Gebruiker:Frank Geerlings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
WikiVote.png
Deze gebruiker is 8 jaar en 336 dagen actief op Wikipedia
(3258 dagen)
Robot icon.svg
Deze gebruiker beheert een robot genaamd Geerlings' robot die helpt met het onderhoud aan Wikipedia

Frank Geerlings (Naarden, 1978) is sinds november 2007 actief op vooral de Nederlandstalige Wikipedia. Hij vindt het vreemd om in de derde persoon over zichzelf te schrijven.

Frank houdt ervan als artikelen er mooi uitzien (uitnodigen tot lezen), alles geloofwaardig én controleerbaar waar is, woordgebruik niet moeilijker is dan nodig, zinnen niet te lang en niet te kort zijn, mensen beleefd en vriendelijk zijn en woorden juist worden gespeld. Hij houdt ook van klare taal, dus als het hem niet bevalt zal je het gewoon horen, hij vindt het ook niet erg om van anderen te horen dat een van zijn handelingen hen niet zint.

"Don't offend, and don't be too easily offended"
FidoNet echo posting motto[1]

Op Wikipedia bestaat de neiging om afkortingen voor veel aangehaalde interne richtlijnen en ander jargon te gebruiken. Eén daarvan is BTNI, bij twijfel niet inhalen. Hoewel het niet wenselijk wordt gevonden om dingen aan te passen die eigenlijk prima waren maar de lezer zelf liever net iets anders had uitgevoerd, vindt Frank het zeer onwenselijk om om redenen van BTNI een goedbedoelde wijziging terug te draaien. Iemand die niet op de hoogte is van de eigenlijk overbodige BTNI-richtlijn zal niet begrijpen waarom een te goeder trouw aangeboden verbetering wordt teruggedraaid, en zal denken “stank voor dank, ik steek mijn tijd hier niet meer in”.