Gebruiker:DanielleJWiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Taalvaardigheid
nl-N Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
fr-3 Cet utilisateur dispose de connaissances avancées en français.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
it-1 Questo utente può contribuire con un livello elementare in italiano.
srn-0 Disi masyin abi no takifustani fu a Sranantongo (efu kan a frustan nanga pasar muliki).
pap-0 E uzadónan aki no ta komprondé Papiamentu.
Gebruikers per taal

Met dit account zijn bewerkingen gedaan als projectleider en Wikipedian in Residence (WIR). Een kort overzicht voor welke projecten ik onder andere actief ben (geweest)

  • Ik was de projectleider 'Nederland en de wereld' bij Wikimedia NL (tot oktober 2019). Ik hield me daar momenteel vooral bezig met het project Wiki goes Caribbean (WGC). Met dit project probeerden we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikimedia-projecten (Wikipedia, Commons, Wikidata en Wikisource) te vergroten, uit te breiden, te verbeteren en te actualiseren. Naast het organiseren van online en offline activiteiten is het een van de doelstellingen van Wiki goes Caribbean om ook GLAMs te ondersteunen bij het vrijgeven van materiaal op bijvoorbeeld Wikidata of Commons. Meer informatie over het Wiki goes Caribbean project vind je op de WGC-projectpagina's.
  • In februari 2019 en maart 2019 was ik betrokken bij de organisatie van WikiconNL, het jaarlijkse congres van Wikimedia Nederland. Ik verzorgde het programma van de WikiconNL.
  • Tot juli 2018 was ik de Wikimedian in Residence voor het vervolg van het Memory of the World-project van Unesco. De focus van het MOW-project lag voor 2018 op 'Erfgoed in het Nederlandstalig Caribisch gebied'.

Via de wikimail (of: danielle [at] wikimedia [punt] nl) kun je mij makkelijk bereiken.

- - - - - - - - - - - - -

Naast dit (werk)account (DanielleJWiki) ben ik ook als vrijwilliger werkzaam op Wikipedia, Commons en Wikidata als Ecritures. Met dat (moderator)account houd ik me (in mijn vrije tijd) bezig met het schrijven van artikelen op wikipedia, het uploaden en categoriseren van auteursrechtenvrije afbeeldingen en video's op Commons en vooral het heel veel bewerken van WikiData. Met dit DanielleJWiki-account doe ik alleen bijdrages op Wikimedia-projecten die gerelateerd zijn aan het project Wiki goes Carribean (eerder: mijn Wikimedian in Residency voor UNESCO). Mijn vrijwilligers Ecritures-account bestaat al lange tijd (sinds 2006): al werk ik pas actief met dat account sinds maart 2016. Het DanielleJWiki werkaccount is in april 2018 bij aanvang van mijn Wikimedian in Residency aangemaakt om onderscheid te kunnen maken tussen werk- en vrijwilligersactiviteiten op projecten. Mocht je ooit zorgen hebben over verstrengeling van belangen tussen deze twee accounts (DanielleJWiki en Ecritures), voel je dan vrij on- of offwiki contact met mij op te nemen.