Gebruiker:JustForTheArts/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stan Hill
[[Bestand:
Kunstenaar Stan Hill
|266px|alt=JustForTheArts/Kladblok]]
Persoonsgegevens
Volledige naam Stanley Hillebrandt
Geboren Pandang, 1949
Geboorteland Ned - Indië
Nationaliteit Nederlandse
Beroep(en) Kunstenaar
Oriënterende gegevens
Stijl(en) Abstract
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Stan Hill - Stanley Hillebrandt (Pandang, Ned-Indië, 1949) is een Nederlands-Indische kunstenaar.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Stanley Hillebrandt begon zijn creatieve carrière op de kunstacademie Artibus in Utrecht als grafisch ontwerper en ontwikkelde zich daarnaast als beeldend kunstenaar, schilder, beeldhouwer en film/TV programmamaker. Hij produceerde naast honderden infotainment series voor de landelijke tv-omroepen twee succesvolle Nederlandse speelfilms. " De Illusionist" (1983) en "De wisselwachter" (1986) welke beide een 'gouden kalf' voor beste Film wonnen. Een bekend programma van zijn hand is "De reistafel" met TV kok Lonny Gerungan.

De eerste 6 jaar voerde Stanley Hillebrandt de directie van het Nederlands Film Festival toen nog onder de naam Nederlandse Filmdagen (Periode) te Utrecht. Een filmfestival dat niet meer weg te denken valt in de Nederlandse film industrie. Als directeur van het Indisch Huis was Hillebrandt, (Periode) verantwoordelijk voor het in de markt zetten van de Indische Cultuur in Nederland. Er werden vele boeken, tentoonstellingen, lezingen, presentaties en TV programma's gerealiseerd. Onder andere: "De weduwe van Indonesië leeft"

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Op dit moment spitst Hillebrandt zich voornamelijk toe op zijn kunst en maakte hij de afgelopen 2 jaar maandelijks meerdere items voor RTV Lansingerland, de gemeente waar hij tegenwoordig resideert. Een voorbeeld hiervan is zijn programma "Kunstwerk" over gepassioneerde mensen uit de wereld van de Kunsten in de ruimste zin van het woord in Lansingerland.

Als beeldend kunstenaar is hij steeds op zoek naar vernieuwing. Zijn schilderijen en sculpturen zijn de afgelopen 35 jaar steeds onderwerp van nieuwe ontwikkelingen en materialen geworden. Traditioneel geschilderde olieverf taferelen, acrylverf kleurige bloemen, 3D schilderijen waarbij het lijkt alsof er vogels uit de doeken vliegen, maar ook abstracte werken. De schilderijen kenmerken zich vooral door het gebruik van primaire kleuren en diverse dikke lagen verf.

Zijn nieuwe serie werken laten de traditionele schilder technieken los en door de te experimenteren op doek met verf, kunsthars, pigmenten, brons/ en ijzeroxide ontstaat er een bijzondere combinatie van sculptuur en doek.

Producties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • De Illusionist[1]
  • De Wisselwachter[2]