Overleg gebruiker:B222

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Gebruiker:B222)
Ga naar: navigatie, zoeken

b222 ondertekent als bertux[bewerken]

Volglijst (persoonlijk)

Arbcom[bewerken]

Hoi Bertux. Er is nog een vacante plek in de arbitragecommissie. Heb jij geen interesse? Je kunt je hier aanmelden. Je lijkt me er geknipt voor. Glimlach Trijnsteloverleg 2 apr 2014 00:16 (CEST)

Ik??? Nooit over nagedacht. Een groot rechtvaardigheidsgevoel en een uitstekend inzicht in de psyche van sommige Wikipedianen (en blindheid voor die van andere) lijkt me nogal dunnetjes om me daarvoor te kwalificeren. Wat zie je meer bij mij aan relevante kwalificaties? Mijn afkeer van het lezen van enorme lappen querulantie moet een diskwalificerend trekje zijn — bertux 2 apr 2014 00:43 (CEST)
Wat betreft de laatste volzin: dan is dit een goede remedie, en wellicht een grote uitdaging. Smiley. Vr. groet. – Maiella (overleg) 2 apr 2014 01:03 (CEST)
@Bertux: Simpel, jij bent altijd heel zorgvuldig, netjes; jouw taalgevoel is zeer goed en daarnaast kun jij goed samenwerken. Wil je meer horen? Knipoog Trijnsteloverleg 3 apr 2014 17:39 (CEST)
Ja! Glimlach — bertux 3 apr 2014 21:43 (CEST)
Dag Bertux, ik denk dat jij een hele goede zou zijn, ik zou zeer blij zijn als je je aanmeldt! Vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 3 apr 2014 21:30 (CEST)
Ik ga het serieus overwegen, maar dit is nogal schokkend voor mij. Ik zal in elk geval tijd nodig hebben om me in te lezen in wat er dan van mij verwacht wordt — bertux 3 apr 2014 21:43 (CEST)
Dag Bertux, mocht je meer willen weten, mail me even. Ff op IRC is ook een optie, laat maar weten! Groeten, Vinvlugt (overleg) 3 apr 2014 21:51 (CEST)

Dit is voldoende overtuigend hoor, dus ik zou me maar gewoon kandideren als ik jou was. Knipoog Je hebt nog tot en met dinsdagmiddag. Trijnsteloverleg 12 apr 2014 14:19 (CEST)

Gewoon doen. Natuur12 (overleg) 12 apr 2014 14:20 (CEST)
in wijde
bogen
worden gelegd
de spoorstaven
snuivend en sissend
met roetende ketel
ziet het beest zijn wereld
aan het eind
waar stilte
het grindbed
inklinkt
wacht
de mannen
vermoeid en voldaan
de zon achter de einder

de trein haast zich trager dan de nacht

4 jaar

de bielzen rijen zich
wachtend
het wanend wiel

— bertux 12 apr 2014 15:34 (CEST)

ArbCom 2[bewerken]

Van harte gefeliciteerd met je verkiezing. The Banner Overleg 22 apr 2014 17:15 (CEST)

@The Banner: Dankjewel, dat is heel sportief! Ik zal binnenkort een keer op je pagina langskomen om te horen hoe jij je de toekomst van Arbcom en Wikipedia voorstelt. Gezien de grote verschillen tussen ons in karakter en visie lijkt het me zinnig om juist jouw kant te zien — bertux 22 apr 2014 17:29 (CEST)
Veel succes, Bertux! Trijnsteloverleg 22 apr 2014 17:26 (CEST)
Dankjewel, ik doe mijn best! — bertux 22 apr 2014 17:30 (CEST)

Bertux, veel succes toegewenst in de Arbcom; Ik heb er zelf een jaar in gezeten en het geeft je soms een andere kijk op Wikipedia, maar is derhalve een goede ervaring waarin ik je veel succes wens. Groeten, JetzzDG 22 apr 2014 20:05 (CEST)

Succes! JurriaanH overleg 25 apr 2014 09:11 (CEST)
Dank, ook aan JetzzDG! Ik verbaas me nergens meer over, maar wie weet wat ik tegenkom — bertux 25 apr 2014 10:00 (CEST)

Groet & vraag[bewerken]

Hallo B222, dank voor je compliment en de tip. Of dit de juiste manier is om te communiceren? Hgr. FrankVerborg (overleg) 28 apr 2014 15:22 (CEST)

Geantwoord op Overleg gebruiker:FrankVerborg — bertux 28 apr 2014 21:41 (CEST)

Mensenzoon[bewerken]

Beste Bertux, dank voor je advies. Misschien voor de duidelijkheid, ik ben geen specialist maar wel een hele geïnteresseerde maar ook kritische meelezer, die 'valt' over onduidelijkheden in de tekst, gebrek aan structuur, gebrek aan links, inconsistenties in de tekst en die zeker ook valt over ontbrekende of onterechte bronvermeldingen. Maar ik wil niet alleen negatief doen, als ik iets zie wat ik in de geest van de oorspronkelijke auteurs redactioneel kan verbeteren dan zal ik dat niet nalaten. Doorgaans heeft men daar wat meer waardering voor, ik had echter onderschat dat dit zo'n gevoelig artikel was. Met vriendelijke groet, Marcocapelle (overleg) 6 mei 2014 22:53 (CEST)

Dank voor je verzoenende woorden. Ik ben moe en heb mogelijk de komende dagen weinig tijd. Overweeg eens om een berichtje over Mensenzoon te plaatsen in het Religie- en filosofiecafé. Dat wordt bezocht door zeer deskundige en zeer kritische mensen. Een blik op Wikipedianen naar expertise kan ook behulpzaam zijn. Met vriendelijke wedergroet — bertux 6 mei 2014 23:47 (CEST)
Beste Bertux, dank voor je tip, maar nu ben ik toch wel erg geschrokken toen ik Wikipedianen naar expertise raadpleegde. Als dit de experts van Wikipedia zijn, dan kan ik mezelf ook wel als expert toevoegen - dat heb ik dan ook maar gedaan. Er staat nog geen handvol mensen met kennis van Hebreeuws en klassiek Grieks op de lijst, en juist deze mensen zijn al vele jaren niet meer actief op Wikipedia. Met vriendelijke groet, Marcocapelle (overleg) 7 mei 2014 19:28 (CEST)
Veel mensen benoemen zich niet graag als 'expert', er zijn er in werkelijkheid meer. Verder: ik meen dat Koos de Geest (Koosg predikant is geweest. Hij is juist de laatste weken weer actief, kan in elk geval Hebreeuws lezen en vermoedelijk ook Grieks. Bertrand77 kan dat geloof ik niet en hij is ook geen groot Bijbelkenner, maar is wel universitair docent en iets theologisch en in elk geval iemand die zijn afgewogen oordeel altijd op goede bronnen baseert en nooit op de doolhof van primaire teksten. Had je al onder het kopje Jodendom gekeken, bijvoorbeeld bij Metzujan? Volgens zijn Babelboxen spreek hij Hebreeuws nagenoeg op moedertaalniveau. Het vinden van zo'n Babel is altijd fijn, want die plaatst de gebruikerspagina (GP) en daarmee de gebruiker in een categorie en wel de categorie: Wikipedia:Gebruiker he-4: daar vind je iedereen die Hebreeuws op dat niveau beheerst. Ik vind ook nog Adelbrecht die actief is en Uruandimi die onregelmatig actief is, maar nog wel dit jaar. De vier mensen die die Hebreeuws als moedertaal hebben, ken ik niet en in elk geval hebben ze geen recente activiteit.
Ook de andere Wikipedia's kennen Babelboxen en de Engelse WP is gigantisch.
Een berichtje in bovengelinkt café is natuurlijk minder bewerkelijk en meerderen buigen zich gewoonlijk over kwesties die daar aangekaart worden — bertux 7 mei 2014 20:32 (CEST)
Ik ben te moe, zal vandaag niet meer reageren — bertux 7 mei 2014 20:39 (CEST)
Bertrand77 is historicus, gespecialiserd in de patristische periode en in millenialistische stromingen, Lees: de Jehova geteuigen; hij kent goed Grieks, Hebreeuws weet ik niet; hij weet bijzonder veel van de Bijbel; noemt zich agnost.,
ik ken Grieks op VVWO-niveau; Hebreeeuws kan ik me doorheen ploeteren met hulpmiddelen. Aramees, zoals Daniel 7, beheers ik niet. Groeetjes Koosg (overleg) 9 mei 2014 10:23 (CEST)

Homologatie (sport)[bewerken]

Verwijst door naar een pagina in je kladblok. Lijkt me niet de bedoeling, dus ik zal de redirect weghalen. Ga je het artikel nog afmaken? Muijz (overleg) 11 mei 2014 23:20 (CEST)

Oeps. Voor eventuele meelezers: dat is dus Gebruiker:B222/kladblok/Homologatie (sport). Ik ga er zeker niet de uitgebreide tekst van maken die ik in 2012 in gedachten had. Ik heb nu minder tijd voor Wikipedia en mijn aandacht ligt niet meer bij de hoofdnaamruimte, maar bij OP's en, sinds kort, de Arbcom. Inkorten tot een tekst die me bevalt loopt vast op mijn onvermogen om tevreden te zijn met beginnetjes, maar je hebt mijn zegen als je de tekst als uitgangspunt voor zoiets zou willen gebruiken. Sleutelen aan een bestaand artikel ligt mij beter dan het opzetten van een nieuw, dus ik wil best een tekst van jouw hand nalopen. Excuses voor de rommel, bedankt voor het opruimen ervan — bertux 11 mei 2014 23:43 (CEST)
Hoi bertux, bij toeval kwam ik hier terecht. Ik zag dat Homologatie (sport) nog steeds een erg mager artikel is. Zou de tekst uit jouw kladblok niet alsnog in gevoegd kunnen worden (na actualisatie)? Vr groet Saschaporsche (overleg) 5 feb 2018 13:51 (CET)

website[bewerken]

Byen tjij nog van plan de website Het gekrookte riet te mailen? Koosg (overleg) 12 mei 2014 20:09 (CEST)

Ja, als ik er vanavond niet toe kom, dan morgen of woensdag. Als je haast hebt, kun je het zelf ook doen, maar ik heb in het artikel al aangegeven dat we niet zeker zijn of de site wel bij het geheel hoort, dus voor mij zit er geen grote druk achter.
P.S.: Ik heb je link gerepareerd: geknookte > gekrookte — bertux 12 mei 2014 20:26 (CEST)

dank[bewerken]

Dank, je bent verdrie de eerst die daadwerkelijk een bijdrage levert aan het artikel, in plaatse van het voor te dragen voor verwijdering. zo komen we verder. max (overleg) 22 mei 2014 11:35 (CEST)

Kaboel[bewerken]

Ik kom je taalgevoel tegen z'n schenen schoppen :-)

Neen, ik heb op de overlegpagina antwoord gegeven op je vraag over de ligging van provincie en rivier Kabuul.--Polyglot (overleg) 24 mei 2014 12:25 (CEST)

Tandem (fiets)[bewerken]

Zie nog mijn toevoeging bij handige harrie; gegroet Bouwmaar (overleg) 26 mei 2014 20:13 (CEST)

Beantwoord op de OP van Handige Harrie, kopje Gebruik rollback. Melding hier was uiteraard niet nodig, want zoals nagenoeg iedere gebruiker heb ik bij mijn voorkeuren ingesteld dat pagina's die ik bewerk automatisch op mijn volglijst komen, dus ook de OP van Handige Harrie. Met vriendelijke groet — bertux 26 mei 2014 22:05 (CEST)

Vandalismebestrijding[bewerken]

Je deed een melding op mijn overleg, ik zal beter opletten. Behh (overleg) 27 mei 2014 15:09 (CEST)

Doorverwijsinfo[bewerken]

Hoi Bertux, leuk om je naam weer eens op mijn volglijst tegen te komen. Ik heb inhoudelijk echter enkele bedenkingen bij de wijziging die je hier deed, en doe op de overlegpagina een poging deze bezwaren duidelijk te maken. Je reactie hier, daar of direct in het artikel zelf wordt van harte op prijs gesteld. Mvg, Ivory (overleg) 28 jul 2014 01:05 (CEST)

Toevoeging bij Autisme[bewerken]

Hallo B222,

Ik denk dat jij gelijk hebt. Ik heb de pagina een beetje te snel willen maken. Het kon zeker beter gemaakt worden, zeker aangezien ik wel redelijk veel weet over autisme - omdat ik autisme zelf heb- en omdat ik veel lees over autisme in google scholar en andere plaatsten waar er veel informatie is te vinden.

Bedankt voor mij te waarschuwen.

p.s. Ik ben net nieuw bij wikipedia dus ik zal wat meer moeten leren over hoe ik een goede wikipedia artikel kan schrijven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Paxfilosoof (overleg · bijdragen) 18 aug 2014 14:37 (CET)

Homologatie[bewerken]

Bertux, ik heb Homologatie (sport) afgesplitst vanaf de pagina Homologatie, omdat die laatste toch min of meer een veredelde doorverwijspagina was. Door de afsplitsingen heb ik van Homologatie een echte doorverwijspagina gemaakt. Nu zag ik dat jij je bezig hebt gehouden in het verleden met het sportgedeelte van Homologatie, je hebt deze ook in een kladbok staan van je. Zou jij dit artikel dan misschien kunnen uitbreiden? Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 7 okt 2014 11:11 (CEST)

Beoordelingsnominatie Bestuurlijke indeling van Nederland[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Bestuurlijke indeling van Nederland dat is genomineerd door Paul B. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150811 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 12 aug 2015 02:04 (CEST)

Mee bezig?[bewerken]

Hoi B222, bij de aanmaak van het artikel Carbo (bedrijf) heb je aangegeven dat je daar de komende uren of dagen nog druk mee bezig gaat. Ruim een maand later lijkt het er echter op dat je dat sjabloon vergeten bent weg te halen. Klopt dat? - Robotje (overleg) 7 jan 2016 16:14 (CET)

Hongaarse predikanten[bewerken]

Dag Bertux, Waarschijnlijk ben je een eeuw te vroeg met de onderkoning van Napels. Als ik de Engelstalige lijst bekijk zou Fernando Fajardo y Álvarez de Toledo beter passen. Mijn markies kwam uit het en: artikel over zijn vader dus misschien zit er nog iets anders scheef? Vr. groet, JanB (overleg) 17 feb 2016 07:40 (CET)

Je vraag lijkt te impliceren dat ik er vrij zeker naast zat. Ik zal nu terugdraaien en het tzt uitzoeken. Ik had zo laat en zo slaperig niet moeten bewerken. — bertux 17 feb 2016 08:14 (CET)

Vraag om raad[bewerken]

Hallo bertux. Allereerst: ik kom je hier eigenlijk zelden tegen, maar je bent er nog wel. Hebben wij zulke verschillende interesses? Maar afijn, ik kom hier om raad, denkend aan wat je mij leerde over "gemiddelde algemene ontwikkeling". In de Review staat Kilimanjaro (berg). Ik vraag je niet om het te lezen, want dat is een te groot beslag op je tijd. Ik ben pas op de helft en het duizelt me nu al. Mijn algemene indruk is dat het lemma te groot is, te gedetailleerd en met een te hoog abstractieniveau. Kortom: te moeilijk voor een encyclopedie. Mijn vraag is: mag ik zoiets hardop zeggen? Vriendelijke groet, Sander1453 (overleg) 26 mrt 2016 11:14 (CET)

Hallo Sander1453,
Leuk om je weer eens te spreken! Dat we elkaar niet ontmoetten, kwam doordat ik gedurende een klein jaar nauwelijks bijgedragen heb. Verder heb ik tegenwoordig een eigen project waar ik veel energie in steek, dus tijd voor Wikipedia is schaarser dan vroeger.
Als onze interesses niet overlappen, dan ligt dat aan die van jou Knipoog, want de mijne omvatten het overgrote deel van de cultuurhistorie, wetenschap, techniek, beeldende kunst en literatuur. Zoekend naar kennisgebieden die me minder boeien, kom ik uit bij esoterische, theologische en juridische kwesties. Podiumkunsten spreken me letterlijk niet erg aan vanwege mijn slechte gehoor. Verder interesseren populaire media, mode en sport me in hun verschijningsvormen niet erg, maar als fenomeen des te meer.
Wat je bergvraag betreft, je kunt op Wikipedia aardig wat zeggen, maar de moeilijkheid is om het zo te zeggen dat je gehoord wordt.
Op voorhand, nog zonder het artikel gezien te hebben, leek het me vreemd dat het abstractieniveau te hoog zou kunnen zijn, want mijn ervaring is, dat je als schrijver vrijwel alles uit kunt leggen wat je zelf begrijpt, als je maar zorgvuldig schrijft. Ter adstructie heb ik de eerste alinea overgenomen, met vetgedrukt een inlas van mij:
De Kilimanjaro ([ˌkɪlɪmənˈdʒɑːroʊ]?) is een vrijstaand bergmassief in de gelijknamige regio in het noordoosten van Tanzania. Het massief bestaat uit drie aangrenzende stratovulkanen die in de periode tussen 2,5 miljoen en 150.000 jaar geleden werden gevormd: de Shira, de Mawenzi en de Kibo. De Shira is de oudste vulkaan in het massief en is voor een groot deel ingestort. Tegenwoordig bestaat deze uitgedoofde vulkaan enkel uit een gekartelde bergkam. Daarna ontstond de nu uitgedoofde Mawenzi, de op twee na hoogste berg in Afrika. De jongste vulkaan van de Kilimanjaro is de Kibo, tegenwoordig een slapende vulkaan. Met 5895 meter is dit de hoogste berg van Afrika.
Met deze inlas is deze inleiding veel leesbaarder. Een makke van veel enthousiaste schrijvers is, dat ze de namen en terminologie niet introduceren, zodat de lezer niet kan anticiperen. Ongetwijfeld zijn er meer passages die met zo'n ingreep opgeknapt kunnen worden.
Nog wat punten:
  • Ik heb het hele artikel scannend gelezen en zag niet meteen iets met een te hoog abstractieniveau, dus hopelijk kun je citaten uit het artikel geven om dat bezwaar voor mij te verduidelijken.
  • Onder het kopje Kilimanjaro (berg)#Vlaktes staat een opsomming die voor mij wel erg gedetailleerd is. Ook op andere plekken in het artikel trof ik omgevallen boekenkasten aan, dus dat bezwaar kan ik billijken. Toch hebben we daarmee vermoedelijk niet het werkelijke probleem blootgelegd, maar een symptoom. Een symptoom namelijk van tekortschietend inzicht: naar ik veronderstel is auteur [[user:Heinonlein|]] geen botanicus of ecoloog. Een expert op een van die vakgebieden zou denkelijk niet eerst de grassen opgesomd hebben en daarna de bomen, maar zou ze in hun samenhang, liefst ook met de fauna behandeld hebben. Zie bijvoorbeeld het artikel Plantengemeenschap. Een fictief voorbeeld van hoe ik het graag zou willen: als ik weet dat Kirks dikdik graag kikuyu-gras eet en dat zijn uitwerpselen nodig zijn om de terminalia te laten ontkiemen, dan heb ik een interessante samenhang ontdekt die ik uit een opsomming nooit zal kunnen halen.
Samenvattend: niet een teveel aan detaillering is voor mij het probleem, maar een tekort aan duiding. Ik wil overigens benadrukken dat het bovenstaande niet als verwijt aan de auteur gelezen mag worden en dat ik bovendien maar veronderstellingen doe. Het fictieve voorbeeld heb ik je vooral aangereikt als hulpmiddel, waarmee je hopelijk je eigen bezwaren goed kunt doorgronden om ze nauwkeurig te formuleren.
  • Het geheel is erg lang, waardoor de aandacht makkelijk afdwaalt, maar het is de vraag of je het artikel moet lezen als één doorlopende tekst. Als het stuk zo geschreven is, dat je bijvoorbeeld de sectie over ecologie als afzonderlijk artikel kunt lezen, dan hoeft de lengte van het totaal niet bezwaarlijk te zijn. Idealiter leest een encyclopedisch artikel zo vlot als een spannende roman, maar dat mogen we niet eisen.
Ik overwoog om Heinonlein te pingen, maar heb zijn link toch maar tussen nowiki-tags gezet omdat jij immers de luwte van mijn OP gezocht hebt. Als je hem graag wilt pingen, dan kun je die tags verwijderen zonder mij daarvan in kennis te stellen. Ik zou te zijner tijd graag zijn mening horen.
Ik wil je tot slot hartelijk danken voor je vraag en voor je inzet om de kwaliteit van Wikipedia te verhogen.
Met vriendelijke groet — bertux 26 mrt 2016 23:02 (CET)
Dank voor je antwoord en je inzichten, bertux. Met jouw commentaar erbij ga ik nog eens door het artikel heen om te kijken wat mijn bezwaren nu echt zijn. Ik heb de ping naar Heinonlein niet geactiveerd, maar hem op zijn OP op dit gesprek gewezen. Groet, Sander1453 (overleg) 27 mrt 2016 01:40 (CET)
Dank jullie wel, ik ben blij dat jullie zoveel energie in de verbetering van dit artikel steken! Of, zoals ze in Tilburg zeggen, "Ik ben in mijn knollentuin"! Ik ben inderdaad geen botanicus, nog een ecoloog. Het probleem met de sectie 'Ecologie' is vooral dat ik weinig bronnen ben tegengekomen die daadwerkelijk de interacties tussen de flora en fauna beschrijven. Maar lijstjes met taxa zijn er in overvloed! Ik was aan dit artikel begonnen omdat de ontdekkingsgeschiedenis me zo boeide, ecologie, klimatologie en geologie zag ik vooral als een uitdaging. Afijn, er moet nog heel wat gebeuren, maar zolang ik verbeterpunten aangereikt krijg moet ik er toch chocolade van kunnen maken! Nogmaals dank. heinGlas z3.pngnlein'' 27 mrt 2016 08:36 (CEST)
Dag Bertux, al surfend op zoek naar heel iets anders, kwam ik je bovenstaande commentaren tegen. Ik vind ze helder en leerzaam.Koos van den beukel (overleg) 24 sep 2017 09:23 (CEST)
Dankjewel Koos, je compliment vanuit de stralend blauwe lucht doet me goed, zeker nu het de laatste jaren zo stil is geworden op mijn overlegpagina, dat ik me nauwelijks nog deel van de Wikipedia-gemeenschap voel. Op zich is dat natuurlijk wel een goed teken, want als er veel te klagen is komen de mensen vanzelf.
Hoewel ik geen baan heb, beschouw ik mezelf als professioneel schrijver en geholpen door een ruime algemene ontwikkeling zie ik vaak makkelijk hoe een tekst te verbeteren is. Voel je vrij om me aan te spreken op die sterke punten.
Ik heb een paar van je artikelen bekeken en die zien er goed uit, wat extra waarde geeft aan je reactie. Neemt niet weg dat ik al op het punt stond om er een te gaan bewerken. Hoewel ik bescheiden aanpassingen en inhoudelijke toevoegingen niet als kritiek zie, maar als een geste, heb ik toch mijn handen even teruggetrokken. Ik neem aan dat je je eigen artikelen automatisch of handmatig aan je volglijst toevoegt? Zo niet, dan schrijf ik wel een berichtje als dat nodig lijkt.
Fijne dag nog — bertux 24 sep 2017 15:44 (CEST)
Voel je vrij en ga je gang, ik weet niet alles en wat mij een goede formulering lijkt, kan voor een ander onduidelijk zijn. Koos van den beukel (overleg) 24 sep 2017 21:08 (CEST)

Beoordelingsnominatie E-liquid[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om E-liquid dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160825 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 26 aug 2016 02:04 (CEST)

Usa (rivier in de Taunus)[bewerken]

Beste bertux, ik heb de nominatie van dit artikel inmiddels ingetrokken, maar de titel is wel wat lang en ongewoon. Usa (rivier) is thans een redirect naar Oesa (Petsjora). Nu zou Usa (rivier in de Taunus) eventueel hernoemd kunnen worden naar Usa (rivier), hoewel dat moet via een verplaatsingsverzoek, waarna er eventueel boven geschreven kan worden: Voor de rivier in Rusland, zie Oesa (Petsjora). Maar wat ook kan, is dat Usa (rivier in de Taunus) wordt omgedoopt in Usa (Duitsland) en Oesa (Petsjora) in Oesa (Rusland), waarna Usa (rivier) een redirect dp wordt óf gewoon wordt verwijderd. Ik weet niet wat het beste is. Misschien wil je je hierover nog buigen. De interwiki's voor de rivier in de Taunus zijn hier. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 18 sep 2016 18:52 (CEST)

Leuk, weer eens verkeer op mijn OP. De interwiki was al gemaakt door Osingar. Ik heb de redirect genomineerd voor verwijdering en de pagina hernoemd tot Usa (Duitsland), aangezien zelfs onze oosterburen er op de:Usa maar eentje vermelden binnen hun landsgrenzen. De transcriptiegids leert dat ik eventueel de redirect Usa (rivier) had kunnen ombuigen naar Duitsland, maar dat lijkt me eerder verwarrend, gezien de reeks rivieren die bij ons officieel als Oesa gespeld worden, maar bij veel van onze taalgenoten als Usa door het leven zullen moeten. Via Usa en Oesa komen ze er wel — bertux 18 sep 2016 21:42 (CEST)
Ik heb trouwens Linkeroever en Rechteroever omgevormd naar minimale, maar echte artikelen, zodat er gewoon naar gelinkt kan worden — bertux 18 sep 2016 21:42 (CEST)
Ik heb er gewoon weer dp's van gemaakt en de moeizame linken aangepast/verwijderd. The Banner Overleg 18 sep 2016 22:49 (CEST)
Waarom dat? De lijstjes staan in een artikel even goed als in een dp, maar naar een dp kun je niet linken. Dat linken is wel nodig, want het is beslist niet evident welke oever de linker- en welke de rechter is — bertux 18 sep 2016 22:58 (CEST)
Bedankt, bertux, voor je uitgebreide toelichting. Vergeef me dat ik hierboven een schrijffout maakte en "redirect" schreef waar ik "dp" bedoelde, wat me wel vaker gebeurt (ik heb het hierboven verbeterd). Ik ben blij met de hernoeming naar (vreemd wiki-jargon) Usa (Duitsland) en de nominatie van Usa (rivier). Helemaal prima zo. Mvg, ErikvanB (overleg) 19 sep 2016 02:40 (CEST)

Baksteen(fabriek)[bewerken]

In het artikel Baksteen staat wel uitgelegd wat het fabricageproces is. Nietanoniem (overleg) 27 sep 2016 14:48 (CEST)

Dank je! Het artikel Steenfabriek zou daar natuurlijk wel duidelijk naar moeten verwijzen. Als workaround zal ik de lezer er expliciet op wijzen dat hij voor het productieproces moet kijken bij Baksteen. Op den duur zou er een helderdere oplossing moeten komen. Een apart artikel Baksteenproductie zou misschien een idee zijn, ingedeeld in:
  • pre-industriële productie – de info die nu te vinden is bij Handvormsteen.
  • industriële productie – nu te vinden bij Baksteen.
  • en eventueel postindustriële productie – met 3d-printers, magnetrons, laserstralen of weet ik veel.
Wordt zo'n artikel te groot of te onoverzichtelijk, dan kan het natuurlijk gesplitst worden of doorverwijzen naar hoofdartikelen. Andere ideeën zijn natuurlijk welkom, maar de huidige toestand vind ik niet duidelijk genoeg voor de lezer. Met vriendelijke groet — bertux 27 sep 2016 16:04 (CEST)

Kikker / Kikkert[bewerken]

Beste B222 / Bertus, Zojuist heb ik je wijziging op de disambig/doorverwijs-pagina Kikker goedgekeurd/geaccordeerd, maar bij nader inzien begon ik wat twijfelen en vroeg ik me toch vraagjes af.

  • Is er een algemene regel dat op een disambig-pagina de links naar andere doorverwijspagina's boven moeten staan ?
  • Is een verwijzing naar een andere dp "Kikkert", die geen directe verwijzing geeft naar iets dat Kikkert (tout-court) heet, maar slechts verwijzingen naar mensen met de achternaam Kikkert, relevanter dan verwijzingen naar iets dat '(De) Kikkers' of 'kikkers (en muizen)'?
Dat zijn kleine vraagjes, waar ik nu mee zit. Antwoord stel ik op prijs. Maar anders ga ik hier niet verder over zeuren. Paulbe (overleg) 28 jan 2017 23:01 (CET)
Hallo Paulbe, hopelijk morgen antwoord, ben nu met andere dingen bezig. Ping me zo nodig, als ik het vergeet — bertux 28 jan 2017 23:19 (CET)
Pong ! bedankt voor je antwoord. Ben benieuwd. Zo niet, dan ga ik niet ping-en, hoogstens pongen.  ;-) Paulbe (overleg) 29 jan 2017 00:09 (CET)

Weinig[bewerken]

Scherp gezien, B222. Dankjewel en sorry voor deze misser. Mvg, ErikvanB (overleg) 7 aug 2017 05:21 (CEST)

Ach, twasnietveel. (En excuses voor de late reactie) — bertux 27 sep 2017 05:58 (CEST)

Cornelis[bewerken]

dag Bertus. Zie overleg van Cornelis. bedankt.

Graag gedaan, attent dat u nog even langskomt. De afhandeling zal bij MoiraMoira in goede handen zijn, maar u bent hier vanzelfsprekend welkom. Met vriendelijke groet — bertux 27 sep 2017 05:58 (CEST)
Voor meelezers: zie Melding betreffende Cornelis~nlwiki — bertux 27 sep 2017 05:58 (CEST)

prof. Besselaar[bewerken]

Dag Bertux, het artikel Gerrit Besselaar heb ik met belangstelling gelezen. Ik heb er wat kleinigheden in gewijzigd, onder andere heb ik professor in hoogleraar veranderd. Ik dacht dat prof de aanspreektitel was, hoogleraar de functie. Als je het er niet mee eens bent hoor ik het graag, want dan zet ik het wel weer terug. Met vriendelijke groet, EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 21 dec 2017 11:25 (CET)

Dankjewel voor je aanpassingen. Er is er een waar ik nog over wil overleggen, maar daar heb ik nu geen gelegenheid voor. Alles op zijn tijd. Fijne feestdagen! — bertux 22 dec 2017 15:53 (CET)

d/t[bewerken]

Zeg Bertux, dit was al erg genoeg, maar nu ook nog 'ik treedt'. Onaangenaam Het moet niet veel gekker worden. Mvg, ErikvanB (overleg) 9 jan 2018 21:52 (CET)

Glimlach Als ik mij goed begrijp is er steeds een misverstand — bertux 9 jan 2018 22:19 (CET)
Ja, dat heb je zich goed beseft. ErikvanB (overleg) 9 jan 2018 22:49 (CET)

Link[bewerken]

Verplaatst naar Overleg:Renée Suerickx-Demarbaix#Link 1975. Permalink #Link 1975 — bertux 14 jan 2018 20:48 (CET)

Landoppervlakte Súdwest Fryslân[bewerken]

Beste Bertux, je schreef: "Het is me niet duidelijk waarom je een claim over landoppervlak verwijderde. Toelichting en bron staan in het kopje [[Súdwest-Fryslân#Ontstaansgeschiedenis]: de gemeente is per 1 januari gegroeid — bertux 6 jan 2018". Ik heb zelf nog geen bewijs gezien voor de landoppervlaktevermeerdering, daarom ben ik uitgegaan van de cijfers op de pagina van deze gemeente. Je verwijst naar het CBS, dat nog niet de cijfers van 2018 vermeldt (als ik de verwijzing volg). Door de herindeling zal de gemeente inderdaad de grootste moeten zijn. Ik zou dat graag willen terugzien in de cijfers op de Wikipediapagina. Het is tenslotte een belangrijke wijziging van 2018 in de tabel van de grootste gemeenten. Zou je deze willen aanpassen? Overal staat nog 459,64 km² landoppervlakte. Hetzelfde geldt voor https://nl.wikipedia.org/wiki/Tabel_van_Nederlandse_gemeenten. Ik ben geen nieuw landoppervlakte tegengekomen op internet. Groeten, Romanist (overleg) 27 jan 2018 17:42 (CET)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

Voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. Aangezien u nog altijd actief bent, dan is deze ster hier wel op zijn plaats. Rode raaf (overleg) 28 jan 2018 21:33 (CET)

Dank u wel, Rode raaf! Attent dat u blijkbaar de Sterren voor bewezen diensten geadopteerd hebt. Bijna had u mij nog verrast, want ik kijk nooit terug en ben gewoonlijk stomverbaasd als iemand mij meldt dat ik het een of ander al drie, vijf of vijfentwintig jaar doe. Maar in december vroeg iemand er toevallig naar. Ik wil u graag bedanken voor uw werk om de Wikipedia-gemeenschap te versterken en wat warmte te brengen in een groep die in zijn gedrevenheid soms de gezamenlijkheid uit het oog verliest. Het kleine gebaar heeft grote werking. Hartelijk dank, hartelijke groet — bertux 28 jan 2018 23:07 (CET)
Graag gedaan B222 Glimlach Wat betreft kleine gebaren met (hopelijk) een grote werking heb ik nog een idee klaarliggen dat ik eerdaags ga presenteren. Wat betreft de jubilea sterren wil ik in elk geval komende tijd vrijmaken om te gaan zoeken naar diegenen die de ster nog niet hebben. U ook bedankt voor uw inzet! Hartelijke groet, Rode raaf (overleg) 28 jan 2018 23:14 (CET)