Gebruiker:Ivory

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Community

Welkom. Het is 23:20 uur op
zondag 3 december 2023.

Wikilosophy

Deze gebruiker is geïnteresseerd in Oud-Egyptische muziek.
Deze gebruiker wil niet in een hokje gestopt worden.
Cette utilisateur n'est pas un wikipédien.
De inhoud van deze gebruikersbox is niet waar.

Gallery

Liu Xin (46 v.Chr.-23) was een Chinees astronoom en historicus. Zijn tabellen vormen de basis voor de chronologie van de traditionele Chinese geschiedschrijving. (Het artikel is inmiddels deskundig gewikificeerd.)

Sint Ivo van Chartres (±1040-1115) was een Franse bisschop en kerkelijk rechter tijdens de Investituurstrijd.

Polydorus Vergilius (±1470-1555) was een Italiaanse diplomaat en humanist, vertrouweling van Hendrik VIII en vriend van Erasmus.

Sir Moses Montefiore (1784-1885) was een Brits bankier en filantroop. Hij wijdde zijn leven aan het verlichten van het lot van joden.

Charles Eastman (1858-1939) was een Indiaans auteur en hervormer. Zijn geschriften vertellen de geschiedenis van de Sioux uit de eerste hand.

José Ortega y Gasset (1883-1955) was een Spaans liberaal filosoof. In dictaturen en monarchieën verwoordde hij het republikeinse point of view.

Potpourri[bewerken | brontekst bewerken]

 

Zal ik je vertellen wat kennis is? Als je iets weet, te weten dat je het weet; als je iets niet weet, te weten dat je het niet weet—dat is kennis
(Gesprekken van Confucius 2:17)

Ivory[bewerken | brontekst bewerken]

 

Gebruiker Ivory zoekt een balans tussen solide teksten en links naar nog meer solide teksten. De betekenis ligt altijd in het verband, de context, het samenspel. De gebruiker van ivoor moet soms lang zoeken.

Deze gebruiker zoekt zijn motivatie in de potentie van Wikipedia, maar vindt de praktijk weerbarstig. Een encyclopedie dient de wetenschap, maar deze gebruiker leest hier veel woorden en dingen die ik niet geloof. Overleg met Ivory/Responsibility.


Library[bewerken | brontekst bewerken]

Ivory was er al voor mijn tijd, doch slechts als redirect. Nu is het een doorverwijspagina. Mijn naam prijkt onderaan de editgeschiedenis van onder meer:

U wordt uitgenodigd op "Bewerk" te klikken en de woorden te doen verbleken in het licht van uw kennis.


Wikidea[bewerken | brontekst bewerken]

- Vesper: It doesn't bother you, killing those people?
- James: Well, I wouldn't be very good at my job if it did.
- Vesper: I don't believe you. You've got a choice, you know. Just because you've done something doesn't mean you have to keep doing it.
- James: Why is it that people who can't take advice always insist on giving it?
(uit: Casino Royale, Ian Fleming (boek), Neal Purvis, Robert Wade (scenario), 2006.)

Personalized moderation dominates community level moderation, which dominates no moderation, but that effect is greater—in fact it only matters—when there 's a lot of messages in the group. So if there 's only a small number of messages there 's no distinction between moderation because you can read everything and nothing is really annoying. But when there 's lots of content you really want to find that small subset that 's relevant to you and everything else is garbage, even though it might be valuable to other people. So that 's why community level moderation doesn't work because the stuff that would be garbage for you might be something that somebody else really likes.
(uit: Designing Online Communities from Theory, Robert Kraut, Carnegie Mellon, 29 mei 2009. Het citaat passeert om 1:16:12 in de video.)

Chimpansees kennen een redelijk gecompliceerde samenleving waarin de slimste — en niet per se de sterkste — chimpansee 'regeert' en waarin regelmatig coups worden gepleegd. Reden genoeg voor wat politieoptreden op zijn tijd. En precies dat gebeurt, volgens onderzoek van een groep fysisch antropologen van de Universiteit van Zurich. De onderzoekers observeerden chimpansees op verschillende locaties, waaronder Burgers' Zoo in Arnhem. Daarbij constateerden ze dat sommige chimps aan conflictoplossing doen, zonder dat zij daar zelf direct baat bij hebben. De acties van deze politiemannen zorgden er wel voor dat de vrede bewaard bleef in de groep. De wetenschappers wijzen erop dat dit gedrag kan worden gezien als een soort vroege evolutionaire moraal.
(uit: Chimps kennen ook lange arm der wet, Sean van der Steen, Kijk 6 / 2012.)


Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina User:Ivory op Wikimedia Commons.
Pagina's die met Gebruiker:Ivory beginnen