Gebruiker:Floradanica

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik koos Floradanica als pseudoniem omwille van mijn interesse voor Scandinavië. Ik heb vele hobby's zoals gitaar spelen, wandelen, lezen en mediteren.

Floradanica (Latijn) betekent "plantenwereld uit Denemarken". Deze naam is niet toevallig gekozen. Ik wil vooral iets doen met lemma's over planten en dieren, porselein, glas, kristal. Ook over de keizers Augustus en diens zoon Tiberius en over Pompeius, Cicero en Marcus Antonius zal ik mogelijk iets bijdragen.

Boeddha kreeg de volgende vraag voorgelegd: "Welke meditatie beoefenen u en uw leerlingen? Hij antwoorde: "we zitten, we lopen en we eten." De vraagsteller merkte op: "Maar mijnheer , iedereen zit, loopt en eet." Boeddha vertelde hem: "Als we zitten, wéten we dat we zitten. Als we lopen, weten we dat we lopen. Als we eten, weten we dat we eten."

Floradanica kent Latijn en Oud-Grieks en houdt van citaten, zoals:

"Not that I loved Caesar less, but that I loved Rome more" (William Shakespeare, "Julius Cæsar," Act 3, scene 2, 22)

"Want aan u draag ik mijn boek op, Willem de Derde, Koning, Groothertog, Prins...meer dan Prins, Groothertog en Koning...Keizer van het prachtige rijk van Insulinde dat daar slingert om de evenaar, als een gordel van smaragd..." (Max Havelaar, Eduard Douwes Dekker)

"The Queen's intelligent. It won't spoil her cornflakes" (John Lennon over koningin Elisabeth II)

België[bewerken | brontekst bewerken]

België zit momenteel in een politieke crisis. Sommigen dromen al van een opsplitsing van het land. Mijn mening is echter dat noch Vlamingen noch Walen daar beter zouden van worden. Toch kan ik de ergernis van sommige Vlamingen wel begrijpen. Dat Walen begin van de jaren zestig van vorige eeuw openlijk uitkwamen voor aanhechting bij Frankrijk, werd hen toen door het officiële België niet kwalijk genomen. Wallonië bleef het troetelkind van het kapitalisme. Ik hoop dat in elk van ons (Vlamingen, Nederlanders en Nederlandstaligen in Canada, de Nederlandse Antillen, Indonesië en Suriname) het besef zal groeien dat we samen één taalgemeenschap vormen van ruim 23 miljoen mensen. En dit ondanks godsdienstige en politieke verschillen.