Gebruiker:John Campo/Mijn wiu procedure

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mee bezig Mee bezig
Aan deze pagina of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.

Hieronder staat de procedure die ik mezelf opleg om te gebruiken bij het plaatsen van een wiu|uitleg op een artikel, gestart door een anonieme gebruiker.

  1. Plaats het wiu-sjabloon met een duidelijke uitleg achter de |
  2. Meld het aan op TVP
  3. Plaats {{welkom}} en onderstaande tekst en haal daarbij door c.q. laat staan wat wel/niet van toepassing is.

Doelstelling: het vriendelijk benaderen van anonieme gebruikers i.p.v. onvriendelijk. Een vriendelijke/positieve en behulpzame benadering bewerkstelligt hopelijk een dito houding van de betreffende gebruiker.

Nota bene: het is uiteraard niet de bedoeling dat steeds alle onderstaande 7 punten worden opgenomen; 1, 2, 3 punten (of meer) naar keuze/behoefte, dus maatwerk. Zo blijft het een persoonlijke boodschap.

Sjabloon 'wiu' geplaatst[bewerken | brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker, bedankt voor je bijdrage aan Wikipedia!
Ik heb een zogenaamd 'wiu-sjabloon' op de pagina 'paginanaam' geplaatst en geef je daarbij graag de volgende toelichting en tips:
De redenen waarom ik 'wiu' heb geplaatst zijn de volgende:

  1. Het onderwerp is wel encyclopedisch, maar de inhoud van het artikel is nog niet voldoende encyclopedisch en verdient relevante toevoegingen/aanvullingen.
  2. Het artikel zou encyclopedisch kunnen zijn, maar er staan nog te veel onduidelijkheden en/of onjuistheden in. Dit moet verbeterd worden om het tot een zinvol artikel te maken.
  3. Het artikel heeft nog niet de opmaak/vorm die gebruikelijk is op Wikipedia. Zie hier en hier voor algemene informatie daarover.
  4. Het artikel voldoet nog niet aan de algemene eisen die op Wikipedia gesteld worden aan een artikel. Zie hier voor algemene informatie daarover.
  5. Er zijn nog geen of onvoldoende verwijzingen (links). Kijk eens hier voor aanwijzingen daarover.
  6. Er is/zijn nog geen bronvermelding(en) voor de gedane beweringen. Kijk ook eens hier voor aanwijzingen daarover.
  7. Het artikel is niet neutraal omdat het een mening weergeeft in plaats van encyclopedische informatie. Zie hier voor meer informatie.


Kijk ook nog eens naar de conventies van Wikipedia voor de meer algemene regels.
Klik eens op deze link om een aantal tips voor het schrijven van een goed artikel te lezen. Kijk ook eens hier om te zien wat Wikipedia niet is. Zie het voorbeeldartikel om te zien hoe je een eenvoudig artikel kunt maken volgens de conventies van Wikipedia. En hier voor een snelcursus Wikipedia. Mocht je verder willen gaan dan een snelcursus en/of een vraag willen stellen aan ervaren gebruikers, zie dan hier.
Je kunt hier lezen wat een ‘wiu-sjabloon’ betekent.
En verder: een 'wiu' houdt in dat het artikel na twee weken wordt beoordeeld. Dan wordt besloten of het behouden kan blijven. Tot dan is er dus ruim de gelegenheid om het artikel te verbeteren. Dat kost enige moeite, maar als je zelf je artikel waardevol vindt, is je dat hopelijk die moeite waard!

Mocht je je willen inzetten om het artikel te verbeteren, dan wens ik je hierbij veel succes. En in ieder geval veel plezier op Wikipedia!

Met vriendelijke groet,