Gebruiker:DimiTalen/Archief/2021

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Honger in de Verenigde Staten[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen, kun je even kijken wat je hiermee wilt? Ik heb zojuist het nominatiesjabloon uit november (voorlopig) weggehaald c.q. vervangen omdat de nominatie niet op TBP vermeld was. Groeten en uiteraard de beste wensen, Encycloon (overleg) 2 jan 2021 21:11 (CET)

Hey collega. Goed idee, ik probeer er later vandaag naar te kijken! Groetjes en beste wensen, DimiTalen 3 jan 2021 09:20 (CET)

Geutelingen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik ben een wiki-leek. Ik was op zoek hoe je de linkverwijzingen onderaan (websitelinks) kon wijzigen. Misschien kan u dit doen of het mij wijsmaken? www.geutelingen.com is website van Geutelingen De Koekelaere, bedrijf dat erkend streekproduct maakt en verkoopt. De folklore rond ons streekproduct wordt weergegeven op www.geutelingenelst.be. 2 aparte websites dus...

Alvast bedankt! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pieterdekoekelaere (overleg · bijdragen)

Dag Pieter. De twee verwijzingen die je onderaan op Geuteling ziet staan, zijn referenties of voetnoten. Als het artikel bewerkt in HTML, zal je ze in de lopende tekst zien staan als <ref> </ref>. Zo kan je ze bewerken. Je kan er op dezelfde manier ook toevoegen.
Let wel: alle begrip dat je als bedrijf dat hierin gespecialiseerd is wil bijdragen aan de openbaar beschikbare kennis op Wikipedia (dat wordt gewaardeerd!), maar je moet er natuurlijk wel over waken dat de inhoud neutraal is. Geef gerust een gil als je hulp of advies wil.
Groetjes,  DimiTalen 7 feb 2021 18:54 (CET)

The Left in the European Parliament – GUE/NGL[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo DimiTalen,

Wat vind je ervan om voor deze fractie de Nederlandse naam te hanteren hier op NL-wiki? Dat doet het Europees Parlement tenslotte ook, zie hier. En het komt overeen wat we doen voor andere fracties (behalve dan Renew Europe, maar die lijken álles alleen maar in het Engels te doen).

Groeten, - Skuipers (overleg) 4 mrt 2021 10:44 (CET)

Dag Skuipers. Ik begrijp je reactie, want ik zelf ook even gezocht naar de gepaste naam hier. Maar zo te zien hanteert de fractie consequent de nieuwe, uitsluitende Engelse naam. Een Franse vertaling zag ik al eens passeren, maar een Nederlandstalige nog niet. Zodra de fractie, of een vertegenwoordiger ervan, de naam Links in het Europees Parlement in de mond neemt (enfin, in een schriftelijke bron ;-)) stel ik voor dat we de naam hier ook aanpassen. Lijkt je dat OK? Gr, DimiTalen 5 mrt 2021 07:54 (CET)
Ik zal de website van de fractie de komende tijd blijven volgen. Vermoedelijk heeft de fractie nog niet aan het secretariaat van het EP gevraagd om alleen maar de Engelstalige naam te gebruiken (zoals duidelijk bij Renew Europe wel het geval is), want op de EP-site zie ik namen in alle talen voorbijkomen. Even afwachten kan geen kwaad - Skuipers (overleg) 5 mrt 2021 08:39 (CET)
Goed dat je het daar checkte! Akkoord om even af te wachten. Bedankt al. Groetjes, DimiTalen 5 mrt 2021 08:41 (CET)

Wikigap bijdrage aan actiepagina toevoegen?[bewerken | brontekst bewerken]

Dank voor jouw bijdrage aan het Gendergap project! Ik zie dat jouw bijdragen vanaf 6 maart nog niet aan de speciale extra Wikigap resultatenpagina zijn toegevoegd. Wanneer je dit doet, dan kom je ook in aanmerking voor de extra prijzen die in het kader van Internationale Vrouwendag worden verloot onder de Wikigap-challenge bijdragers. Alle bijdragen die hier uiterlijk 6 april zijn toegevoegd maken kans op de extra prijs. Hartelijke groet, mede namens de gendergap werkgroep, Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg) 2 apr 2021 12:26 (CEST)

Ann Geerinck[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen, ik zag dat jij de heraanmaak van Ann Geerinck had afgevinkt. Echter was zij vorige maand nog NE bevonden. Enkele indicaties die dit weggaven waren de niet onafhankelijke bronnen vermeld in het artikel, de OP van de auteur en de logboeken. Zou je deze in het vervolg wel kunnen raadplegen? Groeten, Mikalagrand (overleg) 14 apr 2021 17:01 (CEST)

15 jaar![bewerken | brontekst bewerken]

15 jaar actief Van harte gefeliciteerd met het 'volmaken' van 15 jaar op Wikipedia! Hierbij de welverdiende Jubileumster. Op naar meer!
Vriendelijke groet, PeHa · Overleg 22 nov 2020 16:43 (CET)
Jeetje, ik word oud :'). Bedankt! DimiTalen 10 mei 2021 12:39 (CEST)

Potentiële review[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen, ik zie dat je de laatste tijd weer druk bezig bent met de review, wat alleen maar goed is! Ik ben de afgelopen maanden druk bezig geweest met het artikel Beleg van Bagdad (1258) en zou het op termijn wel ter review wil leggen. Gezien mij laatste ervaring hiermee, met name rond de etalage nominatie van Lewis Powell, schrik ik er wel een beetje voor terug om iets ter review aan te bieden. Zodoende dat ik graag van je hoor wat je van de huidige staat van dit artikel vind. Met vriendelijke groet, Mathijsloo (overleg) 26 jun 2021 00:26 (CEST)

Hey Mathijs! Ja, ik wil onze review en etalage graag wat nieuw leven inblazen. Er schuilen zoveel verborgen diamanten onder het oppervlak, maar niet elke auteur vindt de weg naar de review en etalage, en vele anderen zijn afgeschrikt na een negatieve ervaring (en dat begrijp ik best).
Ik wil met veel plezier een blik werpen op je artikel. Ik zal dat zo snel mogelijk proberen te doen :-). En dan kunnen we samen kijken hoe we het best aanpakken om dit met succes door de review te loodsen.
Groetjes, DimiTalen 26 jun 2021 10:45 (CEST)

Stroomgebieden[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen,

Ik zag toevallig Categorie:Stroomgebied_in_Italië en verbaasde me dat het stroomgebied van de Rijn iets met dat land te maken zou hebben. Lang geleden heb ik namelijk geleerd dat de Alpen een harde waterscheiding vormen qua noord en zuid en de Rijn ontspringt in Zwitserland aan de noordzijde van de Alpen.

Een beetje doorklikkend kwam ik erachter dat je nu zelfs spreekt van stroomgebied van zeeën en oceanen, maar dat is toch ook onjuist. Een rivier mondt uit in een zee of oceaan. Voor de zekerheid (het is voor mij per slot van rekening al heel lang geleden) heb ik ook nog even het artikel Stroomgebied erop nageslagen. - mvg RonaldB (overleg) 24 jul 2021 19:57 (CEST)

Beste collega, ik was ook verrast, maar er is wel degelijk één vallei op Italiaans grondgebied die afwatert naar de Rijn (Val di Lei). Groetjes, DimiTalen 24 jul 2021 20:09 (CEST)
Zo zie je maar...
Maar dan zit ik nog wel met de benaming "stroomgebied" voor de Noordzee, enz. Als ik kijk naar de benamingen die dewiki (met uitleg!) geeft, lijkt het me beter voor nlwiki de letterlijke vertaling Watersysteem aan te houden voor die zaken. Het Engels kent dat onderscheid kennelijk niet (noemen alles basin), maar ik denk dat het Nederlands wat dat betreft beter aansluit bij het Duits.
De meest bekende stroom in de Atlantische Oceaan is natuurlijk de golfstroom, maar die heeft weinig te maken met de stromen vanuit rivieren e.d. - mvg RonaldB (overleg) 25 jul 2021 01:11 (CEST)

Categorie rivier in Frankrijk[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen. Hier [1] werd aangegeven dat er een aantal artikelen een nog niet-bestaande categorie was toegewezen. Ik probeerde wijs te worden uit al die Franse districten etc. maar dat is me niet gelukt. Voorlopig heb ik daar het categoriedeel "Rivier in" even verwijderd: [2], [3], [4], [5], dat kun je natuurlijk terugdraaien. Ik laat het graag aan jou over om die categorieën een goed onderkomen te geven op de juiste plaats :). VanBuren (overleg) 26 jul 2021 12:05 (CEST)

Dag kameraad. Bedankt om me er even alert op te maken! Da's inderdaad een lopend projectje van me. Zodra ik kan, voorzie ik ook de laatste departementen nog van een passende categorie. Groetjes, DimiTalen 26 jul 2021 20:32 (CEST)
En dan was er nog deze: [6]. ;) VanBuren (overleg) 10 aug 2021 17:42 (CEST)
Juist ja, bedankt! DimiTalen 10 aug 2021 19:59 (CEST)

Bloemdieren[bewerken | brontekst bewerken]

Hi DimiTalen,

Ik zag dat je een tijdje geleden probeerde wat beweging te krijgen in de etalagenominaties dit jaar. Dank daarvoor! Als jij het artikel bloemdieren wilt nomineren vind ik dat prima; ik ben ook bereid suggesties van anderen te verwerken als die tijdens de review opduiken. Zelf wil ik mij ondertussen liever richten op andere artikelen. En als er echt grote veranderingen nodig blijken, kan ik de review later oppakken. TheBartgry (overleg) 28 jul 2021 18:00 (CEST)

Yes, joepie, fijn! Ik lees het artikel eens rustig na en plaats het vervolgens met veel plezier in de nominaties. Groetjes, DimiTalen 28 jul 2021 18:56 (CEST)
Leuk! Ga je gang! TheBartgry (overleg) 28 jul 2021 19:01 (CEST)

FYI[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo DimiTalen, in zijn gebruikersnaam gebruikt HT de kleine letter t. Groet, Sylhouet contact 1 okt 2021 17:37 (CEST)

HT maar Ht. Een paradox op zijn be­val­ligst ge­kleed. Het is DimiTalen niet kwalijk te nemen. TheBartgry (overleg) 1 okt 2021 19:04 (CEST)
Ik zag het toen de rode link verscheen :-). Een detail dat me al die tijd was ontgaan. DimiTalen 1 okt 2021 20:42 (CEST)

Labelling campagne voor kwaliteitsschaal staat klaar[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Voor de volgende stap in het ontwikkelen van de Kwaliteitsschaal voor artikelen is nu een campagne opgezet met behulp van Wikipedia:Labels. Je hebt aangegeven te willen helpen met de ontwikkeling van deze schaal, en ik zou je daarom willen vragen of je zou willen helpen door enkele beoordelingen te doen. Het mogen er 10 zijn, het mogen er 50 zijn: samen zullen we 300 beoordelingen doen.

Alvast bedankt voor je hulp!

Vriendelijke groet, Ciell need me? ping me! 4 okt 2021 21:32 (CEST)

Hey Ciell, bedankt voor het berichtje! Wel even meegeven: het heeft me even gekost om te vinden waar ik nu juist 'aan de slag' kon. Misschien kan je dat wat verduidelijken? Bij 'Campagnes' verwachtte ik bijvoorbeeld een linkje, terwijl ik eigenlijk op "See https://labels.wmflabs.org/ui/nlwiki/" moest klikken, waar dan weer geen verklaring of call-to-action bij staat. Groetjes, DimiTalen 5 okt 2021 08:38 (CEST)
Terecht opgemerkt en dank voor de ping: ik heb het iets duidelijker omschreven nu! Ciell need me? ping me! 5 okt 2021 09:55 (CEST)

Dirk Goemaere[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Dimi,

Dank voor het aanmaken van het artikel over Dirk Goemaere. Ik heb het artikel genomineerd ter beoordeling. De redenen hiervoor zijn als volgt: Een gemeenteraadslid, voorzitter van een gemeenteraad en schepen zijn niet vanzelf E. Uit de tekst van het artikel blijkt niet duidelijk E-waarde. Mogelijk is Goemaere wel E, maar dat zou dan duidelijker getoond moeten worden. Ook ontbreekt een referentie naar een externe bron die verplicht is voor een artikel over een levend persoon. Wellicht wil je het artikel nog verbeteren? Vriendelijke groet, Ziqo (overleg) 3 nov 2021 22:11 (CET)

Uitslag ORES-labelcampagne: graag nog eens je mening[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo!

Bedankt voor je hulp bij het labellen van de steekproef van 100 artikelen voor de ontwikkeling van een kwaliteitsschaal voor artikelen. De uitslag staat ondertussen hier te lezen, en omdat het notificatiesysteem niet lijkt te werken(?) vraag ik je op deze manier even of je naar de uitslag wilt kijken en je mening nog eens delen wilt, en dan ben ik vooral benieuwd naar:

  • ORES gaf ons 25 D, 50 C en 25 B artikelen: hiervan zijn er 81 ingeschaald als D of E. Huh?!
  • Is het terecht dat we, vanuit de huidige werkwijze op de encyclopedie, zeggen dat alle artikelen die geen bron bevatten tot E behoren en niet in aanmerking komen voor een hogere schaal? De kwaliteitsschaal voor ORES zou de huidige waardering moeten reflecteren - het is hier niet de bedoeling een schaal te maken als gewenst model als dit nog niet overeenkomt met de huidige praktijk?

Ik zie je graag nog even terug op de overlegpagina aldaar! Ciell need me? ping me! 16 nov 2021 13:54 (CET)

Excuus voor het uitblijven van een reactie. Intussen geplaatst :-). Gr, DimiTalen 21 nov 2021 20:01 (CET)
Dank je! Ik had ondertussen de schaal al aangepast: is dit zoals je het bedoelt (zo meende ik het antwoord van @Encycloon te hebben verwerkt), of is dat weer te soepel? Ciell need me? ping me! 21 nov 2021 20:25 (CET)
Ja, denk het wel. Misschien moet deze dan ook mee verhuizen? Het artikel is een "Lijst van..." met bronnen. DimiTalen 22 nov 2021 07:13 (CET)

Melding links naar doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 19 dec 2021 11:46 (CET)

Zet deze code ({{bots|deny=Dpmelderbot}}) bovenaan je overlegpagina als je hier genoeg van hebt. TheBartgry (overleg) 19 dec 2021 11:57 (CET)
Dank je wel, handig! DimiTalen 19 dec 2021 13:23 (CET)

Sterrendag[bewerken | brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Bedankt voor je inzet van afgelopen jaar, DirkVE overleg 31 dec 2021 07:08 (CET)

Wat fijn! Bedankt Dirk, en fijn nieuw jaar! Groetjes, DimiTalen 31 dec 2021 09:18 (CET)