Naar inhoud springen

Gebruiker:Ennomien

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
sv-2 Denna användare har kunskaper på mellannivå i svenska.
nds-NL-1 De Nedersaksische kennis van disse gebruker is beteund.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.

Hallo,

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn gebruikerspagina. Ik zal even wat over mezelf vertellen met betrekking tot Wikipedia. Persoonlijke gegevens houd ik voorlopig liever voor mezelf. Ik ben dagelijks te vinden op Wikipedia, ik houd me dan vooral bezig met muziek en televisieprogramma's. Bovendien kom ik wel eens iets anders tegen wat ik vervolgens verbeter of aanvul, bijvoorbeeld een nieuwsfeitje, of houd ik me bezig met niet-inhoudelijke wijzigingen. Ik ben ook actief op mijn eigen overlegpagina als mentor.

Deze gebruiker werkt mee aan het wikiproject Muziek

Sinds het begin dat ik op Wikipedia actief ben (3 januari 2019) houd ik me, met tussenpozen, al bezig met muziek. Meer specifiek het aanmaken van enkele ontbrekende pagina's over artiesten of singles. Toen ik 1,5 jaar later terugkwam in december 2020, heb ik bij verscheidene artiesten en singles de NPO Radio 2 Top 2000-noteringen toegevoegd. Sindsdien was ik hier en daar bezig met het toevoegen van tabellen met hitnoteringen van met name de Nederlandse Top 40, de Nederlandse Single Top 100 en de Vlaamse Ultratop 50 van singles. Na dit een tijdje handmatig te hebben gedaan, heb ik in verschillende tussenstappen toegewerkt naar een programma dat aan de hand van de url naar de webpagina van een single bij een van de drie bovenstaande hitlijsten in enkele tellen de volledige hitnoteringentabel maakt, wat de verwerking hiervan een stuk gemakkelijker (en leuker) maakte. Van het een kwam het ander, en daarom werkte ik tot oktober 2021 ook wekelijks hitnoteringen bij van enkele artiesten en singles. Ook daar kon ik het niet laten om het proces geautomatiseerd te laten plaatsvinden. Zodoende kan ik nu bijna foutloos de Tabel Nederlandse Single Top 40 genereren, een tabel die anders toch wel veel tijd kost om te maken of controleren.

In maart 2021 ben ik gestart met het bewerken van pagina's over televisieprogramma's. Dit omvat voornamelijk het bijhouden van kijkcijfers en soms een zelfgeschreven pagina. Van mei tot juli ben ik bezig geweest met een pagina over internationale treinreizen vanuit Nederland, een onderwerp dat naar mijn mening uitgebreider beschreven mocht worden op Wikipedia. Hierna voelde ik me genoodzaakt ook de pagina Internationaal treinverkeer (België) aan te maken. Daarna heb ik ook een pagina geschreven over de tienminutentrein die breder ingezet werd door de Nederlandse Spoorwegen. Vanaf september 2021 wilde ik het rustiger aan gaan doen, mede vanwege minder tijd, om vooral mijn tijd te besteden aan het bijhouden van mijn volglijst, het oppakken van probleempjes die ik tegenkom en het updaten van discografieën waarvoor ik te laat, toen de hype bijna over was (oktober 2021), een overzichtspagina had gemaakt.

Het rustiger aan doen is er destijds nooit van gekomen. De drie bovengenoemde dingen namen genoeg tijd in beslag. In de periode september 2021-heden houd ik me naast mijn volglijst en allemaal willekeurige zaken wat minder bezig met muziek en pak wat vaker wat projectjes/projecten op. Zo ben ik sinds eind september 2021 een mentor. Een vermeldenswaardig project is het inwoneraantal-project, een project dat ernaar streeft iedere gemeente in Nederland te voorzien van een tabel met plaatsen, hoofdplaatsen en inwoners puur op basis van Wikidata. Daarnaast hebben Hiro en ik in juni 2022 het Muziekproject nieuw leven in geblazen. Met het inwoneraantal-project zijn we na de kortdurende start in juni verdergegaan in november.

Sinds januari 2023 gebruik ik AutoWikiBrowser. Vanaf maart 2023 heb ik een stapje terug gedaan en ben ik minder te vinden buiten de hoofdnaamruimte, bijvoorbeeld op de Helpdesk. Dit om meer te kunnen focussen op de inhoud en minder tijd op Wikipedia te spenderen. Zo heb in de zomer van dat jaar veel artikelen geschreven (zie hier) en veel discografieën bijgewerkt en daarnaast gebruik ik soms AWB om bepaalde veelvoorkomende en in mijn ogen benodigde wijzigingen uit te voeren. In het najaar heb ik de prioriteit van mijn Wikipediabestaan iets verlaagd, aangezien ik overal wel werk in zag. Ik schrijf dat soort dingen voortaan wat eerder om op later uit te voeren. Ik ben vooral bezig met het verbeteren en aanvullen van bewerkingen die ik tegenkom op mijn volglijst en het oplossen van (veelvoorkomende) fouten die ik tegenkom.

Ik hoop dat je me zo een beetje hebt leren kennen, laat vooral een bericht op mijn overlegpagina achter bij vragen of verzoeken. Privé bereiken kan ook altijd via de Discordserver van Wikipedia of via de e-mailfunctie.

Aardige dingen

[bewerken | brontekst bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2023
WikiUil
De
Casper Albers SamenwerkingsUil 2023
is toegekend aan
Ennomien
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

De ster van verdienste
Lots of respect, friend. We appreciate your consistency and recognize your efforts. Excellent user page, its glow invited me to say hello. Cheers to future milestones and past accomplishments. Congratulations, thank you! StephanoSanto (overleg) 16 feb 2022 12:22 (CET)


De Onvermoeibare bijdragersster
Hallo Ennoniem,

Ik zie dat je de laatste tijd steeds meer tijd in Wikipedia steekt. Jouw bewerkingen zijn altijd in hoge kwaliteit. Bedankt daarvoor! Groet, Fogener Haus (overleg) 6 mrt 2022 15:47 (CET)


Kopje koffie
Beste Ennomien, na je harde werk aan het artikel N-term verdien je een bakje koffie om bij te komen. Op naar de volgende uitgebreide tabellen? hiro the club is open 23 apr 2022 09:28 (CEST)


[bewerken | brontekst bewerken]