Gebruiker:Dartelaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taalvaardigheid

Gebruikersboxen

Wikipedia-logo.png
Deze Wikipedia heeft 1.984.257 artikelen en 20 bestanden.
nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
de-4 Diese Person hat mit einem Muttersprachler vergleichbare Deutschkenntnisse.
fr-3 Cette personne peut contribuer avec un niveau avancé de français.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
Gebruikers naar taal


Wat doe ik hier?[bewerken]

Waar houd ik me vooral mee bezig op Wikipedia? Ik verdiep me altijd verder in de opmaak van de pagina's en breng hopelijk gewaardeerde wijzigingen aan op het gebied van spelling en taallogica/zinsbouw. Inhoudelijk is mijn interesse heel ruim, maar toch met de klemtoon op menswetenschappen, omdat ik met de exacte wetenschappen te weinig vertrouwd ben. Meer bepaald gaat mijn interesse uit naar filosofie, oosterse levensbeschouwing, literatuur, geschiedenis en biografieën. Vooral ook een leesbaar notenapparaat gaat me ter harte: de betrouwbaarheid van de informatie in een artikel is ermee gediend.

Af en toe ben ik ook aanwezig op de Duitse, Engelse en Franse Wikipedia en andere Wikimedia-sites.

Hoe noem ik mezelf? Een wikiër : om niet te hoeven kiezen tussen wikipediaan, wikiaan of wikipedist (allemaal al aangetroffen). Het doet dan denken aan magiër en ik vermoed dat we hier en daar en af en toe wel iets magisch doen voor een lezer.

Haasje over naar[bewerken]

Wat me al van pas is gekomen of wat ik ga gebruiken

of een sprong in de duisternis van een of ander praatcafé (met de hoop op enig(e) (ver)licht(ing)):

De kroeg · Auteursrechtencafé · Bibliografie- en broncafé · Biologiecafé · Botcafé · Categoriecafé · Doorverwijscafé · Economiecafé · Exactewetenschapscafé · Geografiecafé · Geologiecafé · Geschiedeniscafé · ICT-café · Juridisch café · Medisch café · Muziekcafé · Politiek en nieuwscafé · Redactielokaal · Religie- en filosofiecafé · Ruslandcafé · Schaakcafé · Sportcafé · Taalcafé · Typografiecafé · De Wandschildering · Wikidata-café · Zuidoost-Europacafé · (wikiprojecten) · (mededelingen) · (helpdesk)

Weetjes[bewerken]

  • Er zijn veel sites te vinden die wiki-software gebruiken.
    Dus kun je er zoals hier aansluiten als gebruiker en beginnen meewerken (hieronder een willekeurige keuze als memolijstje voor mezelf, Face-glasses.svg):
    • wikidot : een initiatief uit Polen
    • aboutus : bespreekt andere sites - receptie, (on)betrouwbaarheid

Noten[bewerken]


WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.