Gebruiker:FvS/Archief 22-11-05 t/m 03-03-06

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo FvS, van harte welkom bij wikipedia. Pieter1 22 nov 2005 14:01 (CET)

Binnen een maand mag je nog steeds iemand welkom heten, dus bij deze! Verrekijkerleg eens uit wat je bedoelt 9 dec 2005 16:22 (CET)

Typo[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi FvS,

Ik ga je eerst ook even welkom heten! Welkom. Toen ik het artikel over Paulien las zag ik in de tekst het volgende teken: Wüst. Geen idee hoe je dat teken intypt. Maar ik heb deze dus even verwijdert. Als je wilt zien wat iemand verandert, kun je op het tabblad "geschiedenis" van het artikel klikken, als de verschillende radiobuttons aanklikt kun je bij wijzen van spreken de eerste versie van het artikel met de laatste vergelijken.

Groetjes, Brbbl

  • Dat wist ik principe al wel en ik zag inderdaad dat je wat had veranderd aan Wüst, maar uiteindelijk kwam dat weer op dezelfde manier terug, tenminste voor zover ik kan zien.

Ik had in eerste instantie gewoon Wüst getypt, maar toen kreeg ik een rode link, terwijl er wel een artikel over Wüst is, dus ik ben vervolgens naar dat artikel gegaan en heb de titel gekopieerd (de rare tekentjes waarmee een browser een ü aan kan) en dat als link gebruikt. Toen ik dit gedaan had werkte de link wel. Daarna heb je jou verandering toegepast (ik zie nog altijd geen verschil) en werkt de link ook nog altijd. Er is dus niets ernstigs aan de hand, maar als ik iets verkeerds heb gedaan, leer ik er graag van.

Groeten, Fvs

Lijst van betaaldvoetbalclubs in ...[bewerken | brontekst bewerken]

Kijk naar de titel :-0 Dat zal aangepast moeten worden (met "wijzig titel" bovenaan de pagina) MADe 24 nov 2005 09:31 (CET)

in goed nederlands is de titel "Lijst van betaalde voetbalclubs in" MADe 24 nov 2005 13:53 (CET)
Glimlachbetaaldvoetbalclubs is ook goed (want het is betaald voetbal); sorry MADe 25 nov 2005 12:16 (CET)

Poker[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi FvS, ik sta er van te kijken hoeveel spellen er al zitten in de Categorie:Online-spel. Nou ja, laat het dan maar staan. De eerlijkheid gebied me echter wel te zeggen dat ik jouw bijdragen aan voetbalgerelateerde artikelen aanmerkelijk interessanter vindt voor de wikipediagemeenschap... :-) Sietske Reageren? 24 nov 2005 13:14 (CET)

(Ps.: De vergelijking met McDonald's gaat overigens niet helemaal op; over deze keten is aanmerkelijk meer te vertellen wat betreft geschiedenis, kritiek, invloed op/van de tijdgeest, marketing in het Midden-Oosten etc etc etc.)

  • Sietske, Bedankt voor je reactie en ik kan het grotendeels met je bewoordingen vinden en daarbij kan ik je gedachten wel begrijpen. Ik zal me in het vervolg bezig houden met de meer gerelateerde onderwerpen. FvS 24 nov 2005 13:27 (CET)
Graag gedaan hoor, en nu ik je artikel nog eens doorlees, viel de reclame nog best wel mee. Ik heb hem nog een klein beetje aangevuld en de nominatie voor verwijdering wat mij betreft teruggetrokken. Wat de encyclopedische waarde van artikelen betreft mag ik overigens ook de hand in eigen boezem steken, want wie denk je dat bijvoorbeeld het onzinartikel Lijst van uitdrukkingen en gezegden onder studenten gestart is? Juist... :-) Het snel effe een ondertekening neerknallen kun je trouwens doen door vier tildes te typen en dan op "opslaan" te drukken, dus zo: ~~~~. Hoef je tenminste niet steeds op de klok te kijken... :-) Ik zal het welkomstsjabloon hier onder wel even plakken, daar staat die tip, samen met een aantal andere tips, allemaal op een rijtje. Omdat hij niet echt persoonlijk is, wordt hij door steeds minder mensen gebruikt om nieuwelingen mee welkom te heten, maar er staat wel een hoop nuttigs in. Groetjes, Sietske Reageren? 24 nov 2005 13:47 (CET)

enkelvoud[bewerken | brontekst bewerken]

Probeer niet te vergeten enkelvoud te gebruiken wanneer je een categrie aanmaakt. Groet Michiel1972 29 nov 2005 00:19 (CET)

  • Mijn excuses, ik zal het aanpassen FvS 29 nov 2005 00:22 (CET)
En vergeet ook niet de onderliggende categorie te verwijderen als je een nieuwe cat toevoegd (cat. Voetbalprijs > sportprijs overbodig, cat Voetbalterm > cat Voetbal overbodig). Nu ga ik pitten. Michiel1972 29 nov 2005 00:47 (CET)
    • Dat wat betreft cat Voetbal overbodig was de voornaamste reden om de artikelen onder te verdelen, aangezien dat wel een flinke opschoningsbeurt kan gebruiken, waar ik nu dus mee bezig ben, in het geval waar jij dat dus hebt aangepast was ik dat inderdaad even vergeten, maar zou ik anders vanzelf weer tegengekomen zijn. Wat betreft Voetbalterm en vervolgens Sportterm overbodig ben ik niet helemaal met je eens, aangezien een term zowel een voetbalterm kan zijn als ook een term binnen een andere sport. FvS 29 nov 2005 00:51 (CET)

handmatig?[bewerken | brontekst bewerken]

voeg je je wijzigingen handmatig toe? of per python bot? oscar 29 nov 2005 03:32 (CET)

hoi, ik doe dat allemaal handmatig, ik ben (nog niet) op de hoogte van de python bot. Groeten FvS 29 nov 2005 03:34 (CET)
dat wordt dan hoogste tijd :-) denk je niet? oscar 29 nov 2005 03:36 (CET)
Ik heb geen idee ;) ik zou zeggen, praat me eens bij. FvS 29 nov 2005 03:38 (CET)
zoek maar eens op de termen bot en python. succes en groetjes, oscar 29 nov 2005 03:39 (CET)
bedankt voor de tip, ik ga er even naar kijken. FvS 29 nov 2005 03:41 (CET)
Een handige pagina is wellicht Help:Gebruik van bots. Groeten, Tbc 29 nov 2005 03:47 (CET)
Ik heb de bewuste pagina even vluchtig doorgelezen en het ziet er op het eerste gezicht niet zo makkelijk uit als het zou moeten lijken, maar ik ga me er nog wel eens wat meer in verdiepen. Vooralsnog hou ik het toch nog eventjes bij mijn oude manier ;) FvS 29 nov 2005 03:54 (CET)
wat ben je inhoudelijk van plan eigenlijk? oscar 29 nov 2005 04:07 (CET)
Ik ben van plan een zeer grote bijdrage te leveren aan het sportgebeuren en in eerste instantie aan het voetbalgedeelte hier op Wikipedia. Echter diende er eerst een behoorlijke schoonmaak gehouden te worden, daar er een groot aantal artikelen gewoon los geplaatst waren zonder ook maar enige vorm van orde, waardoor het behoorlijk warrig overkwam. De schoonmaak is nu voor het grootste gedeelte gedaan. FvS 29 nov 2005 04:12 (CET)

Dirk Kuijt[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi FvS, als je een artikel een andere naam wilt geven kan dat met het knopje "wijzig titel". Bij Dirk Kuijt knipte en plakte je de tekst naar de andere naam, maar dan blijft de voorgeschiedenis (zie het tabje "geschiedenis") niet op de juiste plaats behouden, terwijl dat wel moet volgens de GFDL. In dit geval was de nieuwe titel een redirect, maar omdat die verder geen geschiedenis had kon je volgens mij gewoon de titel wijzigen. Als de pagina met de nieuwe titel wel een geschiedenis heeft kun je op de Wikipedia:Verzoekpagina een verzoek indienen (bij artikelverplaatsingen). Een moderator kan dan de verplaatsing uitvoeren. Ik heb overigens geen idee of het Kuijt of Kuyt moet zijn, maar ik heb het daar al voor je uitgevoerd. Overigens is dit niet bedoeld als kritiek, maar gewoon als nuttige tip. Groetjes, cicero 29 nov 2005 12:46 (CET)

  • Hoi cicero, bedankt voor je tip. Ik dacht dat als het artikel (in dit geval Dirk Kuijt) al reeds bestond, maar dus een redirect was je dat op de volgende manier moest oplossen, maar dat is dus klaarblijkelijk niet het geval. Ik zal er in het vervolg rekening mee houden. FvS 29 nov 2005 12:49 (CET)

Catgorie voetbal[bewerken | brontekst bewerken]

hello, prima dat je de categorie voetbal wat opkuist en ordend... veel categorieen in wiki missen een degelijke structuur , dat onder het motto : categorie bevat maar een of twee artikels, zie verwijderlijst categorie.... gevolg: mensen maken nieuwe artikels, en smijten die maar ergens in een categorie die er een beetje op lijkt, en zo wordt het een grote warboel .... dus die voetbalindeling is prima

trouwens, waarschijnlijk ken je wel en:Category:Football_(soccer) of gebruik je die he, is anders een heel duidelijke structuur om je op te baseren.

succes nog--LimoWreck 29 nov 2005 13:22 (CET)

    • Ik heb me inderdaad voor een deel laten inspireren door de structuur op de Engelstalige Wikipedia. En nu kan ik me bezighouden met het uitbreiden van de categorie. Ik ben van plan dit ook te gaan doen voor andere sporten, maar dat is voor een later tijdstip. Bedankt voor je compliment FvS 29 nov 2005 14:11 (CET)

hernoemen[bewerken | brontekst bewerken]

denk je aan de redirects die ontstaan wanneer je hernoemt svp? oscar 30 nov 2005 04:02 (CET)

  • Ik was er al mee bezig ;) maar dat kon jij niet zien. Groeten FvS 30 nov 2005 04:33 (CET)

K.V. Red Star Waasland[bewerken | brontekst bewerken]

Aha, er zijn daar wat gebruikers die het te gemakkelijk opnemen, en mij al het werk laten opknappen. Foei foei, je mag gerust ook aan K.V. Red Star Waasland gaan schrijven hoor, maar ik doe het anders van het weekend misschien even (als den dezen hier het weer niet in zijn kop krijgt mij onterecht te blokkeren tenminste). In elk geval, ik was nog ooit van plan wat voetbalclubs bij te maken... aan zo'n tempo voetbalclubs maken lukt nog net, maar die anoniemen zadelen me wel met wat werk op :-) --LimoWreck 2 dec 2005 15:52 (CET)

goh, ivm meehelpen... is niet direct nodig, tenzij anonieme gebruikers me overvallen met 20 artikels tegelijk ;-) Voor de rest, je categorisatiewerk en rangschikkingswerk is al een hele karwei op zich (ben zelf bezig geweest met categoriseren de laatste dagen, zoals ge mss hebt kunnen lezen); dus het lukt wel nog artikeltjes op te lappen zo. --LimoWreck 2 dec 2005 18:24 (CET)

Voetbalcats[bewerken | brontekst bewerken]

Inderdaad had je ze het beste op de verwijderlijst kunnen zetten. Ik had dat niet gedaan omdat het me een beetje twijfelgevallen leken: misschien had iemand nog plannen voor artikelen in die cats. Ik zet ze wel even op die lijst. – gpvos (overleg) 2 dec 2005 18:08 (CET)

Tip: zet eerst {{weg}} respektievelijk {{catweg}} op de pagina. In dat sjabloon zit meteen een link naar de juiste verwijderlijst, dus dan hoef je daar niet naar te zoeken. – gpvos (overleg) 2 dec 2005 18:12 (CET)

Terugdraaiknop[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, helaas is de terugdraaiknop alleen beschikbaar voor moderatoren. Als niet-moderator kun je een wijziging terugdraaien door de laatste goede versie van het artikel te openen en dan op 'bewerk' klikken. Chip 2 dec 2005 21:00 (CET)

aanmelding moderatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Beste FvS, ik zag dat je gestemd hebt bij de aanmelding moderatoren. Volgens mij zijn je stemmen helaas ongeldig, omdat je eerste edit nog te kort geleden is. Zie hiervoor de procedure en jouw bijdragen. Ik heb daarom je stemmen doorgestreept. Als ik een fout gemaakt heb, corrigeer me dan! Hartelijke groeten, cicero 6 dec 2005 13:15 (CET)

Zie reactie op je eigen overlegpagina. FvS 6 dec 2005 15:53 (CET)
Hoi, ik baseerde me op deze zin: "Alle geregistreerde editors met meer dan 100 bijdragen (geen vandalisme) die hun eerste edit minstens 1 maand geleden hebben gedaan mogen meedoen in het geven van een mening.", die in de door mij genoemde procedure staat. Wel vreemd dat dat niet op de aanmeldpagina zelf staat, inderdaad. Ik ga het eens even uitzoeken. cicero 6 dec 2005 15:55 (CET)
In dat geval voldoe ik er inderdaad niet aan en kan je ze wat mij betreft schrappen/verwijderen. FvS 6 dec 2005 15:59 (CET)
Ik heb dit aangevuld op de aanmeldpagina, zodat alles nu in overeenstemming is. Errabee 6 dec 2005 16:00 (CET)
Dan kunnen daar in ieder geval geen misverstanden over zijn FvS 6 dec 2005 16:02 (CET)

voetbalkits[bewerken | brontekst bewerken]

zie [1]

samengevat: sjabloon overnemen en dan enkele parameters al of niet invullen pattern_la = kan je een patroon voor linkerarom opnemen pattern_ra = voor de rechter pattern_b = voor het lichaam voor broek en zokken geen patroon

een patroon is niet nodig, kan ook gewoon effen kleur zijn patronen zijn in feite afbeeldingen (.png). Deze die op de engelse wiki (of commons ?) aanwezig zijn vind je op bovenstaande engelstalige link. Eventueel kan je in een tekenprogramma zelf iets bijmaken en uploaden, maar da's maar zeldzaam nodig. oja, op die pagina staat footballkit sjalboon op en wiki of zo, maar dat zit geintegreerd in de infobox voor voetbalclubs op nl wiki ook

Voor de rest kun je dus kleuren aangeven: kleur linkermouw, kleur rechter, kleur body, kleur broek en kleur sokken. De kleur wordt in hexadecimale waarden weergegeven, zoals ook in HTML pagina's. De meeste tekenprogramma's laten ook toe dat je die waarden leest, dus die vindt je wel ergens terug. (zijn dus gewoon RGB waarden). Ge moet maar roepen als je meer uitleg daarover zou nodig hebben.

voila, nog vragen, ge moet ze maar stellen --LimoWreck 10 dec 2005 20:44 (CET)

Super, bedankt voor deze link. Ik zal binnenkort eens kijken of het me gaat lukken het ook daadwerkelijk toe te passen ;) FvS 10 dec 2005 20:53 (CET)
yups, en als je wat rondneust bij de bestaande kits kan je proberen of je door hebt hoe het ineen steekt. Ohja, voor de patronen van truitjes en mouwen : net zoals een effen shirtje kan je slechts 1 kleur instellen, daarom dat je bv. op die pagina afbeeldingen (.png's) vindt met allerhande gekleurde strepen op... de transparent ruimte op de trui krijgt dus de kleur die je instelt. Maar soms kan het nog eens gebeuren dat je echt geen geschikt truitje vindt en dat je in een tekenprogramma een moet maken , als er dan nog hulp nodig is, moet je maar nog eens komen aankloppen ;-) --LimoWreck 10 dec 2005 21:13 (CET)
De category, sommige staan mss niet op die overlegpagina [2] en dezelfde op Commons [3]. Alle patronen op commons zijn direct op wiki-nl te gebruiken, voor deze die enkel op de wiki-en zou staan, moet je die eerst kopieren naar commons of wiki-nl (tenzij iemand dat al gedaan zou hebben eerder)
Ik heb de site even bekeken en ik denk dat ik het inderdaad wel snap nu, nogmaals bedankt FvS 10 dec 2005 21:40 (CET)

Stadions[bewerken | brontekst bewerken]

Kun je misschien redirects maken naar de benaming die er op wiki aan de door jou verwijderde stadions is gegeven? Ik zie ze zo 1-2-3 niet. Thnx Mig de Jong 11 dec 2005 13:13 (CET)

Vraag beantwoord op je eigen overlegpagina. FvS 11 dec 2005 13:31 (CET)

Ik verplaats een paar afbeelding naar de en.wiki[bewerken | brontekst bewerken]

Het is jammer dat ze hier in Nederland niet mogen, maar in de en.wiki mogen ze wel en er staan wat internationale namen tussen zonder afbeelding op de en.wiki. KittenKlub 12 dec 2005 10:20 (CET)

Wat mij betreft mag je ze gewoon gebruiken op de Wiki's in andere talen, ga gerust je gang. FvS 12 dec 2005 10:24 (CET)
Alicia Keys en de Sugababes (band + apart) zijn overgezet. Shakira en Robbie Williams hadden al een afbeelding. Zijn er toch nog 5 plaatjes gebruikt ;) KittenKlub 12 dec 2005 10:33 (CET)
Prima, ik zal er in de toekomst daar wellicht nog wel wat meer plaatsen. FvS 12 dec 2005 10:43 (CET)

Ik zie dat iemand Keisha heeft vervangen door een vrije afbeelding en volg de link en ik zie dat rokfoto ( http://www.flickr.com/photos/rokfoto/ ) heel veel vrije afbeeldingen heeft die kunnen worden overgenomen, maar ... hij heeft geen beschrijving bij de foto's gezet, dus dit is iets voor de liefhebber die dat wil uitzoeken. KittenKlub 12 dec 2005 12:51 (CET)

Dat ziet er leuk uit, wel jammer dat er geen beschrijvingen bij de foto's staan vermeld, dat scheelt toch een hoop puzzelwerk. FvS 12 dec 2005 13:07 (CET)
Bristol concert heb ik langslopen, maar geen van de anderen heeft een pagina op nl. Dit is dus een dubbele puzzel. Je moet dus zowel naar de nl.wiki kijken als de naam proberen te bepalen. De meeste fotos lijken me van obscure bands, maar er zitten wat grote concerten tussen, dus het is voor de liefhebber. KittenKlub 12 dec 2005 13:12 (CET)
Ik zal later nog even een beetje beter kijken, ik ben nu nog volop bezig met het aanpassen van zwemmers artikelen. FvS 12 dec 2005 13:14 (CET)

Capaciteit Allianssi[bewerken | brontekst bewerken]

De informatie heb ik hier [[4]] gevonden. Ik was getriggerd omdat er aanvankelijk 6.0000 stond, de punt staat hier verkeerd dus ben ik wat verder gaan kijken. Nibor 13 dec 2005 09:41 (CET)

Voetbal[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb geantwoord op mijn overlegpagina. Xisco 15 dec 2005 15:44 (CET)

  • Ik heb net Gebruiker:FvS/voetbalclubleeg bekeken. Ik probeer de punten die er in staan ook zoveel mogelijk in een artikel over een voetbalclub te vermelden (hoewel ik uitgebreide historische verhalen nog al eens achterwege laat, meer door luiheid dan dat ik het niet relevant acht). Ik zal het in de toekomst ook blijven doen, hoewel het denk ik lastig wordt om al die punten bij álle clubs te vermelden door gebrek in informatie. Een voetbalbox hoort in ieder geval altijd in het artikel te staan, aangezien het snel informatie geeft over de club. Of de huidige selectie van een club vermeld moet worden, heb ik mijn twijfels aangezien dit heel sterk aan verandering onderhevig is. Xisco 15 dec 2005 16:36 (CET)

tv captures[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Frank,

Ik zag de discussie in de kroeg over de tv captures pas nu. Ik heb daar mijn reactie onder gezet, maar die staat nu natuurlijk inmiddels een beetje weggemoffeld. mvg RonaldB 16 dec 2005 03:49 (CET)

Voetbal in Joegoslavië[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, zag je nominatie van de categorie op Wikipedia:Te_verwijderen_categorie, heb daar ook geantwoord. Voorlopig hebben we weinig artikelen die echt problemen zouden hebben, maar misschien hebben de categorieën wel hun nut. Waar ga je anders bv. een joegoslavisch voetbalinternational plaatsen die in de jaren 50/60 schitterden op EK en WK om maar wat te zeggen ? Zouden we kunnen achterhalen uit welk deelland zij kwamen en is dat relevant? Mss kunnen de categoriën wel nut hebben. De duitse wiki heeft ze bv ook. --LimoWreck 19 dec 2005 00:04 (CET)

Overleg:Battle_of_the_Babes[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Overleg:Battle_of_the_Babes. Misschien best toch wel als originele titel en artikel opnemen hoor. Zie uitleg aldaar ;-) --LimoWreck 22 dec 2005 17:43 (CET)

nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Ik haal je stukken over de nominaties bij Dennis vd Geest en Rens Blom maar weg als je het niet erg vindt. (Blij dat ik niet in de jury zat, hoe daar nu tussen die kiezen???) --Maarten1963 22 dec 2005 22:42 (CET)


Overdreven categorisering[bewerken | brontekst bewerken]

Beste FvS, ik zie dat je categorieën zoals Categorie:Schansspringen in 2006 en Categorie:Darts in 2006 hebt aangemaakt, met telkens maar 1 artikel erin, en veel meer zijn er niet te verwachten. Dit is een beetje overdreven. De regel voor categorieën in Wikipedia is dat er minstens "een handvol" artikelen moeten instaan alvorens een categorie gerechtvaardigd is (zie de Help). Anders kunnen we wel blijven doorgaan en heeft uiteindelijk elk artikel zijn eigen categorie. Bedankt om er in de toekomst op te letten, Riki 1 jan 2006 09:35 (CET).

FvS antwoordde:
Hallo Riki,
Waaruit maak je op dat er niet meer bijkomt dan wat er nu al staat ? Zoals je wellicht kan zien ben ik van plan om zoveel mogelijk sport evenementen te verwerken met ingang vanaf 1 januari 2006. Daar er al een aantal van de evenementen in 2006 in december 2005 begonnen waren zijn er al een aantal categoriën in gebruik. Geloof mij maar dat er wel degelijk meer in de categorieën komt dan jij op dit moment denkt. Gaarne dus dergelijke categorisatie niet direct terugdraaien, maar eerst even het overleg afwachten.
Hallo, Fvs,
Ik wacht zeker het overleg af, ik heb trouwens niet de autoriteit om categorisatie terug te draaien. Hetgeen er op dit moment gebeurt heeft niets met mij te maken, de categorieën lopen overal in de soep, er is ergens een bug. Verder moet je volgens de richtlijnen in Help:Gebruik_van_categorieën#Veel_categorie.C3.ABn pas een categorie aanmaken als die artikels er al zijn. Bovendien betwijfel ik of er in de categorie Schansspringen meer dan 2 artikels gaan komen, in 2005 waren die er volgens mij ook niet. Riki 1 jan 2006 20:52 (CET)

rollback knop[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo FvS, ik zag toevallig je vraag op de verzoekpagina voor moderatoren. Een methode voor gewone gebruikers bestaat wel. Het werkt voor zover ik weet alleen als je Mozilla Firefox als browser gebruikt. Je moet de volgende tekst in Gebruiker:FvS/monobook.js neerzetten:

document.write('<SCRIPT SRC="http://sam.zoy.org/wikipedia/godmode-light.js"><\/SCRIPT>');

Na legen van de cache en opnieuw laden van het monobook (cntrl - shift - r) zal er een knopje "rollback" verschijnen als je via de recente wijzigingen een wijziging bekijkt. Maar alleen als het de laatste is natuurlijk. Veel succes met terugdraaien van vandalisme. Met vriendelijke groet, Pieter1..overleg.. 3 jan 2006 12:21 (CET)

Anouk[bewerken | brontekst bewerken]

Waarom heb je de foto bij het artikel over Anouk verwijderd? Ga je een nog betere neerzetten? Bob.v.R 3 jan 2006 13:30 (CET)

Sportgebeurtenissen 2006[bewerken | brontekst bewerken]

Hardstikke mooi! Complimenten. (en veel sterkte met het bijhouden... ;-) Ik vraag me alleen af wat we nu aanmoeten met het sportnieuws op de voorpagina van het Sport portaal. Ik zet er in elk geval een link op naar deze pagina.--Maarten1963 3 jan 2006 15:22 (CET)

Ik bedoelde dus deze pagina In het nieuws - Sportportaal waar je ook komt via de link in het blokje In het nieuws op de voorpagina. --Maarten1963 3 jan 2006 21:15 (CET)
Sinds een aantal dagen onderhoud ik mee met FvS de sportgebeurtenissen van 2006. Ook andere sportbijdragen heb ik hier al toegevoegd. Mij lijkt het misschien nuttig om In het nieuws - Sportportaal te 'vervangen' door Sportgebeurtenissen 2006 . Of om de sportgebeurtenissen daar te updaten. Maar zoals het nu loopt is mijns inziens niet de ideale manier om onze krachten te bundelen. Of andere suggesties? Ik denk wel dat we samen de sport hier wel kunnen verder uitbouwen Ernie 10 jan 2006 02:08 (CET)
Hallo FvS en Ernie. Ik heb goed nagedacht over Ernie's idee, maar zie het eerlijk gezegd niet zo zitten. Het zijn twee nogal verschillende pagina's, het is misschien inderdaad niet ideaal deze twee naast elkaar, maar opheffen/vervangen daar voel ik eigenlijk niet voor. In het nieuws - Sportportaal is al jaren oud, en gekoppeld aan al die oude archiefpagina's. En als ik naar mijn eigen werk kijk, dan vind ik het wel leuk om regelmatig het allerbelangrijkste sportnieuws op Wiki te vermelden, afgewisseld met van die opmerkelijke berichten zoals over de gelijk eindigende schaatstweeling, maar niet om elke dag alles te gaan zitten bijhouden.

Hoe we dus van twee pagina's die zo verschillen van karakter één zouden kunnen maken weet ik eigenlijk ook niet. Maar opheffen van In het nieuws - Sportportaal zou ik zonde vinden. Groeten. --Maarten1963 10 jan 2006 17:21 (CET)

Aan de ene kant is het wel een beetje dubbelop, maar aan de andere kant vind ik het wel wat hebben zo die aparte pagina's. Vooral omdat bij de een alles bijgehouden wordt en bij de ander slechts de hoofdpunten. Tegelijkertijd heb je daar wel een mooi overzichtje van bijvoorbeeld de actieve toernooien en evenementen. Dat maakt het ook een pagina die behouden moet blijven. FvS 10 jan 2006 17:29 (CET)

~

Okido, voor mij geen probleem. Maar misschien toch eens stillekes verder laten bezinken of zo. Er verder over denken kan nooit kwaad he Ernie 10 jan 2006 18:30 (CET)

Lijst van Schaatsers[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo McSmit,

Ik zie dat je de Lijst van schaatsers hebt aangevuld en gerestyled. Ik zie echter ook dat een flink aantal namen die in de lijst stonden bij je actie zijn verwijderd. Graag zou ik hier de beweegreden achter willen weten. Ik zie namelijk geen enkele reden om de schaatsers te verwijderen, van sommige verwijderde namen is er zelfs al reeds een artikel op Wikipedia aanwezig. Zou je hier even naar kunnen kijken? Alvast bedankt, FvS 4 jan 2006 00:38 (CET)

De lijst wilde ik restylen zoals je opmerkte. Daarbij heb ik alle namen gebruikt die ooit op een podium van een internationaal toernooi gestaan hebben, danwel een wereld- of olympisch record hebben geschaatst. Dit leek mij een voldoende aantal en een redelijk compleet beeld geven van de schaatsers op wikipedia. Ik heb me hierin echter vergist. Zo zijn er van een aantal schaatsers wel een artikel zonder dat ze ooit een significante prestatie hebben geleverd. Ik wilde echter ook de lijst opschonen door niet relevante schaatsers, waarvan in afzienbare geen artikel verwacht mag worden, te verwijderen. Ik kreeg het idee dat mensen zichzelf in de lijst zette, doordat er onbekende familienamen een aantal keer in de lijst stonden. De opschoningsactie heeft denk ik eerder een averechts effect gehad en als resultaat dat ik hoogstwaarschijnlijk minder ipv meer waardering voor de actie gekregen heb. Nogmaals mijn excuus daarvoor en ik zal op korte termijn (waarschijnlijk dit weekend) nogmaals goed naar de lijst kijken. McSmit 5 jan 2006 00:55 (CET)

Wim Lagendaal[bewerken | brontekst bewerken]

Graag gedaan, hopelijk kom je tzt nog aanvullende informatie te weten. Zoveel weet ik nu ook weer niet over hem. BTW, heb jij een beetje goed voetbalnaslagwerk? Ik vraag het ivm Law Adam waar ik alleen een (zeer vroege) overlijdensdatum gevonden heb, en nu vraag ik me af wat er met hem gebeurd is. --Maarten1963 6 jan 2006 17:48 (CET)

  • Okay, bedankt voor het zoeken in elk geval.--Maarten1963 6 jan 2006 18:23 (CET)

Euroborg[bewerken | brontekst bewerken]

volgens mij is de wijziging in elk geval fout zie: [5] voor de toeschouweraantallen die Euroborg zelf hanteert (lijkt mij betrouwbaar) Bovendien trof ik op de overlegpagina van de anonieme gebruiker een mededeling aan die er op leek te wijzen dat hij/zij vaker toeschouweraantallen veranderd, zonder (na navraag) dat hij/zij vertelt waar de getallen vandaag komen. Lijkt dus wel heel erg op vandalisme. En aangezien van die kleine wijzigingen in artikelen de vervelendste zijn, als ze niet kloppen, zit ik daar nogal bovenop. Ik ga toch weer terug naar de 20.000. Als je me kan laten zien waar die extra 500 vandaan komen, graag! (Don?)Quichot overleg 7 jan 2006 23:17 (CET)

Sorry, ik neem alles terug. Niet goed gekeken! (Don?)Quichot overleg 7 jan 2006 23:18 (CET)

Belgische namen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik zie dat je bezig bent met de alfabetisering van Belgische namen. Maar je moet weten dat in België het voorvoegsel een volwaardig deel van de naam is, en daarom met een hoofdletter geschreven wordt, en ook in alfabetische lijsten wordt meegenomen. Dus Gilles De Bilde moet wel degelijk bij de 'D' worden gecategoriseerd, en de D is een hoofdletter. Dus net anders dan in Nederland (rare jongens, die Belgen ;-) ). Chip 8 jan 2006 00:34 (CET)

Terugdraaien gaat volgens mij op dezelfde manier als dat je het heengedraaid hebt. Maar ik zal er ook wel een paar doen. Chip 8 jan 2006 00:37 (CET)
Geen dank, kleine moeite. Chip 8 jan 2006 00:49 (CET)

~


FvS, er is toch wel een nederlandstalige titel te verzinnen voor World Professional Darts Championship 2006? Of veronderstellen we dat alle nederlandstaligen ook Engels kunnen lezen en begrijpen? Groet Donderwolk 8 jan 2006 07:25 (CET)

London wordt hier nochtans Londen genoemd en Paris Parijs. Waarom? Omdat we hier op de nederlandstalige wikipedia zitten en als er nederlandse equivalenten bestaan, gebruiken we die. De Olympische spelen in Tokio hebben ginder zeker geen nederlandstalige naam - toch denk ik niet dat het bij jou opkomt om de paginatitel hier in het Japans neer te poten. Mijn volgend antwoord krijg je in het chinees :-) Donderwolk 8 jan 2006 20:27 (CET)
Ik vrees dat je antwoord een beetje naast de kwestie is omdat ik voor je voorbeelden geen vertaling in het nederlands ken. Als jij ze weet mag je ze voorstellen - Messerschmidt is een eigennaam (als jij die kan vertalen, wil je danook Mitterand en Hitler voor mij vertalen) - ken ook geen nederlands equivalent voor Pour le Mérite en evenmin voor National Gallery - iedereen in het nederlands taalgebied gebruikt die woorden. Zoals New York ook New York blijft in het nederlands en het niemand in zijn hoofd haalt om hier over Nieuw York te spreken. Donderwolk 8 jan 2006 23:32 (CET)
Als dat zo is - ok. Discussie gesloten. Donderwolk 9 jan 2006 10:25 (CET)

Feest[bewerken | brontekst bewerken]

Het is een feest om jouw nagenoeg foutloze tennisartikelen te controleren van gisterochtend. Het schiet tenminste lekker op met dat controleren van nieuwe artikelen op deze manier. Mij motiveert het in elk geval wel... :-) Sietske Reageren? 12 jan 2006 23:07 (CET)

  • Nou, dit vind ik wel een mooi kopje voor een compliment voor de statistieken bij Denis Law. Hartelijk dank.--Maarten1963 25 jan 2006 00:47 (CET)
    • Dank terug. :-) Ik vind het echt een mooi blokje, vooral met die vlaggetjes erbij. Is daar ergens een sjabloon van, of heb je dit met de hand gemaakt?--Maarten1963 25 jan 2006 21:29 (CET)

Dick van Dijk[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb antwoord gegeven op mijn gebruikerspagina. Groet, Willemo 18 jan 2006 01:55 (CET)

Kunstschaatsers[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Frank, wat ben je waanzinnig druk geweest met die kunstschaatsers! Super! Mijn complimenten :-) groeten, Eve 19 jan 2006 19:06 (CET)

Kunstrijder[bewerken | brontekst bewerken]

Dag! Ik zag nieuwe artikelen over schaatsen, mooi! Wordt het niet tijd dat de categorie Kunstrijder wordt opgesplitst naar nationaliteit? Dag! We El 19 jan 2006 19:53 (CET)

Ja, daar stel je een goeie vraag! Ik zou denken dat we ons maar aan het officiële criterium van de sportbonden moeten houden: wie uitkomt voor een bepaald land, wordt vernoemd naar dat land. Een Rus vestigt een Israelisch record en geen Russisch. In het artikel zelf wordt toch altijd wel duidelijk van welke origine iemand is. Succes! We El 19 jan 2006 20:49 (CET)

Medailles[bewerken | brontekst bewerken]

Leuk om te zien dat ze bevallen bij die schaatsstatistieken. Ik denk, ik doe er een paar om te zien of anderen er ook tevreden mee zijn, maar ik zie dat je er inmiddels al druk mee aan de slag bent gegaan. Groeten, FvS 20 jan 2006 20:07 (CET)

Het is zelfs zo dat ik in het begin de behaalde podiumplaatsen (goud, zilver en brons) in de hun eigenkleur schreef, maar dit was vooral bij zilver (op grijs) erg onduidelijk. Ik kon geen goed alternatief vinden, maar nu ben jij spontaan met een voorstel gekomen die ik dus zelf wildde gebruiken maar niet kon vinden. Bedankt :) McSmit 21 jan 2006 01:23 (CET)
Alle lof naar Maarten1963 die de plaatjes van de medailles heeft ontdekt op de Franse Wiki. Toen ik ze zag ben ik ze meteen gaan toepassen. FvS 21 jan 2006 01:32 (CET)

Golf[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn excuses, het is inmiddels gewijzigd naar Categorie:Amerikaanse PGA Tour, is het niet een goed idee de Europese te hernoemen naar Categorie:Europese PGA Tour, zo'n cat per jaar raakt nooit vol, zo is het ook consequenter. Sεrvιεи | Overleg » 24 jan 2006 11:07 (CET)

Hij is weer teruggeplaatst :) je vergeet soms dat 2006 nog maar net begonnen is :p Sεrvιεи | Overleg » 24 jan 2006 16:18 (CET)

Daphny van den Brand[bewerken | brontekst bewerken]

Als je Daphny van den Brand tot een mooi artikel maakt uit 2 regeltjes is dat niet echt een kleine wijziging ;-) Ga zo door! F23 24 jan 2006 22:16 (CET)

Vraagje over voetbalcompetitie[bewerken | brontekst bewerken]

Ik was net bezig met Patrick Mboma en die blijkt in Libië te hebben gespeeld. Aangezien jij een lijst bijhoudt met allerlei nationale voetbalcompetities, had ik een vraagje: Weet jij toevallig hoe de nationale voetbalcompetitie van Libië heet? Ik kan het via Google niet vinden. Xisco 25 jan 2006 20:56 (CET)

Absoluut ;) Ik had hem al gegeven via zijn eigen overlegpagina, maar zo is het volledig en kan het niet missen. FvS 26 jan 2006 04:08 (CET)
Bedankt! Xisco 26 jan 2006 14:07 (CET)

Je lijst kan algemeen![bewerken | brontekst bewerken]

Hi, ik kom uit bij je lijst Gebruiker:FvS/Gewenste artikelen sport, via het sjabloon.
Ik vind dat deze lijstr een gewoon artikel kan worden (Promotie!), omdat het A. een goede opzet is en B. omdat het in een portaal-sjabloon staat.
Verder zou ik zeggen: wel een (globaal) TOC laten zien. -DePiep 27 jan 2006 19:58 (CET)

Landsvlaggen en Commons[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi,

Ik zie dat je veel sportbijdragen levert. Let alsjeblieft op: op Commons zijn ze bezig met het verwijderen van vlaggen in png-format, ondanks protesten. Als je vlaggen invoegt, overweeg dat via een sjabloon te doen ( zie Overleg_gebruiker:Tuvic/Kladblok ), of gebruik de vlaggen in svg-format. Ik ben bezig met het overzetten van links met behulp van een botje, maar dat lukt slechts per categorie en met name heel diep in kleine categorieën weggestopte pagina's bezorgen mij een hoop handwerk. Groeten - Quistnix 28 jan 2006 12:21 (CET)

EK voorrondes[bewerken | brontekst bewerken]

Hee van S, het is gebruikelijk om dergelijke overzichten te laten linken naar de elftallen van de betreffende landen, in plaats van de landen zelf. Zie UEFA-coëfficiënten. Mig de Jong 29 jan 2006 00:02 (CET)

We kunnen de lijst wel eerst helemaal afmaken als je dat eerst wilt doen. Ik heb alleen op dit moment niet zo heel veel tijd. Mig de Jong 29 jan 2006 11:42 (CET)
Ik heb de belangrijkste alvast aangemaakt. Mig de Jong 29 jan 2006 12:38 (CET)

Markus Rosenberg[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb gezien dat je een nieuwe carriere heb gemaakt voor Markus Rosenberg ik heb dat weer naar het oude gemaakt om dat ik het wel zo netjes vond dat iedere ajax speler dezelfde carriere zou hebben en dat Markus Rosenberg geen uitzondering zal zijn. WEl wil ik je vragen over je de carriere van Markus Rosenberg de competitie wil veranderen van Zweden naar de echte competitienaam (alvast bedankt!). Gebruiker:Ajaxforlife 31 jan 2006 10:17 (CET)


Hallo FvS - ik bekijk net je pagina over Belgische Olympische Ploeg waar je spreekt over Nederlanders die deelnemen - foutje waarschijnlijk. Ga je in die pagina alle Belgische Olympische ploegen bespreken of maak je een pagina per evenement? Anders wordt die pagina een ellenlang verhaal. Groet en keep up the good work (ken geen nederlands hiervoor :-) )! Donderwolk 31 jan 2006 15:55 (CET)

Uefa[bewerken | brontekst bewerken]

Misschien is het handig als we niet door elkaar heen werken? Ik maak het wel af, of wil jij het doen? Mig de Jong 3 feb 2006 17:15 (CET)

auteur / wiu sjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Als je daarbij geen opmerking plaatst op de juiste pagina dan is de verwijdering onterecht. Als je dat wel doet, dan is er een 'papertrail' en kan ik me er in vinden... Siebrand 3 feb 2006 17:31 (CET)

Luxemburgs voetbalelftal[bewerken | brontekst bewerken]

Hee FvS, weet jij wat ik verkeerd doe bij dit artikel? Mvg Mig de Jong 3 feb 2006 18:20 (CET)

Een haakje vergeten... Mig de Jong 3 feb 2006 18:22 (CET)
Tja, dat probleem hou je altijd natuurlijk. Ik heb het wel eens gehad met een portaal... moet je 400 haakjes controleren...
Ik moet wel even kwijt dat ik die priegellettertjes verre van mooi vind. Mag ik vragen waarom je dat zo hebt neergezet? Mig de Jong 4 feb 2006 01:28 (CET)
Hee, het is af! Je hebt ze allemaal gemaakt. Jee! Mig de Jong 4 feb 2006 01:29 (CET)

AFbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Misschien kan je onder de afbeeldingen van het NOS-NSF ook {{NietCommercieel}} plakken? Zodat ook niet-nederlandstaligen de info kunnen lezen. MADe 5 feb 2006 13:06 (CET)

Geboorteplaats[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi F :-) (mooie gebruikerspagina!) Een kleinigheidje maar ik zag op Jonny Wilkinson dat je de volgorde had omgedraaid van geboortedatum en -plaats. Nou heb ik ergens (kweenie meer waar) gelezen dat hier uitgebreide discussies op Wiki over waren geweest, en het einde van het liedje was dat het als volgt het beste was: bij overledenen (Geboorteplaats, geboortedatum - sterfplaats, sterfdatum) en bij levenden (Geboortedatum, geboorteplaats). Nou kan het mij niet bijster veel schelen, maar als je dit nou om de haverklap bij bio's gaat doen dan zit je voor je het weet in edit-oorlogen. Groeten --Maarten1963 5 feb 2006 23:47 (CET)

  • Ik heb het even voor je opgespoord, zie hier [6] --Maarten1963 6 feb 2006 00:05 (CET)
    • Tsja, nu ben ik het spoor ook totaal bijster...--Maarten1963 6 feb 2006 00:20 (CET)

Voetbalshirtjes :)[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt! Ik weet er niets van - en als dan een anoniem zo veel doe wordt ik sceptisch ;) Knuga 6 feb 2006 14:22 (CET)

Peter Shilton[bewerken | brontekst bewerken]

Is waar ook ja, dat die 1000e wedstrijd live werd uitgezonden. Ik moet nog ergens de videoband hebben.Lipton 6 feb 2006 22:47 (CET)

Pattaya Open[bewerken | brontekst bewerken]

Hee FvS. Je hebt weer een artikel aangemaakt in de vorm Pattaya Open 2006. Misschien is het goed om eerst een algemeen artikel aan te maken in de vorm Pattaya Open. Dat is meer encylcopedisch dan het enkele jaar. Ik sta er wel achter dat je de artikelen aanmaakt, je meot dit ook niet zien als ktitiek, maar als een suggestie. ik weet bijvoorbeeld niet wat Pattaya Open is en ik zou dan ook graag een verwijzing hiernaartoe willen vanaf het toernooi. Mvg, Mig de Jong 7 feb 2006 12:19 (CET)

Prettytable[bewerken | brontekst bewerken]

Ik denk dat de klasse prettytable aangepast is. Dat is dus een sorot autmatisch sjabloon. Ik kan er dus niets aan doen, omdat je die klasse moet aanpassen. Dat gaaat mijn gammahersens te ver... Mig de Jong 7 feb 2006 13:08 (CET)

Dakar[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je, al dan niet in reactie op mijn vraag, een redirect gemakt hebt van Dakar-rally naar Parijs-Dakar. Maar ik bedoelde eigenlijk: moet die pagina niet juist onder Dakar-rally staan, terwijl Parijs-Dakar als oude naam van de rally een redirect heeft? Of is daar een reden voor? Mysha

Nee, er staat niet dat de rally officieel nog de oude naam heeft. Ze zijn de nieuwe naam gaan gebruiken toen ze niet meer vanuit Parijs vertrokken. Goed, ik heb het wat aangepast. Mysha

Vervangen van tabellen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste, omdat Migdejong het ondertussen zowat beu zal zijn dat we zijn overlegpagina wat misbruiken als verzamelplaats, zal ik even hier antwoorden. Dus, ik heb zonet Mike Obiku en Ronde van Qatar 2006 aangepast. Aangezien jij html en wiki-opmaak aan het mengen bent geweest, is het vervangen met een bot niet zo simpel. Omdat je de tabel met {| begint en afsluit, herkent de bot dat dus niet als een html-tabel. Die moet dus eerst omgevormd naar een html-tabel, en pas daarna kan je er een bot op loslaten die dan de hele html omvormt en er de meest fouten uithaalt. Kijk maar eens in de geschiedenis van de 2 artikels. Verder heb ik volledig botmatig Indische Olympische Ploeg omgevormd, maar dan wel in 3 keer, wat natuurlijk voor veel overhead zorgt. Mischien dat je op Wikipedia:Verzoekpagina voor bots eens kan vragen of er iemand een bot kan programmeren die dat ik 1 keer kan doen, maar dan nog zal je daarna al die artikels eens moeten bekijken of fouten. Dus: het kan wel, maar is niet zo simpel. --Tuvic 7 feb 2006 20:15 (CET)

P.S. Het is misschien makkelijker om vanaf nu ineens de juist wiki-syntax ofwel de juiste html-syntax te gebruiken ipv zo'n mengvorm ;-) --Tuvic 7 feb 2006 20:15 (CET)
Bedankt. Echt heel erg simpel met een botje oplossen is het dus helaas niet te doen, en als het al mogelijk is dan dient alles ook nog eens goed bekeken te worden. Ik ben inderdaad reeds begonnen met het op een andere manier opzetten van de artikelen, maar die wijken nog altijd iets af van de manier waarop jij ze nu hebt aangepast. Zie Chileense Olympische Ploeg. Doe ik het goed op die manier? FvS 7 feb 2006 20:47 (CET)
Ja, die is wel goed, denk ik. Enig verschil dat ik zie is dat de horizontale lijntjes door de bot per 4 of 5 worden gezet, en jij ze per 1 zet, maar het werkt allebei. Verder die ik nog dat je niet alles tegen de kantlijn zet, maar of dat kwaad kan weet ik niet. (Blijkbaar niet, want het lijkt toch in orde. :-)) Tja, die andere artikelen zullen mettertijd wel worden aangepast zeker? Tenzij iemand er even speciaal een botje voor schrijft of aanpast.--Tuvic 7 feb 2006 20:52 (CET)
Ja precies, die moeten we dan maar gewoon een keer aanpassen wanneer we ze tegenkomen en er ook tijd/zin in hebben om ze even aan te passen. Ik zet ze liever naast elkaar dan onder elkaar, vandaar ook dat ik eigenlijk liever die andere manier deed, dus daar zal ik nu nog even een aanpassing in maken en dan zal het allemaal wel goed komen. In ieder geval bedankt voor de moeite die je erin gestoken hebt. FvS 7 feb 2006 20:55 (CET)
Overigens "lijkt in orde" zegt helaas niet alles, anders hadden we nu niet met tabellen gezeten die plotsklaps een ander resultaat geven ;) FvS 7 feb 2006 20:57 (CET)
Inderdaad, dat is ook weer waar. Maar ik denk wel dat dat met die spaties mag, want dat is echt een detail. --Tuvic 7 feb 2006 21:09 (CET)

Jullie zijn van harte welkom op mijn gebruikerspagina! Maakt u zich daar maar geen zorgen over :-) Mig de Jong 8 feb 2006 17:42 (CET)

FC Vaduz[bewerken | brontekst bewerken]

Hé FvS,

Bedankt voor de info over Vaduz en (de) andere Liechtensteinse clubs. Eerlijk gezegd wist ik niet van de lagere niveaus af in Zwitserland. Zijn dat eigenlijk ook prof-competities? Dat was me nog niet helemaal duidelijk. En zijn die competities, en info daarover, ook ergens op internet terug te vinden? Op de Duitse Wikipedia wellicht. Maar goed, nogmaals bedankt voor de info!

Groet, Maarten

P.S. Ik was het artikel 'FC Vaduz' niet toevallig begonnen. Ik wist al een tijdje van hun bestaan af. Ik vond het zó mooi: een Liechtensteinse club – totaal onbekend volgens mij – die met een hoop geluk de eerste ronde UEFA Cup zouden kunnen halen... En dan dat stadion nog; prachtig! Haha. Kijk maar eens op www.fcvaduz.li om het stadion te bekijken.


Bedankt! En, tja... van de grote competities weten 'we' wel genoeg, eigenlijk. De kleinere competities zijn ook interresant, zoals Luxemburg enzo. (Ook landen zoals Albanië en Kazachstan spreken bij mij tot de verbeelding, maar ja... waar vindt je dáár nou info over! Haha.) Groet, Maarten.

Televisieschema[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik heb je televisieschema weggehaald van de overlegpagina. Ten eerste omdat we geen tv-gids zijn (dat kunnen anderen veel beter), en ten tweede omdat het op een overlegpagina stond, en dit was niet direct overleg. Wel heb ik er een heel klein plan van aanpak voor de spelen voor teruggezet. Chip 9 feb 2006 04:25 (CET)

Prima, ik zal is kijken wat ik er nog over bij kan zetten. In ieder geval dient er inderdaad wat neergezet te worden over de accomodaties. FvS 9 feb 2006 04:47 (CET)

Olympiek[bewerken | brontekst bewerken]

Hee F, is het een idee om een sjabloon: sjabloon:Olympische spelen - nieuws te maken? Dagelijks nieuws zal er zeker zijn, dat is er nu al. Over een paar uur is de aftrap en dan mag ook het portaal sport, als portaal van de week een oppepper krijgen. Moet er niet ook een sjabloon:in het nieuws - Sport zijn? Die dan meteen op het sportportaal staaat, in plaats van een link te zijn? Dan kunnen ze naast elkaar op het sportportaal. Goed idee? Met vriendelijke groet, Mig de Jong 9 feb 2006 18:34 (CET)

Er was al zoiets, maar dat werd niet meer bijgehouden, ik zal zien of ik het nog kan vinden.--Maarten1963 9 feb 2006 21:07 (CET)
Bingo, er was nog het ongebruikte sjabloon Sportnieuws Kort, dat staat nu op de voorpagina van het portaal sport. Bewerken kan hier:

Sjabloon:SportnieuwsKort

En ik heb er meteen maar een berichtje opgezet, kunnen jullie zien hoe het werkt. Groeten--Maarten1963 9 feb 2006 21:16 (CET)

Mijn suggestie is dus één algemeen sportnieuws (4 dingetjes) naast een Turijn sportnieuws (eveneens vier berichten). Zo bedoelde ik het althans. Mig de Jong 9 feb 2006 21:25 (CET)

Vind ik inderdaad een goed idee. Zetten we er dan een verwijzing bij naar Sportgebeurtenissen 2006 of niet? Zo ja, dan kan de reeds bestaande link naar die pagina natuurlijk op die andere plek weggehaald worden. Dat stukje over Marianne Timmer ziet er goed uit, misschien nog iets uitgebreider? Dat nieuwsfeit over Jan Bos staat er mijns inzien nu een beetje te dicht op, zodat het niet heel erg opvalt, of ligt dat aan mij ? FvS 9 feb 2006 22:06 (CET)

Tabelvervangbot + IOC-sjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste, ik heb nog wat liggen prutsen met de wiki-bot, en heb ondertussen een robotje inelkaargeflanst dat jouw "htmwiki"-code kan omzetten naar geldige wiki-tabel-codes. IK heb dit uitgetest op Armand MacAndrew (wat gedeeltelijk fout ging), Jonathan de Guzman (wat nog steeds gedeeltelijk fout ging) en op David Trezeguet (meerdere keren, tot het uiteindelijk goed ging. Daar zijn nog wel wat extra regels te zien, maar dat heb ik ondertussen ook gefixt). Als je dus een lijstje bijhoudt van artikelen die dit hebben, dan kan ik ze omvormen tot geldige wiki-tabel-opmaak.

Verder heb ik me vandaag bezig gehouden met het aanmaken van de ISO-sjablonen, waarvan het resultaat op Wikipedia:Sjablonen vlag met IOC-code staat. (Ik had opeens door dat die Olympische spelen iets dichterbij waren dan ik dacht). Mvg, --Tuvic 9 feb 2006 22:43 (CET)

Ziet er goed uit, zowel die sjablonen als het botgebeuren. Wat betreft dat laatste kan je je botje wellicht laten werken in vrijwel alle artikelen in de categorie Categorie:Sport in 2006, aangezien de meeste artikelen daar op die manier zijn opgemaakt. Ook alle artikelen in Kunstrijder naar nationaliteit hebben nog een soortgelijke tabel. Verder zal ik in de komende tijd denk ik regelmatig je overlegpagina komen bekladden met waar ik nog het een en ander tegenkom. Alvast bedankt voor de moeite. FvS 9 feb 2006 22:49 (CET)
Ok, speciaal voor jou (en ook wel een beetje voor mij): Gebruiker:Tuvic/Dump: om al die pagina's te dumpen. Aja, ook nog even dit: laat dan wel de pagina's zoals ze zijn, en verander ze niet met die noodoplossing door de laatste rij te vervangen door wiki-opmaak, want dan zal de bot waarschijnlijk de bal compleet misslaan.--Tuvic 9 feb 2006 23:07 (CET)
Prima, wat te doen met de artikelen waar ik reeds de noodoplossing heb toegepast? FvS 9 feb 2006 23:10 (CET)
Noteer die er maar apart op, ik zal dan wel zien wat ermee te doen. Ik zal het eens proberen met de bot dan, en als dat niet lukt, draai ik het even snel terug, of doe ik het handmatig. --Tuvic 9 feb 2006 23:16 (CET)

Bedankt voor je stem[bewerken | brontekst bewerken]

Het portaal sport is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan hier, een portaal aanmelden kan hier. Mig de Jong 10 feb 2006 00:11 (CET)

En terecht, zou eigenlijk drie weken zo moeten zijn, maar dat zal niet lukken. FvS 10 feb 2006 00:13 (CET)
Het is nu wel heel mooi he? Tsja. Ik kan als stemcoördinator volgende week een oogje dichtknijpen. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Mig de Jong 10 feb 2006 00:17 (CET)
Nee dat is ook niet eerlijk, maar wel jammer. Ik ben zeer tevreden over de look !! FvS 10 feb 2006 00:23 (CET)

Tempo[bewerken | brontekst bewerken]

Ha F :-) Zit je al in de stress??? Even twee vraagjes van je in één keer beantwoorden: zowel qua uitlichten van Olympische Sporter als het bijplaatsten van nieuwe personen op de In het Nieuws pagina zou het van mij in een iets lager tempo mogen (maar ik ben dan ook al 42 ;-), je moet er vanuit gaan dat niet iedere bezoeker elke dag deze pagina's bezoekt, dus iets mag er best een tijdje op blijven staan. Wat de uit te lichten Olympische sporters betreft dacht ik zelf aan twee per week, of vind je dat te weinig? Zo hebben de mensen in elk geval drie dagen de tijd de foto van Timmertje te bewonderen.... Groeten--Maarten1963 10 feb 2006 17:28 (CET)

Marianne Timmer[bewerken | brontekst bewerken]

Beste FvS, eerst mijn complimenten voor je werk aan de Sport Portaal. Het zit er echt erg mooi uit. Ik heb echter een vraagje over de foto van Marianne Timmer. Als ik naar de licentie kijk dan staat daar dat persoonlijk gebruik toe is gestaan. Voldoen we daar wel aan? Niet commercieel, ok. Maar, is de wikipedia wel persoonlijk? Lijkt mij niet. Wel jammer want het is wel een mooie bron voor foto's. Groetjes, ErikvD 10 feb 2006 18:16 (CET)

Hoi Erik,
Je maakte je terecht inderdaad een beetje zorgen, ik was er al eerder eens op aangesproken, maar ik heb groen licht gekregen na contact opgenomen te hebben met noc nsf. FvS 10 feb 2006 22:47 (CET) (Gekopieerd van mijn overleg pagina) ErikvD 10 feb 2006 22:56 (CET)
Beste FvS, is deze toestemming ergens terug te vinden? Zie ook de discussie in de kroeg. Groetjes, ErikvD 10 feb 2006 22:56 (CET)
Ik heb uiteraard het bewuste emailverkeer bewaard, hoe, wat en waar wil je het zien ? FvS 11 feb 2006 00:22 (CET)
Is het mischien een idee om dit te melden bij de plaatjes waar het omgaat. Dus niet (alleen) die algemene tekst die gekopieerd was van de website, maar ook een opmerking dat jij toesteming hebt gekregen van .... Zo iets? ErikvD 11 feb 2006 12:23 (CET)
Ik zal ze in de loop van vandaag even aanpassen. FvS 11 feb 2006 12:32 (CET)

uploads[bewerken | brontekst bewerken]

De inhoud van deze site is bestemd voor persoonlijk, niet-commercieel, gebruik. Voor elk ander gebruik is vooraf toestemming van NOC*NSF vereist.

Kan je me info geven over de toestemming en voorwaarden voor gebruik? Anders zijn dergelijke uploads niet toegestaan. Michiel1972 12 feb 2006 19:19 (CET)

Zie hierboven, ik ben ze alleen gister vergeten aan te passen. FvS 12 feb 2006 22:33 (CET)
Ok. Ik heb sjabloon:NOC*NSF gemaakt waarin ik verwijs naar je email met toestemming. Zou je die toestemming svp willen plaatsen op de overlegpagina van dat sjabloon? Bedankt. Michiel1972 13 feb 2006 18:49 (CET)

categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Ha F, je bent weer goed bezig. Verzoekje: als je een nieuwe categorie sporter aanmaakt, zou je die dan in twee hogere willen opnemen, voorbeeldje: Amerikaans skiër in "categorie:skiër naar nationaliteit" èn in "amerikaans sporter" (dat doe je dan door te typen "categorie:amerikaans sporter|Skiër" met hoofdletter, dan komen ze netjes op alfabet). Dan zijn ze ook terug te vinden als mensen in Amerikaans sporter zoeken. Voor het overige: ga zo door! Groeten--Maarten1963 12 feb 2006 23:54 (CET)

    • Komt wel goed ;-)--Maarten1963 13 feb 2006 00:07 (CET)
Vast wel ;) FvS 13 feb 2006 00:12 (CET)

Sestrière[bewerken | brontekst bewerken]

Nou, omdat dat de Franse naam is, aangezien er in dat deel van Italië (ook) Frans wordt gesproken, volgens mij. Ik weet het niet helemaal zeker. Ik heb het ook wel eens zo zien staan. Het was ook misschien niet helemaal juist om het zomaar klakkeloos te veranderen.

Oké, ik zal ze weer aanpassen. Maar ik vind dat 'Sestrière' niet fout en misschien zelfs wel volledig is. Opzich heb je wel gelijk dat het Italiaans Sestriere aanhoudt en dat dat dan de standaard is, ook voor ons. Maarten

Tabellen omgevormd[bewerken | brontekst bewerken]

Voila, na de categorieën die je opgaf, heb ik dan maar ineens het botje laten lopen over alle pagina's waarop jij ooit iets gewijzigd hebt. Daar zijn dus al die mixen van html en wiki-opmaak vervangen door goede wiki-opmaak. Ik heb alles visueel eens nagekeken, en alles zou moeten kloppen. Als je toch nog van die pagina's vindt, zet ze dan gerust op mijn dump-pagina. Verder heb ik met mijn botje per ongeluk 2 van jouw gebruikerspagina's gewijzigd, zijnde Gebruiker:FvS en Gebruiker:FvS/voetbalclubleeg, maar die wijzigingen heb ik dan maar zelf teruggedraaid. (Er stond trouwens nog een foutje in: "</table>" ipv "|}") Mvg, --Tuvic 16 feb 2006 16:19 (CET)

Nogmaals een bedankje voor alle moeite die je hiervoor gedaan hebt. FvS 17 feb 2006 03:33 (CET)

Populairste sporten ter wereld[bewerken | brontekst bewerken]

Wow, waar haal je dat vandaan? Mig de Jong 19 feb 2006 21:19 (CET)

Dat heet sportkennis hehe ;) Uhm ik vul gewoon de sporten in bij de landen waar ik het eerst aan denk. Wanneer iemand anders er anders over denkt komt ie maar overleggen of hij/zij past het aan. Bij de meeste ben ik er in ieder geval vrij zeker van. FvS 19 feb 2006 21:22 (CET)
Men maakt overigens wel een goed punt in de overlegpagina van het artikel. Welke criteria moeten er van toepassing zijn? Mig de Jong 19 feb 2006 21:25 (CET)
Naar mijn idee dus meerdere factoren :) FvS 19 feb 2006 21:26 (CET)
Ja, we zijn geen nattevingerencyclopedie. Dus graag duidelijke, objectieve, controleerbare criteria (en die dan ook vermelden) in plaats van een beetje gokken. Chip 19 feb 2006 21:27 (CET)
Heb je ideeën waar we dat kunnen vinden Chip, die criteria van jou? Het idee was idd wat FvS hier toont. Mig de Jong 19 feb 2006 21:29 (CET)
Waar gaan we die criteria vermelden dan? Ik heb wel redenen waarom ik de door mij ingevulde sporten heb ingevuld. FvS 19 feb 2006 21:30 (CET)
Volgens mij ben je nu nogal systematisch het belang van ijshockey aan het overschatten. Met Zweeden, Zwitserland én vooral de States kan ik het niet eens zijn. Mig de Jong 19 feb 2006 22:08 (CET)
Wat betreft de States heb ik je inmiddels gelijk gegeven, in Zweden,Zwitserland en ook Finland is het absoluut de meest populaire sport. FvS 19 feb 2006 22:10 (CET)
Hmm, ik ben toch geneigd naar je bronnen te vragen... Het is idd wel zo dat in Zweden de helft van het jaar alléén maar geijshockeyd (schrijf je dat zo?) wordt en de andere helft alléén maar gevoetbald. Mig de Jong 19 feb 2006 22:12 (CET)
Tja bronnen heb ik niet, dus ik voeg voorlopig maar even niets meer toe tot er meer duidelijkheid over het onderwerp is. FvS 19 feb 2006 22:14 (CET)
Ach revert me maar, en ga gerust verder. Ik neem het maar gewoon van je aan. :) Mig de Jong 19 feb 2006 22:15 (CET)
Hehe, nee daar gaat het me niet om, maar straks zit ik het hele artikel in te vullen en dan komen we later met andere criteria aan, kan alles opnieuw worden aangepast. Dus laat het maar even zo ;) FvS 19 feb 2006 22:18 (CET)

Newbee[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Frank


Doe ik het nu beter??? Misschien is het handig om MSN adressen uit te wisselen? Alleen hoe doen we dat zonder dat iedereen gelijk gezellie in mijn MSN komt? :)

Geef mij dan even aan welke informatie je graag opgezocht had willen hebben. Lijkt me handig te overleggen wie wat doet, zodat ik niet iets oppak waar jij al mee bezig bent :)

Groetjes Noëlle1972 20 feb 2006 18:24 (CET)

Umlauten sorteren[bewerken | brontekst bewerken]

De Ä wordt in het Nederlands als een A gesorteerd, niet als een AE zoals jij beweert. De ligatuur Æ wordt daarentegen wel als een AE gesorteerd. In het Duits werd de Ä vroeger meestal als een AE gesorteerd, maar tegenwoordig ook gewoon als een A. Zie bijvoorbeeld Anja Pärson op de Duitse Wikipedia. In het Zweeds wordt de Ä als een aparte letter na de Z gesorteerd. --Hans M.R. 25 feb 2006 09:11 (CET)

OK, maar kan je me dan uitleggen waarom haar naam ook vaak als Anja Paerson geschreven wordt? Groeten FvS 25 feb 2006 12:07 (CET)
Dat is de traditionele methode om umlauten te transcriberen wanneer er om technische redenen geen umlauten en andere diakritische tekens gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld op sommige ouderwetse schrijfmachines of tegenwoordig nog in e-mailadressen.
De organisatoren van de Winterspelen in Turijn spellen inderdaad "Anja Paerson". Vermoedelijk gebeurt dat niet om technische redenen, want met de huidige computer- en zetsystemen is dat nergens voor nodig, maar gewoon uit gemakzucht of desinteresse voor het correct spellen van buitenlandse namen. In Zweden zelf wordt nooit ofte nimmer "Anja Paerson" geschreven.
Groet, --Hans M.R. 25 feb 2006 13:24 (CET)
Nee, omdat ze daar gewoon Pärson schrijven lijkt me. Alle internationale organisaties wanneer zij geen Pärson schrijven, schrijven Paerson, net als bij alle andere namen waarin een ä voorkomt. Zo zie je ook Södergren en Östlund veranderen in Soedergren en Oestlund. Dat is geen gemakzucht, maar gewoonweg het vervoegen van de letters met umlauts. Uiteraard gebruiken we gewoon de umlauts, maar voor het sorteren gebruik je in mijn ogen dan Paerson en Oestlund in plaats van Parson en Ostlund, omdat die letter daarvoor staat. FvS 25 feb 2006 13:29 (CET)
Het is net andersom. De Ä en de Ö staan niet voor AE en OE, maar AE en OE zijn een lapmiddeltje om de Ä en de Ö weer te geven in die zeldzame gevallen dat het om technische redenen niet mogelijk is om umlauttekens te gebruiken. 'Vervoegen' is overigens het gebruiken van verschillende werkwoordsvormen. Wat jij bedoelt is 'transcriberen', het omzetten van lettertekens in ander lettertekens.
Als de correcte, officiële schrijfwijze van een naam een umlaut bevat, en we gaan ervan uit dat er geen technische bezwaren zijn om umlauttekens te gebruiken, welke reden hebben de organisatoren van de Olympische Spelen dan om voor een onnodige transcriptie te kiezen, behalve gemakzucht of desinteresse?
--Hans M.R. 25 feb 2006 13:48 (CET)
Desinteresse? Het lijkt me dat ze de umlaut gewoon niet kennen. Engels kent überhaupt geen trema's, dus wat moeten zij met umlauts. Ze schrijven gewoon consequent alles met een e'tje erachter. En terecht, mi. Mig de Jong 25 feb 2006 13:53 (CET)
Waarschijnlijk internationalisering. Het gebruik van de meest logische letter(s) voor iedereen op de gehele wereld aangezien de Spelen over de gehele wereld bekeken worden. Wij Nederlanders/Belgen zijn wat dat betreft zodanig geïnternationaliseerd dat wij wel met die umlauts kunnen omgaan, maar Engelsen, Amerikanen en ongetwijfeld nog veel andere landen gaan daar veel minder makkelijk mee om. Kristina Šmigun en Kateřina Neumannová worden ook gewoon als Kristina Smigun en Katerina Neumannova geschreven door de organisatie van de Spelen. FvS 25 feb 2006 13:59 (CET)
In verzorgd Engels - in met zorg en vakkennis uitgegeven boeken en op de Engelse Wikipedia bijvoorbeeld - worden buitenlandse namen en bepaalde leenwoorden wel degelijk met de nodige umlauten, accenten en andere diakritische tekens gespeld. Ikzelf heb geloof ik niet één Engels boek in mijn kast staan waarin diaktritische tekens zijn weggelaten. --Hans M.R. 27 feb 2006 11:06 (CET)

halfpipe mannen sjabloon[bewerken | brontekst bewerken]

FvS, ik zie dat je voor allerlei Olympische onderdelen een apart sjabloon hebt aangemaakt. Een hele waslijst van 'onbenullige' (excusez le mot) sjablonen tref ik aan. Dat is toch niet de bedoeling? Zo raken we het zicht op de echt relevante sjablonen kwijt denk ik. Bob.v.R 25 feb 2006 17:30 (CET)

Bv. zie ik ook een Sjabloon:OlympischKampioen biatlon estafette mannen. Dit moet toch op een andere manier kunnen? Een gewone lijst bijvoorbeeld? Bob.v.R 25 feb 2006 17:33 (CET)
Sorry? Die sjablonen ben ik gaan maken in navolging van een andere gebruiker, ik meen Gebruiker:McSmit en er dienen er nog een groot aantal gemaakt te worden. Ze zijn verre van onbenullig en absoluut relevant. Hoe kom je er bij dat deze sjablonen niet relevant zouden zijn en waarom zou het niet de bedoeling zijn om dit soort sjablonen te maken? Daarbij zijn er soortgelijke sjablonen te vinden op vele andere wiki-talen. FvS 25 feb 2006 17:35 (CET)
Ik ben geen expert, maar was iets anders aan het zoeken tussen de sjablonen. En nu tref ik deze enorme lijst van sjablonen aan. Deze sjablonen zijn alleen maar bedoeld om een lijstje aan te maken lijkt het. In dat geval zou ik tegen Gebruiker:McSmit en jou willen zeggen: maak gewoon dat lijstje aan dan, zonder overbodige sjablonen daaromheen te construeren. Het kan toch niet zo zijn dat er rond de halfpipe mannen zulke zeer specifieke zaken zich afspelen dat daar een apart uniek sjabloon voor moet worden aangemaakt? (en idem voor al die andere sjablonen) Volgens mij is dat zeker niet de bedoeling van het werken met sjablonen. Bob.v.R 25 feb 2006 17:50 (CET)
Ter verdere toelichting zou ik het ook aldus onder woorden willen brengen: als een sjabloon op 100 pagina's gebruikt wordt, dan heeft het kennelijk een serieuze toegevoegde waarde. Echter, als een sjabloon 1 keer gebruikt om een lijstje aan te maken, dan ben ik van mening dat beter gewoon dat lijstje kan worden gemaakt zonder overbodige constructies met sjablonen toe te passen. Bob.v.R 25 feb 2006 17:58 (CET)
Waarom zouden zich daar geen specifieke zaken voor afspelen dan? Dit is absoluut geen sjabloon bedoeld om een lijstje te maken, maar gewoon een sjabloon dar reeds in gebruik genomen is of binnenkort in gebruik genomen zal worden wanneer dat nog niet het geval is. En hoezo zou een dergelijk sjabloon slechts één keer gebruikt worden? FvS 25 feb 2006 18:02 (CET)
Bekijk bijvoorbeeld het Sjabloon:OlympischKampioen biatlon estafette mannen. Dit is toch niets meer dan een lijstje met een grijs kopje erboven? Is er ook geprobeerd te werken met 1 sjabloon voor het grijze kopje? Dan kan steeds in dat ene sjabloon het correcte Olympische onderdeel worden vermeld, en vervolgens het goede lijstje eronder gehangen. Bob.v.R 25 feb 2006 18:09 (CET)
Nogmaals, ook ik ben geen expert in het werken met sjablonen, dus ik weet niet of de sjablonen te verbeteren zijn. Maar ik weet wel dat in de Engelse wiki, de Duitse wiki en wellicht ook op meer wiki's de sjablonen op dezelfde manier zijn opgemaakt. Wat heeft een sjabloon als Sjabloon:Borsodi Liga of Sjabloon:modelautomerken volgens jou voor meerwaarde in vergelijking met de hier besproken Olympische sjablonen? FvS 25 feb 2006 19:53 (CET)
Inderdaad. Wie bepaalt er welk sjabloon onbenullig is en welk relevant? Deze sjablonen komen alleen maar te staan op de pagina's van mensen die in een bepaalde tak van sport Olympisch kampioen zijn geworden, en dus is de kans dat mensen die ze onbenullig vinden ze ooit onder ogen krijgen 0 want die zullen toch wel nooit op de pagina van zo'n sporter terecht komen. En de mensen die deze pagina's wel bekijken zullen wellicht geïntereseerd zijn in wie er nog verder kampioen op dit onderdeel waren. Met andere woorden: deze sjablonen hebben nut, laat ze dus maar lekker staan.--Maarten1963 27 feb 2006 01:06 (CET)
Waar het mij om gaat is dat een sjabloon bedoeld is om een constructie die vaak voorkomt, in 1 generieke structuur te definiëren (het sjabloon), zodat die structuur herhaald kan worden aangeroepen. Wat hier gebeurt dat is het voor elk Olympisch onderdeeltje aanmaken van een apart sjabloon!! Het lijkt mij evident dat dit niet de bedoeling is van de manier van werken met sjablonen. Bob.v.R 27 feb 2006 11:59 (CET)
Dat gebeurt dus juist wel: voor ieder onderdeel (dus elke constructie die vaak voorkomt) een apart sjabloon (dus 1 generieke structuur). En de sjablonen hebben ook nog dezelfde basisvorm, dus kunnen wij spreken van een sjabloon in een sjabloon. Nu is het inderdaad waar dat bij de nieuwere en de in de Benelux minder bekende onderdelen een boel verwijzingen staan naar namen die (nog) geen lemma hebben, maar dat is op alle Wiki's zo, in Duitsland zullen ze eerder een lemma maken over een biatleet, in Engeland over een curler en wij zijn de Wiki waar een rode link naar een schaatser zelden voorkomt. --Maarten1963 27 feb 2006 16:53 (CET)
Geweldig sjabloon! Behouden! Meer maken! Mig de Jong 27 feb 2006 17:29 (CET)

Toevoeging[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo FvS, ik heb net een artikel over Jhon van Beukering gemaakt. Het lijk mij een voldoende stuk om te plaatsen, maar nu zet ene Berendvd, die geen eigen overlegpagina heeft vandaar vraag ik het aan jou, dat het artikel nog niet gereed is voor wikipedia, wat vind jij daarvan? Peterbreuker 26 feb 2006 16:08 (CET)

Waarom schrijf je dat nu weer met Jhon? Dat ontgaat me echt volledig. Mig de Jong 27 feb 2006 12:33 (CET)
Volgens mij heeft Jhon Indisch bloed in de aderen, en deze spelwijze komt in Azië wel meer voor. Of het is een fout van de ambtenaar van de burgelijke stand natuurlijk... ;-)--Maarten1963 27 feb 2006 16:55 (CET)
Geen idee waarom, wellicht kan een kenner dat toevoegen aan het artikel ;) FvS 27 feb 2006 19:35 (CET)

Sportgebeurtenissen 2006[bewerken | brontekst bewerken]

FvS, gewoon ter info: wordt deze pagina niet meer aangevuld? Ernie 3 mrt 2006 02:53 (CET)

Helaas neemt het teveel tijd om die pagina in mijn eentje bij te houden elke dag, er zijn ook dagen dat ik minder tijd heb en/of op vakantie ben, wat het vrijwel onmogelijk maakt. Met het begin van de Olympische Spelen kwam het eerste knelpunt, aangezien ik het toen niet meer kon bijhouden om de pagina up-to-date te houden zoals ik dat zou willen. Jammer, maar helaas. Jij bent nu de eerste die er op reageert, dus ik denk ook dat nog niet veel mensen het uberhaupt was opgevallen. Misschien is het het best om de pagina te verwijderen of er iets mee te doen dat ie wat nuttiger is dan een overzicht van anderhalve maand sportgegevens. Daar was ik zelf al over aan het nadenken, maar nog geen oplossing gevonden. Nu de opmerking hier staat kunnen anderen misschien ook hun oordeel geven wat nu te doen met die pagina :). FvS 3 mrt 2006 03:00 (CET)