Gebruiker:Karel Anthonissen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vóór april 2005 was ik een toevallige maar erg geïnteresseerde passant en vroeger had ik anoniem al wel eens iets toegevoegd in de Nederlandse, Engelse, Duitse of Franse Wikipedia.

Het Belgische recht moest dringend een plaats krijgen in de Wikipedia. Het feit dat alle begrippen zowel een Nederlandse als een Belgische betekenis hebben zorgt voor een interessante complicatie. Zo moesten bijvoorbeeld de artikelen over belastingen en vennootschappen een Belgische aanvulling krijgen. Intussen zijn ook de meeste Belgische wetboeken via de Wikipedia terug te vinden: B.W., Ger.W., Kh., IPR, Sv, Sw., ook de taalwetten.

Mijn politieke belangstelling gaat vooral uit naar de categorie:ecologisme alsmede de vraag naar het waarom van het het Franse NON of het Nederlandse NEE op de Europese grondwet.

Voor geschiedenis, zie de categorie: historisch land in de Nederlanden, ook in het Frans. Mijn stukje over over de Tachtigjarige Oorlog in Europa is verwijderd; het staat er nog in de Engelse versie. Het artikel over de Belgische omwenteling van 1830 is ook wat bijgesteld, nu deze afscheuring zijn 175e verjaardag viert (zie ook arrest).

In het hoofdstuk aardrijkskunde, dank voor

Editors Barnstar.png De schrijversster van Tom voor Karel Anthonissen voor zijn bijdragen op het gebied van de Belgische rivieren.


Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]