Gebruiker:Ecritures/archief3

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

#100wikiwomen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ecritures, excuses dat ik irritaties af reageerde. Ik had nogal uitgekeken naar het kunnen leveren van mijn bijdrage aan #100wikiwomen en was daarom geschrokken en wat boos dat mijn deelname ineens verplaatst was. Ik weet dat ik het me niet zo sterk moet aantrekken en dat het in het kader van het volbrengen van de challenge positief bedoeld was maar ik had mijn emoties niet onder controle. Nogmaals excuses en ik hoop dat er niet te veel mensen nu boos op mij zijn. Alice2Alice (overleg) 27 dec 2016 08:42 (CET)

Ha Alice, ik denk niet dat er iemand boos is geworden. Ik ben heel blij met je bijdrage voor deze #100wikiwomen (en was dat trouwens ook met de vriendelijke bijdrage van Sander1453). Het is allemaal goed gekomen; ik hoop dat je nog tijd hebt om in januari of februari nog een artikel te schrijven over net zo'n interessant persoon :) Trouwens, heb je gezien dat het LHBT-project van jou en Paul2 genomineerd is voor een wiki-uil? Heel erg gefeliciteerd met de nominatie alvast :) Mooie erkenning van al het werk dat jullie daar in steken Glimlach, Ecritures (overleg) 28 dec 2016 08:20 (CET)
Dank je! Indien ik de tijd kan vinden ga ik zeker nog wat artikelen schrijven voor de #100wikiwomen! Alice2Alice (overleg) 28 dec 2016 08:42 (CET)

Dag Ecritures, ik heb ook even een vraagje voor naar aanleiding van dit mooie project, en dat vraagje past ook nog eens mooi onder het laatste kopje hier. Is het de bedoeling dat artikelen inderdaad specifiek over één vrouw gaan, of mag het ook iets breder? Zo kwam ik bijvoorbeeld dit tegen en een Nederlandse versie lijkt me toch wel op z'n plaats, vind je niet? Groetjes,  IJzeren Jan 31 dec 2016 21:33 (CET)

Ha IJzeren Jan, mooie vondst inderdaad. Eigenlijk hebben we er voor gekozen om de #100wikiwomen challenge inderdaad te laten gaan over biografieën van vrouwen ("Iedere dag een artikel over een vrouw publiceren op Wikipedia: 100 dagen lang"). Ik ben het echter wel met je eens dat het Council op Women World Leaders een mooi plekje verdient op de Nederlandse Wikipedia. Je zou het "gewoon" voor het gendergap project kunnen vertalen en dan op de algemene resultatenlijst zetten? (PS mocht je daar geen zin in hebben, laat het dan weten dan zorg ik dat die vertaling er toch komt :) Ecritures (overleg) 4 jan 2017 10:43 (CET)

Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen[bewerken | brontekst bewerken]

Vraagje: waarom heb je Myrtle Allen uit die lijst gehaald? (30 december). Foutje hoop ik?

Het aangekondigde artikel Danni Barry is al klaar, maar als je nog even wilt kijken en kritiek leveren: Gebruiker:The Banner/Klad4. Dat zij zich uitgesproken heeft tegen genderongelijkheid maakt haat nog beter geschikt voor dit project maar - naar waarheid - ik wist dit van tevoren niet. The Banner Overleg 3 jan 2017 17:00 (CET)

Ha The Banner, ik heb niets uit de lijst gehaald (behalve geplande artikelen van HaagscheBluf die momenteel een OT blok heeft gekregen). Ik ga even kijken waar je op doelt/water gebeurt is. Heb je het artikel over Danni Barry al ingepland? Anders zou het het beste op 6 januari (a.s. vrijdag) live gezet kunnen worden. (Daar staat mijn naam, maar dat kan je gerust als 'opvulling' beschouwen) Ecritures (overleg) 3 jan 2017 17:10 (CET)
Toch wel, maar dus duidelijk als foutje. Ik heb het nu weer teruggezet.
Danni Barry staat ingepland op 12 juanuari. The Banner Overleg 3 jan 2017 17:39 (CET)
Oh shoot, bij het nalopen van de geschiedenis (ja ik ben wat eigenwijs...) zie ik dat ik het zelf inderdaad heb weggehaald. Ik haal periodiek de data e.d. achter de namen weg (om eeen mooie, overzichtelijke lijst met artikelen + namen te krijgen) en heb daarbij ongezien (en onbedoeld) ook jouw bijdrage verwijderd. Excuses daarvoor. In principe proberen we iedere dag ("slechts") 1 artikel te plaatsen (en niet meerdere) ; ik heb er over heen gekeken. Super veel dank voor je geplande artikel op 12 januari: ik kijk er naar uit.
Mocht dat jou beter uitkomen: mijn artikel over Clarice Gargard is klaar, ik kan het eventueel vandaag publiceren. Groet, Kattiel (overleg) 6 jan 2017 14:02 (CET)
Ha Kattiel, dat zou ik heel erg waarderen. Wil je dan ook de lijst van de #100wikiwomen overeenkomstig aanpassen? Dank je, Ecritures (overleg) 6 jan 2017 17:33 (CET)
De lijst is aangepast, Mien Broese van Groenou staat nu ingepland voor 14/01. Groet, Kattiel (overleg) 6 jan 2017 17:51 (CET)
Mijn artikel over Ariane Amsberg is klaar. Kan als je wilt worden geruild met Dirkje Menkens - van der Spiegel. Kattiel (overleg) 12 jan 2017 18:32 (CET)
Hoi kattiel, ja wat mij betreft is omruilen helemaal okay :) Ik heb graag artikelen als reserve voor het geval dat andere deelnemers onverwacht hun artikel niet op tijd klaar hebben (nu komt dat helemaal niet voor...). Wissel je Menkens om met Amsberg en zet je dat artikel dan morgen online? :) Ik waardeer je hulp enorm Ecritures (overleg) 13 jan 2017 09:34 (CET)
In de lijst heb ik ze omgewisseld. Morgen zet ik Amsberg online. Groet, Kattiel (overleg) 13 jan 2017 15:19 (CET)

Sorry[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry Ecritures, foutje gemaakt, zal het nooit meer doen. Groet, Kattiel (overleg) 4 jan 2017 17:15 (CET)

Persoonlijk via de mail beantwoord, Ecritures (overleg) 13 jan 2017 09:40 (CET)

Vraagje[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Ecritures. Voor de #100wikiwomen heb ik en:Stormé DeLarverie geclaimd. Ze is erg leuk om te doen, misschien wordt je nog jaloers Glimlach Ik zit alleen even met de term butch, die in de Engelstalige versie twee keer voorkomt, naast zelfs en:Stone butch. Weet jij of het in het Nederlandse taalgebied gebruikelijk is, vrouwen met die term aan te duiden? Ik vind het zelf zo'n, tja, "etiketje". Op mijn kladblok heb ik nu ergens "androgyne lesbienne" staan, maar dat vind ik eigenlijk ook niks. Groet, Sander1453 (overleg) 11 jan 2017 20:20 (CET)

Sorry dat ik even reageer ook al is de vraag niet aan mij gericht. Butch en femme zijn Engelstalige begrippen die ook in de Nederlandse taal gebruikt worden. Zie ook het artikel butch en femme. Glimlach Alice2Alice (overleg) 12 jan 2017 09:25 (CET)
Dat ze bestaan, weet ik. Ik vraag me alleen af of het normaal taalgebruik is. Sander1453 (overleg) 12 jan 2017 09:44 (CET)
Op woordenlijst.org en de gratis online Van Dale staat het woord butch niet. Of het in de uitgebreide versie wel staat weet ik niet. Op de website van het COC wordt butch (en femme) besproken en gezegd dat het een term uit het verleden is: http://switchboard.coc.nl/lesbisch-nl/leefstijlcoming-out/hoe-noem-je-het/ Viva plaatste vorige week nog een artikel waarin het woord gebruikt werd: http://www.viva.nl/tijdschrift-viva/naomi-gevangen-op-dag-werd-opgesloten-was-zeven-maanden-zwanger/ Ik weet verder niet hoe ingeburgerd butch is maar ik denk dat je het op Wikipedia wel zou kunnen gebruiken met een interne link naar B&F. Alice2Alice (overleg) 12 jan 2017 10:02 (CET)
Oké, dank je. Sander1453 (overleg) 12 jan 2017 10:14 (CET)
Dan moesten we dat stone butch maar eens uitleggen, daar zijn wij tenslotte van.Glimlach Sander1453 (overleg) 12 jan 2017 10:56 (CET)
Ha Sander1453, ik was de afgelopen dag wat druk en kon niet eerder reageren; ik ben blij dta Alice2Alice het stokje even overnam van me. Ik heb dezelfde denkrichting als Alice2Alice: ik kan het niet heel duidelijk met voorbeelden onderbouwen, maar butch wordt wel gebruikt, maar is niet enorm gangbaar in het hedendaagse dagelijkse taalgebruik. Naar mijn mening (POV) femme nog veel minder. Ik vind dan eerlijk gezegd androgyne lesbienne dan voor de afwisseling en uitleg wel heel begrijpelijk. De term butch heeft voor mijn gevoel wel een sociale (enigszins negatieve) connotatie/stereotypering die - zoals jij dat noemt - inderdaad wel een 'etiketje' is.
Ik moest trouwens heel hard lachen om de beschrijving van jouw 'boetedoening' op je gebruikerspagina! Want wat een gave artikelen over interessante vrouwen schrijf je :D Ecritures (overleg) 13 jan 2017 09:32 (CET)
Inmiddels gebruik ik de term butch nog maar 1 keer, op een volgens mij verantwoorde wijze. Uit de eerste zin heb ik de kwalificatie geschrapt, zodat ik er niet mee in de problemen kom.
Op mijn GP gebruik ik inmiddels mijn echte naam en heb ik bovendien de "noindex" verwijderd, zodat deze in theorie voor buitenstaanders zichtbaar zou kunnen zijn. De tekst die jij aanhaalt, schreef ik juist voor niet-Wikipedianen en minder voor de collega's.Glimlach Sander1453 (overleg) 13 jan 2017 20:11 (CET)

Genderneutraal taalgebruik[bewerken | brontekst bewerken]

Zoals ik al hoopte, heeft Elly duidelijke ideeën over Genderneutraal taalgebruik. Groet, Kattiel (overleg) 14 jan 2017 09:13 (CET)

Ik heb mij gebaseerd op bronnen hoor :-), maar het was interessant om uit te zoeken en een aantal dingen bevestigd te zien. Het artikel kan nog verder uitgebreid worden, met andere aspecten natuurlijk. Maar let op bronnen. Als je suggesties hebt voor bronnen, graag. Elly (overleg) 14 jan 2017 09:48 (CET)
Waarschijnlijk ken je deze al: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Writing_about_women en http://www.glaad.org/reference#guide Kattiel ([[Overleg gebruiker
Kattiel|overleg]]) 14 jan 2017 12:05 (CET)


#100wikiwomenster[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Ecritures, doordat ik mijn overleg van 2016 had gearchiveerd, was mijn trotse ster mee uit het zicht geraakt. Ik heb hem zojuist op mijn gebruikerspagina geplaatst. Nogmaals dank voor dit cadeautje! Groet, Kattiel (overleg) 18 jan 2017 16:17 (CET)

Ik heb bij de laatste ster-uitreiking zo goed mogelijk in archieven gezocht :) Ecritures (overleg) 18 jan 2017 17:19 (CET)

#100wikiwomen challenge op de schrijfmiddag[bewerken | brontekst bewerken]

Ik las dat het vandaag de bedoeling is om gedurende de schrijfmiddag een artikel over een vrouw te publiceren voor de #100wikiwomen challenge. Veel succes! Nog 40 minuutjes!! Duim omhoog Alice2Alice (overleg) 20 jan 2017 15:21 (CET)

Ha ja, we werken er hard aan! Ecritures (overleg) 20 jan 2017 15:42 (CET)

Gendergap resultaten[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Ecritures, in de resultatenlijst staat zowel onder 2016 als onder 2017 de zin Inclusief +100 nieuwe artikelen geschreven tussen 29 november 2016 en Internationale Vrouwendag, 8 maart 2017, zie Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen. Kun je de getallen misschien uitsplitsen? Groet, Kattiel (overleg) 22 jan 2017 11:12 (CET)

Sorry, het was Ronn die de jaarknip heeft gemaakt. Ik zal het aan hem vragen. Kattiel (overleg) 22 jan 2017 11:30 (CET)
wat mij betreft kunnen we de vermelding ook wat aanpassen, als je wilt :) Ik heb zelf niet eens gecheckt of alle artikelen van de #100wikiwomen challenge ook op de resultatenlijst geplaatst zijn. Ecritures (overleg) 22 jan 2017 11:55 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken | brontekst bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2016
WikiUil
De
NieuwkomerUil 2016
is uitgereikt aan
Ecritures
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo Ecritures! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de NieuwkomerUil 2016!!

We hopen dat je de ontvangen WikiUil een mooi plekje zult geven en deze blijk van waardering je veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijg je ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Taketa & Romaine 22 jan 2017 13:47 (CET)

Gefeliciteerd Ecritures, de uil gekregen als Nieuwkomer, maar je bent al lang niet meer weg te denken op Wikipedia. Hulde! Elly (overleg) 22 jan 2017 15:42 (CET)
Gefeliciteerd! De andere genomineerden verdienen het overigens ook, maar er kan maar 1 winnaar zijn.Glimlach Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 22 jan 2017 19:26 (CET)
Proficiat! Dik verdiend! DirkVE overleg 22 jan 2017 20:39 (CET)
Daar sluit ik me graag bij aan. Al had je ook best een uiltje verdiend voor de andere categorieën waarvoor je genomineerd was, maar ja, wat moet iemand nou met drie uilen? ;)  IJzeren Jan 23 jan 2017 01:14 (CET)

Nancy Friday[bewerken | brontekst bewerken]

Ecritures, het lukt mij niet om voor mijn vakantie de vertaling van het artikel Nancy Friday af te ronden. Ik heb de inhoud verplaatst naar mijn gebruikersruimte. De komende paar dagen kan ik hoogstens nog een deel van de bibliografie, referenties en bronnen nalopen. Mijn voorkeur is het in maart zelf te publiceren, maar mocht je hoge nood hebben aan artikelen voor de challenge, voel je dan vrij om het door iemand te laten afronden en plaatsen. Groet, Kattiel (overleg) 25 jan 2017 12:04 (CET)

Eerst lekker genieten van je vakantie! En dan daarna weer verder aan het artikel. Ik zorg dat er ruimte is op de lijst om het in maart zelf te publiceren. Ecritures (overleg) 28 jan 2017 10:05 (CET)
Dankjewel! Het artikel heb ik ingepland voor 5 maart. Groet, Kattiel (overleg) 29 jan 2017 16:33 (CET)

sjabloontjes[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Ecritures, ik zie dat je op meerdere lemma's een beginnetjes-sjabloon plakt. Denk je dat zo'n sjabloon wonderen doet? De lemma's waar jij ze nu op plakt zijn uiteraard uit te breiden, maar beginnetjes? Eerlijk gezegd is dat ook een van de minst zinnige sjablonen (maar dat is POV). Peter b (overleg) 28 jan 2017 00:33 (CET)

Ha Peterb, ik heb er geen idee van of "sjabloontjes wonderen doen". Deze artikelen heb ik specifiek uitgekozen om te laten verbeteren/uitbreiden tijdens specifieke schrijfmiddagen. Dus wat deze artikelen betreft hoop ik dat ze inderdaad opgeknapt gaan worden. Of dat als een wonder beschouwd mag worden, laat ik aan anderen zoals jij Duivel, fijne avond Ecritures (overleg) 28 jan 2017 00:35 (CET)
Ah dan begrijp ik het wat beter, maar mag ik dan een klein beetje kritiek geven op de keuzes die je dan maakt voor een schrijfmiddag? Fearne Cotton? lijkt me echt zonde om daar energie aan te besteden, tv-sterretjes met een eigen modelijn, brrrrr. Maar wel succes met de schrijfmiddagen. Peter b (overleg) 28 jan 2017 00:39 (CET)
Oh ik ga eigenlijk altijd uit van "voor ieder wat wils". Ik ga ze namelijk (vooral) niet allemaal zelf opknappen. Waar ik eerder Cherie Blair zou willen aanpakken, geven anderen misschien de voorkeur aan een Britse tv-presentatrice. Daar heeft Cotton wel haar sporen verdient. Ik heb gewoon heel veel artikelen geopend van een ellenlange lijst; niet ieder artikel waar ik een begin-sjabloon op heb geplaatst is door de ballotage gekomen. Die gelukkigen worden aan een bestaande beginnetjes-lijst toegevoegd. En... kritiek hebben op de keuze mag alleen als je er ook 1 oppakt en uitbreidt Glimlach, Ecritures (overleg) 28 jan 2017 01:00 (CET)
Na 12 februari wil ik wel eens kijken, waar vind ik die lijst? Peter b (overleg) 28 jan 2017 01:19 (CET)
Alle hulp is welkom, wanneer dan ook Glimlach (8 maart is ook een mooie dag daarvoor...). Een selectie van de lijst vind je hier en vandaaruit kan je doorklikken naar een nog wat langere lijst met beginnetjes. Ecritures (overleg) 28 jan 2017 10:03 (CET)
Ik dacht dat beginnetjes in 1 of meer categorieën stonden (en nog staan?). Voor deze soort mini-artikeltjes toch een betere oplossing dan lijsten die je naar hartenlust kan uitbreiden zonder een sjabloon van weinig meer nut dan precies voornoemde categorie(ën).  Klaas `Z4␟` V:  28 jan 2017 10:35 (CET) die als zelfbenoemd mannelijk feminist aan het aftellen is totdat het 8 maart is
Ik begrijp je opmerking niet Klaas. Deze beginnetjes staan inderdaad in een categorie (zoals alle artikelen op wikipedia), daarnaast had een aantal van deze artikelen geen beginnetjes-sjabloon ondanks het feit dat ze uit een paar regels bestonden. Ik heb een selectie gemaakt uit heel veel hele korte artikelen (minder dan 1000kb) op NL wikipedia en die aan een "als je zin hebt kun je deze artikelen uitbreiden"-lijst toegevoegd. PS Niemand - ook "zelfverklaarde feministen" niet - hoeft te wachten op 8 maart totdat een artikel op wikipedia uitgebreid kan worden. Dat kan 365 dan wel 366 dagen van het jaar. En de specificatie dat je een mannelijke feminist bent, doet me denken aan het antwoord van Salman Rushdie op de vraag "Are you a feminist?": “Yes. What else is there to be? Everything else is being an asshole. These are your choices. Fijne dag, Ecritures (overleg) 28 jan 2017 10:58 (CET)

dubbelklinkering (was: diftongering ...)[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte Ecritures,
Bent u speciaal naar het taalcafé gekomen om me uit te kafferen? Zo ja, vertel eens wat u tegen me hebt! Ik zou uw verwijt als een PA kunnen zien, maar doe dat heel bewust niet. Escalatie is iets waar niemand op zit te wachten. Volgende keer graag dit soort bijtende opmerkingen jegens mijn persoonlijkheid op mijn overlegpagina. Die is daarvoor. Horecagelegenheden (zowel in 't echie als virtueel) zijn niet geschikt persoonlijke onmin te uiten. Daar hebben stam- en andere gasten echt geen boodschap aan nog afgezien van het feit dat ik het "tegen" iemand anders had en zeker niet tegen u. Hartelijk dank voor je aandacht en nog veel plezier hier en elders.  Klaas `Z4␟` V:  28 jan 2017 09:39 (CET) P.S. nog gefeliciteerd met uw uil.

Hoi Klaas, een verzoek kan je toch moeilijk "uitkafferen" noemen; het lijkt me dan ook lastig dat als een PA te zien. Je hebt nogal eens de neiging om inhoudelijke discussies op verschillende plekken te vullen met niet ter zake doende uitbreidingen, toevoegingen en soms op een persoon gerichte uitspraken. Ik vind dat geen collegiale bijdragen; meestal houd ik er mijn mond over en af en toe spreek ik me er richting jou over uit. Juist om escalatie en verder geneuzel te voorkomen. Het lijkt me dan ook alleszins redelijk om een dergelijke bijdrage op de plek waar het gebeurt te plaatsen. Je zou het kunnen opvatten als een "kijk uit dat je niet uit de bocht gaat vliegen" en houd de discussie inhoudelijk. Groet, Ecritures (overleg) 28 jan 2017 10:00 (CET)
Klaas, er is maar 1 manier om af te dwingen dat mensen je aardig vinden: door aardig te zijn. Jij bewijst keer op keer met het tegendeel, dat dit inderdaad zo werkt, is mijn indruk. ed0verleg 28 jan 2017 10:06 (CET)
Okee. Ik ben een vreselijk onaardige vent om maar niet te zeggen een eikel. Je mensenkennis is uitmuntend, beste Edo. Goede eigenschap voor een OTRS-medewerk(st)er of andere mensen met knopjes waar wij "problematische" types nooit over zullen kunnen gaan beschikken, want het stikt hier van de vijanden. Misschien moeten we die waarnemers weer gaan oproepen. Ooit had ik er twee, een van die twee vervulde die rol goed en is onbeperkt geblokkeerd; de andere deed er nul komma nix aan en die heb ik derhalve eenzijdig ontslagen.  Klaas `Z4␟` V:  28 jan 2017 10:29 (CET)
Ik heb mij voor laten lichten, het is niet zozeer mijn eigen mening, maar wat ik van anderen heb vernomen. Denk niet dat anderen je zo o-zo aardig vinden, dat was wellicht zo toen je nog veilig in Italië zat. ed0verleg 28 jan 2017 10:41 (CET)
Zijn er Klaasvrezenden bij? Hoogst verbazingwekkend. Zo veilig is Italië nu ook weer niet, maar dit terzijde, want we dwalen (weer eens) af. Basta!  Klaas `Z4␟` V:  28 jan 2017 14:19 (CET)
Maak er maar een grapje van. Je had je behoorlijk misdragen in Atria hoorde ik, dat er meermalen moest worden gevraagd of je je een beetje kon gedragen. Wikipedia is daar te gast, en dan kom jij het verpesten, waarom dan toch? Los daarvan heb ik van anderen in de wandelgangen gehoord dat jij samen met nog 1 iemand anders een global lock zou moeten krijgen. Lijkt mij ook geen geuzen-medaille om trots op te zijn. Dat zijn geen Klaasvrezenden, maar mensen die je kotsbeu zijn. ed0verleg 28 jan 2017 14:54 (CET)
Klaas, hierbij een vriendelijk verzoek om op mijn OP geen volledige discussies uit bv het Taalcafé hier te kopiëren. (En zeker niet helemaal aan het begin van dit overleg en zo zonder bijbehorende uitleg of interpretatie). Dank alvast, Ecritures (overleg) 28 jan 2017 18:01 (CET)

mailtje[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures, gelukkig nog goed gekomen. Inderdaad geen tijd meer gehad om op te volgen en vroeg onder de wol. DirkVE overleg 7 feb 2017 09:53 (CET)

Ha ja begrijp ik volledig: ik stond even in paniekmodus omdat ik ook naar bed wilde en pas op het allerlaatste moment zag dat het artikel ontbrak. Toen ik weer - na twee minuten - wat rustiger kon nadenken had ik het op die manier snel naar tevredenheid gefixt :) Dank voor je reactie Glimlach, Ecritures (overleg) 7 feb 2017 12:25 (CET)

Jakoba Mulder ~ Ko ?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures , ik zie tot mijn schrik dat je de pagina 'Jakoba Mulder' hebt hernoemd tot 'Ko Mulder'. Ik wil best geloven dat haar beste vrienden en naaste familieleden haar als "Ko" kenden, maar dat lijkt me niet een goede reden om het lemma een andere naam te geven. Ze was zeker niet algemeen bekend als "Ko Mulder". Alhoewel er natuurlijk wel een redirect vanaf Jakoba Mulder over blijft, vind ik dit toch slecht voor de vindbaarheid van het artikel. Met vriendelijke groet, Paulbe (overleg) 13 feb 2017 23:26 (CET)

Hoi Paulbe, het is zeker niet mijn bedoeling jou of wie dan ook te laten schrikken met een paginawijzging :(. Hoe haar vrienden en familie Mulder aanspraken kan ik ook geen uitspraak doen; ik baseerde de keuze voor de wijziging op verschillende bronnen waarmee ik in de weer was. De aanleiding was dit Album Academicum van de UvA waar duidelijk wordt vermeld dat haar roepnaam Ko was. Ook uit mijn tijd bij het ministerie van VROM (DG Ruimte) herinnerde ik me dat diverse bronnen spreken van Ko en diverse van Jakoba. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet precies bij mezelf kan achterhalen waarom ik het gisteravond nou zo dringend nodig vond om - zonder enig overleg - direct de paginatitel aan te passen. Als het bij jou de schrik weer wat weghaalt dan vind ik het prima om de naamswijziging weer ongedaan te maken. Is het handig dat ik dat zelf doe? Of niet? Mocht jij de wijziging van de paginatitel ongedaan maken, laat het me dan even weten. Het lijkt me wel eerlijk als ik dan de +- twintig doorverwijzingen dan ook weer aanpas (met AWB) van Ko Mulder terug naar Jakoba Mulder. Lijkt me niet de bedoeling dat ik jou met dat extra werk opzadel. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 14 feb 2017 18:17 (CET)

Sjabloon bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Deze kan je als voorbeeld gebruiken. Groetjes! Spinster (overleg) 17 feb 2017 14:55 (CET)

Dit is het geworden {{Bronvermelding beeldengeluidwiki.nl}}, Ecritures (overleg) 17 feb 2017 16:31 (CET)

Women in Red invitation[bewerken | brontekst bewerken]

Welcome to... Women's History Month multi-language online editathon

Facilitated by Women in Red

  • March 2017
  • Featuring: "Art+Feminism" and "The Women You Have Never Met"
  • We hope you will help to improve coverage of women on Wikipedia
  • Contribute in your own language
  • Inform your communities of the need for their support.

Apologies for cross-posting and sending in English
(To subscribe: Women in Red/English language list and Women in Red/international list. Unsubscribe: Women in Red/Opt-out list)

--Ipigott (overleg) 19 feb 2017 09:37 (CET)

Foto's Women's March[bewerken | brontekst bewerken]

Ha, ik heb zoals beloofd foto's van de WM geüpload naar Commons. Ze zijn te vinden bij https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Womensmarch1.jpg en https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Womensmarch2.jpg

Groetjes, StellavG (overleg) 20 feb 2017 14:20 (CET)

#16[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Ecritures, een aantal van de artikelen bestaat al op de Nederlandstalige Wikipedia. Het lijkt me daarom dat de #16 challenge aangepast zou moeten worden. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 26 feb 2017 17:13 (CET)

Hi Elly, dank voor je feedback: heb je gezien wat ik heb geschreven over het ombuigen/aanpassen van de regels bij de challenge? Dank, Ecritures (overleg) 26 feb 2017 17:45 (CET)
Daarnaast hebben ze op dat project ook "reserve-aanbevelingen" dus daar zouden we ook voor kunnen kiezen. Groet, Ecritures (overleg) 26 feb 2017 17:47 (CET)

Artikel toegevoegd #gendergap[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Ecritures, Ik heb vandaag de vertaling van Margaret Bourke-White toegevoegd aan Wikipedia, n.a.v. de100wikiwomen. Wil jij er nog even naar kijken? Volgens mij staan de bronnen nog niet goed maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet aanpassen. Of moet dat niet vertaald worden? Dankjewel! Pomptidom (overleg) 28 feb 2017 14:31 (CET)

Ha Pomtidom, wat leuk dat er nu eindelijk een artikel over Margaret Bourke-White is verschenen. Ik ben er gisteren al even doorgelopen om wat (kleine) redactionele wijzigingen te doen. Aan de bronnen ben ik nog niet toegekomen: maar daar kijk ik met alle liefde uiterlijk morgen naar. Als je met de vertaalmodule vertaalt dan heb je (helaas) inderdaad niet de mogelijkheid om bronnen te vertalen (of een infobox). Dt zul je na publicatie handmatig doen. De bronnen die je gebruikt hebt (!) zul je meten " vernederlandiseren". Een engels- of duitstalige naam van een boek of artikel blijft in die taal geschreven, maar zaken als (bezicht)data, plaatsnamen etc moeten in het Nederlands. Bronnen de je niet hebt gebruikt/bekeken mag je uit het artikel verwijderen.
Op de gendergap pagina met de acties voor maart wordt o.a. Verwezen naar een pagina over vertalen met de vertaalmodule (we willen graag een handleiding maken). De info s nog wat summier en volgens mij is de film in het Engels: maar misschien heb je er al wat aan.
Dank in ieder geval voor je bijdrage aan de #100wikiwomen challenge, Ecritures (overleg) 1 mrt 2017 09:40 (CET)
Hallo Pomptidom. Als je van de Engelstalige vertaalt kun je bij aanmaken volstaan met de melding in de bewerkingssamenvatting, zoals je gedaan hebt. Je kunt ook het sjabloon "Bron anderstalige wiki" gebruiken. Ik doe daar altijd een appendix bij, maar dat is aan jou. Hieronder staat de code voor beide. Je moet de parameters nog wel invullen, oldid vind je door op het bronartikel op "permanent link" te klikken, (kolom links). Uit de adresbalk haal je dan een lang getal weg. Met een vertaling is het Engelstalige artikel de hoofdbron, andere bronnen vermeld je alleen als je die ook zelf geraadpleegd hebt. Succes, Sander1453 (overleg) 1 mrt 2017 10:15 (CET)
{{Appendix|2= * {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia|taal=en|titel=|oldid=|datum=}} ---- {{References}} }}

Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Dorothy Reed Mendenhall[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Jij had dit lemma voorgesteld ter vertaling. Ik ben al met wikificatie gestart. Ben jij van plan om er aan verder te werken? Anders probeer ik het af te werken en te publiceren. SvenDK (overleg) 6 mrt 2017 06:19 (CET)

Hoi SvenDK; ik had niet gezien dat het artikel inmiddels al vertaald was! Fijn dat jij al begonnen bent met de wikificatie. Ik heb de komende dagen weinig tijd; dus ga gerust je gang en publiceer het artikel wanneer je tevreden bent :) Hartelijk dank voor je werk aan het artikel, Ecritures (overleg) 6 mrt 2017 22:00 (CET)

Startdatum project 7 maart 2015 of heel 2015?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ecritures,

Volgens mij ben jij bij dit project betrokken en weet er dus meer van dan ik, daarom leg ik deze vraag bij jou: Is de startdatum van de lijst Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Resultaten exact 7 maart 2015 of mag je daar nog een artikel over een vrouw aan toevoegen van 19 febr. 2015? Alvast bedankt voor je reactie. Mvg. algontoverleg 7 mrt 2017 17:14 (CET)

ha Algont, da's een goede vraag Lach waarop ik het antwoord niet weet. Volgens mij is de gendergap-werkgroep 'officieel' pas op internationale vrouwendag in 2015 begonnen, vandaar die datum, denk ik. Maar het lijkt me nou ook weer niet problematisch om een artikel van kort daarvoor op de lijst te zetten ;) Ik heb het aan de andere leden van de werkgroep gevraagd om hier ook te reageren ;) Ik was in 2015 nog niet bij de gendregap betrokken.
PS zie jij het zitten om te kijken of we een pagina over streekromanschrijvers kunnen maken? Ik heb alleen Mien van 't Sant geschreven, maar ik zie dat jij ook allemaal biografieën van streekromanschrijfsters hebt geschreven. Ik zit binnenkort bij Atria voor een schrijfmiddag en wil wel eens kijken welke bronnen zij over dat onderwerp hebben. Wat vind jij van dat idee? Ecritures (overleg) 8 mrt 2017 10:49 (CET)
Ideeën zijn altijd goed, maar eerlijk gezegd weet ik er weinig van. Ik haal alleen regelmatig dit soort boeken op uit de bieb voor iemand anders. Heb dan ook een checklist bij me van de reeds gelezen boeken. Zelf heb ik er ooit 2 of 3 gelezen, maar vaak komt het op hetzelfde neer... beetje voorspelbaar. (Zodoende kwam ik er ook achter dat er een aantal bio's misten op WP.) Mvg. algontoverleg 8 mrt 2017 15:27 (CET)

Let er wel op of een auteur van streekromans E is.  Klaas `Z4␟` V:  8 mrt 2017 14:51 (CET)

Ha Algont, het streekromangenre trekt mij ook bepaald niet. En toch keek ik net als jij met verbazing dat een verkoopkanon als Mien van 't Sant en vergelijkbare auteurs, nog geen biografie op wikipedia hadden. Ik vind het wel leuk om te gaan bekijken wat Atria mbt dit genre in de kast heeft staan. Groet, Ecritures (overleg) 8 mrt 2017 15:51 (CET)
Algont, als je het zelf leuk vind om je artikel aan de lijst van 2015 toe te voegen dan is dat okay :) Ik kijk ook uit naar al je bijdragen voor 2017 Duivel, Ecritures (overleg) 9 mrt 2017 17:43 (CET)
Oké Ecritures, dank je. 't Is geen groot artikel, wel een heel leuk en veelzijdig mens. algontoverleg 10 mrt 2017 17:37 (CET)

Gefeliciteerd![bewerken | brontekst bewerken]

ca. 1641-52

Gefeliciteerd Ecritures, met het succesvol voltooien van de Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen. Je bent ermee begonnen en komt ook over de eindstreep. Deze Chinese vaas met bloemen is voor jou (ik hoop dat je van bloemen houdt), geschilderd door Giovanna Garzoni (). Een feestje op 8 maart, Internationale Vrouwendag. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 8 mrt 2017 21:21 (CET)

Gefeliciteerd, ik hoop dit dit sub-project genoeg media-aandacht heeft gegeven, zodat het uiteindelijke effect dubbel positief uit gaat pakken. ed0verleg 8 mrt 2017 23:01 (CET)
Ha, dank beiden voor de vriendelijke woorden; en ik hou zeker van bloemen :) Maar de hulde moeten jullie eigenlijk betuigen aan alle wikipedianen die hebben bijgedragen met honderd artikelen over moedige, interessante, vergeten, speciale, doodgewone, actieve en toffe vrouwen. Het allerlastigste bleek niet dat mensen zouden vergeten om een artikel toe te voegen, maar dat er op eenzelfde dag meerdere collega's een artikel wilde bijdragen! We hadden er met gemak een #365wikiwomen van kunnen maken Duivel. Ik heb slechts aan de zijlijn gekeken of iedereen eraan dacht op de juiste dag een artikel online te zetten (Dat bleek geen enkel probleem). En ik heb met plezier aan iedereen sterren uitgedeeld. Nogmaals, ik waardeer jullie blijk van waardering, maar die is op zich bij mij aan het "verkeerde" adres. Ik vind - als ik dan zo vrij mag wezen - de #100wikiwomen een mooi voorbeeld van wat wikipedia - naast veel gemopper, gebekvecht en onaangename conversaties - vooral is: een fantastisch samenwerkingsproject waarbij je dag in dag uit meegetrokken wordt in levens (en onderwerpen) waar je meestal nog maar weinig van wist en soms nog nooit van gehoord had. Ik ben heel erg blij dat ik honderd dagen lang dit plezier heb mogen ervaren; ik werd er blij van Lach, Ecritures (overleg) 9 mrt 2017 17:42 (CET)

Vertaling in het kader van het Educatieprogramma[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures, Ik begin binnenkort met de vertaling van het door jou aangevraagde artikel: Académie des Sciences. Ik stuur je een bericht wanneer ik het klaar heb! Met vriendelijke groet, Marion Verbruggen M. Verbruggen (overleg) 21 mrt 2017 21:48 (CET)

Het artikel over de Académie des Sciences is bijna klaar. Ik ben inmiddels ook begonnen aan de vertaling van het artikel over Louise Colet. Groeten, Marion Verbruggen M. Verbruggen (overleg) 5 apr 2017 09:47 (CEST)

En de vertaling Académie des Sciences staat op de projectpagina: met name de derde alinea uit het deel 'Sous la Révolution' heeft me nogal wat hoofdbrekens gekost ... Vriendelijke groet, Marion Verbruggen M. Verbruggen (overleg) 5 apr 2017 15:01 (CEST)

Hoi Marion, allereerst excuses voor de late reactie. Ik heb het artikel over de Academie des Sciences gevonden. Ik ga er vandaag naar kijken. Als ik heb gewikificeerd, kan ik het in de encyclopedie zetten? (ik ben niet helemaal op de hoogte van de precieze werkwijze van het vertaalproject) Ecritures (overleg) 9 apr 2017 08:04 (CEST)

Ik begin binnenkort met de vertaling van nog twee door jou aangevraagde artikelen: Institut de France en Nicole Reine Lepaute. M. Verbruggen (overleg) 5 apr 2017 15:43 (CEST)

De vertaling van Louise Colet staat op de projectpagina. Groeten, Marion Verbruggen M. Verbruggen (overleg) 6 apr 2017 11:11 (CEST)

En ook dank hiervoor. Ook daar kijk ik met plezier naar Lach Ik heb tijdens mijn studie veel onderzoek gedaan naar Gustave Flaubert: het artikel over Colet sluit mooi bij dat interesseveld aan. Dank voor je vertaling. Ecritures (overleg) 9 apr 2017 08:04 (CEST)
Heb je gezien dat het artikel over Louise Colet inmiddels online staat? Ecritures (overleg) 14 apr 2017 11:30 (CEST)

Opdracht voor studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Je hebt een aanvraag gedaan voor een afbeelding in het kader van een samenwerking tussen het Grafisch Lyceum Utrecht en Wikimedia Nederland (https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Educatieprogramma/Grafisch_Lyceum_Utrecht). Dit project gaat binnenkort van start. Hopelijk heb je nog steeds interesse om hieraan deel te nemen! Zo ja, dan zou ik je willen vragen om de volgende vragen door te lezen en te beantwoorden (de vragen zijn zeer algemeen vanwege de diversiteit aan opdrachtgevers; mogelijk is niet alles relevant in de context van Wikipedia):

  • Wie bent u? U stelt zich voor. Vertel bijvoorbeeld iets over uw beroep/bedrijf of het vrijwiligerswerk dat u doet. Iets over de plek waar u woont en de verbinding(en) die u heeft in de wijk.
  • De opdracht en de reden om de opdracht te geven. In de opdrachtomschrijving beschrijft u duidelijk wat er nodig is of ontbreekt. Verder is de reden waarom u een opdracht geeft ook relevant. Maak duidelijk waarom u iets nieuws of juist iets anders nodig heeft.
  • Wie of wat wilt u bereiken met de opdracht? Wie wilt u aanspreken, welke doelgroep ? Wie zijn uw eventuele concurrenten? Is er een speciale boodschap die u mee wilt geven?
  • Kunt u een bepaalde sfeer of kleur toevoegen als suggestie of een tip ter inspiratie? Omschrijf een bepaalde sfeer die past bij het product. Of geef aan welke kleuren erg zouden passen. Wat is inspirerend voor de uitvoering van de opdracht?
  • Welke eindproducten verwacht u? Hier geeft u bijvoorbeeld aan dat u verwacht dat het nieuw ontwikkelde ontwerp vorm gegeven en uitgevoerd (en drukklaar) is op briefpapier, visitekaartje, enz…. En tevens op uitingen als bijvoorbeeld, advertentie, winkelbelettering, affiche, flyer, folder, website, presentatie ….. Maar ook geboortekaartje, boek, enz…. Ook kan dit een buitenactiviteit zijn; beschildering van muren, tunnel of …..
  • Is er een budget en is er een deadline? Is het noodzakelijk dat er een offerte wordt gemaakt voor de verdere uitvoering? Heeft u een budget? Wat is de uiterste datum dat het klaar moet zijn?
  • Aanvullingen of verdere toelichting op bovenstaande dat nog niet vermeld is:

Het gaat hierbij met name om de technische vragen; welk materiaal dient als uitgangspunt, waar moeten ze op letten, enz. Je mag ook je persoonlijke details als opdrachtgever opgeven, maar dit hoeft niet. In dat geval treedt Wikimedia Nederland als intermediair op. Tijdens de introductiebijeenkomst op maandag 27 maart zal ik een korte presentatie houden waarin ik de studenten iets vertel over Wikipedia, Wikimedia Commons en auteursrecht (Creative Commons). Als het lukt om het document nog deze week door te kijken en iets op papier te zetten zou dat helemaal top zijn! Je kunt dat hier of op mijn OP beantwoorden, of mij per email doen toekomen (wossink-at-wikimedia.nl). Alvast hartelijk dank! Met vriendelijke groet, AWossink (overleg) 22 mrt 2017 14:47 (CET)

Nederlandse Vrouwen Raad[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb de volgende weken niet veel tijd. Gegeven het onderwerp, vind jij misschien wel de tijd om een beginner te helpen en het lemma van verwijdering te redden. Groeten uit Brussel SvenDK (overleg) 23 mrt 2017 05:24 (CET)

Ha SvenDK, we (een paar collega's van de gendergap-groep) hadden de nominatie al gespot inderdaad en te bekijken op welke manier dit artikel herschreven/behouden kan worden. Het onderwerp is zeker relevant; dank voor je berichtje Glimlach, Ecritures (overleg) 23 mrt 2017 10:10 (CET)
Het oorspronkelijke artikel is inderdaad verwijderd. Er is echter inmiddels een beter (nieuw) artikel aangemaakt. Ecritures (overleg) 17 apr 2017 18:24 (CEST)
Ik zag net dat een first timer IP-adres heel veel organisationele informatie aan het artikel had toegevoegd en zoals ik al vreesde komt een groot deel inderdaad letterlijk van hun website.. Is meteen alweer teruggedraaid naar mijn versie door een andere gebruiker, maar wellicht ga ik zelf even een beknopte, eigen-woordenversie van al die info toevoegen zodat we niet steeds krijgen dat de NVR hun eigen pagina als het ware saboteert, haha. StellavG (overleg) 25 apr 2017 16:47 (CEST)

Cadeautje[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi. Ik zag hem niet op je To Do list staan, dus misschien was je het vergeten, maar misschien ook niet. In elk geval: ik had er even zin in. Groet, Sander1453 (overleg) 29 mrt 2017 09:24 (CEST)

Je hebt gelijk dat ik mijn Parijs to do lijstje wat minder goed bijhoudt dan mijn emancipatie-lijstje Glimlach. Wat een goed artikel is dat geworden. Ik kan natuurlijk niet achterblijven: ik heb nu La Fronde (krant en Bibliothèque Marguerite-Durand op mijn actielijstje gezet. Dank voor de reminder. Ecritures (overleg) 14 apr 2017 11:26 (CEST)
Bibliotheek afgerond. Nu de krant nog :)
Inmiddels de krant ook afgerond :) Dank voor de inspiratie. Ecritures (overleg) 17 apr 2017 18:23 (CEST)

Dank...[bewerken | brontekst bewerken]

... voor het aanmaken van deze categorie: [[Categorie:Nederlands streekromanschrijver]] Mvg. algontoverleg 9 apr 2017 15:08 (CEST)

ah je had hem al gezien Lach. Ik was er nog niet aan toegekomen om je een berichtje op je OP te sturen :) Ecritures (overleg) 9 apr 2017 17:40 (CEST)
Sluit me bij Algont aan. Komen er nu ook categorieën voor Belgische (Vlaamse?) en andere streekromanschrijvers? De categorie schrijver is zo omvangrijk dat-ie niet fijn genoeg onderverdeeld kan worden. Goed bezig, Ecritures! Bravo!!  Klaas `Z4␟` V:  9 apr 2017 17:49 (CEST)
@Algont, ik realiseerde me later dat jij het natuurlijk al was tegengekomen doordat ik de categorie veranderde van een aantal artikelen die jij had geschreven Glimlach, Ecritures (overleg) 9 apr 2017 20:35 (CEST)
Inderdaad Ecritures, mijn volglijst was echt volvet, met recente nieuwe artikelen. :-) Ik ben er al weer met een nieuwe bezig. Beetje moeilijk geval deze, dunkt me ... Mvg. algontoverleg 9 apr 2017 23:53 (CEST)
Ik twijfel nog over het aanmaken van (de categorie) familieromanschrijver: wat vind jij daarvan? Er zijn haast geen auteurs die alleen familieromans schrijven: meestal worden ze gecombineerd met de streekromans. Ecritures (overleg) 10 apr 2017 06:49 (CEST)
Heel begrijpelijk jouw twijfel. Dat wordt wat lastig, want lang niet alle z.g. familieromans gaan ook echt over families. Het woord wordt vaak te algemeen gebruikt (waarschijnlijk wordt vaak gedacht: "Voor en door de hele familie te lezen"). Voorlopige enigszins zekere zijn m.i. Cor Bruijn, Louis Couperus, John Galsworthy, Trygve Gulbranssen, Thomas Mann. Is dat genoeg voor een eigen categorie en hoe zeker is het etiket 'Familieroman' daarbij? Belangrijke beslissing voor in een encyclopiedie vind ik. Succes! algontoverleg 10 apr 2017 13:55 (CEST)

Vertaling in het kader van het Educatieprogramma[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures, Ik heb zojuist de vertaling van Nicole-Reine Lapaute op de projectpagina geplaatst! Groeten, Marion Verbruggen M. Verbruggen (overleg) 13 apr 2017 14:00 (CEST)

Ha Marion, dank alvast. Misschien als onderbreking van het taaie werk aan de Académie des Sciences een mooi artikel om dit weekend mijn tijd aan te besteden Glimlach, Ecritures (overleg) 14 apr 2017 11:28 (CEST)
Ik heb Nicole-Reine Lepaute inmiddels verplaatst naar de hoofdnaamruimte. Ecritures (overleg) 16 apr 2017 19:12 (CEST)

Dank je wel voor het bewerken van Nicole-Reine en Louise Colet. De artikelen zien er goed uit en waren ook voor mij welkome afwisselingen tijdens het werken aan de Académie des sciences en het Institut de France. Laatstgenoemd artikel hoop ik vandaag af te ronden! Groeten, Marion M. Verbruggen (overleg) 19 apr 2017 08:40 (CEST)

Sorry dat ik die twee taaie artikelen ook als verzoeken op de pagina heb geplaatst :/. Ik zal er weer wat meer interessante biografieën bij plaatsen 🙂

Ha, ha, geen probleem hoor, maar taai zijn ze idd! Het Institut de France heb ik op de projectpagina geplaatst. Met name de alinea net boven 'secretarissen' (in het hoofdstukje organisatie) heeft me nogal wat hoofdbrekens gekost. Ik heb er ook nog een medestudent die wat meer juridisch onderlegd is naar laten kijken. Ook zij hield nog een slag om de arm bij wat er exact staat ... wellicht is dat stukje voor Nederlandse lezers ook wel niet erg relevant, om in dezelfde bewoordingen te blijven, het is wel errug taai ;) M. Verbruggen (overleg) 19 apr 2017 13:23 (CEST)

Vrouwelijke wetenschappers[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Ecritures,

Zojuist heb ik aan de lijst van wiskundigen een Française toegevoegd. Wellicht voor iemand die beter Frans kent goed te vertalen uit Geneviève Guitel (het Engelse artikeltje is wel erg summier) en ook het lijstje opgenomen vrouwelijke wetenschappers aan te vullen. Behalve bij wiskunde wist ik niet zo snel in welke "gewenste artikelen" ze ook thuishoort, maar jij weet dat vast beter te vinden.
Wellicht Gebruiker:M. Verbruggen? Hartelijke groeten uit Amsterdam van  Klaas `Z4␟` V:  14 apr 2017 09:58 (CEST)

Vrouwelijke wetenschappers (bis)[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb de opmerkingen gelezen van Ecritures, waarmee ik grotendeels akkoord ga. Alleen ... uw lijst van vrouwelijke wetenschappers bevat overigens ook 110 "rode" vrouwelijke wetenschappers; mijn lijst op basis van een Wikidata query omvatte 440 namen waarvan er (ik geef toe) een minderheid al een nl-WP-artikel hadden... toch blijft het mijn idee dat rode linken aansporen om artikels aan te maken... Geertivp (overleg) 26 apr 2017 19:14 (CEST)

Verschil socialisme - communisme[bewerken | brontekst bewerken]

Heej Ecritures,

Ik zag dat je deze bewerking van een anonieme gebruiker op La France insoumise terugdraaide. Op Partij van de Arbeid van België staat bijvoorbeeld marxisme als ideologie. Zie ook Le "communiste" Mélenchon devient la cible de toutes les attaques.

Waar leg je de grens? Socialisme/communisme is toch sowieso links?

Met vriendelijke groeten, 4ever(Overleg) 16 apr 2017 10:27 (CEST)

Het marxistische van de PvdA (Belgie) is wel zonder bron. Ik heb Peter Mertens ooit ontmoet, een zeer gedreven mens, maar ik heb hem niet een maal horen refereren aan de oude meesters of aan oosterse voorbeelden. Dat is sowieso iets van de jaren '70. En van rechtse mensen die linkse partijen daarmee in een "eng hokje" willen stoppen. Vergelijk het met linkse mensen die maar wat graag Wilders (en consorten) willen vergelijken met hoezeer ze op Hitler/fascisten/nazi's lijken. Een echt neutrale encyclopedie zou daar niet aan mee doen, zeker niet zonder bron. ed0verleg 16 apr 2017 11:54 (CEST)
Gebruiker:Edoderoo: dat is nog steeds geen uitleg waarom socialisme beter is dan communisme op dat artikel. Mélenchon is lid van verenigingen die geassocieerd worden met het hedendaagse communisme. Met vriendelijke groeten, 4ever(Overleg) 16 apr 2017 14:59 (CEST)
Van Mélenchon weet ik niks, dus daar kan ik ook niets inhoudelijks over melden. Van de PVDA (zo schrijf je de Belgische variant) wist ik toevallig wat meer. ed0verleg 16 apr 2017 15:59 (CEST)
ha Smile4ever, goede vraag. 'La France insoumise' is een politieke beweging die wordt ondersteund (en "gevoed") door meerdere linkse stromingen (socialistisch, groen, communistisch en extreem-links). Het is een beweging die niet onder 1 term te vangen is. De belangrijkste reden waarom ik de wijziging terugdraaide is omdat het veel te beperkt is om 'La France insoumise' met de term 'communistisch te beschrijven: zelf houden ze die term ook niet specifiek aan. Socialistisch is 'an sich' ook niet de allerbeste optie (zie hierboven voor meer termen); eigenlijk heb ik de bedoeling om het artikel (het is nu echt een artikel van niets) de komende tijd verder uit te breiden omdat het een interessante beweging is met een (mijns inziens) opmerkelijke combi's van bv zeer groen met euroscepticisme (frexit), extreem-links (met de wens op basis daarvan een nieuwe grondwet voor een (nieuwe) zesde republiek te schrijven) en een wens tot internationale profilering van een groot en sterk Frankrijk. Het feit dat Mélenchon zelf (via de Parti de Gauche) afkomstig is van de Parti Socialiste vind ik dat het (op dit moment) beter is om als beschrijving in de infobox de omschrijving niet te vernauwen van socialistisch naar communistisch. Ook gezien het uitgebreide support van de groenen van Europe Écologie Les Verts (sinds kortgeleden) dekt communistisch ook niet voldoende de lading van La France insoumise. Beter zou het zijn om de infobox (en het artikel!) werkelijk uit te breiden met inhoudelijke informatie die deze nieuwe politieke beweging beter beschrijft al is ze moeilijk te vangen in de huidige politieke standaardtermen. Ecritures (overleg) 16 apr 2017 19:11 (CEST)
La France insoumise lijkt mij een eenmansinitiatief van Mélenchon zelf. De PCF maakt er niet officieel deel van uit maar 'ondersteund' zijn kandidatuur. Ik weet ook niet wat de omvang van de beweging is, is dit puur voor de verkiezingen opgezet of moet dit een nieuwe partij worden? Ook het lot van het Front de gauche is niet duidelijk, Mélenchon heeft in interviews verklaard dat het Front de gauche "dood" is. Vandaag lees ik echter in een artikel dat het Front de gauche Mélenchon ten volle steunt, maar wat blijft er nog over van 'front', enkel nog de PCF en het kleine Ensemble? Het artikel verdient zeker uitbreiding, zo kort voor de verkiezingen mocht dit toch niet ontbreken. Mélenchon is een uniek gegeven in deze strijd naar het presidentschap, alleen maar om het feit van zijn toenemende populariteit onder de kiezers als 'outsider' ;) Livenws (overleg) 17 apr 2017 00:39 (CEST)
Anders dan in Nederland worden vaker dit soort bewegingen opgezet in Frankrijk waar kandidaten ook succesvol voor kunnen zijn. Soms volgt er een nieuwe partij uit, maar vaak ook niet. Het zijn vaak eerder een soort lijstverbindingen tussen partijen Ecritures (overleg) 17 apr 2017 07:38 (CEST)
@Beiden: Bedankt voor de uitleg! 4ever(Overleg) 17 apr 2017 17:23 (CEST)

Titel wijzigen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Ecritures, je verzocht op WP:AV om uitleg over het wijzigen van een titel van een pagina. Als je de "monobook" skin gebruikt (in te stellen in je "voorkeuren"), dan staat er bovenaan (bijna) elke pagina een tab "titel wijzigen". Als je de standaardskin gebruikt ("vector"), dan heb je die tab ook, maar zit die verborgen onder de tab "Meer". Als je op die tab klikt, dan wijst het zich daarna min of meer vanzelf: je krijgt een formulier voor je neus met een regel waarin de huidige titel staat. Die titel kun je bewerken. Als de gewenste titel er staat, klik je daaronder op de knop "Titel wijzigen", en wordt de titel gewijzigd, tenzij die al bestond, en bovendien een paginageschiedenis had. Dan krijg je de melding dat je het niet zelf kunt doen. Er is verder niks geheimzinnigs aan, dus deze uitleg had ik op WP:AV ook wel kunnen geven. WIKIKLAAS overleg 21 apr 2017 22:36 (CEST)

Ha Wikiklaas, dank voor de uitgebreide uitleg. Ik ben bekend met de algemene functionaliteit van het wijzigen van de titels van pagina's. Ik was echter van mening dat ik in dit geval de titel niet kon wijzigen omdat de doelpagina al bestond. Ik heb dit - onhandig genoeg - niet eerst getest, maar direct een verzoek op de moderator-pagina gedaan. Toen Wikiwerner aangaf dat ik het toch zelf kon doen (ondanks dat de doelpagina al bestond) omdat de doelpagina slechts door 1 persoon was bewerkt, ging ik er vanuit dat er een andere - mij onbekende manier - was om een pagina toch van naam te veranderen ondanks dat de doelpagina al bestond. In de tussentijd heeft een andere gebruiker de doelpagina bewerkt, waardoor ik (nu ik eindelijk begreep dat ik de titel op de reguliere wijze had kunnen veranderen) inmiddels wél de melding kreeg dat het mij onmogelijk was de titel te wijzigen. Kortom, inderdaad niets geheimzinnigs aan jouw melding, doch wel iets te laat door een actie van een medegebruiker (wat dit artikel betreft). Ik heb er het volle vertrouwen in dat ik er de volgende keer wel in slaag om een paginatitel te hernoemen wanneer de doelpagina al bestaat (op voorwaarde dat deze dan slechts door 1 persoon is bewerkt). Dank voor je genomen moeite om mij in deze materie te onderrichten Lach, Ecritures (overleg) 21 apr 2017 22:50 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ecritures,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Over die prijs[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Ecritures, ik begrijp dat het niet leuk is als iemand je diskwalificeert. Maar als je door het brommen van Paul heen kijkt dan moet je wel vaststellen dat zijn kritiek inhoudelijk wel hout snijdt. Ik zou je er niet om diskwalificeren omdat ik je ken als collega die best openstaat voor kritiek, uiteraard maakt de toon het accepteren van kritiek soms wel makkelijker, maar ja, mannen zijn daar geloof ik wat minder handig in. Peter b (overleg) 25 apr 2017 14:26 (CEST)

Ha Peterb, dank voor je vriendelijke bericht :) Ik heb op de OP van Paul Brussel gereageerd en daar precies wat jij hierboven ook schrijft in verwoord: inhoudelijke kritiek en persoonlijk mensen diskwalificeren kan je beter gescheiden houden (of eigenlijk: kan je beter niet doen). Inhoudelijke kritiek: prima (zo werken we mijns inziens samen aan een betere encyclopedie). Persoonlijk bv diskwalificeren: niet okay. Ik waardeer je bericht enorm. Ecritures (overleg) 25 apr 2017 14:38 (CEST)

Wat vind jij?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ecritures,

Jouw eerlijke mening graag. Ik heb een artikel aangemaakt in het kader van #gendergap en ook op de lijst geplaatst op #418. Nu kreeg ik er binnen 2 uur een "NE en niet relevant" opgeplakt en is het op de beoordelingslijst geplaatst. Heb ik me dan zo vergist en is deze psychologe echt NE? (Ze leeft niet meer, dus verkapte reclame kan het sowieso niet zijn) Je zou me een groot plezier doen, als je tijd hebt, dit eens door te lezen en je eerlijke mening er over te geven. B.v.h.d. algontoverleg 26 apr 2017 00:01 (CEST)

Hoi Algont, ik heb zelf nog geen tijd gehad om er inhoudelijk naar te kijken, maar zal dat dit weekend zeker doen. Ecritures (overleg) 28 apr 2017 20:50 (CEST)
Hoi Algont, ik had je artikel ook in onze gendergap FB-groep gezet zodat er meerdere mensen naar kunnen kijken. Ecritures (overleg) 5 mei 2017 10:02 (CEST)

Bernadette Chirac[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures,

Voldoet dit nu wel aan Wikipedia:Relevantie? Glimlach Rembert vragen? 28 apr 2017 11:30 (CEST)

Ha Rembert, dank alvast voor je bericht. Ik heb nog geen tijd gehad om ernaar te kijken, maar ik zal dat dit weekend zeker doen. Fijn dat je de moeite hebt genomen om het artikel te bewerken en uit te breiden. Ecritures (overleg) 28 apr 2017 20:49 (CEST)
Doe je nog even hetzelfde voor Claude Pompidou? Rembert vragen? 4 mei 2017 16:37 (CEST)
Verrast Ecritures (overleg) 4 mei 2017 17:49 (CEST)
Ik deel je mening dat Claude Pompidou qua relevante feiten moet onderdoen voor Bernadette Chirac, maar het leek mij al helemaal niet nuttig dat het artikel zou verdwijnen. Maar qua relevante feiten doet bijvoorbeeld Michelle Obama het eigenlijk niet beter. Bedankt voor je redactiewerk, ik was bij momenten wat snel snel en bijgevolg slordig met vertalen Rembert vragen? 5 mei 2017 09:41 (CEST)
dat over Michelle Obama ben ik met je oneens. De helft van het artikel van Claude Pompidou gaat over de designer-kleding die ze graag droeg én haar lust voor het inrichten van het vakantie- en gastenverblijf. Gelukkig is daar nog het Claude Pompidou-fonds en het Claude Pompidou-instituut waardoor ze nog enigszins relevant wordt/is. Michelle Obama is behoorlijk wat relevanter en encyclopedischer. Ik ben geen fan van de "vrouw van" categorie waar het leidt tot een- of tweeregelige artikelen waar alleen maar staat dat iemand "de vrouw van" is. En wat betreft de redactie: ik vind het persoonlijk wel leuk om samen/met meerderen aan een artikel te werken. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk recht te doen aan jouw werk en keuzes. Ecritures (overleg) 5 mei 2017 10:01 (CEST)
Niet beter was misschien een foute woordkeuze... Maar veel details in het artikel gaan over haar afkomst, opleiding, job en vrouw van. Weliswaar goed doorspekt met bronnen. Doe hetzelfde met een vrouw van die niet zo gemediatiseerd is en je krijgt meteen NE-nominaties. Rembert vragen? 5 mei 2017 14:43 (CEST)
Tja, E of NE is dan ook niet meetbaar. Barbie van Oh Oh jeweetwel heeft niks gepresteerd, en is toch E. Een ander kan niet zingen, en staat toch op 1 in de Top40. De wereld is niet eerlijk, en daar gaat Wikipedia niets aan veranderen, hoeveel beoordelingslijsten we ook gaan optuigen. Over het algemeen is de vrouw van een president sneller E dan de vrouw van de visboer. Het is nu maar eenmaal zo. ed0verleg 5 mei 2017 15:04 (CEST)
ha Edoderoo, ik streef ook zeker niet naar een eerlijke wereld. Naar mijn mening hebben bv voetballers e.d. ook weinig relevants gepresteerd, mar dat ligt voor iedereen anders. Ik vind zelf alleen de prestatie van het huwen van een man of een vrouw ECHT niet relevant. Wat mij betreft zijn artikelen over Cecilia Attias of Brigitte Macron echt volledig NE. Dat is toch wel een beetje waar ik zelf de encyclopedische grens trek. Ecritures (overleg) 8 mei 2017 21:01 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken | brontekst bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Overleg op wp:Samenvoegen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Overleg:Lijst van partijvoorzitters van de VVD groet, Lidewij (overleg) 8 mei 2017 19:12 (CEST)

Hoi Lidewij: dank voor de link. Die discussie is mij bekend. Ik heb er ook geen probleem mee als KlaasZ4usV of een andere collega het nodig vind de pagina Lijst van besturen van GroenLinks voor verwijdering nomineert (in de oorspronkelijke vorm). Maar laat dat dan wel gebeuren op de correcte manier: er was een ander artikel (met een andere inhoude + andere titel) genomineerd. Dat vind ik een verkeerde manier van ene artikel verwijderen; volgens mij is dat niet de bedoeling.
Ik wilde je nog bedanken voor het terugzetten van de inhoud van het artikel Lijst van besturen van GroenLinks: eerlijk gezegd zit ik er zelf altijd erg mee te klungelen als ik meerdere bewerkingen wil terugdraaien. Was dus blij verrast (en vooral opgelucht) te zien dat jij het al had uitgevoerd. :) Ecritures (overleg) 8 mei 2017 20:58 (CEST)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ineke_Hilhorst[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures, Ik zie dat je mij hebt weggelaten uit de pagina van mijn echtgenote. Er stond met wie Ineke Hilhorst is gehuwd en wat hij is. De informatie is nog steeds juist. in het algemeen wordt dat soort biografische informatie als waardevol beschouwd. Mijn verzoek is of je dit terug wil draaien. Met hartelijk groeten, Teun Koetsier

Beste heer Koetsier, op wikipedia wordt dat soort biografische informatie (over anderen) juist niet als waardevol beschouwd. In onze richtlijn over biografieën van levende personen staat namelijk nadrukkelijk vermeld over de [van derden] (anderen dan degene waar het artikel over gaat): In de regel is het beter om namen van derden niet te vermelden, wanneer dit niet essentieel is voor het begrip van de materie. Dit geldt in het bijzonder voor minderjarige kinderen. Niet alleen is privacybescherming voor hen extra gewenst; ook kan het onplezierig zijn voor een persoon als iedereen weet hoe haar/zijn kinderen precies heten. Het verdient dus de voorkeur te volstaan met een toevoeging dat de persoon getrouwd is/was en/of een relatie heeft, en een x aantal kinderen (als het al nodig is om zelfs dat te vermelden). Ik zal (en wil) zelf dan ook geen gehoor geven aan uw verzoek om mijn bewerking terug te draaien. De enige uitzondering die ik gewoonlijk maak is wanneer het familielid of de echtgeno(o)t(e)/partner zelf ook een artikel heeft op wikipedia. Het spijt me dat u het vervelend vindt dat ik het artikel van Ineke Hilhorst op deze wijze heb aangepast. Ik hoop dat u er toch begrip voor op kunt brengen. Ecritures (overleg) 21 mei 2017 18:32 (CEST)

Hashtag en perceptie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Ecritures, nog bedankt voor je bijdrage van gisteren aan het #-gebeuren. Inmiddels heb ik daar een suggestie gedropt. Misschien heb jij een betere kijk dan ik op de ins en outs en voordelen en nadelen van dat voorstel. Ik moet nog wel even zeggen dat ik de woorden 'andermans perceptie' in de gauwigheid had geschreven (ik moest de trein halen, ja letterlijk). Op zich is er niets mis mee, al zou ik in de niet-gauwigheid wat andere woorden hebben gekozen; iets met kennis, begrip of zo. In elk geval prettig dat je de vraag an sich nuttig vindt. Apdency (overleg) 31 mei 2017 15:18 (CEST)

Gefeliciteerd![bewerken | brontekst bewerken]

Bloemetje

Het is nog niet officieel, maar met 74 stemmen voor en 11 stemmen tegen moet er iets wonderbaarlijks gebeuren wil je het niet meer halen. Gefeliciteerd! Lach Xxmarijnw overleg 2 jun 2017 21:56 (CEST)

Gefeliciteerd met je benoeming Ecritures! Hier is een link naar de moderatorhandeleiding voor een omschrijving van alle nieuwe knoppen. Voor inschrijving voor de modmail, stuur even een mailtje naar Gebruiker:Postmaster. Veel succes en plezier als moderator!
Met vriendelijke groet, Kippenvlees (overleg‽) 2 jun 2017 22:44 (CEST)
Beste Ecritures, mijn gelukwensen! Zo'n aanmelding is ongeveer zoiets als op de bank van de psychiater liggen (geen wonder dat ik niet durf) en te horen krijgen wat andere mensen eigenlijk van jou en je werk vinden. Zoals je gemerkt hebt, vonden enkele mensen je te fel of activistisch. Omdat ik daar zelf geen goed beeld van had, vond ik het noodzakelijk wat rond te kijken, en ik bemerkte die felheid hier en daar zelf ook wel. Ik kan me je niet meer goed herinneren van een bijeenkomst als ik daar ook was, maar je bent ongetwijfeld een heel aardig mens in de omgang. Dat laat echter onverlet dat uit je overlegbijdragen, terecht of onterecht, het beeld van "kliekjesvorming met de dames" en felheid zóu kúnnen ontstaan naar de beperkte bijdragen die ik tot nu toe gezien heb. Ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik dit zeg. Vandaar dat ik mijn stem voorlopig bij 'neutraal' had geparkeerd, constaterend dat dat op de uitslag geen enkele invloed zou hebben, want anders zou die keuze een veel grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Al met al hoop ik dat je verder onbevooroordeeld en redelijk bent, en dat je niet zo activistisch bent dat je 'schilderes' in 'schilder' wijzigt als het eerste er het eerst stond (je gebruikt vaak zelf de afkorting BTNI, dus waarschijnlijk niet). Voorts hoop ik dat de meningen op WP:AM nog in je hoofd zullen naklinken tijdens overleg, zoals ook Wikiklaas zei rekening te willen houden met de meningen over zijn eigen felheid, nadat hem daar een paar keer op was gewezen. Maar goed, laten we niet te moeilijk doen - de verkiezing was een interessante ervaring voor je, denk ik, en je zal het vast goed doen. Heel veel succes daarbij. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 jun 2017 23:05 (CEST)
LOL, ik vind het wel fijn zo een vrouwenkliekje tussen de mannenbolwerken hier. Ik kan wel een paar mannenclubjes noemen die samenkomen op bepaalde overleglocaties. Elke vrouw herkent ze wel denk ik Glimlach. Het is net zoals het old boys network IRL. Maar laten we niet teveel polariseren..... we moeten samen een neutrale encyclopedie maken. In elk geval van mij ook gefeliciteerd Ecritures, en succes als moderator. Zo een verkiezing is stressvol. Van mij krijg je alle vertrouwen! Elly (overleg) 3 jun 2017 01:28 (CEST)
Volgende keer kom ik gezellig bij het vrouwenkliekje staan. Gezicht met tong uit de mond Nou, dat is eigenlijk niets nieuws, want al als kind had ik meer vriendinnetjes dan vriendjes (er woonden nu eenmaal meer meisjes rondom mijn huis, en bovendien vond ik jongens vaak veel te agressief), dus ik voelde me altijd heerlijk thuis in vrouwenkliekjes en deed mee met hun spelletjes terwijl de jongens bezig waren rozenstruiken te vernielen. Ik zie hem nog slaan met die stok. Dat had je niet gedacht, hè. Goed weekend, Elly! ErikvanB (overleg) 3 jun 2017 02:32 (CEST)
Dank Xxmarijnw (mede smiley-lover Verrast) voor de vriendelijke woorden + bloemetje: ik zal me ook snel op de door jou aangegeven plek melden om me ook bezig te houden met vandalisme. En dank Kippenvlees1 voor het installeren van de modknopjes. Elly, medelid van het dameskliekje, jij ook dank voor je vriendelijke woorden (+ het OTRS-coachen). ErikvanB, ik zie je reactie - hier en op de stemmingspagina - nu pas. Ik kom er even op terug in een aparte (vanzelfsprekend heel weloverwogen, vriendelijke en niet activistische moderator-)reactie als

je het goedvindt (nou ja, anders ook :P). Ik ga nu eerst iedereen blokkeren die tegen heeft gestemd, alle artikelen over vrouwen op TBP behouden om ons quota te halen én aan de slag met het organiseren van de volgende militante bijeenkomst (over architecten!). (PS moet hier een humorwaarschuwing bij? 't is misschien verwarrend omdat iedereen weet dat feminazis geen humor hebben...) Ecritures (overleg) 3 jun 2017 07:48 (CEST)

Lach Hahaha! ErikvanB (overleg) 3 jun 2017 14:11 (CEST)
Ook namens mij gefeliciteerd. Ik zie uit naar je positieve bijdragen als moderator.  Kind regards,   Rodejong   💬 Talk ✉️ Email  📝 Edits  👀 Auth  🕘 →  3 jun 2017 10:27 (CEST)
En namens mij nog gefeliciteerd met het modschap, en veel succes! De Wikischim (overleg) 3 jun 2017 14:12 (CEST)
^^ Ik klink haast als een dominee, hè? Mijn hemel, wat een preek. ErikvanB (overleg) 6 jun 2017 04:58 (CEST)
Dikke proficiat! DirkVE overleg 6 jun 2017 10:17 (CEST)

Dank voor de reacties iedereen :) En ErikvB, ben je niet vergeten, maar werk is overweldigend druk. Ik waardeer je inhoudelijke reactie (al zijn preken inderdaad niet zo mijn ding Lach) Ecritures (overleg) 7 jun 2017 10:51 (CEST)

Educatieprogramma ITV-Hogeschool[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures, Een tijd geleden heb ik de pagina Laura Bassi vertaald. Binnenkort begin ik met de lijst Wikipedia:Gewenste_artikelen/Italië, waarop ik ook pagina's tegenkom over Italiaanse vrouwen, die ik wil vertalen. Er zitten zeker een aantal tussen die een pagina in het Nederlands verdienen. Ik wil graag samenwerken om deze pagina's ook in het Nederlands gewikificeerd te krijgen. Vind je dat oké? Groeten, JvdZwaag (overleg) 13 jun 2017 16:07 (CEST)

ha @JvdZwaag:, sorry helemaal vergeten om je te beantwoorden. Ik help je heel graag mee om dergelijke artikelen te wikificeren. Nu is mijn Italiaans matig dus bij eventuele vragen daarover (bv bij afbeeldingen) kom ik dan weer bij jou terecht Glimlach. Laat maar weten wanneer je een artikel af hebt en ik je kan helpen. Ecritures (overleg) 17 jun 2017 12:00 (CEST)
Heel fijn! Ik had er eerlijk gezegd al een beetje op gerekend/gehoopt :) dus ik was al begonnen met de vertaling van een artikel. Het gaat over Alessandra Nibbi, een vrouw die in de egyptologie haar eigen weg ging. De pagina staat hier: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Alessandra Nibbi‎. Er staan jammer genoeg geen afbeeldingen in de IT en EN versies, via google vind ik wel afbeeldingen van haar boeken, maar ik weet niet of je die mag gebruiken. Groeten, JvdZwaag (overleg) 17 jun 2017 21:45 (CEST)
Hoi JvdZwaag, ik heb artikel inmiddels gewikificeerd en in de hoofdnaamruimte geplaatst (Alessandra Nibbi). Dank voor je vertaling! Het lijkt er inderdaad op dat er geen rechtenvrije foto's van Nibbi te vinden zijn die bij het artikel geplaatst zouden kunnen worden. Er staat niets op commons en de afbeeldingen die ik op Google zie vallen nog onder auteursrecht. Ik zal nog een aantal biografieën van vrouwen toevoegen op de Italiaanse vertaallijst Lach, dan heb je wat te kiezen als je nog mee moet vertalen! Nogmaals dank voor al je werk, Ecritures (overleg) 18 jun 2017 13:12 (CEST)

Hallo, Leuk om te zien dat het nu een 'echte' pagina is. Inderdaad jammer dat er geen geschikte afbeeldingen zijn. JvdZwaag (overleg) 21 jun 2017 22:47 (CEST)

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken | brontekst bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

Isabella di Morra[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb hier Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Isabella di Morra de vertaling geplaatst van een volgend artikel. Het tragische verhaal van de dichteres Isabella di Morra. De noten en literatuurlijst heb ik niet meegenomen, op een paar boeken en externe links na. De drie afbeeldingen heb ik direct bovenaan gezet. En nog een vraagje: in de lijst Wikipedia:Gewenste artikelen/Italië staan nog een heel aantal artikelen over vrouwen. Welke vind jij het meest relevant voor de NL Wikipedia? Er staan namelijk ook enkele tv-sterren en ski-sters en shorttracksters op, die misschien minder relevant zijn. De pagina's over Laura Biagiotti en Chiara Lubich ga ik wel vertalen. Groeten, JvdZwaag (overleg) 21 jun 2017 22:58 (CEST)

Laura Biagiotti[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ecritures, Zojuist heb ik deze pagina aangemaakt: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Laura Biagiotti. Ik verneem graag je oordeel. Groeten, JvdZwaag (overleg) 24 jun 2017 00:06 (CEST)

hoi JvdZwaag, ik zal as weekend (eerste weekend van juli) dit artikel en onderstaand artikel bekijken, wikificeren en doorzetten naar de hoofdnaamruimte. Ivm persoonlijk omstandigheden ben ik even wat minder actief geweest op wikipedia Glimlach, Ecritures (overleg) 5 jul 2017 22:47 (CEST)

Chiara Lubich[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ecritures, inmiddels staat deze pagina ook online: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Chiara Lubich‎ over de stichter van de RK Focolarebeweging. Die blijkt er al in zo'n 20 talen te zijn, maar tot nu toe niet in het NL. Groeten, JvdZwaag (overleg) 25 jun 2017 13:42 (CEST)

Hallo JvdZwaag: heel wat later dan gepland (i.v.m. ziekte) heb ik eindelijk het artikel over Chiara Lubich geredigeerd, van wiki-opmaak voorzien en daarna in de hoofdnaamruimte gezet. Hartelijk dank voor de tijd die je in dit artikel gestopt hebt: het was een heel uitgebreid verhaal Glimlach. Wonderlijk inderdaad dat het al wel in twintig andere talen bestond en nog niet in het Nederlands. Ik heb Lubich en Biagiotti trouwens beiden ook toegevoegd aan de resultatenlijst van het gendergap-project. Ecritures (overleg) 29 jul 2017 17:30 (CEST)

Ja, ik heb het artikel gezien (ook van Laura Biagiotti). Het is mooi geworden. De literatuurlijst is misschien niet compleet, maar goed. Ik heb gewoon in de catalogus van de openbare bibliotheek gekeken en alles genoteerd wat ze hebben. Wel vervelend om minder te kunnen dan je zou willen, maar gelukkig zijn er ook anderen geweest die artikelen hebben opgepakt. Groeten, JvdZwaag (overleg) 30 jul 2017 16:34 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen 2018[bewerken | brontekst bewerken]

Is het veilig om aan te nemen dat er in 2017/2018 weer een "100 dagen / 100 vrouwen" serie gaat komen? Zo niet, dan plaats ik de artikelen gewoon. Zo ja, dan kan je een stuk of 17 (als ik goed geteld heb) vrouwelijke Paralympische medaillewinnaars verwachten... The Banner Overleg 26 jun 2017 21:54 (CEST)

Hoi The Banner, er zal inderdaad eind 2017/begin 2018 weer een #100wikiwomen georganiseerd worden. Ik heb de exacte startdatum nog niet berekend, maar dat zal een van de laatste dagen van november zijn. Ik zal ervoor zorgen dat in oktober de exacte details bekend zijn en de lijst geopend wordt. Ecritures (overleg) 5 jul 2017 22:45 (CEST)
Okay, dan wacht ik met publiceren. The Banner Overleg 5 jul 2017 23:27 (CEST)

We're on Twitter![bewerken | brontekst bewerken]

WikiLGBT is on Twitter!
Hello Ecritures!
Follow the Wikimedia LGBT user group on Twitter at @wikilgbt for news, photos, and other topics of interest to LGBT Wikipedans and allies. Use #wikiLGBT to share any Wiki Loves Pride stuff that you would like to share (whether this month or any day of the year) or to alert folks to things that the LGBT Wikipedan community should know. RachelWex (talk)

RachelWex (overleg) 11 jul 2017 04:03 (CEST)

Educatieprogramma ITV Hogeschool[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures, Binnenkort begin ik met het vertalen van het artikel over Bleier. Ik zal het u laten weten als ik het af heb. Vriendelijke groet! Rozemarie2017 (overleg) 17 jul 2017 16:53 (CEST) De vertaling staat inmiddels in de projectnaamruimte (https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Educatieprogramma/ITV_Hogeschool_voor_Tolken_en_Vertalers/RuthBleier) Rozemarie2017 (overleg) 19 jul 2017 14:31 (CEST)

Dank je alvast Rozemarie2017, ik heb dit weekend eindelijk tijd en energie om naar de artikelen van het vertaalproject te kijken. Ecritures (overleg) 21 jul 2017 14:40 (CEST)
Ik was het vergeten te melden maar ook het artikel van Ruth Bleier heb ik enige tijd geleden nagekeken, gewikificeerd en op wikipedia geplaatst. Ecritures (overleg) 10 aug 2017 20:23 (CEST)

Hallo Ecritures, Binnenkort begin ik met de vertaling van het artikel Isabella Bird. Ik laat het weten als ik het af heb. Rozemarie2017 (overleg) 29 jul 2017 20:31 (CEST) De vertaling is uitgevoerd en staat op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Educatieprogramma/ITV_Hogeschool_voor_Tolken_en_Vertalers/_Isabella_Bird. Op de overlegpagina staan nog wat opmerkingen. Rozemarie2017 (overleg) 7 aug 2017 12:06 (CEST)

Ha Rozemarie2017, ik heb je artikel inmiddels gewikificeerd, ofwel: gecontoleerd, iets geredigeerd en wat wiki-code (voor linken, noten en sjablonen etc) aangebracht. Ik heb je artikel al op wikipedia gezet (> zie: Isabella Bird). Veel dank voor je vertaalwerk :) (Ik heb het artikel ook bij de gendergap-werkgroep geplaatst omdat ik i.h.k.v. dat project de vertaling had aangevraagd) Ecritures (overleg) 10 aug 2017 20:23 (CEST)

Hallo Ecritus, Ik heb het artikel over Marianne North vertaald: https://nl.wikipedia.org/wiki/Marianne_North. Vriendelijke groet Rozemarie2017 (overleg) 8 sep 2017 16:24 (CEST) Excuseer. Een eventueel volgend artikel zal weer verschijnen in de projectnaamruimte in plaats van in de hoofdnaamruimte. Rozemarie2017 (overleg) 9 sep 2017 11:47 (CEST)

Betsy Westendorp-Osieck[bewerken | brontekst bewerken]

De voorkeur? Of gewoon jouw voorkeur? Jan Arkesteijn (overleg) 20 jul 2017 18:12 (CEST)

In een artikel over een persoon lijkt een foto van die persoon me het meest gepast en niet een foto van die persoon met anderen. Als het de enige optie was geweest omdat er slechts 1 rechtenvrije foto is, dan was het een goede keuze. Nu er echter al een goede foto van het onderwerp staat is het onnodig om deze te vervangen door een foto waar ook anderen opstaan. Wat is jouw overweging om de bestaande foto te vervangen door een andere foto met haar echtgenoot erbij? Ecritures (overleg) 20 jul 2017 18:47 (CEST)

Doorgeefster[bewerken | brontekst bewerken]

Doorgeefster
Bedankt voor je inzet voor Wikipedia, op vele terreinen binnen en buiten de encyclopedische ruimte. RonnieV (overleg) 22 jul 2017 23:56 (CEST)

Hallo Ecritures,

Bij deze draag ik de doorgeefster aan jou over. Ik ben je de afgelopen tijd op diverse plaatsen tegengekomen. Je inzet voor de inhoud van Wikipedia is groot, maar de manier waarop je je daarvoor inzet spreekt (mij) ook aan. Op de inhoud mag men kritisch zijn, maar het is goed om er vanuit te gaan dat iedereen zich met goede bedoelingen inzet voor het gemeenschappelijke doel, het delen van kennis door het schrijven van een brede encyclopedie. Daarvoor zijn veel mensen nodig, meer dan zich nu inzetten voor Wikipedia. Om dat te bereiken zou iedereen zijn steentje moeten bijdragen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 22 jul 2017 23:56 (CEST)

Hallo RonnieV, ik ben blij verrast deze ster te krijgen! En deze blijk van waardering van jou te ontvangen maakt me eigenlijk blij. Ik heb zelf - als nieuweling vorig jaar - gevoeld hoe gesloten het wikipedia-bastion soms ervaren kan worden. Ondanks belangrijke uitgangspunten als ga uit van goede wil, voel je vrij en ga je gang (ook voor nieuwelingen, misschien wel *juist* voor nieuwelingen) en ook Bijt de nieuwelingen niet vind ik dat we als gemeenschap soms te weinig aandacht hebben voor het positieve in bestaande én nieuwe collega's. Ik probeer oog te houden voor de moeilijkheden waar nieuwe wikipedianen tegenaan lopen en ik probeer ze on en off wiki een beetje te helpen. Zo hebben bepaalde wikipedianen ('oude rotten') mij ook geholpen met mijn ontdekkingstocht op nl:wiki. Ik hoop nog een hoop van je te leren: ik kijk vooral met bewondering naar jouw wijze van het aanspreken van de ervaren wikipedianen wanneer deze in conflict raken of onnodig negatieve discussies aangaan met andere nieuwe of ervaren wikipedianen. Ik zal deze ster op een goed moment (binnen een jaar) weer doorgeven aan een andere collega. Voor nu erg bedankt voor je vriendelijke geste: ik waardeer het zeer Lach Ecritures (overleg) 23 jul 2017 17:59 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wikipedia:Wikiproject/LHBT/Lijst met missende LHBTI biografieen[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:Wikiproject/LHBT/Lijst met missende LHBTI biografieen dat is genomineerd door Peter b. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170725 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 26 jul 2017 02:04 (CEST)

Bericht van Audrey Dusoir[bewerken | brontekst bewerken]

Beste,

Dit is een opdracht in functie van mijn te behalen diploma als leerkracht. Dit is de eerste keer dat ik dit doe en wil graag leren. Ik probeer de pagina nog te verbeteren.

vriendelijke groet,

Audrey dusoir Audrey Dusoir (overleg) 29 jul 2017 19:09 (CEST)

Lijst met missende LHBTI-biografieën[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Ecritures, had jij mijn bijdrage van vorige week aan de discussie over het al dan niet verwijderen van jouw ideeënlijst voor het aanmaken van biografieën over min of meer bekende lhbt'ers nog gezien? Ik zag het probleem van die lijst niet, maar om alle twijfel weg te nemen leek het me wel goed dat je daar nog even zou verklaren dat het hier om openlijke lhbt'ers gaat. Ik neem aan dat dat inderdaad zo is, en dat je niet stiekem alle 53 jaargangen van de The Sun hebt doorgeworsteld op zoek naar de nodige sleaze and dirt? 😁

En dan meteen ook maar duizend maal duizend excuses voor het maar steeds uitblijven van een reactie mijnerzijds op jouw bijdrage over de kwestie van het genderneutraal formuleren. Ik heb het de laatste tijd erg druk in het niet-digitale leven, dus het komt er domweg niet van om daar eens serieus een avond voor te gaan zitten. Ik ga dus ook maar geen beloftes meer doen wanneer je een antwoord kunt verwachten, maar de belofte dat ik ga antwoorden blijft zeker staan. Een hartelijke groet, Matroos Vos (overleg) 4 aug 2017 04:15 (CEST)

Ha Matroos Vos: ik had je bijdrage gezien, maar om eerlijk te zijn, was ik er enigszins in verwarring door. Welke twijfel zou ik moeten wegnemen? Ik zag dat Natuur12 zich afvroeg of het wel legaal was, ErikvanB lijkt meer overtuigd van het feit dat 'Het publiceren van iemands geaardheid is wettelijk inderdaad niet zomaar toegestaan'. Ook Peterb, de nominator, vindt het helemaal fout, maar geeft daar niet echt heldere redenen voor. Ik had aan Natuur12 (+ anderen die twijfelen of een lijst bij een werkgroep met een overzicht van dergelijke gegeven misschien illegaal is) al gevraagd op basis van welke wetgeving (Nlse? Europese? Amerikaanse?) we een dergelijk overzicht of bijvoorbeeld bijzondere persoonsgegevens in gewone artikelen dan als illegaal zouden moeten beschouwen. Om twijfels dan ook weg te kunnen nemen zal er wat mij betreft (hier, in de LHBT-werkgroep, op de TBP-pagina of elders, toch eerst wat helderheid gegeven moeten worden op basis waarvan dergelijke data niet legaal zouden zijn. Ikzelf vindt het lastig om deze lijst + andere bijzondere persoonsgegevens op wikipedia als illegaal te zien; ik weet dan ook niet goed *welke* twijfel ik weg moet nemen. Zoals ik in een van mijn reacties zelf aangeef, zou ik een dergelijke inhoudelijke discussie verwelkomen en er graag aan meedoen. Nu zou ik - ik ben ivm ziekte verminderd aanwezig op nl:wiki - deze discussie gemist kunnen hebben. Ik hoop dat iemand mij de link dan zou kunnen doorsturen.
En wat je tweede punt betreft: dat heeft natuurlijk geen haast :) Ik kijk werkelijk naar een gesprek daarover omdat ik graag doorpraat met mensen die niet vanuit een vaag onderbuikgevoel reageren, maar met inhoud en intelligentie aan gesprekken deelnemen. Ik heb jou eigenlijk alleen zinnige, wel overwogen bijdragen in discussies op nl:wiki zien maken. Inhoudelijk discussiëren over een dergelijk onderwerp vind ik zeer leerzaam. Dus... wanneer je tijd hebt, praten we weer door. (En zoals ik zelf al zei, ik ben voor een tijdje wat minder aanwezig hier). Om er even een cliché uit te persen: wat in het vat zit, verzuurt niet. Lach, Ecritures (overleg) 4 aug 2017 18:00 (CEST)
Hoi Ecritures, ik had het idee dat die negatieve reacties op jouw ideeënlijst voornamelijk ingegeven waren door het idee dat personen daar wellicht tegen hun zin geout werden. Als jij op die lijst personen hebt gezet die zelf nog niet uit de kast zijn gekomen (bv. een vlogger van 16 over wie slechts dat gerucht gaat, een lid van een boyband dat nog worstelt met zijn geaardheid, of, nog krankzinniger, een vierjarig knulletje dat nolens volens tot gay icon gebombardeerd wordt), dan zouden de tegenstanders inderdaad een punt hebben, en zou ik dat ook afkeuren. Als jij echter een lijst hebt samengesteld met personen die frank en vrij voor hun geaardheid uitkomen (en die indruk heb ik), dan zou het bespottelijk zijn als dat niet vermeld zou mogen worden op Wikipedia. Immers, hoe zou je in vredesnaam over Gerard Reve, Anna Blaman, Paul de Leeuw en Barbara Barend kunnen schrijven zonder dit zo belangrijke aspect van hun biografie, dat ook nog eens nauw verweven is met hun werk, te benoemen? Bovendien zou, mocht het illegaal zijn hierover te schrijven, ook zo ongeveer elke serieuze krant van de laatste vijftig jaar moeten worden aangeklaagd, want al die kranten hebben vele interessante stukken geschreven over de rol die die geaardheid heeft gespeeld in leven en werk van al die bekende, openlijke lhbt'ers. Het lijkt me dus niet vol te houden dat jouw lijst illegaal zou zijn. Sterker nog, door jouw lijst te verbieden ontnemen de tegenstanders die bekende lhbt'ers de mogelijkheid om een voorbeeldrol te vervullen, en met die heteroseksuele overbezorgdheid omtrent het privacyaspect duw je al die homo's in feite weer terug in de kast.
Deze argumenten zouden wat mij betreft voldoende moeten zijn om de tegenstanders van jouw lijst te doen inzien dat er noch een juridisch, noch een moreel bezwaar tegen jouw lijst kan zijn. Maar omdat jouw lijst voornamelijk uit voor mij, en waarschijnlijk ook voor de andere bijdragers op de betreffende verwijderpagina, onbekende buitenlandse lhbt'ers bestaat, en omdat ik ook niet weet hoe jij die personen op jouw lijst precies verzameld hebt, leek het me wel goed dat jij op de betreffende TBP-pagina nog even zou verklaren dat het inderdaad om de buitenlandse equivalenten van Paul de Leeuw en Barbara Barend gaat: openlijk over en trots op hun geaardheid, en waarschijnlijk zelfs onaangenaam getroffen als dat aspect van hun leven niet genoemd zou mogen worden op Wikipedia. Ik denk dat je daarmee een hoop (onterechte) twijfel kunt wegnemen.
En dank voor je aardige woorden. Ik vind het inderdaad enkel interessant om hier te reageren als ik, een verdwaalde ironische bijdrage daargelaten, een (imho) zinnige, beargumenteerde bijdrage kan leveren. Alleen maar "Voor!", "Tegen!", "Weg ermee!" of "Onzin!" tetteren vind ik niet zo boeiend, voor dat soort laxerend taalgebruik hebben we gelukkig Twitter al... Een hartelijke groet, en vooral ook van harte beterschap, Matroos Vos (overleg) 5 aug 2017 05:11 (CEST)
PS. Ik ben vanaf morgen een weekje met vakantie, dus ik weet niet of ik nog op een eventuele reactie van jou kan reageren.
Oh eerst lekker genieten van vakantie!! Veel plezier, Ecritures (overleg) 5 aug 2017 13:24 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Ecritures,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken | brontekst bewerken]

Hey collega-schrijver! Binnenkort gaat de editie 2017 van de Schrijfwedstrijd van start. Is dat niet wat voor jou? Het zou heel fijn zijn als je ook kon deelnemen! Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Groetjes,  DimiTalen 21 aug 2017 17:29 (CEST)

Aanvullend hieraan mag ik misschien een suggestie doen - niet verplicht hoor, ter inspiratie. Margot Lee Shetterly heeft zo te zien nog geen artikel. Zij schreef het boek Hidden Figures, waarop de film is gebaseerd. Prachtige film overigens, ik kon hem onlangs zien. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 22 aug 2017 13:56 (CEST)
Ha DimiTalen en Ellywa, Ik me op het laatste moment toch aangemeld bij de schrijfwedstrijd. Ik heb alleen wel voor een totaal ander onderwerp gekozen dan dat jij (Ellywa) voorstelt: de overdekte passages in Parijs. Ik weet niet of het nog mogelijk is van onderwerp te veranderen (ik zou bij nader inzien liever schrijven over de salonnières) maar anders heeft mijn onderwerp helemaal niets met de gendergap te maken. Lach Dank voor de reminder beiden! Ecritures (overleg) 4 sep 2017 17:13 (CEST)
Fijn dat je deelneemt! Ik spreek hier als individuele Wikipediaan en niet in mijn rol als jurylid, maar ik denk dat van onderwerp wijzigen precedenten heeft en wellicht geen echt probleem vormt. Bij twijfel misschien eens polsen bij Ciell :-). Groetjes, DimiTalen 4 sep 2017 18:05 (CEST)
Ja ik denk ook niet dat het echt een probleem zal zijn: zal het vragen aan Ciell Glimlach. het is ook niet vanwege de gendergap dat ik liever dat onderwerp schrijf; ik realiseerde me iets te laat dat ik de laatste weken al veel onderzoek hier naar heb gedaan en dat het qua tijd handiger is om dat onderwerp te nemen ipv de overdekte passages. Ecritures (overleg) 4 sep 2017 18:08 (CEST)

Josina Carolina van Lynden[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Ecritures, twee van de wijzigingen die ik aanbracht in Josina Carolina van Lynden, heb je weer in oude toestand gebracht onder vermelding van graag geen wijziging van woorden die ik specifiek zo geschreven heb en die niet fout zijn. Ik zou ze niet veranderd hebben als ik had gedacht dat ze niet fout zijn. Een mannelijke wijsgeer is een filosoof, een vrouwelijke een filosofe. Kijk maar in een woordenboek en zie ook de vermelde bron (Vrouwenlexicon). Privécatechesatie is volgens de huidige spellingregels van de Taalunie één woord. En omdat er geen sprake is van klinkerbotsing, schrijf je het aaneen zonder streepje. Omwille van de leesbaarheid mogen er streepjes geplaatst. Maar de Taalunie is daar tamelijk vaag over. Het is onverstandig op Wikipedia een ‘privéspelling’ te introduceren, je beroepend op die boterzachte uitzondering. Voor een minder ervaren lezer is ‘privécatechisatie’ vast wel lastig, maar zonder ‘privé’ is ‘catechisatie’ dat ook al, dus met een streepje schiet je in dit geval weinig op. Laten we streepjes alleen plaatsen als er sprake is van twee betekenissen al naar gelang de plaats van het streepje, zoals basis-woordenboek/basiswoorden-boek en massage-bed/massa-gebed. En verder: heel goed dat je Josina vL op Wikipedia hebt gezet. Vriendelijke groeten, Leopard (overleg) 4 sep 2017 14:35 (CEST)

Hoi Leopard, ik heb nog niet het genoegen gehad om eerder kennis met je te maken op wikipedia :). Wat betreft je eerste opmerking aangaande filosoof<>filosofe: ik moet je toch teleurstellen. Een filosoof is een filosoof of hij nu een penis tussen zijn benen heeft hangen of zij een vagina onder haar rok heeft zitten. Ik ben een groot voorstander van genderneutrale beroepsnamen waarbij gekozen wordt voor de beroepsnaam die zowel voor mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Ik pleit op een *neutrale* encyclopedie dan ook voor niet-genderspecifieke beroepsnamen: Josina Carolina van Lynden was een filosoof. Ik zal niet snel een genderspecifieke beroepsnaam gebruiken door bijvoorbeeld te schrijven Georg Hegel was een mannelijke filosoof of Josina Carolina Van Lynden was een filosofe.
Wat betreft je opmerking over privé-catechisatie dan wel privécatechisatie: beiden zijn mogelijk. Voor een duidelijker leesbaar woordbeeld heb je de persoonlijke vrijheid om een - tussen woorden te plaatsen. Mijns inziens is deze schrijfwijze dus niet fout. Ik kan me voorstellen dat het niet jouw voorkeur heeft - zoals blijkt uit je beschrijving hierboven - maar zolang het niet fout is zou ik het liever zo willen laten staan. Je overige wijzigingen heb ik gewoon laten staan; ik zou het waarderen als jij deze in de oorspronkelijke staat zou willen laten staan: ik heb voor beiden bewust voor deze vormen gekozen.
Ik verbaasde me er trouwens ook over dat zij nog geen artikel had op nl: wiki (noch op enige andere wiki) Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 4 sep 2017 17:07 (CEST)

Onderwerp voor de Schrijfwedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Namens de jury van de Wikipedia:Schrijfwedstrijd laat ik je weten dat je voor 16 september om 0:00 (dus uiterlijk vrijdag 15 september 2017 om 23:59 (CEST)) je definitieve artikelkeuze (max. 1) voor de wedstrijd dient te maken, indien je dat nog niet gedaan hebt. Op 16 september moet er een duidelijke onderwerpkeuze achter je naam vermeld staan in de lijst op de wedstrijdpagina.

Veel succes met schrijven!

Vriendelijke groet, Ciell 10 sep 2017 16:47 (CEST)