Gebruiker:Jaapvanderkooij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo Allemaal, Een paar weken geleden las ik over "Wikipedia" in Computer Idee en aangezien ik er nog niet zo veel over "schaken" in heb gevonden, dacht ik dat voor m'n rekening te nemen. Welnu, in het begin was het tobben en nu zal er ook best nog wel het een en ander aan mankeren, maar er komt toch wel wat te voorschijn. Gelukkig heb ik tijd genoeg: ik ben van 1930, geboren in Rotterdam, heb bij het onderwijs gewerkt maar ben nu dus met pensioen. Van de PC weet ik niet zoveel, maar ik word gelukkig gauw "op de vingers getikt" als er iets niet goed gaat, dus het werk kan niet kapot.... Teun en Elly zijn al bekende namen. Verder vind ik het werken aan Wiki erg leuk en verslavend maar ik heb wel in de gaten dat er nooit een eind aankomt, dit karwei komt niet klaar....!!! vriendelijke groeten Jaap vd Kooij

Schrijversster
De schrijversster van Waerth 31 jul 2004 17:33 (CEST) voor Jaap vanwege zijn eindeloze rij artikelen over het onderwerp schaken
Stervoorbuitengewonewijzigingen.png Ster voor buitengewone diensten van Theo voor Jaap vanwege het onvermoeibaar en onverstoorbaar opbouwen van de schaakencyclopedie. Geweldig!beste Jaap,

ik zie dat u enthousiast en vol ijver de schaakopeningen aan het catalogiseren bent.

ik heb daar groot respect voor en zou willen zeggen: ga door!

een kleine opmerking, als het mag: u gebruikt de notatie als 1. e4-e5. 2. Pc3-Pc6 Hoewel deze notatie incidenteel gebruikt wordt, wekt deze notatie m.i. verwarrend als kruisvorm van de korte en lange notatie. Gebruikelijker is 1. e4 e5 2. Pc3 Pc6. Het min teken wordt in de lange notatie gebruikt voor 'van - naar'.

Het lijkt me een goede zaak wanneer we in wikipedia de meets gebruikelijke notatie zouden kunnen aanhouden.

met vriendelijke groet, TeunSpaans 25 aug 2003 12:44 (CEST) (en ik sta natuurlijk altijd open voor tegen argumenten...)


Sorry voor het verwijderen van V.Pirc. De pagina is verplaatst naar Vasja Pirc. Als je de voornaam weet, verdient het de voorkeur om in elk geval de volledige eerste voornaam en/of roepnaam in de titel op te nemen. Daarnaast is V.Pirc simpelweg fout gespeld - dat hoort "V. Pirc" te zijn, met een spatie. Andre Engels 31 aug 2003 14:32 (CEST)

Hallo Andre, bedankt voor je inbreng, ik zal met heel dit schaakfestijn best wel een boel fouten maken want ik weet maar heel weinig van de computer af maar ik wil wel graag meedoen..! Fijn als je die vlekjes dus weg wilt werken...! vrgr Jaap vd Kooij


Mag ik je eens vragen om ook eens een pagina schaakopening te openen zodat ook af en toe schakende personen weten wat een schaakopening juist is en hoe deze te analyseren want niet iedereen kan aan die te notaties 1. e4-e5. 2. Pc3-Pc6. Zodat ook deze personen van dit leuke werk kunnen genieten(Kristof vt 1 sep 2003 15:55 (CEST))Laat maar ik heb er al een hoop gegevens gevonden op schaken.

Kristof , ik begrijp je vraag niet goed. Jaap

  • Ja ik wou dat ik ergens informatie over de werking van schaakopeningen kon vinden en hoe je de notaties moet begrijpen, niet elke leek kan die begrijpen. maar op de pagina schaken stond het al verklaart. (Kristof vt 3 sep 2003 09:41 (CEST))


---Jaap, ik hoop dat ik je verzoek zo goed begrepen en uitgevoerd heb. TeunSpaans 2 sep 2003 22:20 (CEST)

Teun, prima zo, ik van van de opening naar de percentages en vandaar weer naar een opening...!! Zo is het precies de bedoeling! Bedankt! Jaap


'k Weet niet wie de pagina van Schaak-diversen gemaakt heeft, maar ik wil die graag wat bijwerken en aanvullen. Heeft iemand daar bezwaar tegen?

Voel je vrij en ga je gang Andre Engels 3 sep 2003 16:35 (CEST)

---Is het misschien een idee om alle schakers die je wil gaan behandelen in je eigen kladblok te zetten, in plaats van alvast allerlei niet ingevulde lemma's aan te maken. Dat maakt het waarschijnlijk voor iedereen een stuk helderder... ErikVB 10 nov 2003 15:46 (CET)


Hallo Jaap, In je artikel Jeroen Vuurboom gebruik je de link NBC, misschien kun je van dat artikel een {{msg:dp}} van maken. Mij zegt de afkorting niets. - groeten Serassot 9 mrt 2004 13:04 (CET)Hallo Jaap, ik ben hier nog behoorlijk nieuw maar vind dat je hier goed werk hebt verricht!!! --Chreng 16 mrt 2004 20:21 (CET)

Hallo Allemaal, nu zijn opeens de foto's van diverse schakers van de pagina's verdwenen...?? Ik heb voor alles toestemming gevraagd (en gekregen} De schaakbordjes zijn ook verdwenen, maar die hebben toch niks met copyright te maken?? vrgr (Jaapvanderkooij 11 apr 2004 11:05 (CEST))

Hmmm op Wikipedia:Logboek_verwijderde_pagina's zie ik ze in ieder geval niet staan, dus ze moeten er nog zijn. De copyrights waren allemaal in orde, dus daar kan het niet aan liggen. Op Jeroen Bosch (schaker) bijvoorbeeld zie ik alle prentjes nog mooi staan, kan je een voorbeeld geven van een artikel waar er iets weg is? Owja, deze keer ben ik het niet :) (ik heb alles waarover ik had zitten zagen vorige week nog voor een 2de keer nagechekt) Wilinckx 11 apr 2004 11:17 (CEST)

Bianca Muhren[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Jaap, een zin als "Bianca Muhren is met haar 17 jaar het jongste Nederlandse talent bij het damesschaken." is niet zo praktisch, omdat je dan elk jaar haar leeftijd moet aanpassen, snap je? Dus ik heb haar geboortedatum even toegevoegd. Muijz 16 jun 2004 12:43 (CEST)

Iets dergelijks geldt voor de ratings (en soms positie op de plaatsingslijst) die bij veel schakers vermeld staan. Die wijzigen 4 keer per jaar ofzo. --Arrowman 16 jun 2004 12:49 (CEST)

Hallo Jaap, ik volg met veel respect de opbouw van de schaak-wiki! Alle lof voor jouw toewijding aan dit onderwerp! MoribuntTheo avatar.jpg 26 jun 2004 11:46 (CEST)


Hallo Jaap, Mag ik ook mijn waardering uitspreken voor je werk? Je hebt binnen de wiki in het afgelopen jaar met onafgebroken nijverheid echt een complete schaak-encyclopedie in de steigers gezet. Alle respect en lof! Evanherk 7 sep 2004 11:42 (CEST)


Ja Jaap, ik kan alleen maar herhalen wat de anderen al zeggen. Een mooi stukje werk dat je hier hebt geleverd (en nog steeds levert). Je kan bijna je eigen schaak-wikipedia beginnen!!! 🙂Ch®isE 10 sep 2004 13:34 (CEST)


Beste Jaap, mocht onlangs vermanende woorden in dezen ontvangen, omdat ik de dubbele cat had 'aangepakt', geheel volgens de regels zoals jij die nu voorstelt (en die ik onderschrijf!). Vandaar. Mvg, Maarten Hagi