Gebruiker:Dick Bos/Oudnieuws

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

2015[bewerken | brontekst bewerken]

24 feb. 2015: Beginnerscursus[bewerken | brontekst bewerken]

Mary, stageaire bij WMNL, is bezig de outlines van een nieuwe Wikipedia beginnerscursus vorm te geven. Op 24 feb. was op kantoor van WMNL een bijeenkomst waarop ze input verzamelde: wmnl:Cursussen/OntwerpBeginnerscursus. Buitengewoon interessant en zeer perspectiefvol! En het leverde weer prachtige foto's van Sebastiaan op.....

17 jan. 2015: Nieuwjaarsbijeenkomst Wikimedia Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Zaterdagmiddag 17 januari was het Instituut voor Beeld en Geluid gastheer voor de nieuwjaarsbijeenkomst 2015. Er hing natuurlijk nog een feest-sfeer, na het goede nieuws van donderdag. Veel foto's (o.a. gemaakt door Wilma) hier.

15 jan. 2015: Erasmusprijs voor Wikipedia![bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens een mini-symposium van de KNAW kwam (voor bijna iedereen) geheel onverwachts het nieuws dat de Erasmusprijs 2015 zal worden uitgereikt aan de Wikipedia-community. Wat een verrassing!


Het jaar 2014[bewerken | brontekst bewerken]

Zeeuwse Bibliotheek 2014-11-11

11 nov. 2014: Zeeland[bewerken | brontekst bewerken]

Twee keer naar Zeeland geweest in het kader van het Bibliothekenproject. De Zeeuwse Bibliotheek wilde graag nader kennismaken met Wikipedia/Wikimedia.

5 okt. 2014: De aftrap van het project natuur[bewerken | brontekst bewerken]

In Naturalis Leiden: de aftrap van het project natuur met een workshop en de prijsuitreiking van de fotowedstrijd "Wiki Loves Earth Nederland 2014".
Zie ook: deze pagina voor het "Onderwijsprogramma" van de dag, en deze pagina over het programma etc. van de dag.

4 okt. 2014: De natuur ontdekken[bewerken | brontekst bewerken]

In het Universiteitsmuseum Utrecht: een schrijfmiddag in het kader van het project Expeditie Wikipedia

7 t/m 10 aug. 2014: Wikimania 2014 London[bewerken | brontekst bewerken]

Na al die jaren voor het eerst eens naar Wikimania, de internationale bijeenkomst van de Wikimedia Foundation. Dit keer in London. Lekker dicht bij. Zie mijn (voorlopige) aantekeningen hier.

Wilma en ik tijdens de Wiki Loves Bieb Eemland sessie van 13 mei 2014 in het Eemhuis (foto: Sebastiaan)

13 mei 2014: Wiki Loves Bieb Eemland[bewerken | brontekst bewerken]

Op 13 mei was de aftrap van het project Wiki Loves Bieb Eemland.
Op 13 juni, tijdens de officiële openingsweek van het nieuwe Eemhuis was de eerste echte bijeenkomst. Vanaf dat moment elke tweede vrijdagochtend van de maand! Zie voor meer info bijv. wmnl:Bibliothekenproject en wikilovesbieb.nl en in het bijzonder wmnl:Bibliothekenproject/Eemland.

Alle links over het bibliothekenproject op een aparte pagina.

3 mei 2014: start van het nieuwe project Wiki Loves Earth Nederland 2014[bewerken | brontekst bewerken]

Op 3 mei werd in Ossenzijl het startschot gegeven voor het project Wiki Loves Earth Nederland 2014. Doel was om foto's te maken van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het was een inspirerende start voor het project. hier een kort verslag.

Alle links over het project op een aparte pagina.

Het jaar 2013[bewerken | brontekst bewerken]

21 december 2013: kerstborrel[bewerken | brontekst bewerken]

Een gezellige kerstborrel op de laatste wikizaterdag van 2013, op het kantoor van Wikimedia Nederland. De Vereniging heeft ook een "externe website": wikimedia.nl. Het blijft zaak om leden te werven voor deze vereniging, die steeds meer en steeds bredere initiatieven ontwikkelt.

29 november 2013: (eerste) Edit-a-thon in Amersfoort[bewerken | brontekst bewerken]

Het heeft even geduurd, maar op 29 november 2013 is het voor het eerst gelukt een foto van Wilma en mij tijdens een Wikipedia-event te maken. En nog wel in Amersfoort! We waren allebei heel blij dat Bibliotheek Eemland op die dag gastvrij onderdak verleende aan een edit-a-thon. Leuk om weer eens wat Wikipedianen in het echt te ontmoeten en samen te werken aan verschillende dingen. Het bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwetoren was nog een extra verrassing! Vooral omdat we vanaf de toren van dichtbij de twee daar wonende slechtvalken konden zien.

29 juni 2013: Edit-a-thon in Huis Doorn over WO I[bewerken | brontekst bewerken]

Op 29 juni werd er in een aantal landen simultaan een edit-a-thon gehouden over De Eerste Wereldoorlog. Ook in Nederland vond een bijeenkomst plaats, op een zeer toepasselijke locatie: Huis Doorn. Blijkbaar heb ik er foto's gemaakt! Die moet ik snel eens uploaden..... Zie: commons:Category:Editathon_WMNL_Huis_Doorn.

8 juni 2013: Wikimedia-event in Koninklijke Bibliotheek / Nationaal Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Wikipedia/Wikimedia Nederland: een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief, met een kijkje achter de schermen. Tevens het startschot van een (hopelijk lange en vruchtbare) samenwerking tussen Wikipedia/Wikimedia en deze twee instellingen.


Het eerste jaar: 2004[bewerken | brontekst bewerken]

M'n eerste bijdrage(n) aan Wikipedia-nl[bewerken | brontekst bewerken]

M'n allereerste edit was deze, op 18 februari 20004: het verwijderen van de puntjes in de naam van Tante Jet, in...... hoe toepasselijk, het lemma over de Internationale.

M'n eerste substantiële bijdrage was ook op het Roland Holst-front: aan de pagina van Rik, op 28 februari. Dat ging zo te zien niet meteen goed. Maar in de geschiedenis is te zien dat zich al snel iets begon af te tekenen. Grappig om te zien hoe dingen zich in tien jaar ontwikkelen.....
Op 7 maart was Tante Jet zelf aan de beurt met een edit van meer dan 4000 karakters. Dat is een beetje de lijn gebleven: grotere edits rustig voorbereiden op de tekstverwerker, en dan in één keer dumpen.

Wilma en ik op het eerste symposium van Wikipedia-Nl in 2004 in Rotterdam

Augustus 2004 bijeenkomst in Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Op 28 augustus 2004 troffen een aantal Wikipedianen elkaar in Utrecht. Ook Jimbo was van de partij! Zie: Wikipedia:Ontmoeten/Plaatsgevonden/2004-2005#Zaterdag_28_augustus_2004_Utrecht.

Wikipedia Symposium 2004 in de Openbare Bibliotheek Rotterdam[bewerken | brontekst bewerken]

Op 27 november 2004 vond in Rotterdam, in de Openbare Bibliotheek, het eerste symposium van de Nederlandstalige Wikipedia plaats. Er waren een behoorlijk aantal belangstellenden, waaronder Wilma en ik. Verwijzingen naar dit symposium zijn (natuurlijk) nog steeds op Wikipedia te vinden. Bijvoorbeeld hier. Voorzover ik weet zijn er geen foto's van. Het is leuk om de lijst van deelnemers (en van de helaas verhinderden) te bekijken! Ook toen was Jimmy Wales erbij.

Herstel! Ik ontdek net dat er wel foto's onderaan de pagina staan. Waaronder een foto van WeeJeeVee en mij in vol ornaat!