Gebruiker:Fontes/HP

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Welkom op Wikipedia De vrije encyclopedie


Zoek in de Nederlandstalige Wikipedia:

 


De Nederlandstalige Wikipedia telt op dit moment 2.156.863 artikelen. Help ook mee door artikelen te starten, te verbeteren of uit te breiden.

Uitgelicht In het nieuws
Tot briljant geslepen diamanten

Diamant

Diamant (Oudgrieks: ἀδάμας of adamas, "onverslaanbaar") is een allotrope verschijningsvorm van koolstof die als delfstof aangetroffen wordt, maar ook in laboratoria gemaakt kan worden. In diamant hebben de koolstof-koolstofbindingen een viervlakstructuur waardoor de atomen in drie dimensies gebonden zijn; dit verklaart deels de hardheid waar het mineraal zijn naam aan dankt.

Diamant is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt en is dan ook het ijkpunt voor hardheid 10 op de hardheidsschaal van Mohs. Alleen enkele industrieel vervaardigde materialen, die eveneens uit zuivere koolstof zijn opgebouwd, zijn harder. (Lees verder)

Zware brand in Beursgebouw van Kopenhagen

Conflict Iran-Israël

Pellegrini wint presidentsverkiezingen

  • 6 april – De Slowaakse presidentskandidaat Peter Pellegrini (van Hlas–SD) wint met ca. 54% van de stemmen de verkiezingen van Ivan Korcok. Pellegrini wordt hiermee de zesde president van Slowakije.
Wist je dat..

Peruviaanse Paleis van Justitie

Recent overleden 25 april in de geschiedenis
23 apr Henk Jongerius (82), Nederlands prior en tekstschrijver
21 apr Jean-Marie Aerts (72), Belgisch muzikant
20 apr Andrew Davis (80), Brits dirigent
20 apr Bob Goudzwaard (90), Nederlands econoom en politicus
20 apr Gediminas Kirkilas (72), Litouws politicus
Slag bij Gibraltar

DNA

Anjerrevolutie

Etalage Afbeelding van de dag
Democratische Republiek Georgië
Rolspinnen
Filipijnen
Celkern
Beleg van Leiden (1573-1574)
Paus Pius IX
Mary Pickford
Lithiumaluminiumhydride

Aziatisch lieveheersbeestje (Harmonia axyridis)

Aziatisch lieveheersbeestje (Harmonia axyridis)
Andere talen

Meer dan 1.000.000 artikelen: English (Engels)svenska (Zweeds)Deutsch (Duits)français (Frans)Winaray (Waray-Waray)Cebuanoрусский (Russisch)italiano (Italiaans)español (Spaans)Tiếng Việt (Vietnamees)polski (Pools)

Meer dan 750.000 artikelen: 日本語 (Japans)português (Portugees)中文 (Chinees)

Meer dan 200.000 artikelen: українська (Oekraïens)català (Catalaans)فارسی (Perzisch)norsk (Noors)suomi (Fins)Bahasa Indonesia (Indonesisch)العربية (Arabisch)čeština (Tsjechisch)српски / srpski (Servisch)한국어 (Koreaans)magyar (Hongaars)srpskohrvatski / српскохрватски (Servo-Kroatisch)Bahasa Melayu (Maleis)română (Roemeens)Türkçe (Turks)Minangkabau (Minangkabaus)қазақша (Kazachs)Esperantoeuskara (Baskisch)slovenčina (Slowaaks)

Selectie van andere talen: AfrikaansFrysk (Fries)Lëtzebuergesch (Luxemburgs)LimburgsNedersaksies (Nedersaksisch)Plattdüütsch (Platt)Papiamentu (Papiaments)Picard (Picardisch)Ripoarisch (Ripuarisch)Sranantongo (Surinaams)walon (Waals)West-Vlams (West-Vlaams)Zeêuws (Zeeuws)

Alle talen