Overleg gebruiker:B222

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Gebruiker:B222)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


b222 ondertekent als bertux[brontekst bewerken]

Volglijst (persoonlijk)

Mijn recente bijdragen[brontekst bewerken]

Artikelen[brontekst bewerken]

Overige[brontekst bewerken]

Napoleonskerk[brontekst bewerken]

Bijdrage chronologisch geplaatst, onderaan deze bladzijde. Kopje Het kerkje (Budel) Dag Bertux, zojuist heb ik veranderingen aangebracht in Het Kerkje, de wijzigingen zijn onderbouwd met controleerbare informatie. Ik wil en verzoek je vriendelijk dat jij toeziet op de gang van zaken mocht er wederom iemand veranderingen willen aanbrengen. Ik dank je bij voorbaat...

Kromhoutpark verwijzing Wikipedia -> Wikimedia[brontekst bewerken]

Hoi Bertux, kan je bij het volgende WIKIcafe mij uitleggen hoe je de koppeling hebt aangebracht op de kromhoutpark pagina? HT-boek (overleg)

Hoi HT-boek,
Dat gaat via Wikidata. Dat is niet het meest toegankelijke systeem, maar met wat puzzelen kom je er wel uit en zolang je enkel een koppeling wilt maken, is het goed te doen. Het makkelijkst is, om te beginnen bij de Commons-categorie die je aan een nl-artikel wilt koppelen. Onder de taalinstellingen in de linkerbalk staat koppelingen bijwerken. Klikken, dan op de goeie plek op bewerken klikken, de taalcode nl opgeven, dan de artikelnaam en tenslotte publiceren. Je kunt het gewoon droogzwemmend proberen, je hoeft niets op te slaan

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Coördinaten-inline[brontekst bewerken]

Geachte Bertux,

Vriendelijk dank voor uw hulp.

Met hoogachting.

IDD5000 (overleg)

Lina Coen zoektocht 1917 NYR artikeltje[brontekst bewerken]

Ha Bertux, all good? Ik zag net deze zoekactie in de kroeg, en het herinnerde me aan jouw voornemen om (ook in de kroeg?) een zoekactietje op te zetten naar de oorsprong van dat NYR artikeltje waarin staat dat Lina Coen de eerste vrouw in de US is die een orkest gedirigeerd heeft. Ben ik die zoekactie misgelopen of is het er vooralsnog bij ingeschoten? Vriendelijke groet, Chescargot ツ (overleg) 25 jul 2020 18:39 (CEST)

Het is erbij ingeschoten, evenals een ander voorgenomen kroegbericht, mijn werkkracht is momenteel niet groot. Dank voor de herinnering, het staat nu in mijn agenda — bertux 25 jul 2020 19:31 (CEST)
Ik zie dat @Ruud Buitelaar: het inmiddels op handige wijze hier opgelost heeft. Kudos voor Ruud! Chescargot ツ (overleg) 30 jul 2020 12:36 (CEST)
Ja, ik dacht ik vraag het maar aan de locals :) Ruud Buitelaar (overleg) 31 jul 2020 02:52 (CEST)
Goede actie, goed gevolg! Ik zou niet op het idee gekomen zijn, op nlwiki worden artikel-OP's van nieuwe artikelen nooit gelezen, hooguit door de aanmaker. Ook het Engelse artikel ziet er goed uit.
Je interesse gaat kennelijk uit naar klassieke muziek? Ik krijg de indruk dat je vooral de uitvoerders voor het voetlicht brengt, waar veel anderen voornamelijk de componisten behandelen — bertux 31 jul 2020 09:10 (CEST)

Lewis Powell: Oath of Allegiance[brontekst bewerken]

Hallo B222,

Ik zag net dat je in de kantlijnen van het artikel van Lewis Powell een vraag had gesteld of de "eed van trouw" een goede vertaling was. Ik heb Ownsbey er nog maar eens op na geslagen en hier staat de term "Oath of Allegiance". Volgens mij is eed van trouw hier de correcte vertaling van, mocht je daar anders over denken dan hoor ik het graag. Mathijsloo (overleg) 31 jul 2020 22:11 (CEST)

Hallo Mathijsloo, in de meeste gevallen is die vertaling zeker juist, maar in dit specifieke geval heb ik er moeite mee. Trouw heeft in het Nederlands de overheersende connotatie 'tot in den doet' en dat is niet wat men in het strafrecht van een burger vraagt. Trouw staat, zowel moreel als qua eisenpakket, duidelijk hoger dan loyaliteit, al is dat bij ons een redirect naar 'Trouw'. De bescheidenre betekenis loyaliteit lijkt veel meer tot de connotaties van en:allegiance te behoren.
De term loyaliteitsverklaring lijkt me hier de meest geschikte vertaling. Ik zie wel dat het gelinkte artikel niet over een loyaliteitsverklaring gaat, maar over een heel specifieke Loyaliteitsverklaring. Evengoed verduidelijkt die een hoop: de studenten hoefden geen trouw aan den Führer te zweren en zich op diens vingerknip aan het Oostfront te laten afslachten, maar moesten slechts verklaren 'zich te onthouden van iedere tegen het Duitse Rijk […] gerichte handeling'. Dat komt heel goed overeen met wat van Lewis Powell gevraagd werd. Loyaliteitsverklaring (met een kleine letter) past dan ook veel beter dan eed van trouw.
Ik ping even Matroos Vos, dit soort dingen lijkt me typisch een kolfje naar zijn hand. Voor zijn gemak ook even een link naar de diff waar het over gaat. Ik wil er nog wel aan toevoegen, dat geen van beide termen noodzakelijk is in deze context; ik zie geen bezwaar tegen de vertaling die ik koos — bertux 31 jul 2020 23:08 (CEST)
Ik zie dat je argumentatie wel het nodige hout snijdt, dus ik zal je bewoording hiervan in het artikel verder niet aanpassen. Mathijsloo (overleg) 1 aug 2020 20:54 (CEST)

Basiliek van Aquileia[brontekst bewerken]

Ha Bertux, Ik heb je laatste bewerking teruggedraaid, omdat er iets per abuis misgegaan lijkt te zijn: de lezer krijgt broncode in de infobox te zien. Ik weet niet wat je precies probeerde aan te passen (behalve dat je die UNESCO infobox naast de inhoudsopgave probeerde te krijgen), dus ik kom er eventjes niet aan totdat je je gewenste ding gedaan hebt. Groet! Chescargot ツ (overleg) 2 aug 2020 22:11 (CEST)

Betaalmuren[brontekst bewerken]

Dag Bertux, een tip: wat met betaalmuren niet zelden werkt, is zo'n artikel laten archiveren door archive.today. In dit geval heeft iemand, mogelijk een abonnee, dat ca. 20 uur geleden al gedaan: zie hier. Bij de NRC pas ik dit trucje regelmatig toe. Groet, Wutsje 8 aug 2020 14:45 (CEST)

Dankjewel Wutsje, ik ken de truc eigenlijk, maar pas hem nooit toe, misschien wel door het gevoel van 'zo simpel kan een auteursrechtenschending toch niet zijn?' Nee, ik hoef me niet bezig te houden met de sores van archive.today, maar werkend op Wikipedia word je nu eenmaal wat maniakaal op auteursrechtenschendingen, al is de auteur vermoedelijk erg blij met die schendingen — bertux 9 aug 2020 23:58 (CEST)

Een windpark voor jou![brontekst bewerken]

Windpark Neer (westzijde).jpg Windpark Neer
Beste Bertux, bedankt voor de uitgebreide hulp bij het artikel Windpark Neer. Bedankje komt meer dan een jaar na de hulp, maar beter laat dan nooit! Ik heb gemerkt dat er nieuwe windmolens(Windpark Heibloem) in het verlengde van Windpark Neer is gezet, dus misschien maak ik daar ooit nog een artikel over. Wie weet. Bedankt! Abortthieu (overleg) 10 aug 2020 18:11 (CEST)
Goh, hartstikke leuk, wat een verrassing! Ik zie dat je af en toe actieve perioden hebt hier. Voor Windpark Heibloem zullen de opmerkingen en je ervaring zeker van pas komen, maar blijkbaar hebben techniek, politiek en het bankwezen ook je interesse. Je zult je niet hoeven vervelen! Heb je een vakmatige achtergrond in een van die onderwerpen? — bertux 10 aug 2020 18:26 (CEST)
Dankje voor je bericht. Nee, ik heb (helaas) geen vakmatige achtergrond in deze onderwerpen. Abortthieu (overleg) 10 aug 2020 21:23 (CEST)

Een koekje voor jou![brontekst bewerken]

Choco chip cookie.png Eens een keer geen cookie Schrader320 (overleg) 13 aug 2020 15:47 (CEST)

Dank![brontekst bewerken]

Beste Bertux, deze analyse vond ik scherp, en exact zoals ik in dit project sta, en ik heb die nooit zo goed verwoord gezien, dus daar wilde ik je even voor bedanken, afgezien natuurlijk voor je vele gewaardeerde bijdragen op dit project. Met vriendelijke groet, Paul Brussel (overleg) 14 aug 2020 00:06 (CEST)

Waarom moest dit weg? Gülen[brontekst bewerken]

Omdat het nergens op staat dat hij dit heeft gezegd. Als u dat wel denkt, geef me een bron waar hij dit zelf zegt.

Bedoelt u 'nergens staat' of 'nergens op slaat'? In elk geval hebt u een uitstekend antwoord en de gewenste bronvermelding gekregen van Wutsje, onder het kopje Waarschuwing en onwenselijke bewerking door mij (Voor latere naslag: permalink naar de huidige versie van Wutsjes OP).

Met vriendelijke groet — bertux 7 sep 2020 09:37 (CEST)

Wikify Transformator[brontekst bewerken]

In deze wijziging vroeg je om welke Europese norm het betreft. Alhoewel in niet de auteur ben van deze zin, vermoed ik dat het hier om de Europese EMC-richtlijn (Richtlijn 2014/30/EU) gaat en niet specifiek om een norm. Dit heb ik als zodanig ook in het artikel aangepast, maar een externe bron waarin dit staat vermeld heb ik nog kunnen vinden. Hopelijk is hiermee is toch je vraag beantwoord. PieterJanR (overleg) 11 sep 2020 07:55 (CEST)

nog een keer gulen[brontekst bewerken]

Heb gezien dat u de zin heb verwijderd wat ik letterlijk van Wikipedia heb gekopieerd en geplakt. Waarom? Blijkbaar kan er niks aan worden gedaan aan jullie liefde aan terroristen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tr1907581453 (overleg · bijdragen)

  1. Je zin hierboven is in slordig Nederlands geschreven. Ik begrijp er maar de helft van. Welke zin? Waar gekopieerd en geplakt? Wees alsjeblieft duidelijk.
  2. Je mag teksten citeren, waaruit blijkt dat ik terroristen liefheb. Ik ben benieuwd.
  3. Overleg op Wikipedia gaat over het werk, niet over de persoon die het werk doet. Jouw suggestie, dat 'jullie' (wie?) terroristen liefhebben, geldt als een persoonlijke aanval en is niet toegestaan — bertux 11 sep 2020 20:57 (CEST)

Beoordelingsnominatie Dieter Penninckx[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Dieter Penninckx dat is genomineerd door Ziqo.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200920#Dieter Penninckx en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 sep 2020 00:56 (CEST)

Subkopje bij overleg[brontekst bewerken]

Hoi B222, misschien is dit een kleinigheid, maar ik wou je erop attent maken dat door de manier waarop je hier een subkopje introduceert, zo ongeveer afdwingt dat er verder overlegd wordt op het vrijwel nieuwe onderwerp dat jij aanzwengelt. Misschien heeft iemand daar geen mening over maar wel over het onderwerp dat ik aanzwengelde, zou kunnen. Dan is het door de formulering met dat pijltje lastig om direct op het eerste onderwerp te reageren, immers hoe plaats je je tekst dan? (Dat kan wel, door direct onder mijn bijdrage wat te typen, maar dan komen jouw woorden "Nee, dit kun je niet gangbaar noemen. Maar dat lijkt me het kleinste probleem." weer niet tot hun recht, ze zijn dan verweesd.) Groet, Apdency (overleg) 27 sep 2020 17:18 (CEST)

Ik zal het wat aanpassen — bertux 27 sep 2020 17:36 (CEST)
Mooi gedaan zo, dankjewel. Apdency (overleg) 27 sep 2020 18:36 (CEST)