Gebruiker:Frank Geerlings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Suriname.svg
Deze gebruiker is een Nederlander met een migratie-achtergrond (not otherwise specified)
Robot icon.svg
Deze gebruiker beheert een robot genaamd Geerlings' robot die helpt met het onderhoud aan Wikipedia

Frank Geerlings (Naarden, 1978) was van november 2007 tot november 2016 actief op vooral de Nederlandstalige Wikipedia.

Frank houdt ervan als artikelen er mooi uitzien (uitnodigen tot lezen), alles geloofwaardig én controleerbaar waar is, woordgebruik niet moeilijker is dan nodig, zinnen niet te lang en niet te kort zijn, mensen beleefd en vriendelijk zijn en woorden juist worden gespeld.

Leuk blijven[bewerken]

Al enige jaren is op Wikipedia een afnemende hoeveelheid gebruikers te zien. Er is wel aanwas van nieuwe vrijwilligers, maar er houden ook mensen mee op zich in te zetten. Men vraagt zich af en toe af wat hiervan de oorzaak is. Genoemd wordt dan dat de sfeer niet goed is, dat er teveel wordt vastgehouden aan bepaalde principes over wat een encyclopedie is en hoe die zou moeten werken. Dat nieuwelingen worden weggejaagd. Dat mensen worden afgekat omdat ze zich aan de onduidelijke want wollige regels hebben onttrokken. Dat mensen worden afgekat omdat ze zich aan de onduidelijke want wollige regels hebben gehouden. Dat mensen worden afgekat omdat ze de onduidelijke want wollige regels willen verduidelijken. Dat mensen worden afgekat omdat ze de status quo willen veranderen. Dat Wikipedia te moeilijk te bewerken is door de leek. Dat Wikipedia te makkelijk is te bewerken door de leek. Dat bronnen verplicht zijn. Dat bronnen niet verplicht zijn. Dat je teksten wel mag verbeteren, maar niet als ze al goed genoeg voor een zesje waren. Dat artikelen die maar een zesje verdienen vooral behouden moeten worden. Dat artikelen die maar een zesje verdienen vooral verwijderd moeten worden. Dat moderatoren niet vriendelijk genoeg zijn. Dat moderatoren buiten hun boekje treden. Dat moderatoren niet voldoende bewierookt worden. Dat moderatoren door het systeem in het zadel gehouden worden. Dat het moderatorenkorps slinkt vanwege datzelfde systeem. Dat iedere struik, boom of heester een eigen artikel verdient. En iedere Pokémon, voetballer en aflevering van NYPD Blue. Of juist niet. Of juist wel. Er wordt heel veel genoemd. Er is teveel overleg, te veel gezeur. En eigenlijk is dat helemaal niet zo leuk. En het moet wel leuk blijven.

Vertrokken[bewerken]

Omdat het hier gewoon niet zo leuk meer is, besloot Frank het voor gezien te houden. Tot er aanleiding toe is daar iets aan te veranderen. De ervaring leert dat veel mensen die zeggen voorgoed te vertrekken uiteindelijk weer terugkomen, dus tot die bewering heeft-ie zich niet weten te verleiden. Ook blijft Geerlings' robot gewoon doen wat robots doen. Franks sokpoppen blijven gewoon actief als zij vinden dat het voor hen nog leuk is.

De concrete aanleiding voor zijn vertrek is niet echt aan te wijzen. Hij zou een aantal gebruikers kunnen aanspreken op hun negatieve invloed op dit project, maar omdat dit hen al voldoende is verteld door anderen ziet-ie daarvan af. Het is gebleken dat deze kritiek toch niet wordt aangenomen, dat is eerder immers ook niet gebeurd.