Gebruiker:Frank Geerlings/Toelichting/Sorteervolgorde persoon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit betreft een botverzoek om een DEFAULTSORT aan te brengen op artikelen die gaan over personen. In eerste instantie personen waar een 'afbeelding gewenst'-sjabloon voor aanwezig is, maar de scope kan worden uitgebreid als daar aanleiding toe is.

Dit wordt uitgevoerd als tweetrapsraket. Eerst worden de namen eruitgefilterd, dan worden semi-automatisch de voor- en achternamen verwisseld. Chinezen en Japanners worden overgeslagen, daarvan is niet alleen mij, maar ook de schrijver van het artikel vaak de voor- en achternaam onduidelijk. Dit geldt ook voor sommige eilandbewoners (ik denk aan IJsland, Kiribati) maar er kan een enkele tussendoorglippen. Ziet u een vergissing, laat het mij dan weten op mijn overlegpagina.

Een tweede component van deze wijziging is dat als er een DEFAULTSORT aanwezig is, de aangepaste sorteervolgorde op de categorie, indien aanwezig, wordt verwijderd, maar daar ben ik mee opgehouden omdat dit eigenlijk een onnodige aanpassing is. Het gebeurt nu alleen nog in die gevallen waar een DEFAULTSORT wordt aangebracht die er eerder niet was.

Bewerkingen van deze soort kunt u aantreffen vanaf 12 juni 2016.