Gebruiker:Green360/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Green360.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Nico Wissing

Nico Wissing is op [mei] 1961 geboren in Megchelen, bij Doetinchem. Zijn jeugd stond in het teken van groen, natuur en planten. Zijn plantenkennis deed hij op aan de lagere tuinbouwschool De Rank te Velp en de middelbare tuinbouwschool te Nijmegen. Voorts volgde hij de opleiding Milieutechnologie bij PBNA en de opleiding [[EVTO]] (Economische Vorming Toekomstige Ondernemers). Inmiddels werkt hij meer dan dertig jaar als landschapsontwerper. Hij is oprichter van ontwerpbureau Wissing Tuinen Wissing in Megchelen en mede-eigenaar van hoveniersbedrijf GreenM2 [ref] in Doetinchem.

Landschapsontwerp

Wissing geeft advies aan projectontwikkelaars en overheden en maakt ontwerpen voor tuin, park en landschap, met nadruk op groen en duurzaam. Daarnaast maakt hij voor bedrijven uit de (maak)industrie duurzame ontwerpen met lokale producten en materialen. Samen met Lodewijk Hoekstra (tv-presentator van Eigen Huis & Tuin en Green-Kids [ref]) heeft hij in 2012 NL Greenlabel opgericht [ref]. Hun doel is de inrichting van de buitenruimte weer in balans te brengen met de natuurlijke leefomgeving door duurzaamheid en biodiversiteit te bevorderen.

Visie

Nico Wissing stond mede aan de wieg van het concept van de ‘levende tuin’ [ref]. Dit concept trekt het belang van groen voor onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu door naar de eigen tuin. Het is uitgewerkt in de handleiding ‘De levende tuin’ van branchevereniging VHG [ref]. Wereldwijd verzorgt hij lezingen (onder meer in 2008 op het Singapore Garden Festival [ref]), waarin hij uiteenzet hoe de bebouwde wereld er in zijn ogen zou moeten uitzien. Speciale aandacht heeft hij voor de toepassing, in combinatie met bijzondere planten, van materialen als beton, staal, glas, bio-kunststof [ref], leem, hout en olivijn. De visie van Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra op een duurzame, groene buitenruimte is vastgelegd in het boek “Sparren voor een duurzaam leven” [ref].

Projecten

Het specialisme van Nico Wissing is het creëren van bijzondere ontwerpen voor tuin en landschap. In 2006 presenteerde hij het boek “Wissing Tuinen Outlook”, waarin hij twintig projecten heeft uitgewerkt. Zo gaf hij leiding aan de aanleg van het landschap rond het Dutch Pavilion (MVRDV) op de Expo 2000 te Hannover. In 2010 behaalde hij een gouden medaille bij de Gardening World Cup [ref] in Nagasaki (Japan) voor een tuinontwerp volgens het concept “World Peace starts with Inner Peace” [ref]. In 2012 richtte hij samen met Lodewijk Hoekstra een duurzame tuin [ref] in op de Floriade in Venlo. Deze tuin verhuisde in 2013 naar de binnenstad van Doetinchem.

Nevenfuncties

Van 2000 tot 2010 was Nico Wissing voorzitter van de werkgroep bedrijven van de European Landscape Contractors Association [ELCA]. Sinds 2004 is hij lid van de adviesraad van de [Osnabrück] (opleiding Landschaftsbau). Daarnaast was hij voorzitter of lid van de jury bij tuinfestivals in onder meer Nederland, Griekenland, Hongarije en Luxemburg. Ook geeft hij masterclasses over de duurzame inrichting van de buitenruimte, is hij gastspreker op internationale congressen en treedt hij via de speakersacademy. nl/speakers/nico-wissing Speakers Academy op als spreker over tuin- en landschapsarchitectuur, duurzame buitenruimten, integrale gebiedsontwikkeling en duurzame producten.

Publicaties

Wissing Tuinen Outlook, 2005 [ref] VHG, Handleiding “De levende tuin”, 2011 [ref] Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing, “Sparren voor een duurzaam leven”, 2012 [ref]

Externe links