daarna nog vragen hebt, kunt u altijd terecht bij onze helpdesk.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers geeft een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Dag gebruikersnaam. Onlangs plaatste u referenties in het artikel .......... Referenties kunnen gerealiseerd worden met externe links of andere verwijzingen rechtstreeks in de tekst van het artikel. Het is echter niet de bedoeling om externe links in de lopende tekst te plaatsen. De referenties horen achteraan de zin en verschijnen na publicatie onderaan de pagina. Zie ook Help:Referenties en voetnoten. Met vriendelijke groet,

Referenties in twee kolommen

{{Appendix|1=ref|2= {{References||2}} }}

Registreren[bewerken | brontekst bewerken]

   Is registratie een idee voor u? Lees hier wat de voordelen zijn!

  • Voordelen o.a. anoniemer dan nu, uiteraard afhankelijk van de gekozen gebruikersnaam, meer rechten, resp. meteen, na 4 dagen en na 100 bewerkingen en 1 maand. (meedoen aan stemmingen e.d. / artikel zelf hernoemen). Voordeel voor Wikipedia: IP-adressen worden standaard gecontroleerd, vaste adressen meer steekproefsgewijs, dus minder werk voor de wijzigingencontroleurs.. / Kladblokruimte, een gebruikerspagina, etc. - Uiteraard blijft registreren vrijblijvend.

Samenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Samenvatting Samenvatting

Beste Tulp8/Kladblok/Vandalismebestrijding,
Zou u alstublieft de samenvatting (ook wel commentaarregel genoemd) onderaan het bewerkingsveld willen invullen?
Dat helpt anderen bij het controleren van bewerkingen en vergroot ook de inzichtelijkheid van uw werk. Vriendelijk dank!

Stoppen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag gebruikersnaam. Zeer veel vrijwilligers steken belangeloos hun tijd en energie in het maken van Wikipedia. Helaas moest dit werk worden onderbroken om uw dubieuze bewerking ongedaan te maken. Hierbij het verzoek om voortaan serieus bij te dragen.

Toekomst beschrijven[bewerken | brontekst bewerken]

Dag ----------. Vandaag voegde u toekomstplannen toe op pagina deze pagina. Wikipedia is zeer terughoudend met het beschrijven van toekomstige ontwikkelingen. Daarvoor zijn meerdere redenen. Veel zaken kunnen bijvoorbeeld in de tussentijd nog wijzigen. Ook kan het voorkomen dat een artikel jaren nadat de beschreven gebeurtenis heeft plaatsgevonden, nog steeds in toekomstige tijd staat. Een encyclopedie als Wikipedia beschrijft het overzicht van gebeurtenissen, niet de details en niet de zaken die net gebeurd zijn waardoor er nog geen overzicht van is. Uw bewerking is daarom voorlopig teruggedraaid, in afwachting van feiten. Als de plannen te zijner tijd zijn uitgevoerd kan dat vanzelfsprekend gemeld worden. Meer tips over het bewerken van deze encyclopedie staan op bovenstaand welkomstbericht. Vertrouwend op uw begrip, met vriendelijke groet,

Toon bewerking ter controle[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, bedankt voor uw bijdragen op het artikel paginanaam. U hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als U meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kunt u zien hoe het artikel er na uw wijzigingen uitziet. U kunt deze knop meerdere keren gebruiken, voordat u op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie.

Uw Kladblok[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. Vandaag maakte u een pagina aan. Zoals u op Wikipedia:Kladblok kunt lezen is het Kladblok te gebruiken naar uw eigen keus. Voorbeelden zijn: Het aanmaken van een uitprobeerversie van een nieuw artikel, waarvoor de U rustig de tijd wil nemen om dat te completeren, of die de U eerst aan bepaalde anderen voor wil leggen alvorens het te verplaatsen naar de hoofdnaamruimte; Het aanleggen van een lijstje van handige links, tekstjes etc. als referentie of bron voor artikelen of als "to do" lijst dus pagina's die U wilt gaan aanmaken later. Tot op zekere hoogte heeft U de vrijheid om teksten langdurig op uw eigen kladblokpagina te laten staan, en worden ze niet door anderen bewerkt of genomineerd voor verbetering of verwijdering. Een uitzondering hierop wordt gemaakt als het Kladblok gebruikt wordt voor doelen waarvoor het duidelijk niet bedoeld is, zoals het plaatsen van reclame, copyrightschending, lasterlijke teksten, zaken die niet met de encyclopedie van doen hebben, persoonlijke teksten of lijsten enzovoorts. Uw kladblok is om deze reden verwijderd. Het staat u natuurlijk vrij om een nieuw Kladblok aan te maken om te gebruiken voor de hierboven beschreven doelen. Groet,

Veel kleine bewerkingen achter elkaar[bewerken | brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker, Bedankt voor uw bijdragen op het artikel paginanaam. U hebt hier kort na elkaar op dezelfde pagina meerdere bewerkingen gedaan. Iedere bewerking telkens apart opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een pagina echter onoverzichtelijk en vergroot bovendien de kans op bewerkingsconflicten. Daarom is het handiger meerdere bewerkingen in één keer te doen. Door bovenaan de pagina op "bewerken" te klikken (in plaats van boven een kopje) is die in één keer te bewerken. Door daarna eerst op "Toon bewerking ter controle" te klikken, wordt getoond hoe de pagina er na uw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kunt u door deze knop te gebruiken meerdere bewerkingen doen, vóórdat u op de knop "Pagina opslaan" drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Vertrouwend op uw begrip,

Vlag en lading[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok gebruiker, welkom op Wikipedia. Vandaag wijzigde u de naam --- op pagina paginanaam)‎ in ----, blijkbaar de Noorse naam. Hierdoor dekte de vlag de lading niet meer: immers, de pagina heet ----- en niet ------. Dat is niet consequent. Als u vindt dat de hele pagina de naam ------ zou moeten krijgen dient u op de betreffende Overlegpagina tot consensus te komen. Tot die tijd zijn uw bewerkingen voorlopig teruggezet. Meer tips over het bewerken van Wikipedia leest u in bovenstaand welkomstbericht. Met vriendelijke groet,

Voorbeeldartikel[bewerken | brontekst bewerken]

Vrijgave auteursrechtelijk beschermde teksten[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok. Ook het gebruik van eigen, eerder elders gepubliceerde, teksten is niet toegestaan zonder dat deze vrijgegeven zijn via OTRS. Dit omdat iedereen een gebruikersaccount kan aanmaken en vervolgens beweren dat de teksten van hemzelf zijn. Rechthebbenden zullen dit dus via mail moeten bevestigen. Voor vrijgavemogelijkheden van auteursrechtelijk beschermde teksten kunt u hier klikken voor meer informatie hoe te handelen. Overigens is daarmee nog niet gezegd dat de teksten ook geschikt zijn voor de encyclopedie. Meestal mankeert het aan een encyclopedische stijl en bevatten ze naast relevante ook minder relevante informatie.

Welkom[bewerken | brontekst bewerken]

Welkom op Wikipedia, Tulp8/Kladblok! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.154.639 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Hartelijk dank voor uw bijdrage in het artikel paginanaam Bovenstaande kan u mogelijk tot hulp dienen mocht u nog iets willen bijdragen.

Wit en Blank[bewerken | brontekst bewerken]

Uw wijziging van blank naar wit is teruggezet. Reden hiervoor is dat de wijziging geen verbetering is en dat de wijziging valt onder BTNI. Wikipedia hanteert over blank/wit geen eigen regels maar gebruikt de leidraad van de Taaladviesdienst van Onze Taal. Vertrouwend op uw begrip, met vriendelijke groet,

wiu laten staan svp[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Tulp8/Kladblok, welkom op Wikipedia. Vandaag verwijderde u het beoordelingssjabloon op pagina ------. Dat is niet de bedoeling, het sjabloon is daarom teruggeplaatst. De pagina is voorgelegd ter beoordeling van de gemeenschap en kan de komende 2 weken aangepast worden. Reageren op de nominatie kan op de in het sjabloon aangegeven plaats. Na 2 weken zal de afhandelend moderator beslissen of de pagina kan worden behouden. Meer tips over het bewerken van Wikipedia leest u in bovenstaand bericht. Met vriendelijke groet,

Wikikids[bewerken | brontekst bewerken]

Dag ((aanhef}}, vandaag deed u een bewerking op pagina paginanaam. De bewerking paste niet echt op die plek en is daarom teruggedraaid. Uit het taalgebruik krijg ik de indruk dat u nog erg jong bent. Klopt dat misschien? Als dat namelijk zo is heb ik misschien een goede tip.. Met vriendelijke groet,