Gebruiker:Gouwenaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wapen-gouda.jpg
Deze gebruiker is geboren in Gouda
Tea box hg.jpg
Dit hokje is leeg: deze gebruiker is net ontsnapt!

Ik ben in Gouda geboren, maar al ruim vijftig jaar geleden vertrokken uit deze stad. Uit deze pagina blijkt wel dat ik mijn belangstelling voor mijn geboortestad heb weten te behouden.
Ik hecht er aan dat op Wikipedia uitsluitend mijn gebruikersnaam Gouwenaar wordt gebruikt.

Wie mij wil mailen bijv. over het gebruikmaken van mijn fotomateriaal (veelal is een hogere resolutie mogelijk) kan mij mailen door in de linkerkolom op "Deze gebruiker e-mailen" te klikken.

Wapen-gouda.jpg

Uitgelicht

Zicht op Gouda met kasteel door Frans Hogenberg.jpg
Zicht op Gouda aan de Hollandse IJssel in
1573 door Frans Hogenberg

De geschiedenis van Gouda beschrijft de ontwikkeling van een kleine versterkte nederzetting aan de samenvloeiing van Hollandse IJssel en Gouwe rond 1300 tot een middelgrote provinciestad in de eenentwintigste eeuw.


Artikel lezen...

De vier gekroonden2 Gouda.jpg
Het fries met 'de vier gekroonden'

'De vier gekroonden' is een laat gotisch huis aan de Naaierstraat 6 te Gouda; het pand staat op de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.


Artikel lezen...

Wouter-Crabeth-II.jpg
Wouter Crabeth of Wouter van der Gou
alias de “Almanack”,

'Wouter Pietersz Crabeth' werd in 1594 geboren als zoon van de schepen en burgemeester Pieter Woutersz Crabeth; hij was een kleinzoon van de bekende glazenier Wouter Crabeth I, naar wie hij ook was vernoemd. Crabeth kreeg zijn schildersopleiding van Cornelis Ketel (oom van de bekendere Cornelis Ketel de Jonge).


Artikel lezen...

Toren Sint Janskerk Gouda.jpg
Toren van de Sint-Janskerk te Gouda

De 'Grote of Sint-Janskerk' in Gouda is een grote kruiskerk in gotische stijl. De kerk is beroemd vooral vanwege de reeks gebrandschilderde glazen. Het kerkgebouw zelf heeft karakteristieke overkappingen en is het langste kerkgebouw in Nederland met 123 meter, buitenwerks. In hoofdzaak dateert de kerk uit de 15e en 16e eeuw, maar de historie van het gebouw gaat verder terug. De kerk behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.


Artikel lezen...

Artikelen 

Mijn bijdrages


Artikelen gestart


  • Zie voor een volledige opsomming van mijn bijdragen: lijst

Fotogalerij


Door mij geplaatste foto's op Wikipedia.
Het betreft hoofdzakelijk eigen werk, dat door mij in het publieke domein is geplaatst + scans van kunst die vanwege de leeftijd in het publieke domein valt
Zie: Gouda - Zuidholland (overig) - Groningen - Friesland - Drenthe - Overijssel - Flevoland - Gelderland - Utrecht - Noord-Holland - Noord-Brabant - Limburg - Denemarken - Duitsland - Finland - Luxemburg - Praag - Polen - Rusland - Zweden - Architect Karel de Bazel - Diversen - Grafieken.

Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Gebruiker:Gouwenaar op Wikimedia Commons.