Gebruiker:Gertjan R./Archief: Overleg 6

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Meeussen maar weer[bewerken | brontekst bewerken]

Verplaatst naar Overleg:Meeussen#Meeussen maar weer

gil:[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt om van mening te veranderen. En ook voor je spellingscorrecties op diverse artikelen op mijn volglijst. C&T 26 feb 2006 13:59 (CET)

Bedankt voor je reactie C&T. Het is me ondertussen duidelijk dat 't Wiu-sjabloon niet naar de Wikipedia Richtlijnen verwijst, maar slechts naar een onderdeeltje ervan, de Conventies. Onderwijl worden wiu-artikelen wel verwijderd op basis van ruimere criteria. Ik vraag alleszins na wat de bedoeling is. Vriendelijke groeten, Dolledre overleg 26 feb 2006 21:17 (CET)

Autoprijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb om een uitspraak van moderatoren gevraagd op Wikipedia:Kleine problemen. Ik ben het nl. pertinent met je oneens en vind prijzen van auto's niet encyclopedisch. Bij een volgende revert a.u.b. een bericht op mijn overlegpagina of in ieder geval een bericht op de overlegpagina voor het lemma. Siebrand 27 feb 2006 00:05 (CET)

Ik kijk er straks even naar. C&T 2 mrt 2006 16:44 (CET)

Gillet[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, leuk weer 'ns van je te horen. Ik heb naar mijn eigen weten alleen de links van verschillende motorfietsmerken bij Gillet weggehaald en naar Gillet Herstal gebracht. Misschien iets te enthousiast geweest met knippen en plakken...--Piero 4 mrt 2006 18:45 (CET)

ik zie het nu ook ik had de lijst van automerken meegepikt. Goed dat je oplet!--Piero 4 mrt 2006 18:50 (CET)

Hallo, Ik heb gemerkt dar de externe link nog steeds de oude url op pandora bevat. De Gillet Herstal site is nu te bereiken via de domeinnaam http://www.gillet-herstal.be Groetjes, Marnix / [1]

Dank voor de info, het is nu aangepast :) U kon dit overigens ook onder een nieuw kopje melden hoor. Groet, C&T 12 apr 2006 19:55 (CEST)

Balinees schrift[bewerken | brontekst bewerken]

Dank je! Als je het mooi vind dan zal ik een afbeelding van een Balinees handschrift uploaden. Meursault2004 4 mrt 2006 20:40 (CET)

Goed ik zal verder kijken. Misschien komt er een nieuw artikel over Indonesische handschriften. Wiki-groet! Meursault2004 4 mrt 2006 21:00 (CET)

Li'o (linkobject) veranderen svp[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T

  • Zou jij Li'o willen veranderen in een gewoon artikel. het schakelt nu door naar Lionees, maar Li'o is de plaats op Flores waar Lionees wordt gesproken. Wybe 5 mrt 2006 11:32 (CET)
  • Het zelfde geld voor Manggarai. Dit moet veranderd worden in Manggarai (taal), terwijl Manggarai eigenlijk niet door moet schakelen naar manggarai (taal) omdat Manggarai de plaats op Flores is. De links in de betreffende artikelen moeten dan later nog aangepast worden.Wybe 5 mrt 2006 11:39 (CET)
Ik heb nu Manggarai in "Manggarai (taal)" veranderd, en vervolgens zowel Li'o en Manggarai herschreven naar een doorverwijspagina vanaf een redirect. Ik heb echter twee belangrijke opmerkingen:
Ben je zeker dat er zoiets bestaat als de plaats of de streek Li'o? Ik kan het niet vinden... Zie in ieder geval de pagina Li'o, en verander "Indonesië" in een beter woord ("stad", "dorp", "streek", "kabupaten", "wijk", "gebergte") voor hetgeen je bedoeld.
Ik weet niet of je een streek of een (bepaalder) regentschap/kabupaten bedoelt met Manggarai, het kan ook zijn dat de "streek" waar ik het over heb hetzelfde is als het kabupaten, je kan naar hartelust aanpassen op Manggarai.
Groet, C&T 5 mrt 2006 13:23 (CET)

Kernen in Zuid-Tirol[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, ik heb voor de Duitse of Italiaanse vertalingen gebruik gemaakt van de Prontuario dei nomi locali dell'Alto Adige van de Italiaanse nationalist Ettore Tolomei, die begin 20e eeuw allerlei Italiaanse plaatsnamen heeft verzonnen. Uiteraard hadden de plaatsen in Zuid-Tirol allemaal Duitse namen, zo ook de gehuchten. Sankt Florian is dus de oorspronkelijke naam, hoewel San Floriano misschien tegenwoordig meer gebruikt wordt. Ik heb nog even gecontroleerd of de naam ook in Google voorkomt en dat is het geval. Groeten, Dimitri 5 mrt 2006 17:23 (CET)

Voor Costalta geldt inderdaad hetzelfde. Dan nog kan er natuurlijk een fout tussen zitten, maar die zal er hopelijk vanzelf weer uitgehaald worden. Dimitri 5 mrt 2006 17:32 (CET)

Interwikiproblemen....[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi! Ik zag jouw opmerking bij Quistnix, je stipt iets aan waar ik ook wel eens tegenaan loop - en ik denk dat wat Quistnix naar hintte hier duidelijk te zien is. Niet iedereen die een bot runnen, kunnen er (voorlopig) goed genoeg mee omgaan en daardoor worden fouten "begonnen". Deze fouten planten zich voort als er andere bots langskomen, en uiteindelijk is er een ellendige brij gemaakt. Het is soms echt een sisyphosklus om het uit te zoeken en recht te trekken, helaas :(. Ik weet voldoende van bots en mezelf, dat ik ze niet gebruik ;) Hopelijk is er ietsje meer licht op het onderwerp gekomen.... Groeten Kamu 6 mrt 2006 19:50 (CET)

Dank je... Ik heb zonet een dp gemaakt en als er nu nog fouten tegen Aro gemaakt worden ga ik noodgedwongen hier of op andere Wikipedia's artikelen schrijven (waarnaar en waarvan je dan correct kunt linken), dat is soms de enige oplossing, en ik zal dat met plezier doen. (Wel alleen op Wiki's waar ik een account heb.) Groet, C&T 6 mrt 2006 19:54 (CET)

Kerknaamstemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, ik hoop niet dat ik je beledigd heb, dat was absoluut niet mijn bedoeling. Ik heb 'm alleen doorgestreept voordat anderen erop gingen stemmen. Er is namelijk een algemene regel van de Taalunie die voor iedere religie geldt, er is echter de keuze uit een kleine letter of een hoofdletter, ik kom af en toe een beetje bot over wat niet mijn bedoeling is, excuses. Sεrvιεи | Overleg » 9 mrt 2006 19:08 (CET)

Niet erg hoor... Ik had het ook niet als een belediging opgenomen. C&T 9 mrt 2006 19:31 (CET)

Volkswagen Transporter[bewerken | brontekst bewerken]

Cars, je hebt onlangs de titel van Volkswagen Type 2 gewijzigd in Volkswagen Transporter. Als reden geef je op: "gaat over 5 generaties, niet alleen de tweede". Dit heeft echter niets met elkaar te maken, zoals ook uit het artikel bllijkt. Er bestaan vijf generaties van het model Type 2. Het type verwijst niet naar een generatie, maar naar het feit dat dit het tweede model is van de na-oorlogse Volkswagenfabriek - na de Kever. Ik citeer: "Dit is het tweede model dat door het naoorlogse Volkswagen geproduceerd werd; eerder fabriceerde het bedrijf alleen de Volkswagen Kever."
Ook de Duitse en de Engelstalige Wikipedia hanteren Type 2 als titel. Muijz 10 mrt 2006 13:48 (CET)

(Voor de goede orde; ik ben het met je wijziging eens. Deze voorkomt namelijk dat anderen aan dezelfde verwarring ten prooi vallen. Zou je wel de tekst en de links kunnen aanpassen?) Muijz 10 mrt 2006 14:10 (CET)

Ik baseerde me op Global Auto Index... Dat is toch meestal betrouwbaar. Zie hier. C&T 10 mrt 2006 16:53 (CET)
Muijz heeft gelijk: Het Type 2 is het tweede type dat gemaakt is. Alleen is dat type alleen zo door de fabriek genoemd (net zoals de DAF Daffodil types 30, 31 en 32). De benaming voor ons gewone stervelingen is Transporter. Van de modellen met die typebenaming zijn er 5 generaties, niet van het "type 2". Dus de wijziging an sich is terecht. Buttonfreak 10 mrt 2006 17:27 (CET)
Oké. C&T 10 mrt 2006 17:29 (CET)
Volgens mij is vanaf de T3 het geen Type 2 meer. Trouwens snap jij iets van deze zin uit dat stukje? " en de term T2c is bedoeld voor de bussen die in de vroegen jaren '90 werden gemaakt voor de auto's met verhoogde daken, die speciaal werd gebouwd voor Amerikaanse marktkoopmannen" Buttonfreak 10 mrt 2006 18:16 (CET)
Euh... Nee :P Het meervoud van "koopman" is overigens "kooplui". Weet dat ik de beide artikelen niet volledig heb gelezen en bovendien niet erg veel van Volkswagen afweet. Ik voegde een duplicaat toe en zag dat er iets met Volkswagen moest samengevoegd worden dus heb ik alles maar gedaan zodat ik dacht dat het was en me daarbij op GAI gebaseerd. C&T 10 mrt 2006 18:19 (CET)
Dat stond al in de eerste versie, en is er bij mijn bewerking doorgeslipt. :-)
Buttonfreak heeft wel gelijk, maar het opmerkelijke is dat zowel de. als en. toch de benaming Type 2 hanteren. (Officiële naam.) Enfin Cars, ik loop het nog wel even na. Muijz 10 mrt 2006 19:53 (CET)
Oké. Zo zie je maar dat de: en en: niet per se het goede voorbeeld hoeven te geven. C&T 10 mrt 2006 19:55 (CET)

Uitdelen waarschuwingen[bewerken | brontekst bewerken]

Deel een waarschuwing a.u.b. als volgt uit:

  • #~~~~~ <reden> [paginanaam]

Hiermee geef je geen directe link naar jezelf (die de vandaal vast wel lekker zal vinden) en ook geen directe link naar de pagina die gevandaliseerd is om dezelfde reden. De waarschuwing die je zojuist aan een anoniem hebt gegeven heb ik geredigeerd. Siebrand 10 mrt 2006 18:27 (CET)

Als je tegenwoordig niet meer mag waarschuwen hoe je wilt... Ik ben niet bang van een vandaal hoor, als hij elders nog vandaliseert krijgt hij nog een keurige waarschuwing en wordt hij even vakkundig geblokkeerd. Waarom hebben we tientallen moderatoren? C&T 10 mrt 2006 18:55 (CET)
Wat jij wilt. Better safe than sorry... Succes. Siebrand 10 mrt 2006 22:43 (CET)

Soemba[bewerken | brontekst bewerken]

Als hier iemand in de zaal zou zijn met een gedetailleerde kaart van het eiland Soemba en/of die heel erg veel weet over Soemba, gelieve zich op mijn of Wybes overlegpagina te melden. Groet, C&T 10 mrt 2006 19:58 (CET)

Wat wil je weten, C&T? Als het dingen zijn die uit de boeken te halen zijn, geef dan eens een lijstje. Hier is alvast een peta, een kaart dus: [2]. De Engelse versie daarvan is er nog niet, maar desgewenst vertalen we voor je. Succes, en zeg het maar (gericht!) als je wat wilt weten. Bessel Dekker 10 mrt 2006 21:10 (CET)

Dank... Zie Overleg gebruiker:Wybe. We zoeken informatie over West-Soemba omdat alles nogal vaag lijkt te zijn en bronnen weinig overeenkomen. Zo is het niet duidelijk of er een verschil is tussen Kodi en Bondokodi, of er een streek bestaat die Kodi (Bokol) noemt, hoe groot Kodi is, ... Het is een overleg op kleine dorpjes-niveau dus je moet er eigenlijk al echt wonen om het allemaal voor elkaar te krijgen. C&T 10 mrt 2006 21:20 (CET)
Als je een vrij te gebruiken kaart wilt hebben, kun je die hier krijgen. Je dient er wel zelf de plaatsen in te zetten. Hullie 10 mrt 2006 21:43 (CET)
Dank, maar hoe kan ik een kaart opslaan eenmaal ingezoomd? (Mooie kaarten trouwens!) C&T 10 mrt 2006 21:47 (CET)
In ieder geval middels een screendump. Doe ik met Google Earth nog weleens. Over je infovraag ga ik piekeren. Bessel Dekker 10 mrt 2006 22:31 (CET)
Oké en bedankt. (Wat een aangename samenwerking kunnen we hier voor Indonesië bewerkstelligen.) C&T 10 mrt 2006 22:33 (CET)
Er blijven steeds minder vredige uithoeken over :-( . Leve de harmonie! Uit jullie overleg: "bawah" betekent inderdaad "laag, beneden". Oude bronnen moet je voorts wantrouwen, neem liever de nieuwste namen. Ik ga nog eens op de kaart turen. Bessel Dekker 10 mrt 2006 22:37 (CET)
Oké, ik doe nog even verder met door te verwijzen naar de verschillende Manggaraibetekenissen en daarna zal ik e.e.a. van Martijns commentaar in de artikelnaamruimte trachten op te helderen. C&T 10 mrt 2006 22:39 (CET)

Hier[3] komen zowel Bondo als Kodi voor, maar los van elkaar: Bondo als voorvoegsel bij een andere plaats. Ik vraag me opeens af of het geen regionale variant van banda is, zoals in Banda Aceh, en dan zou het een variant op bandar, haven, kunnen zijn. Ik zal die link eens doorlezen. Bessel Dekker 10 mrt 2006 22:42 (CET)

Oké, zoals je hebt gelezen op Wybes overleg ben ik nog niet echt goed in Indonesisch dus zelf bak ik maar weinig van die pagina momenteel. C&T 10 mrt 2006 22:44 (CET)
Gelezen: de pagina geeft vooral toeristische informatie, wel wat over afstanden en ceremonieel, geen minidetails. Wel is duidelijk dat Bondo voorkomt voorafgaand aan diverse namen (zeker drie verschillende, doorgaans los ervan geschreven: Bondo Kodi etc.), en dit sterkt mij in mijn banda(r)-hypothese. Bessel Dekker 10 mrt 2006 22:53 (CET)
Wat opslaan betreft: heb je iets aan een PDF? Bessel Dekker 10 mrt 2006 22:55 (CET)
Kan ik bekijken ja maar niet uploaden (of was dat niet de bedoeling)? C&T 10 mrt 2006 22:58 (CET)
(na BWC) Dank, leuk om weten. Bondo Kodi zal misschien wel hetzelfde zijn als Kodi, in tegenstelling tot mijn bron en een "Maps, Weather, and Airports"-bron op internet, maar weet wel dat sommige bronnen het over Bondokodi hebben (één woord). Groet, C&T 10 mrt 2006 22:56 (CET)
Ik kan hem in PDF-formaat opslaan, maar of dat nuttig is? Bovendien staat er © op. Die van mijn link hierboven is als image op te slaan, maar stellig ook ©. Spelling aaneen: zegt niks, zie ons (brrrr) Taalcafé. En in Indo al helemaal niet. Bessel Dekker 10 mrt 2006 23:01 (CET)
Om up te loaden is het uitgesloten indien copyright, maar opslaan en mailen kan natuurlijk altijd... De vraag is wat hebben we eraan, als we de afbeelding kunnen gebruiken voor Wikipedia zou ik ze het best aanpassen met Paint. C&T 10 mrt 2006 23:05 (CET)
Is ook verboden! Je mag afbeeldingen niet bewerken. Troost: hier [4] is de officiële website van de overheid, in het Engels, en met Bondo Kodi als hoofdstad van Kodi. Bessel Dekker 10 mrt 2006 23:15 (CET)
In dank ontvangen... Ik doe er zeker iets mee in de artikelnaamruimte (zie ook West-Soemba en de vraag die ik over de kecamatan heb gesteld aan Martijn op overleg gebruiker:wybe#Kodi). Dat het opslaan van die afbeeldingen na bewerken verboden was wist ik overigens wel hoor, ik had alleen een nogal haastige formulering gemaakt. C&T 10 mrt 2006 23:18 (CET)
Kecamatan = onderdistrict. Bawah = beneden, en kan in de context ook benedenstad betekenen. Bessel Dekker 10 mrt 2006 23:31 (CET)
Neem mij niet kwalijk om zo maar binnen te vallen en te mengen in jullie gesprek :-) Afbeeldingen van de Indonesische overheid zijn in principe PD. De bron moet wel vermeld worden. Meursault2004 11 mrt 2006 12:19 (CET)
Zie ook en:Talk:Suharto#New Additions and Changes (onderaan). Meursault2004 11 mrt 2006 12:21 (CET)
Bij mijn weten waren we toch niet van plan om afbeeldingen van de Indonesische overheid te gebruiken op Wikipedia. C&T 11 mrt 2006 13:11 (CET)
Bessel had het hierboven over een website van de Indonesische overheid. Mocht je mooie afbeeldingen tegenkomen, dan kan je deze gebruiken. Meursault2004 11 mrt 2006 17:56 (CET)
Oké. C&T 11 mrt 2006 23:39 (CET)

Stem verlopen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste C&T. Je stem in het stemlokaal portaal van de week is verlopen, elke stem is een maand geldig. Je kunt natuurlijk alsnog stemmen, op hetzelfde portaal of op een ander portaal, met ten hoogste drie stemmen. Mig de Jong 11 mrt 2006 15:29 (CET)

Oké, gedaan. C&T 11 mrt 2006 15:34 (CET)

Verzoek[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, zou jij deze wijziging op Wikibooks kunnen verifieren? Koos Overleg 13 mrt 2006 12:43 (CET)

Gedaan, deze leek me fout. De eerste edit zou juist kunnen zijn, maar die veronderstelling wordt door de tweede edit ongedaan gemaakt. Eerste edit is dus al dubieus. De tweede edit is ook fout, er is een duidelijk verschil tussen Berbers en Arabisch, en het is het Arabisch dat in Nederland wordt gesproken. Ook de derde edit is fout, als zelfs Ethnologue het Tamazight niet als een Nederlandse immigrantentaal ziet is het het zeker niet. Het Tarifit is overigens niet hetzelfde dan het Tamazight. Groet, C&T 13 mrt 2006 17:37 (CET)

Wikipedia:Portaal van de week/Stemlokaal[bewerken | brontekst bewerken]

Mag ik vragen waarom je de stem van juni hebt weggehaald? Wellicht kun je 'm weer terugplaatsen? Mig de Jong 13 mrt 2006 20:18 (CET)

Tja... Weer een softwarefout. Het leek alsof het stemlokaal niet bestond (Wikipedia heeft nog geen artikel met de naam "Wikipedia:Portaal van de week/Stemlokaal"), dus dook ik in de geschiedenis en revertte zonder te weten wat de laatste wijziging inhield. Op die manier had ik de pagina wel terug :) Nu komt het wel erg komisch over vind ik; het lijkt wel of ik dacht dat Juni een buitenaards wezen was... Ik draai het onmiddellijk terug als dat nog niet is gebeurd. Groet, C&T 13 mrt 2006 20:23 (CET)
Tja, wiki heeft wat problemen vandaag. We zijn zelfs helemaal down geweest wat betreft edits. Alles tussen 15 en 16 u is gecrasht. Mig de Jong 13 mrt 2006 20:31 (CET)
Heb ik ook gemerkt ja. C&T 13 mrt 2006 21:15 (CET)

Top level domains[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, even uit nieuwsgierigheid: wat is de gedachte achter de links .tk en .fm in de artikelen Tokelau en Micronesia? Zijn er plannen om hier speciale artikelen aan te wijden? Zo ja, dan is enige consistentie vereist door ook de domeinen van Nauru (domain .nu), Tuvalu (domain .tv), Tonga (domain .to) en Italië (domain .it) hun eigen artikel toe te kennen wegens voor de hand liggende redenen. Geen kritiek, maar gewoon nieuwsgierig wat de achterliggende gedachte is. Brynnar 13 mrt 2006 21:12 (CET)

Ikzelf heb daarrond niet echt plannen, anderen wellicht wel in de toekomst. Van de vier Wikipedia's die een artikel over .tk hebben zijn er drie kleiner dan de onze, van de vijf Wikipedia's die een artikel hebben over .fm zijn er drie kleiner dan de onze. Dit maar, om te zeggen dat het niet not done is om zo een artikel aan te maken. Of die domains op andere landenpagina's hier ook regelmatig gelinkt worden weet ik niet, het is wel aan te raden, of in ieder geval niet af te raden. Groet, C&T 13 mrt 2006 21:20 (CET) PS Kleine correctie: .nu is de code voor Niue (Nieuw-Zeelands eilandterritorium in Oceanië), Nauru gebruikt .nr.
Vwb Nauru/Nuie: mijn vergissing..... verder is je uitleg duidelijk, maar persoonlijk vraag ik me af wat er specifiek over een domeinnaam van een land te vertellen valt, behalve datgene wat er al bij die landen vermeld staat. Ik zeg niet dat het niet onvermeld moet blijven, maar ik vraag me alleen af wat de toevoegende waarde is om hierover een apart artikel te wijden. Maar goed, dat is mijn mening. Brynnar 13 mrt 2006 21:30 (CET)
Naar aanleiding van ons overleg zat ik net een beetje op de domeinnaamartikelen van onze Engelstalige collega's te grasduinen. Voorbeeld: en:.tk. Groet, C&T 13 mrt 2006 21:32 (CET)

cat's luchtvaart[bewerken | brontekst bewerken]

Ik was bezig met de cat's van luchtvaart en vroeg me af of ik de opgeheven maatschappijen (bijv. Air Exel), die ik al in de cat zet opgeheven luchtvaartmaatschappij (Categorie:Opgeheven Europese luchtvaartmaatschappij), moet ik die ook nog in de cat van het land zetten (Categorie:Nederlandse luchtvaartmaatschappij).Emiel 14 mrt 2006 19:23 (CET)

Ja, want anders ontsnappen ze aan het oog van iemand die bijvoorbeeld een lijst wil maken van bedrijven van een bepaald land. Je moet dus dubbel categoriseren bij zo'n dingen. Groeten, C&T 14 mrt 2006 19:25 (CET)
ok

Kantjil[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, Eerlijk gezegd vind ik de toevoeging "Indonesië" niet overbodig. Zoals het artikel aangeeft, bestaan ze ook in onder meer Maleisië, maar daarover moet het artikel niet gaan, omdat er dan een heel diffuus beeld ontstaat. Bovendien ben ik zelf vooral voor Indo aan het plannen.

Dus met je welnemen heb ik de zaak toch weer omgedraaid, in de hoop dat hierover geen oorlog ontstaat. Zie trouwens ook het overleg op het Mededelingenbord: daar is een plan aan het ontstaan over een project van dierfabels, waaronder het huidige artikel kan vallen, maar eventueel ook een over Maleisische versies. En vele andere, zoals Lestari al aangaf.

Vriendelijke groet, Bessel Dekker 15 mrt 2006 01:08 (CET)

P.S. Ook op de overlegpagina heb ik nu beargumenteerd waarom de landnaam is toegevoegd. Ik kan me voorstellen dat er anders onduidelijkheid bestaat. Hopend op je begrip, Bessel Dekker 15 mrt 2006 01:21 (CET)

Ei[bewerken | brontekst bewerken]

Hai C&T, wat werd er in vredesnaam bedoeld met "een ei in hun broek"?! In het Indonesisch betekent het woord voor "ei" (telur) tevens "testikel"; je begrijpt: ik ben geschokt. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 18 mrt 2006 03:24 (CET)

Hij bedoelde niet meer dan "ze zitten met een ei". Het was een migrant dus dacht hij misschien dat "in hun broek" ook bij de uitdrukking hoorde :) C&T 18 mrt 2006 13:21 (CET)

Beschrijft....[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi! Zie Wikipedia:De_kroeg#Beschrijft_Nederlands.2FBelgisch. Groet, Sixtus 18 mrt 2006 12:26 (CET)

Ik kijk er straks naar. C&T 18 mrt 2006 13:21 (CET)

Kaartjes overtrekken[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, je kunt op de downloadpagina van Inkscape gewoon op de link naast Windows klikken bij Official Releases en dan op de volgende blz. een willekeurige downloadlocatie selecteren. Het programma wordt dan vanzelf gedownload (als het goed is). Vervolgens kun je in Inkscape het kaartbestand openen en met de optie Lijnen uit de losse hand tekenen (F6) eerst de buitenste lijnen van begin tot eind en daarna de binnenlijnen overtrekken. Zie ook de overlegpagina van Westermarck. Succes! Dimitri 19 mrt 2006 23:25 (CET)

Cylinder versus Cilinder[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, wellicht weet jij dit? Ik heb Cilinder altijd geschreven als Cylinder. Is dit fout? Ik heb hier in Ierland namelijk geen Nederlands woordenboek ter beschikking. Buttonfreak 21 mrt 2006 10:30 (CET)

aah heb al het woordenboek Van Dale opgezocht.... Buttonfreak 21 mrt 2006 10:34 (CET)
sorry dat ik even inbreek, maar ik vond een wellicht interessante discussie op nl.taal. Grappig is dat zij ook een keer naar Wikipedia verwijzen :-) Oliphaunt 21 mrt 2006 10:40 (CET)
Zeker interessant. Het is dus niet raar dat ik al dacht cylinder in een woordenboek te hebben gezien. Historisch is dat ook juist. Zoals iemand al zei: Hadden we maar geluisterd naar Simon Stevin die cilinder zuil noemde.Buttonfreak 21 mrt 2006 13:18 (CET)

Vandalisme (1)[bewerken | brontekst bewerken]

Dag C&T,

Ik weet niet of ik het op deze manier moet vragen, maar 82.168.170.121 is het wel erg bont aan het maken op Dodo - kun jij deze misschien blokkeren (heeft al een voorgeschiedenis - heeft ze gewist op zijn overlegpagina)? (is er eigenlijk een pagina waar deze verzoeken thuishoren?) Edelhart 24 mrt 2006 21:38 (CET)

Ik ben geen moderator maar ik zal direct een blokkade aanvragen. Groet, C&T 24 mrt 2006 21:40 (CET)
Ah oeps, my mistake :-) dacht echt dat je moderator was... Edelhart 24 mrt 2006 21:43 (CET)
Ik ben dan ook een van die gebruikers die al lange tijd nogal actief zijn maar gewone gebruiker blijven :) C&T 24 mrt 2006 21:44 (CET)
Nu zit hij een weekje in de nor... Met dank aan Gebruiker:Chip. C&T 24 mrt 2006 21:59 (CET)
En aan jou - heb even je bijdragen bekeken, weet nu ook voor de toekomst de geëigende weg voor blokkeerverzoeken - thanx, Edelhart 24 mrt 2006 22:14 (CET)
Oké, ik had het je inderdaad beter even gezegd. C&T 24 mrt 2006 22:15 (CET)
Neenee, vandaal was op deze manier sneller geblokkeerd - als je me nog had moeten gaan uitleggen hoe het allemaal in zijn werk gaat, had-ie nog een paar "bijdragen" geleverd... But now for something completely different: Edelhart 24 mrt 2006 22:19 (CET)
Oké. C&T 24 mrt 2006 22:20 (CET)

Portaal:Roemenië[bewerken | brontekst bewerken]

Dank! Groet, Al 24 mrt 2006 22:11 (CET)

Graag gedaan. C&T 24 mrt 2006 22:15 (CET)

==Bedankt voor je stem==[bewerken | brontekst bewerken]

Het portaal Kroatië is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan hier, een portaal aanmelden kan hier. --Algont 25 mrt 2006 23:15 (CET)

Oké. C&T 25 mrt 2006 23:18 (CET)

Chrysler[bewerken | brontekst bewerken]

Gezien de discussie over Meeussen, kijk eens naar Chrysler. Daar staat een opsomming van modellen en opgericht in en gefuseerd tot. Eén van de foto's die er staan lijkt (mij) overbodig... wat vind jij? Buttonfreak 26 mrt 2006 17:01 (CEST)

Om welke foto gaat het precies? Om de laatste? C&T 26 mrt 2006 17:04 (CEST)
Exact... het biedt niet echt extra info (althans, niet voor het hoofdonderwerp Chrysler. Voor dat model zou het wel info kunnen bieden. toch? Buttonfreak 26 mrt 2006 17:52 (CEST)
Mijn steun heb je. Al was het maar omdat die ene afbeelding het artikel langer maakt, en de pagina nu met een leeg vlak zit aan de linkerkant. Dat op zich is al een goed argument om gewoon de minst goede afbeelding weg te halen. Niemand zal er een probleem mee hebben denk ik. Wat heeft dit trouwens met Meeussen te maken? C&T 26 mrt 2006 17:54 (CEST)
In dit artikel staat toch weinig info? Opgericht in, gefuseerd tot en (slechts enkele) modellen. Hier wordt er geen bezwaar tegen gemaakt Buttonfreak 26 mrt 2006 18:19 (CEST)
Het feit dat ik je aanvankelijk niet verstond wijst erop dat je gelijk hebt en meer dan je denkt... Er zijn ongetwijfeld honderden tot duizenden artikelen die minder goed zijn dan Chrysler en die mogen blijven staan (gelukkig maar). De oproer over Meeussen - en bijbehorend strenger zijn dan anders door de moderatoren - is er gekomen na een editoorlog waaraan ik heb deelgenomen. Dat wil echter niet zeggen dat ik hiermee beweer dat sommigen toen niet in de fout zijn gegaan, dat ben ik nog steeds van mening. C&T 26 mrt 2006 18:21 (CEST)
Het zit mij nog vrij hoog, maar ach, ik laat het maar verder rusten. Ik heb het iets aangepast... (Chrysler) Buttonfreak 26 mrt 2006 18:36 (CEST)
Ziet er al flink beter uit nu... Nu zou de afbeelding naar mijn mening wel mogen, maar ik laat jou met plezier nog de keuze om ze weg te laten. En Meeussen... Tja, af en toe raak je hier in een discussie betrokken... Dat hoort erbij :) C&T 26 mrt 2006 18:47 (CEST)
Denk je niet dat het beter past bij een artikel over dat model? Buttonfreak 26 mrt 2006 18:51 (CEST)
Je kiest maar... Het is mij volledig gelijk op dit punt. C&T 27 mrt 2006 19:07 (CEST)

Woonplaats[bewerken | brontekst bewerken]

Wat is de zin van jouw actie op Wiki naar woonplaats? Peter boelens 26 mrt 2006 17:14 (CEST)

Het was niet duidelijk of bepaalde personen hun gemeente of deelgemeente hadden opgegeven. Ik ben alles een beetje consequent aan het maken: Indeling naar gemeente, en indien een deelgemeente was opgegeven wordt dat uiteraard tussen haakjes nog vermeld. C&T 26 mrt 2006 17:15 (CEST)
Sommige mensen in NL hebben nog steeds bezwaar tegen een laatste gemeentelijke herindeling, die kiezen er voor om alleen hun werkelijke woonplaats op te geven, ik weet niet of er op de lijst mensen bij staan die daar zo over denken, het zo maar wijzigen van woonplaats naar gemeente kan verkeerd vallen, overigens, deelgemeentes is in NL buiten Amsterdam en Rotterdam een volstrect onbekend begrip. Je actie lijkt mij derhalve overbodig. Peter boelens 26 mrt 2006 17:20 (CEST)
Ik bedoel een "in de gemeente liggende kern". Enne... De kernen die de gebruikers opgaven zijn nog altijd vermeld hoor. Trouwens als iemand tegen de gemeentelijke herindeling is, is dat toch niet erg objectief lijkt me. Het lijkt objectieve om alles correct onder de gemeenten te plaatsen en dan een indeling naar deelgemeenten. C&T 26 mrt 2006 17:24 (CEST)
Volgens mij zie jij over het hoofd dat het hier om een lijst gaat die wiki-medewerkers zelf wel/niet kunnen invullen. Peter boelens 26 mrt 2006 17:26 (CEST)
Dat zie ik niet over het hoofd... Trouwens ik doe helemaal niks inhoudelijks, kijk mijn wijzigingen er maar op na. Alleen qua structuur (hij wordt beter nu) ben ik aan de slag gegaan. Ik pauzeer overigens even nu en wacht de reacties even af. C&T 26 mrt 2006 17:27 (CEST)

Roemeenstalige Wikipedia's (Portaal:Roemenië)[bewerken | brontekst bewerken]

Fijn dat je ze al die wikipedia's hebt toegevoegd, maar geen zijn Roemeenstalig. Misschien was de titel niet zo "opvallend". In ieder geval, bedankt dat je toevoegd, groet Al 27 mrt 2006 22:03 (CEST)

Alle talen worden in Roemenië gesproken... Wat natuurlijk niet wil zeggen dat de meeste van hun sprekers in Roemenië zitten. Dat was alleen voor het Vlax-Roma het geval, en ik zie waar je naartoe wilt dus zal ik alleen die terug toevoegen. C&T 28 mrt 2006 16:57 (CEST)

Links in infobox Nevele[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Cars en travel, ik zie dat je in de infobox van Nevele wat links hebt aangebracht rond lokale partijen en politici. Ik dacht dat we dit enkel deden als de onderwerpen wiki-waardig zijn. Van Roger Boone heb ik niet meer kunnen vinden dan dat hij een landbouwer is die burgemeester is geworden. Ik veronderstel dus dat je meer over deze onderwerpen weet en dat je binnen de kortste keren de rode links gaat wegwerken door er atikels over te schrijven. alvast veel succes. Groeten, Zonneschijn 27 mrt 2006 23:08 (CEST)

Dat ben ik niet van plan nee. C&T 28 mrt 2006 16:58 (CEST)
Ik heb me bedacht: Ik doe het wel. C&T 28 mrt 2006 20:34 (CEST)
Ik ben benieuwd! Zonneschijn 28 mrt 2006 20:45 (CEST)
Veel kan je er natuurlijk niet over schrijven... Maar ze zijn reglementair. De eerste is SPRONG. C&T 28 mrt 2006 21:14 (CEST)
Ik vond je poging maar erg belabberd en heb het nu maar zelf uitgebreid. Nu vind ik het voldoende wiki-waardig. Groeten, Zonneschijn 28 mrt 2006 21:30 (CEST)
Ik was er ook nog niet helemaal klaar mee. C&T 28 mrt 2006 21:31 (CEST)
OK. Maar ik had al een half uur gewacht en dacht dat het daarbij zou blijven. Als lokale inwoner moet je er natuurlijk meer van weten dan ikzelf. Pas het dus maar aan naar je goeddunken. Groeten, Zonneschijn 28 mrt 2006 21:35 (CEST)
Geeft niet... Ik woon overigens in Gent, bijna lokaal dus :) Ik weet dus wel wat over gemeenten zoals Nevele en Sint-Martens-Latem. C&T 28 mrt 2006 21:42 (CEST)
Heb Roger Boone nog verder uitgebreid. Ik begin het zelfs plezant te vinden. Zonneschijn 29 mrt 2006 23:08 (CEST)
Oké... Ik zal als alles goed gaat nog een artikel aanmaken over Nieuw Nevele. C&T 30 mrt 2006 16:25 (CEST)

Portaal:Kroatië[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor uw stem op het portaal Kroatië, mede dankzij uw stem is dit portaal nu het portaal van de week. Jurrienoverleg 28 mrt 2006 14:59 (CEST)

Geen dank :) C&T 28 mrt 2006 16:58 (CEST)

NedCar[bewerken | brontekst bewerken]

Ik gil maar weer... Ik zie dat je mijn categorisatie verbeterd heb (ik zal eens kijken of ik nu eindelijk het systeem snap). Nu voeg jij NedCar cat:Nederlands Automerk toe. Dat is er een paar uur geleden door mij ook opgezet en weer verwijdert. Je kan dat zien op mijn overlegpagina. Ik ben blij dat je mijn bijdragen opknapt, want ik maak nogal eens een foutje (probeer er van te leren natuurlijk) Buttonfreak 29 mrt 2006 14:10 (CEST)

Ik heb zonet een reactie geschreven op je overlegpagina. Groet, C&T 29 mrt 2006 14:13 (CEST)

Aro (auto) / Aro (automerk)[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi C&T, de reden dat ik Aro (auto) deed ipv Aro (automerk) waas dat er al een verwijzing was via Aro naar Aro (auto). Ik heb dus de Aro pagina aangepast. Buttonfreak 29 mrt 2006 14:23 (CEST)

Oprechte excuses. Ik ben de auteur van Aro en was bijna zeker dat ik bij het maken van die pagina Aro (automerk) had gelinkt... Niet dus :) C&T 29 mrt 2006 14:26 (CEST)

Het valt me op dat we merk (auto) en merk (automerk) vaak door elkaar gebruiken. Wellicht is een standaard beter? Bijvoorbeeld merk (jaartal) of merk (land) of misschien zelfs een combinatie, zoals merk (automerk jaartal).

Als we dan de type auto (wanneer dat zou voorkomen) merk type (auto) noemen, hebben we denk ik een voorspelbaarder geheel.Buttonfreak 2 apr 2006 17:15 (CEST)

Gewoon Merk (automerk) lijkt me het beste voor de merken. En indien er twee merken bestaan met dezelfde naam (Evans, Unique, Fiero, SSC en VM zijn er vijf die ik ken), gewoon Merk (automerk, Land). Goed zo? C&T 2 apr 2006 17:18 (CEST)
Dan hebben we een probleem met Spyker. Ik vind de huidige indeling niet zo geslaagd, maar dat de opsplitsing nodig was lijkt me evident. Spyker is in beide gevallen gemaakt in Nederland. Als je merk (automerk jaartal) zou doen voorkom je dit. Dat werkt bijvoorbeeld ook met Ajax.Buttonfreak 2 apr 2006 17:22 (CEST)
Inderdaad, kies in dit geval best voor Merk (automerk XXXX) of Merk (automerk, XXXX). C&T 2 apr 2006 17:25 (CEST)
Ik denk dat ik een beetje dingen ga hernoemen.
Iets anders. Als ik Porsche heb, dan heb ik Tractors, auto's en een Ferdinant en een Ferry. In dat geval doen we Porsche (automerk), Porsche (tractor) en de namen? Buttonfreak 2 apr 2006 17:32 (CEST)
Ja (hoewel Porsche (tractormerk) misschien beter is), maar als ik mij niet vergis ging het om één en hetzelfde bedrijf, dus is het misschien een idee om van Porsche een hoofdartikel over dat bedrijf te maken, met voor elke sectie een paragraaf erin verwerkt en gebruik van de hoofdartikelverwijzing... C&T 2 apr 2006 17:35 (CEST)
Klopt. Buttonfreak 2 apr 2006 17:36 (CEST)

Ik bedenk me net dat de officieele bedrijfsnaam wellicht nog beter zou werken. Bijvoorbeeld in het geval Peel -> Peel Engineering LTD, of bijvoorbeeld Porsche AG en Ferdinant Porsche... Buttonfreak 2 apr 2006 17:17 (CEST)

Misschien iets minder gebruikelijk... Kijk even wat je van mijn voorstel hierboven vindt. C&T 2 apr 2006 17:19 (CEST)

Benz[bewerken | brontekst bewerken]

Carl Benz is de titel van de pagina, eerste regel is Karl Friedrich Benz.... Volgens mij moet het dus veranderd worden, wat denk jij? Oh en discussie auto; Hitler is wellicht interessant... Buttonfreak 29 mrt 2006 17:59 (CEST)

Het is nogal de gewoonte hier om tweede en andere voornamen in de titel weg te laten. Ik denk dat het zo mag blijven staan. Zie ook de versies op de andere Wikipedia's. C&T 29 mrt 2006 18:05 (CEST)
Het gaat mij om het verschil Carl en Karl ;) Buttonfreak 29 mrt 2006 18:06 (CEST)
Ah zo :) Nogal vreemd geval ja. Ik zie hier net dat er een hele kwestie rond bestaat: Zie en:Karl Benz#Trivia en de:Carl Benz#Karl oder Carl?. Een hele opgave om een keuze te maken dus. Je mag kiezen :) (in de tekst staat ook dat beide correct zijn). C&T 29 mrt 2006 18:13 (CEST)
Ik zie het. Logisch gezien zou je zeggen dat de wijze waarop je geboren wordt de wijze waarop het geschreven zou moeten worden. Aangezien het niet fout is laat ik het maar zo. Wellicht voeg ik de discussie toe. Het maakt de keuze van NL.Wikipedia duidelijker denk ik.Buttonfreak 29 mrt 2006 22:28 (CEST)
Oké, succes. C&T 30 mrt 2006 16:25 (CEST)

Hongarije[bewerken | brontekst bewerken]

Ik weet niet zeker of Ikarus en Raba geen auto's gemaakt hebben. Van Raba heb ik geen bewijs gevonden, Ikarus is een beetje lastig te zeggen (nogal algemene naam) Buttonfreak 29 mrt 2006 22:30 (CEST)

Ik kende de bedrijven niet maar omdat er vermeld stond dat de bedrijven vrachtwagens en bussen maakten heb ik dit niet opgevat als ook vrachtwagens en bussen. Op die manier heb ik ze dan maar van de lijst verwijderd. Als we niet zeker zijn is het overigens beter dat ze eraf blijven. C&T 30 mrt 2006 16:26 (CEST)
Geen probleem, leg je alleen mijn beweegreden uit. Buttonfreak 30 mrt 2006 16:44 (CEST)

Tractor ja, produceert nee[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag je bijdrage aan tractors... Ik ben het daar mee eens. Helaas, op het moment van schrijven van dat Wist je datje klopt het al niet meer; Japan had het stokje overgenomen... Buttonfreak 2 apr 2006 18:29 (CEST)

Ah oké. Excuses. Ik kijk wat ik kan doen. C&T 2 apr 2006 18:35 (CEST)
Maar desalniettemin, een heel leuk wetenswaardigheidsje dat jaren standhield. Ik heb trouwens van mijn site (tijdelijk offline) wat merken toegevoegd. Zoals je weet, ik geef er toestemming voor ;) Buttonfreak 2 apr 2006 18:55 (CEST)
Weet ik ja :) C&T 2 apr 2006 19:04 (CEST)
Belgisch automerk heeft al car Belgisch bedrijf, toch? Buttonfreak 2 apr 2006 19:24 (CEST)
Ja, maar als iemand vanuit de Categorie:België specifiek naar vrachtwagens zoekt mist hij het artikel. Omdat de Categorie:Vrachtwagenmerk nog niet naar land is opgedeeld (is ook nog lang niet nodig), moet elk artikel daarin dus nog in bijvoorbeeld Categorie:Belgisch bedrijf worden gecategoriseerd. C&T 2 apr 2006 19:26 (CEST)
Het is mijn bedoeling om net als de auto's een flink aantal toe te voegen. Ik werk daarnaast graag vooruit... Buttonfreak 2 apr 2006 19:46 (CEST)
Zie ik ja :) Wikipedia NL gaat vlot vooruit op vlak van voertuigen. C&T 2 apr 2006 19:47 (CEST)

Kun je eens kijken op Categorie:MAN_AG ? Volgens mij is deze Catnaam fout (kijk bijvoorbeeld naar Spyker/Spyker Automobielen N.V. e.d. Buttonfreak 3 apr 2006 09:08 (CEST)

Zie Overleg categorie:MAN AG. Groet, C&T 7 apr 2006 21:58 (CEST)
Ik heb ook de pagina auto aangepast (jij ook weer) en geschiedenis van de auto (Voor 1885) aangemaakt. Lijkt me beter ;)Buttonfreak 8 apr 2006 18:47 (CEST)
Oké, goed werk. Je kon dit overigens ook onder een nieuw kopje zeggen hoor. C&T 8 apr 2006 18:48 (CEST)

Nieuw Portaal? Zuidoost-Europa[bewerken | brontekst bewerken]

Hee C&T! Zou je hier (Gebruiker:Al/Portaal:Zuidoost-Europa) naar willen kijken? gr, Al 3 apr 2006 20:55 (CEST)

Ik ben pas sinds vandaag terug op Wikipedia dus vandaar mijn late reactie. Ik heb het zonet gezien, het ziet er goed uit, ik zie ook dat het al in de portaalnaamruimte staat en dat er eveneens een goed Portaal:Moldavië is aangemaakt... Hulde! C&T 7 apr 2006 20:14 (CEST)

Deelgemeenten Durbuy[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, kun je Petite-Somme terug verwijderen uit je sjabloon. Petite-Somme is geen deelgemeente maar een gehucht van deelgemeente Borlon. (deelgemeenten zijn voormalige gemeenten die in 1961 nog zelfstandig waren). Groeten, Zonneschijn 8 apr 2006 18:52 (CEST)

Oké, ik doe het zo meteen. C&T 8 apr 2006 18:53 (CEST)
Sorry, nog 1 vergeten ;idem voor Palenge. Zonneschijn 8 apr 2006 18:54 (CEST)
Idem. Mijn fout zit erin dat ik Overige kernen als Deelgemeenten heb behandeld. Ik had inderdaad eerst in de infobox moeten kijken. C&T 8 apr 2006 18:55 (CEST)

Nominatie Geschiedenis van de auto[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry, Ik zie nu dat er over nagedacht is. Motivatie voor nominatie was de vrees dat er 2 geschiedschrijvingen langs elkaar heen zouden komen. Maar zo, met links naar periodes, wordt het er zeker wel beter van. Succes met nog verdere uitbreidingen.--Jaapvdv 8 apr 2006 22:17 (CEST)

Oké, geen probleem :) C&T 8 apr 2006 22:23 (CEST)

Nauruaanse districten[bewerken | brontekst bewerken]

Wel ik ben dus van plan de districten te behandelen als gemeentes in Nederland of Vlaanderen. Dus 1 artikel per plaats met daar info over de plaats én district. Ik neem ze samen omdat er erg weinig anders over die plaatsen te vertellen valt. Het is nogal belachelijk om van een dorpje met 850 inwoners twee artikelen te hebben.--Westermarck 8 apr 2006 23:53 (CEST)

Bedankt voor je stem![bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor het stemmen op Portaal:Roemenië in het stemlokaal!

Ik hoop dat Portaal:Roemenië dankzij jouw stem Portaal van de week wordt!


Mvg, Al 8 apr 2006 16:15 (CEST)

Graag gedaan :) C&T 10 apr 2006 13:25 (CEST)

Vandalisme[bewerken | brontekst bewerken]

Hey C&T er is best veel vandalisme aan de gang in de Nagorno-Karabach-conflict artikel, gebruiker: Isfe gotjoe blijft de versies steeds maar veranderen zonder dicussering. Zou je hem misschien kunnen blocken of zo? De artikel versie die hij erin zet komt totaal niet overeen met het algemeen artikel van Nagorno-Karabach. Er worden compleet 2 verschillende dingen gezegd, ik probeer hem het uit te leggen maar hij weigerd om ermee te stoppen. Azeri 10 apr 2006 09:38 (CEST)Azeri

Ik zal eens kijken. Ondertekenen doe je overigens d.m.v. vier tildes. C&T 10 apr 2006 13:25 (CEST)
Bij gebrek aan kennis van zaken kan ik niet oordelen of Isfe een extra waarschuwing verdient: Ik weet niet of zijn wijzigingen juist of fout zijn en kan aan de hand van jouw uitleg (je lijkt betrokken partij in een klein conflict met hem) ook niet oordelen. Ik kan voor Isfe gotjoe wel een blokkade aanvragen, omdat hij een tweede waarschuwing binnen heeft van iemand anders, voor het leeghalen van zijn overlegpagina. Isfe wordt dan zo spoedig mogelijk voor korte tijd geblokkeerd. Ook zie ik me genoodzaakt zijn braaf {zb}-sjabloontje in een {ws}-sjabloon te veranderen, dat duidelijker maakt dat het om een vandaal gaat. Groet, C&T 10 apr 2006 13:42 (CEST)
Is gebeurd! C&T 10 apr 2006 13:46 (CEST)

Thanks voor je hulp, ik weet zelf niet hoe je iemand moet reporten, dus vandaar dat ik hier ben gekomen. Ik ben niet persoonlijk betrokken met Isfe maar ik wil een conflict voorkomen. Ik kan het begrijpen dat je weinig verstand hebt over het Karabach conflict, maar misschien kun je de 2 artikelen met elkaar vergelijken, je zult dan de enorme verschillen in cijfers en feiten zien. Azeri 10 apr 2006 17:14 (CEST)Azeri

Dat is niet meer nodig als het op Isfes dossier aankomt tenminste, want als blijkt dat het inderdaad om vandalisme ging, moet die niet meer voor een tweede geblokkeerd worden als het van mij afhangt. Toen hij de acties op die artikelen deed, had hij namelijk nog geen blokkade gekregen, die hij dus ook niet als een derde waarschuwing kon beschouwen. Bijgevolg is het wat unfair om hem een derde waarschuwing (en bijbehorende tweede blokkade) te geven voor feiten die eigenlijk al "verjaard" zijn. Wat betreft de inhoud van het artikel is het natuurlijk aan jou om, als je dat wilt, uit te maken wat juist is en wat fout en e.e.a. in orde te brengen - als dat nog niet is gebeurd. Als je getuige bent van moedwillig vandalisme (kan ook het opzettelijk aanbrengen van foutieve info zijn) van zijn/haar kant, kan je Isfe gotjoe zelf een waarschuwing geven als je dat wil. C&T 10 apr 2006 17:20 (CEST)

Ik heb ook een aardig neutraal artikel over het conflict geschreven maar nu is gebruiker: 84.87.234.140 ook bezig met het terugdraaien gedoe. Ik heb mijn artikel vertaald van de engelse versie en onbevestigd informatie uitgesloten. Hierdoor vind ik dat het neutraal word, maar toch blijft gebruiker: 84.87.234.140 het artikel steeds naar zijn eigen zin terug draaien. Is het niet mogelijk om het wijzigingsfunctie te limiteren tot een handjevol gebruikers? Azeri 11 apr 2006 18:43 (CEST)Azeri

Dat is jammer genoeg niet mogelijk. Tracht met hem in overleg te treden, als het niet helpt, contacteer dan één of meer moderatoren en/of Nagorno-Karabachkenners (mochten we die al hebben). C&T 11 apr 2006 19:45 (CEST)

Ik kom uit Iran, maar ben Azeri, ik weet de hele Karabach conflict uit mijn hoofd maar ik kan deze persoon nog steeds niet in tracht brengen. Hij claims nu dat de CIA corrupt is en voor Azerbeidzjan werkt. Daarnaast is de artikel nu beveiligd en de verkeerde artikel is erop gezet. 85.146.213.29 11 apr 2006 21:38 (CEST)Azeri

Allereerst; je hebt het steeds over twee verhalen. Mag ik weten over welk artikel het gaat en kan je me de link naar dat artikel bezorgen a.u.b.? Groet, C&T 11 apr 2006 22:26 (CEST)

Ferrari 575 Zero[bewerken | brontekst bewerken]

Dag C&T,

ik zie dat je de Ferrari 575 GTZ verwijderd hebt van de toekomstige Ferrari modellen. Klopt dat die wagen oorspronkelijk gebouwd werd voor één of andere Japanner, maar hij komt wel degelijk in productie (200 exemplaren wordt gezecht, niet officieel). Zagato is er mee naar Ferrari gegaan en die vonden het een goed idee om er de 50e verjaardag van de 250 GTZ mee te vieren. Ik ga die niet terug zetten, maar normaal zal hij in première gaan op de Villa D’Este Concours D’Elegance (22 April), dan weten we meer veronderstel ik.

Oké, in dat geval ben ik verkeerd geïnformeerd. Ik zal 'm terug zetten. Groet, C&T 14 apr 2006 17:23 (CEST)

naam[bewerken | brontekst bewerken]

Niet doen svp. We hebben 1000 plaatsen met de formulering Naam (departement), en niet naam (regio) Michiel1972 14 apr 2006 19:28 (CEST)

Zoiets had ik al gedacht ja... Ik deed het omdat in de meeste gevallen, er maar één plaats met die naam in die regio was, het was dus onnodig om tot op het departement te specifiëren in de titel. Ik zal die acties nu staken. C&T 14 apr 2006 19:29 (CEST)
Waarom moeten het eigenlijk per se toch meteen de departementen zijn? C&T 14 apr 2006 19:31 (CEST)
In veel regio's komt dezelfde naam meerdere keren voor in verschillende departementen van dezelfde regio. Verder is het nogal verwarrend als een deel van de Franse gemeenten na regio, en een deel na departement is hernoemt. 14 apr 2006 19:33 (CEST)Michiel1972
Oké, da's waar. Voor de consequentie dan. C&T 14 apr 2006 19:35 (CEST)
Zie ook Overleg_gebruiker:Sybren/test2 voor een lijstje met de naamgeving van dp-plaatsen, naam naar departement is echt praktischer. Op zich heb ik geen moeite met Naam (regio) in de gevallen dat dat kan, maar ik ben er geen voorstander van. En wat belangrijker is; je moet, als je eraan begint het consequent doorvoeren, terwijl we nu (Karel en ik) in 3 weken 1200 artikelen gestructurerd naar departement hebben hernoemt. Michiel1972 14 apr 2006 19:39 (CEST)
Dat lijkt inderdaad monnikenwerk. Voor Frankrijk maak ik graag een uitzondering - jij hebt tenslotte het meest werk aan de gemeenten gedaan. C&T 14 apr 2006 19:42 (CEST)

biermerk[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, een biermerk is toch niet altijd een bedrijf? Een bedrijf kan bvb meerdere biermerken hebben, maar het biermerk zelf staat dan niet voor een bedrijf op zich...? Venullian (overleg) 14 apr 2006 20:09 (CEST)

Ja da's waar ja. Maar ik handel naar analogie met auto- en motorfietsmerken, daar is dat ook soms het geval. Ik was nogal ontsteld toen ik zag dat de biermerken nog niet via de landen te vinden waren (altijd dubbel categoriseren). C&T 14 apr 2006 20:11 (CEST)
die cats van die biermerken per land zijn nog maar héél recent aangemaakt door mij, en ik ben niet zo super met cats, snorry :( ... toch vind ik het raar ze om biermerken te catten als bedrijven, is er niets beters te vinden? groetjes, Venullian (overleg) 14 apr 2006 20:13 (CEST)
Buiten beschouwing gelaten dat sommige bieren ook als cultuur kunnen worden beschouwd, zit er niks anders op dan ze dan gewoon onder de economiecategorieën te plaatsen vrees ik. Behalve natuurlijk, indien er nieuwe categorieën voor merken per land worden aangemaakt maar dan ben ik ook de draad kwijt vrees ik. Anders moeten we nog aparte categorieën aanmaken voor BMW en Bayerische Motorenwerke AG... C&T 14 apr 2006 20:16 (CEST)
Een oplossing is ook om de biermerken onder de categorieën te plaatsen van de brouwerijen waar ze worden gebrouwen, en dan die categorieën (correct) onder de bedrijvencat te plaatsen. Voorlopig gooi ik de overige nog in de bedrijvencategorie. C&T 14 apr 2006 20:18 (CEST)

Grobogan[bewerken | brontekst bewerken]

Goed werk C&T! Ik hoopte al dat de rode link in "In het Nieuws" dit effect zou hebben... ;-) Dank je dus. Martijn →!?← 16 apr 2006 11:32 (CEST)

Ja ik wil geen rode links op het portaal... Maak dus veel rode links in de In het nieuws-sectie dan doe ik nog meer :) C&T 16 apr 2006 12:42 (CEST)

Portaal:Auto[bewerken | brontekst bewerken]

We hadden hier het een beetje oppervlakkig over gehad en was nu van plan het te gaan maken. Er zijn echter een paar dingen waar ik het over wil hebben. Ik wilde bijvoorbeeld van Wikipedia:Wikiproject portalen/standaard-portaal portaal 2 gaan pakken. Misschien is de uitleg van het portaal daar misschien wat vreemd, maar als je kijkt naar het engelse portaal luchtvaart ziet het er best mooi uit en we zijn dan ook het 1e portaal met die opmaak. Ik weet nog niet welke kopjes we moeten gaan maken. uitgelicht, plaatje uitgelicht, type uitgelicht, categorieen, in het nieuws? Ik weet het niet. zal ff op buitenlandse portalen gaan kijken voor inspiratie, maar ga nu eerst het begin van de opmaak maken. Emiel 16 apr 2006 19:13 (CEST)

Heb de opmaak af en de meeste kopjes. Als je nog kopjes mist, of ergens kritiek op hebt. Zeg het maar. Emiel 16 apr 2006 20:26 (CEST)
Hij is nu redelijk af, kan jij de belangrijkste artikelen maken? Misschien is het makkelijk om het op dezelfde manier te doen als bij Portaal:LuchtvaartEmiel 16 apr 2006 21:41 (CEST)
Alle foto's zijn ingevoegd. Je kan echter van maanden weken of dagen maken en dan kan je er nog een hoop bij doen. Nu zijn alle 12 foto's geplaatst. Ga nu alle biografieen doen. Emiel 16 apr 2006 22:56 (CEST)
Goed werk Emiel! Ik wil je graag doorverwijzen naar Overleg Portaal:Auto, zodat we alle overleg op één plaats kunnen houden. Groet, C&T 17 apr 2006 13:02 (CEST)

Ontlinkte anus[bewerken | brontekst bewerken]

Cars en travel!
Zie dat je wat aanpassingen, m.n. bij de dp Anus, van mij ontlinkt hebt. Heb deze links er juist ingezet om de lezer, ingeval er nog geen artikel is over dat onderwerp toch een richting te kunnen geven. Wil deze links dus weer terugplaatsen maar wil graag eerst van je weten wat jouw beweegredenen zijn. Kan een hoop geharrewar voorkomen nietwaar!
kwibus 17 apr 2006 18:28 (CEST)

Da's waar. Wel, vroeger plaatste ikzelf ook veel links in gebruikerspagina's, en die pagina's werden dan door Muijz ontlinkt omdat "links in doorverwijspagina's alleen maar afleiden". Eigenlijk is dat zo slecht nog niet, en ik ben mij daar ook aan gaan houden. C&T 17 apr 2006 18:48 (CEST)
Snijdt hout als er een artikel achter de doorverwijslink schuil gaat. Dan werkt het inderdaad storend. Zoals gezegd: bij doorverwijslinken zonder artikel kan het de lezer enigszins op weg helpen (als het een redelijk terzake link is). Zal daar dus ook mee doorgaan. Groet! kwibus 17 apr 2006 21:58 (CEST)
Oké. C&T 18 apr 2006 16:37 (CEST)

Diffuser case[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, Voor diffuser case (vertaalpagina) zou ik je verstuiverhuis adviseren. Wellicht ten overvloede: dit is een bestaand woord! Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 17 apr 2006 19:13 (CEST)

Dank Bessel! Ik had je reactie net gezien op de vertaalpagina. Ik zal dat woord gaan gebruiken. C&T 17 apr 2006 19:26 (CEST)

Citroën ZX[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo C&T, recentelijk is het automodel Citroën ZX nogal grondig omgebouwd door anoniem. Zou jij je naam eer willen aandoen en eens willen kijken of 't een beetje klopt? Groetjes, Bessel Dekker 21 apr 2006 01:33 (CEST)

Ik heb e.e.a. aangepast voor je Buttonfreak 21 apr 2006 08:47 (CEST)

Ferrari[bewerken | brontekst bewerken]

Ferrari (Italië) heeft 2 verwijzingen. Weet je welke Ferrari hoort bij de Ferrarese school? En er is iets verplaats van Ferrari neer Florence, maar welke Ferrari is dit?

Geen van beide: Ferrarese is een afleiding van de stad Ferrara in de gelijknamige provincie. En wat bedoel je precies met je tweede puntje? C&T 22 apr 2006 13:51 (CEST)
Mijn tweede puntje is een verwijzing naar een van de 2 verwijzingen Ferrari (Italië) (die overigens kennelijk fout is). Buttonfreak 22 apr 2006 23:42 (CEST)
Het is in orde nu: Op Ercole de Roberti verwees Ferrarese naar de stad Ferrara en niet naar Ferrari, en in Concilie van Bazel was er een tikfout geslopen want ook daar werd Ferrara bedoeld. C&T 22 apr 2006 23:56 (CEST)
Is natuurlijk goed voor te stellen, de twee Ferraridorpjes zijn nogal klein en onbekend. De Engelse en Italiaanse Wikipedia's reppen er zelfs met geen woord over. Het zal nog maanden duren vooraleer hier de eerste links naar de dorpjes voorkomen. C&T 22 apr 2006 23:57 (CEST)
Klopt. Ik wist wel dat Ferrari een algemeen voorkomende achternaam in italie was.