Gebruiker:Guidobl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
en-1 This user is able to contribute with a basic level of English.
Wiki-i-love-you.png
Deze gebruiker draagt met liefde bij aan Wikipedia
Nuvola apps kig.png
Deze gebruiker heeft wat kennis van wetenschappen
Nuvola apps display.png
Deze gebruiker heeft wat kennis van informatica
WapenOVl.jpg
Deze gebruiker komt uit Oost-Vlaanderen
Climber bw sketch.png
Deze gebruiker is een Klimmer

In de allereerste plaats wil ik degenen danken die mijn eerste spinsels hebben verbeterd, ik tracht uit de verbeteringen iets te leren en hou in de toekomst rekening met de positieve aanbreng. Dus indien je echt een verbetering kan aanbrengen: doe maar want ik blijf een beginneling op Wikipedia. Indien nodig kan je mij via overleg iets laten weten.

Is het taalkundig verkeerd, verbeter maar.

Wat info over Guidobl

Ik ben een niet zo jonge Belgische klimmer, ooit bij de eerste geweest die op internet een site over klimmen heeft opgezet. Toen werd alles nog mooi in html geschreven. Internet heb ik leren kennen bij zijn voorganger Arpanet dat tussen de universiteiten gebruikt werd om gegevens uit te wisselen. (Amerikaanse instellingen had zo wellicht toezicht op wat wij aan het doen waren...).

Doordat ik 37 jaar gewerkt heb in het Laboratorium voor Aanwending der Brandstoffen en Warmte-overdracht heb ik een vrij grote expertise op gebied van alles wat met warmte te maken heeft, dit gaat van meten tot het beheersen. Dit laboratorium lag ook aan de basis van de ontwikkeling van de huidige brandveiligheidinstituten, zo heb ik aan het begin en de ontwikkeling medegewerkt van tal van brandproeven. Doordat ik de informatica in dit laboratorium heb binnengebracht was mijn taak het laatste decennia van mijn tewerkstelling voornamelijk gericht op het meettechnische gebruik van deze systemen. Doordat alles werd geïnformatiseerd bleef ik wel de wetenschappelijk evolutie van de laboratorium activiteiten volgen. Mijn technologische kennis is door mijn gewezen beroep nogal breed.
Verder was ik tot 2015 een fervente klimmer, nu is dit geocachen, maar nog steeds een natuurliefhebber, natuurfotograaf, natuurwaarnemer, enz...

Wikipedia had ik al een paar maal via google gebruikt. Het is duidelijk dat hier nog veel kon gedaan worden, dus nu en dan deed ik een aanpassing onder het IP-nummer van het gebruikte werkstation, later geregistreerd als Guidobl.

Omdat ik meestal wanneer ik Wikipedia aan tik, het niet kan nalaten om wat mijn volglijst na te zien kan je altijd terecht via mijn overleg. Zij die mij willen bereiken kunnen dit dus doen via Guido's overleg.