Gebruiker:Dinosaur918/SimCity: Steden van de Toekomst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dinosaur918/SimCity: Steden van de Toekomst
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

SimCity: Steden van de Toekomst (Engels: SimCity: Cities of Tomorrow) is een uitbreidingspakket van EA Games voor het spel SimCity 5. Het werd uitgebracht op 14 november 2013.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

In het oorspronkelijke spel is de bedoeling dat je steden opbouwt en ook optioneel een stadsspecialisatie kiest, maar met het nieuwe uitbreidingspakket kun je je stad laten veranderen in een Utopia uit de toekomst! Je kan nu twee wegen kiezen om je stad op te bouwen: Groen en duurzaam of vervuilend en winstgevend. De twee manieren hebben wel allebei een voor- en nadeel; het voordeel van groen en duurzaam is dat je een mooie stad hebt waar veel mensen willen wonen en iedereen gelukkig is en het nadeel is dat het niet erg wistgevend is. Bij vervuilend en winstgevend is het juist het tegenovergestelde. Er zijn ook 'Megatowers' en één nieuwe stadsspecialisatie, Omegaco.

Omegaco is een fabriek die olie en erts nodig heeft om twee verschillende producten mee te maken, namelijk drones en omega. De omega word getransporteerd naar plaatselijke fabrieken en door die fabrieken kun je als burgermeester heel veel winst maken. Drones zorgen ervoor dat er minder mensen op straat zijn omdat zij al het werk doen. Wat de drones doen hangt af van hun soort, er zijn 4 verschillende; Lawdrone: zorgt ervoor dat er minder criminelen zijn. Firedrone: blust branden. Shopdrone: doet boodschappen voor de mensen en de helthdrone: zorgt voor de gezondheid voor mensen.

Categorie:Computerspel uit 2013 Categorie:OS X-spel Categorie:Windows-spel Categorie:SimCity