Gebruiker:JanB46

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wikipedia: brug naar kennis
De talenten van begaafde mensen zijn verschillend,
en ieder tijdperk heeft zijn eigen karakter.
Laat ieder tonen waartoe hij in staat is en laat
niemand jaloers zijn op een ander die op zijn
manier en naar de mate van zijn krachten probeert
iets bij te dragen tot het onderricht van allen.
- Desiderius Erasmus -
Brug Rob Lubrecht Groenlo.jpg

Welkom op de gebruikerspagina van JanB46, gepensioneerd verpleegkundige met een brede belangstelling. Afkomstig uit de omgeving van Rotterdam, maar inmiddels al meer dan dertig jaar wonende aan de 'goede kant van de IJssel'. Wikipedia kwam in het voorjaar van 2008 onder mijn aandacht en sindsdien ben ik een zeer regelmatig bijdrager. Af en toe begin ik een nieuw lemma, bijvoorbeeld over het vrouwenklooster van Diepenveen, maar zoiets triviaals als stroopvet ga ik ook niet uit de weg. Bijdragen aan de optimalisering van bestaande artikelen ligt me overigens beter. Een beperkt aantal daarvan staat op mijn volglijst. Ik leer hier veel, met name op een encyclopedische wijze redigeren en zorgvuldig omgaan met de Nederlandse taal. Overleg met mij is altijd mogelijk.

Klik hier om een bericht achter te laten
Onderteken uw bericht door te klikken op
de handtekeningknop boven het bewerkveld.
Bedankt!
JanB

Uitreiking
WikiUilen 2020
WikiUil
De
RedactieUil 2020
is uitgereikt aan
JanB46
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Vrije bewerkbaarheid[bewerken | brontekst bewerken]

"Vrije encyclopedie" heeft geen betrekking op de bewerkbaarheid. Het gaat om het vrij beschikbaar maken van kennis. Dat in de praktijk is gekozen voor een vorm waarin iedereen kan bijdragen, heeft met het "vrije" niets te maken: doel is een encyclopedie te maken, en alle zinvolle bijdragen van vrijwilligers zijn welkom, maar niets wordt klakkeloos geaccepteerd; het kunnen bewerken van de encyclopedie is geen recht; vrije bewerkbaarheid vindt zijn grenzen waar de doelstellingen van de encyclopedie met voeten worden getreden, dus zo vrij is die bewerkbaarheid helemaal niet. Mensen in de gelegenheid stellen reclame te maken voor de eigen toko is uitdrukkelijk geen doelstelling van de encyclopedie, net zoals het uiteenzetten van een eigen mening of eigen ideeën over onderwerpen als wetenschap of politiek. Het antwoord op de vraag is dus: ja, het kan, maar het wordt niet toegejuicht, en ook weer verwijderd als duidelijk is dat met een bijdrage geen encyclopedisch doel was gediend. Wikiklaas, 1 mei 2015.

Primaire of secundaire bron[bewerken | brontekst bewerken]

"Wat het gebruik van archieven betreft: het gaat er niet om of de informatie van de overheid afkomstig is maar om de vraag of die informatie door de overheid in een interpretatie gepubliceerd is. De data gepubliceerd door het CBS vormen een secundaire bron. We zien in feite niet de ruwe data maar een interpreterende herwerking daarvan door het instituut. Het is geen primaire bron in de vorm van een archief. Het toegankelijk maken van archieven door ze on-line te zetten, hoewel in ruime zin een "openbaar maken", is géén publicatie in deze zin want geen herwerking van de ruwe data. Archieven mogen wel gelinkt worden maar de gegevens erin alleen weergegeven als ze ook in een secundaire bron zijn opgenomen." MWAK 10 jan. 2018

Recente ip-wijzigingen[bewerken | brontekst bewerken]

Lijst met ongecontroleerde wijzigingen onder IP-adres

Spullen[bewerken | brontekst bewerken]

Gereedschap