Gebruiker:KlaasZ4usV/Archief17B

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Archief 17b betreffende door arbitragecommissie ingestelde naam- en overlegruimtenban

Gelieve voor beter begrip u eerst op deze pagina — vooral de inleiding — in te lezen.

2017

Evaluatie[bewerken]

Geachte KlaasZ4usV, De Arbitragecommissie heeft haar uitspraak in de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade_KlaasZ4usV_III geëvalueerd. Nadere informatie vindt u op de zaakpagina onder het kopje Evaluatie.

De Arbitragecommissie, 30 sep 2017 00:56 (CEST)

Betekent dat ik geen bijdragen meer mag doen in De kroeg en andere overlegruimten die in de Wikipedianaamruimte staan? Met andere woorden: graag dat "niet alle" nader specificeren, De uitzonderingen zijn me duidelijk, maar dit is (veel) te ruim gesteld en maakt me zo ongeveer monddood. Bij elke zin kan iedere willekeurige mod wel verwijzend naar deze evaluatie iets roepen als: "dat verstoort de sfeer", "... het project", "dit is een PA" enzovoort en word ik mogelijk binnen pakweg twee maanden onbeperkt geblokkeerd. Klaas `Z4␟` V:  30 sep 2017 08:05 (CEST)
Inderdaad, dit houdt ondermeer in dat je niet meer in de Kroeg kan bijdragen. De tekst "niet alle" zie ik in de uitspraak niet staan, kan je specificeren wat je nader gespecificeerd wilt zien? CaAl (overleg) 30 sep 2017 09:23 (CEST) (op persoonlijke titel)
Dit staat letterlijk onder "Veranderingen in de uitspraak":

    Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om:

        Bij te dragen op alle pagina's in de Wikipedia naamruimte ... 

Als ik een tikfout zie staan op een pagina in de Wikipedianaamruimte mag ik die niet verbeteren of
ontroden, zoals (in Wat is een "beginnetje"?):

Er verschijnt dan een uitnodigingstekst 
{| class=toccolours style="text-align: center; width: 100%; font-size: 85%; clear:both; margin-top:1em; margin-bottom:-0.5em;"
|<div style="float:left; text-align:left; font-size:xx-small; line-height:normal;">Geplaatst op:<br />dag-mnd-jaar</div>
| [[Image:Crystal txt.png|20x20px]]   <span>Dit artikel is een [[Wikipedia:Beginnetje|beginnetje]] over [[Portaal:Categorie|Categorie]]. U wordt uitgenodigd op '''<span class=plainlinks>[{{SERVER}}{{localurl:{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}|action=edit}} bewerken]'''</span> te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen''.</span>
| <div style="float:right; text-align:right; font-size:xx-small; line-height:normal">[[Sjabloon:Beginnetje|Sjabloon<br />help]]</div>
|}

door 'Portaal' weg te halen cq. 'Portaal:Categorie' die niet bestaat vervangen door iets anders?
Sterker nog: ik kan niet eens reageren op de evaluatie zelf, want die staat ook in de Wikipedianaamruimte.

Collegiale groeten uit AdamO van Klaas `Z4␟` V:  30 sep 2017 09:28 (CEST)

”niet” en “alle” staan er letterlijk in, “niet alle” niet, maar ik snap nu wat je bedoelt. Het komt er op neer dat je op geen enkele pagina in de Wikipedia-naamruimte (incl. OPs) meer mag bijdragen, op enkele specifiek genoemde situaties (zoals stemmen) na. Dit houdt voor nu ook in dat je niet op de OP van ‘jouw’ zaak mag bijdragen. We zullen kijken of dit als uitzondering genoemd moet worden. Tot die tijd kan je je reactie op de evaluatie hier kwijt: jouw OP staat op mijn volglijst en ik zal de rest van de ArbCom hier ook op wijzen. CaAl (overleg) 1 okt 2017 17:31 (CEST) (pers.titel)
Ook als iemand mij gericht aanvalt op een pagina in genoemde naamruimte kan ik me alleen op haar/zijn OP verdedigen? Een beperking, maar daar valt voor nu en komend half jaar (?) mee te leven denk ik. Klaas `Z4␟` V:  1 okt 2017 18:21 (CEST)
De Arbitragecommissie heeft naar aanleiding van jouw opmerking de uitspraak enigszins aangepast, zie op de evaluatie. Met vriendelijke groet, De Arbitragecommissie 7 okt 2017 00:52 (CEST)

Blokverzoek[bewerken]

Collega Ecritures[bewerken]

KlaasZ4usV, ik heb op de REGblok-pagina een verzoek gedaan aan de andere moderatoren of verschillende van jouw recente bijdragen op de Nederlandse wikipedia geoorloofd zijn gezien de recente evaluatie van de arbitragecommissie en de daarop volgende aanvullingen op de reeds staande uitspraak. Aangezien jij bij de stemming over mijn moderatorschap aangaf te twijfelen aan mijn onpartijdigheid met name wat jouw handelen betreft ("Ze is altijd tegen me" en vooral "Omdat ze me niet zo mag zal ze me nog eerder blokkeren ben ik bang. Nu moet ze dat og aan anderen vragen wat ze ook heeft gedaan een paar weken geleden; straks als ze gekozen wordt niet meer.") heb ik besloten om de beslissing over een eventuele blokkade in dit geval aan een andere moderator over te laten. Ecritures (overleg) 5 okt 2017 22:21 (CEST)

Reactie/verduidelijking Wikiklaas[bewerken]

Beste KlaasZ4usV, Ecritures constateert terecht dat de nieuwe beperkingen in de hernieuwde uitspraak van de Arbitragecommissie al enkele keren door je zijn overtreden. Als ik de uitspraak goed lees, en de door Ecritures aangedragen voorbeelden ernaast leg, dan constateer ik dat er zowel naar de letter als naar de geest van de uitspraak een blokkering van een week zou kunnen worden ingesteld.
De bedoeling van de uitspraak is, zo staat er klip en klaar in, om jou te bewegen je met de inhoud van de encyclopedie bezig te houden, en niet met de randzaken die aanleiding waren voor de zaak en de uitspraak. Het op OP's van gebruikers reageren op zaken die voorvallen op pagina's waar je geen bewerkingen meer mag doen, is iets heel anders dan je bezighouden met de inhoud van de encyclopedie, of het overleg daarover.
Ik heb eerder gezien dat je verrast was door de nieuwe beperkingen, en moeite had met de interpretatie ervan. Ik grijp het blokverzoek daarom aan om op dit punt de gevraagde helderheid te geven: de door Ecritures in het blokverzoek genoemde bewerkingen op OP's waren ongewenst. Je zult dergelijke bewerkingen dus in z'n geheel moeten staken om niet het risico te lopen van een nieuw blokverzoek. Zo'n volgend verzoek zal met grote waarschijnlijkheid gehonoreerd worden omdat onduidelijkheid over de interpretatie van de beperkingen dan geen rol meer speelt, en moderatoren gehouden zijn tot het uitvoeren van maatregelen die zijn ingesteld door de Arbitragecommissie. Lees verder alsjeblieft de toelichting die ik op de verzoekpagina gaf, en eventuele reacties die daarop nog door andere gebruikers worden gegeven. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 6 okt 2017 01:51 (CEST)

Verweer[bewerken]

Het bijwerken van het archief van het taalcafé was inderdaad bij vergissing een overtreding naar de letter. Als ik het archief niet bijhoud doet niemand het; heb ik altijd gedaan sinds de wijziging waarbij het archief per maand wordt uitgebreid door de bot. Ik mag in de gehele Wikipedianaamruimte niets meer doen. Het spijt me, maar om me daarvoor een week te blokkeren is gewoon een PA en ik mag daar alleen hier reageren. Precies waar ik bang voor was is gebeurd. Als je een mod en haar/zijn vriend(inn)en tegen je hebt, kom je er nooit meer vanaf. Ze grijpen elk wissewasje aan om je voor minimaal een week te blokkeren. Nu zijn ook alle OP's erbij gekomen in een poging mij monddood te maken; ik eem aan afgezien die van mezelf... Nu is het voorlopig met een sisser en een berisping afgelopen waarvoor dank. Verder door met uitsluitend de inhoud. Klaas `Z4␟` V:  6 okt 2017 06:40 (CEST) P.S. Is er iemand die het bijhouden van het Taalcaféarchief van me over wil nemen zolang de ArbComrestrictie geldt??

Reactie 2 Wikiklaas[bewerken]

Beste Klaas, er is hier niemand die je "monddood" probeert te maken. Het is je nog steeds van harte vergund om aan de inhoud van de encyclopedie te werken, en op overlegpagina's van artikelen en van gebruikers te overleggen over de inhoud van de hoofdnaamruimte. Dat zou ik niet "monddood" willen noemen.
Er is echter ook een uitspraak van de Arbitragecommissie die het je verbiedt om je nog bezig te houden met zaken die in de Wikipedia-naamruimte spelen, en/of om je bezig te houden met zaken die geen betrekking op de hoofdnaamruimte hebben. Die uitspraak ligt er omdat er een geschiedenis is die daar aanleiding toe gaf. Ik kan begrijpen dat de consequenties van de recente aanpassing niet onmiddellijk tot je doordrongen, en dat je vingers soms jeuken om een spelfout te verbeteren of om een archiefpagina op orde te maken. Je weet nu dat je daar echt van zult moeten afzien. OP's van gebruikers zijn voor jou geen verboden terrein, maar ze mogen niet gebruikt worden als uitwijkhaven voor het bespreken van zaken die je elders niet mag bespreken, en zo het omzeilen van de beperkingen.
Het lijkt me wijs als je je nu op de hoofdnaamruimte richt, en de Wikipedia-naamruimte laat voor wat die is. Spelfouten worden ook door andere medewerkers wel opgemerkt; als een archiefpagina erg achterloopt, is er ook wel een andere medewerker die ingrijpt, en de taak overneemt.
Ik heb je niet geblokkeerd omdat mij leek dat hier gewoon meer helderheid over de consequenties van de uitspraak nodig was, en helderheid verschaft men met woorden, niet met een blokkering. Maar nu die helderheid er lijkt te zijn, loopt een volgende overtreding hoogstwaarschijnlijk niet meer met een sisser af. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 6 okt 2017 12:44 (CEST)

Verweer 2 & reacties[bewerken]

Als er iemand een opmerking tegen mij maakt, zelfs als het een PA is, mag ik ook niet meer reageren. Zelfs geen welkom-sjablonen en/of -meldingen doen die toch echt altijd goed bedoeld zijn. Het zij zo.  Klaas `Z4␟` V:  6 okt 2017 15:36 (CEST)
Ik zou met al dit soort klachten gewoon rechtstreeks naar de arbcom zelf gaan. Ze hier neerzetten helpt hoogstwaarschijnlijk niet veel. Degenen die hier niet in de arbcom zitten (ofwel: bijna iedereen), kunnen er sowieso niets aan veranderen, dat kan alleen de arbcom zelf. De Wikischim (overleg) 6 okt 2017 15:52 (CEST)
Ik kan niet naar de ArbCom, want die zijn ook in de WP-naamruimte - anders dan peiling-/stempagina's - opgeslagen. Zij en vele anderen die me op de volglijst hebben, zien het toch wel. Er was wat onduidelijk over de interpretatie OP; kennelijk is bedoeld alle pagina's die met 'Overleg' - uitgezonderd die van mezelf (blijkbaar) en in de hoofdnaamruimte(?) - beginnen, terwijl ik eerst veronderstelde OP's van WP-naamruimtepagina's.  Klaas `Z4␟` V:  6 okt 2017 15:59 (CEST)
Je kunt de arbcom toch mailen? Of is dat ook al een overtreding? De Wikischim (overleg) 6 okt 2017 17:37 (CEST)
Men kan iedereen een elektronisch postbericht sturen, maar gelieve dat te beperken tot het hoogst noodzakelijke en dingen die beter niet openbaar gemaakt dienen te worden. Groot voorstander van openheid en transparantie, derhalve tegenstander van gesloten achterafkamertjespolitiek. Daar is al teveel sprake van vrees ik. Klaas `Z4␟` V:  7 okt 2017 12:36 (CEST)

Vragen[bewerken]

vraag 1[bewerken]

Geldt de uitzondering op bijdragen aan peilingen/stemmingen op Wikipedianaamruimte- en overlegpagina's ook voor te beoordelen pagina's, sjablonen, categorieën en dergelijke? Uiteraard met de restrictie geen verdere toevoeging dan +1 en voor-, tegenweg of neutraal?  Klaas `Z4␟` V:  13 okt 2017 15:56 (CEST)

Op TBP staat duidelijk vermeld dat het geen stempagina is: het lijkt me dat die pagina dus gewoon valt onder "alle pagina's in de Wikipedia naamruimte en de bijbehorende overlegpagina's". Het lijkt mij dat in het verlengde daarvan ook de verwijderpagina's van afbeeldingen, sjablonen en categorieën daaronder vallen. Met andere woorden, ik denk dat onder de evaluatie van de ArbCom het jou niet toegestaan is om op deze pagina's een bijdrage te leveren. Misschien hebben andere moderatoren of leden van de ArbCom daar een andere mening over. Ecritures (overleg) 13 okt 2017 17:18 (CEST)
Inderdaad, de beoordelingspagina’s zijn geen peil-/stempagina’s en vallen dus niet onder de uitzondering. CaAl (overleg) 13 okt 2017 18:50 (CEST)
Daarom vroeg ik het ook. Gek eigenlijk dat het antwoord eerst komt van iemand die niet in de ArbCom zit. Klaas `Z4␟` V:  13 okt 2017 21:47 (CEST)
Ik probeerde slechts behulpzaam te zijn. Excuses als dat in slechte aarde valt. Fijn dat je vraag nu door de correcte persoon is opgelost Ecritures (overleg) 13 okt 2017 22:14 (CEST)

Let op[bewerken]

Wanneer u opmerkingen heeft op mij(n bijdragen) plaats ze dan a.u.b. hier.

Ben door ArbCom verbannen van alle andere overlegruimten inclusief de geheke Wikipedianaamruimte.
Collegiale groeten van Klaas `Z4␟` V:  21 okt 2017 16:28 (CEST)

Je mag nog gewoon deelnemen aan inhoudelijke discussies, hoor. Woody|(?) 22 okt 2017 18:01 (CEST)
Waar blijkt dat uit in de tekst die er staat? Als iemand vindt 'dit is niet inhoudelijk' kan zij/hij mij voor een week (laten) blokkeren. Klaas `Z4␟` V:  22 okt 2017 18:05 (CEST)
"Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om ... deel te nemen aan discussies op overlegpagina's die niet direct op de inhoud van de encyclopedie van toepassing zijn[.]" Het is je dus niet verboden om deel te nemen aan discussies op overlegpagina's die wel over de inhoud gaan. Maar als je niet in staat bent te beoordelen of een discussie of jouw reactie op de inhoud ziet kan je inderdaad beter het zekere voor het onzekere nemen en maar gewoon niet reageren. Maar doe niet alsof je niet mag reageren. Woody|(?) 22 okt 2017 18:13 (CEST)
Ik neem indrdaad geen enkel risico. Mij is een keer verweten dat ik niet inhoudelijk reageerde, terwijl het juist de ander was die het alleen over de vorm had... Klaas `Z4␟` V:  22 okt 2017 18:15 (CEST)
Ik ben wel benieuwd waarom je anderen dan uitnodigt eventuele opmerkingen over je bijdragen hier te plaatsen. Een kwaadwillende gebruiker zou er immers op kunnen wijzen dat jouw gebruikersoverlegpagina ook gewoon onder de reikwijdte van de uitspraak valt (deze wordt in ieder geval niet expliciet uitgesloten). Of was je van plan ook op die opmerkingen niet te reageren? Woody|(?) 22 okt 2017 18:26 (CEST)
Als ik vermoed dat men op enigerlei wijze mijn antwoord onder de uitspraak kan laten vallen: inderdaad. Dat zal waarschijnlijk niet lukken, want het is op 7 oktober expliciet toegevoegd dat ik bij rechtstreeks aanvallen (als dat hier gebeurt is dat extra duidelijk) me wel mag verdedigen. Het zou wel heel vreemd zijn als dat niet zou mogen. Dank voor je professionele inbreng, Woody. Hartelijke groeten,  Klaas `Z4␟` V:  22 okt 2017 21:53 (CEST)

Gewenste artikelen en etalagestemming[bewerken]

Gewenst[bewerken]

Sinds ik verbannen ben van alle overlegpagina's en van pagina's in de Wikipedianaamruimte (met uitzondering van peil- en stempagina's of als een verzoek over mezelf gaat) kan ik ook geen artikelen meer aanvragen. Noch bij het vertaalproject, noch in de diverse subpagina's van Gewenste artikelen. Als er een lijst of doorverwijspagina is kan ik daar een of meer rode links toevoegen, zoals ik met József Eötvös heb gedaan, maar deze dp is erg nieuw dus minder kans dat het wordt opgepakt. Hoe deze situatie te verbeteren? ArbCom, moderatoren, andere deskundigen i wikijuridischekwesties? Mijn volgers hebben vast ook wel enige inbreng. Alvast dank voor uw antwoord(en).

Nogmaals, maar dan van een andere gebruiker: je bent NIET verbannen van alle overlegpagina's. Aan overleg over de inhoud van de encyclopedie kun je zonder meer deelnemen. De praktijk liet echter vaak zien dat je niet reageerde op wat er in het overleg werd besproken, maar vreemde zijsprongen maakte of eigen stokpaardjes bereed (zaken erbij halen die er op dat moment helemaal niet toe deden, maar bijvoorbeeld voor jou kennelijk nog als onafgehandeld voelden). Met zulke opmerkingen die geen betrekking hadden op het lopende overleg, liep je een grote kans dat te laten ontsporen, en het is om die reden dat er om maatregelen is verzocht. Zodra echter iemand beweert dat een zaak zus-en-zo in elkaar zit, en jij hebt een goede bron die anders beweert, ben je meer dan welkom om iemands mening te bestrijden. En uiteraard is het je ook gewoon vergund om mee te delen dat je een partij in een inhoudelijk overleg steunt als je dat ook zakelijk kunt beargumenteren (bijvoorbeeld: ik vind dat gebruiker "A" gelijk heeft want hier-en-hier is na te lezen dat een deskundige er ook zo over denkt). WIKIKLAAS overleg 24 okt 2017 22:50 (CEST)

Toch heb ik meer dan eens meegemaakt dat iemand beweerde dat mijn reactie niet inhoudelijk was, terwijl ik duidend op een Wikipedia-advies (helaas mag ik het woord "richtlijn" hier niet gebruiken, want dat is het helaas (nog?) niet, wel degelijk over de inhoud had. We waren het kennelijk zeer oneens over hoe je zo'n advies interpreteert, zeg maar dat je het naar willekeur kunt toepassen en dan heb ik natuurlijk ongelijk, omdat ik in het "verdomhoekje van de onbegrepen collega" zit Glimlach (of zat?) klikt dramatischer dan het is Ik heb inmiddels voorzichtig de proef op de som genomen op twee plekken. Dank voor je toelichting, Wikiklaas. Zolang men bij het onderwerp in een discussie blijft (of daar juist op terugkomt als een ander het volgende deed) en geen zijpaden inslaat, is er niets aan de hand en zou een week blokkeren averechts werken door de ArbCom naar de letter te interpreteren en getuigen van inderdaad om wat voor (persoonlijke?) reden dan ook "monddood willen maken", toch? Klaas `Z4␟` V:  25 okt 2017 10:23 (CEST)

Etalage[bewerken]

Het is me niet helemaal duidelijk of ik ook voor of tegen nominaties voor 'opname in' / 'verwijdering uit' de etalage van artikelen mag stemmen, uiteraard zonder argumenten. Ik denk van wel, maar nam in eerste instantie geen enkel risico vorige §, maar na de toelichting toch maar een inhoudelijke stem uitgebracht zonder uit te wijden.  Klaas `Z4␟` V:  27 okt 2017 08:43 (CEST)

Overtreding Arbcom-uitspraak[bewerken]

KlaasZ4usV, ondanks uitleg en antwoorden van diverse collega's blijft u doorgaan met het doen van bewerkingen die volgens de recente Arbcom-uitspraak niet zijn toegestaan. Zo zijn o.a. (maar niet uitsluitend) diverse bewerkingen in de wikipedia-naamruimte te zien (in de Kroeg, in het Taalcafé, op de etalage-aanmeldpagina en bij Artikelen van de dag en op de pagina Informatie voor beheerders van publieke computers)

De Arbcom-uitspraak zegt o.a. "Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om: Bij te dragen op alle pagina's in de Wikipedia naamruimte en de bijbehorende overlegpagina's. Uitzonderingen hierop: (i) reageren op blokkadeverzoeken over hemzelf; (ii) stemmen bij verkiezingen, peilingen, stemmingen en moderatoraanmeldingen door bij de optie van zijn keuze een hekje gevolgd door vier tildes te plaatsen. In de bewerkingssamenvatting mag hij desgewenst "+1" of "-1" plaatsen. Verdere toelichting of commentaar is niet toegestaan;"

Bij alle genoemde bewerkingen is geen sprake van een in de uitspraak genoemde uitzondering. Ik laat het bij deze allerlaatste waarschuwing: mocht je de komende tijd doorgaan met het doen van bewerkingen in de wikipedia-naamruimte en/of het uitvoeren van ongeoorloofde bewerkingen op OP's van gebruikers dan zal direct een blokkade worden opgelegd. Ecritures (overleg) 3 nov 2017 20:14 (CET)

( Verplaatst van OP Ecritures)
Beste Ecritures, Naar de letter heb je gelijk. Ik mag evenwel inhoudelijk bijdragen, maar niet uitwijden over bijkomende zaken. Zeg maar de uitspraak naar de geest interpreteren. Men kan uiteraard sterk van mening verschillen over wat inhoudelijk is of niet. Anderen halen er ook wel dingen bij die niet terzake doende zijn en daar wordt niets tegen gezegs. Met twee maten meten.
Iets anders. De vorige keer dat je me wilde (laten) blokkeren zei je "dan moet er een week geblokkeerd worden. Dat is gelukkig niet gebeurd. Het juiste woord is kan. Je kunt je collegamods niets verplichten. Maar goed dat is oude koeien uit de sloot halen. Zand erover. Uithuilen en weer met volle kracht vooruit in het uitbreiden en/of verbeteren van dit prachtige naslagwerk dat we met z'n allen samenstellen. Collegiale groeten van Klaas `Z4␟` V:  4 nov 2017 08:08 (CET)
KlaasZ4usV, er zijn jou twee maatregelen opgelegd: 1. niet meer werken in de wikipedia-naamruimte (behalve reageren op blokkadeverzoeken over jezelf of stemmen bij verkiezingen, peilingen, stemmingen en moderatoraanmeldingen) én 2. niet meer bijdragen aan OP's van gebruikers (behalve wanneer het over de inhoud (= artikelen van de encyclopedie) gaat). Alle bewerkingen die ik noemde vallen onder maatregel 1: het is jou niet toegestaan te werken in de wikipedia-naamruimte. Alle genoemde bewerkingen vallen daarbij niet onder 1 van de onder dit lid genoemde uitzonderingen. In mijn waarschuwing heb ik de door jou gedane bijdragen die vallen onder de tweede maatregel (bewerkingen op OP's van gebruikers die NIET over de inhoud van de encyclopedie gaan) niet eens genoemd.
Ook al jouw bijdragen van vandaag die je hebt gedaan (wederom reageren in de wikipedia-naamruimte + het aangaan van een discussie op mijn OP over iets dat NIET de inhoud van de encyclopedie betreft) geven aan dat je zonder schroom doorgaat met het doen van bijdragen die jou volgens de Arbcom-maatregel niet zijn toegestaan. Ecritures (overleg) 4 nov 2017 09:58 (CET)
Ik reageerde op jouw commentaar op mij. Als je me hier weg wil hebben: voel je vrij en ga je gang. Blokkeer me voor een week en we gaan het zien. Klaas `Z4␟` V:  4 nov 2017 10:17 (CET)

Blokkade vanwege overtreding ArbCom-uitspraak[bewerken]

Beste KlaasZ4usV, op 7 oktober jl. heeft de ArbCom jou een aantal beperkingen opgelegd ten aanzien van het bewerken van wikipedia. Gezien het feit dat je ondanks een aantal waarschuwingen van o.a. Wikiklaas en mijzelf toch doorgaat met het bewerken van pagina’s in de Wikipedia-naamruimte heb ik je hierbij – volgens de uitspraak van de ArbCom – voor een week geblokkeerd. Zo heb je diverse malen recentelijk pagina’s bewerkt in de Wikipedia -naamruimte van het Gendergap-project (zie hier, hier of hier. Ook heb ik opgemerkt dat je bijdragen doet op de pagina Gewenste artikelen, TBP of de pagina’s voor Etalage-aanmeldingen. De ArbCom-uitspraak zegt o.a. ‘’Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om: Bij te dragen op alle pagina's in de Wikipedia naamruimte en de bijbehorende overlegpagina's. Uitzonderingen hierop: (i) reageren op blokkadeverzoeken over hemzelf; (ii) stemmen bij verkiezingen, peilingen, stemmingen en moderatoraanmeldingen door bij de optie van zijn keuze een hekje gevolgd door vier tildes te plaatsen. In de bewerkingssamenvatting mag hij desgewenst "+1" of "-1" plaatsen. Verdere toelichting of commentaar is niet toegestaan’’

Aangezien dit een blokkering langer dan drie dagen betreft kan deze blokkade worden aangevochten en door jou (of derden) door een beroep te doen op de ArbCom. Ook kunnen (alleen) derden een blokpeiling opzetten op w:nl:Wikipedia:Blokkeringsmeldingen/Blokpeilingen. Ecritures (overleg) 5 dec 2017 13:12 (CET)

Het was allemaal puur inhoudelijk. Dat mag wel. Je neemt de uitspraak m.i. te letterlijk, beste Ecritures. Als je wil dat ik niet meer kan bijdragen aan het evenement #100WikiWomen moet je vooral zo doorgaan. Ik heb me reeds opgegeven voor 6 december wat volgens jou niet mocht en daar zei je toen niets van... Klaas `Z4␟` V:  5 dec 2017 14:13 (CET)
Ik heb hierboven aangegeven op welke manieren bezwaar gemaakt kan worden tegen deze blokkade. Je aanmelding van 6 september 6 december voor #100wikiwomen was mij nog niet opgevallen: ik zal hem bij die datum verwijderen aangezien 6 december binnen de blokkade-periode valt. Ecritures (overleg) 5 dec 2017 14:23 (CET)
Waarom weghalen? Het artikel staat al bijna klaar hier. Een kopie volgde hieronder (reeds gewist). Jij (of iemand anders) mag hem van mij morgen naar de hoofdnaamruimte kopiëren, zodat deze datum niet verloren gaat; alleen op iemand anders'naam komt te staan. Is niet erg. Klaas `Z4␟` V:  5 dec 2017 16:56 (CET)
U kunt hier enkel op uw blokkade reageren, hier een conceptartikel plaatsen dat ook al in uw kladruimte staat is niet de bedoeling. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 dec 2017 17:01 (CET)
Het is een ondermaats artikel dat niet verdient in de hoofdnaamruimte een plaats te krijgen. Van der Aa is niet meer betrouwbaar. Van de referenties/externe links klopt weinig. Paul Brussel (overleg) 5 dec 2017 17:04 (CET)
Degene die het weghaalde is in overtreding geweest. Iemands overlegbijdragen veranderen/weghalen mag toch niet of is het weer zo'n voorbeeldje van w:nl:Quod licet Iovi non licet bovi? Jullie voeren gewoon een vreselijke hetze tegen mij. Waarom in vredesnaam? Ben ik nou zo door en door slecht of jullie zo ontzaglijk goed? Klaas `Z4␟` V:  5 dec 2017 17:09 (CET)
MoiraMoira gaf hierboven in haar edit van 17:01 al aan dat bewerken van deze pagina voor jou alleen is open gelaten voor overleg over je blokkade. Je edit van 17:09 had je dus niet mogen doen. - Robotje (overleg) 6 dec 2017 17:22 (CET)
Kopie van WPnlOP 20171214-20171215

Waarom?[bewerken]

Waarom ga je na je blokkade die juist 2 dagen is afgelopen toch gewoon weer wijzigingen doen in de wikipedia-naamruimte (bij het gendergap-project)? Je weet inmiddels toch dat je je aan je ArbCom-beslissing hebt te houden? Ik begrijp het werkelijk niet. Voor de volledigheid wil ik je graag wijzen op het feit dat ik bij de ArbCom heb aangegeven dat ik ongewenste wiki-mail van jou heb ontvangen aangaande je recentste blokkade. Ik heb daarom mijn wikipedia-mailfunctie (alleen) voor jou afgesloten. Mocht je op welke wijze dan ook met mij willen communiceren dan zou ik je willen verzoeken om dit alleen on wiki te doen. Ecritures (overleg) 14 dec 2017 18:29 (CET)

Als je de bewerkingen niet goed vindt, draai je ze terug, zoals je dat ook bij de jaarpagina's 1900 en 1901 hebt gedaan. Alleen via een wiki communiceren geldt w.m.b. wederzijds en in jouw geval dus alleen deze pagina, omdat ik strikt genomen alleen hier mag reageren. Kom dan wel met redelijke argumenten alsjeblieft. Alvast dank en groeten uit Zeeburg van Klaas `Z4␟` V:  15 dec 2017 10:21 (CET)
Maar Klaas, waarom bewerk je in de WP-naamruimte als je weet dat dat niet mag? Om dan bij een volgende blokkade weer aan te geven dat er een hetze tegen je wordt gevoerd? Hoe moeilijk wil je het jezelf maken? Vinvlugt (overleg) 15 dec 2017 10:29 (CET)
Jij kijkt net als sommige anderen naar de letter van die uitspraak. Inhoudelijk mag ik best overleggen, maar geen zijpaden inslaan, mensen persoonlijk aanvallen (dat mag overigens niemand) en dergelijke. Wanneer iets niet meer inhoudelijk is kun je van mening over verschillen; dan kan de ArbCom weer en wederhoor toepassen/ Klaas `Z4␟` V:  15 dec 2017 10:33 (CET)
Beste Klaas, ik vrees dat er hier geen sprake is van letter en geest. Er staat namelijk "Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om:
Bij te dragen op alle pagina's in de Wikipedia naamruimte en de bijbehorende overlegpagina's. Uitzonderingen hierop: (i) reageren op blokkadeverzoeken over hemzelf; (ii) stemmen bij verkiezingen, peilingen, stemmingen en moderatoraanmeldingen door bij de optie van zijn keuze een hekje gevolgd door vier tildes te plaatsen. In de bewerkingssamenvatting mag hij desgewenst "+1" of "-1" plaatsen. Verdere toelichting of commentaar is niet toegestaan;".
Deze, deze, deze, deze, en deze bewerkingen zijn dus NIET toegestaan. Dat mag je vervelend vinden, maar je kunt niet zeggen dat de uitspraak onduidelijk is of dat je niet gewaarschuwd bent. Vinvlugt (overleg) 15 dec 2017 10:39 (CET)
Het gaat er niet om of ik jouw bewerkingen wel of niet goed vind: de ArbCom heeft die uitspraak gedaan en aangegeven wat de beperkingen aan jouw bewerkingen zijn op nl:wiki. Als moderator wordt ik o.a. geacht om een blokkade op te leggen wanneer er een overtreding is geconstateerd. De ArbCom uitspraak heeft niet als doel om jou te blokkeren, maar als doel om jou een bepaald soort bewerkingen (voorlopig) te verbieden zodat het makkelijker is om je te focussen op de inhoud van de encyclopedie en niet op een aantal "randzaken". Het heeft er dus niets mee te maken wat ik inhoudelijk van je bewerkingen vind. Mijn verzuchting hierboven geldt vooral dat ik werkelijk niet begrijp waarom je dan de ArbCom-uitspraak overtreedt juist op een gedeelte van de wikipedia-naamruimte waarvan je weet dat ik die bewerkingen ga zien omdat ik bij dat project betrokken ben. Zoals Vinvlugt zegt:Hoe moeilijk wil je het jezelf maken?  ?
Wij kunnen inderdaad via deze pagina met elkaar communiceren over zaken die niet over de inhoud van de encyclopedie gaan. Ik wil inderdaad dat onze communicatie - gezien jouw uitlatingen - graag volledig boven tafel blijft zodat er later geen verwarring is over wie wat heeft gezegd met welke woorden e.d.. Misschien kan je begrijpen dat een mail als die jij aan mij off wiki verstuurde op mij aanvallend en bedreigend over komt. Zoals ik al aangegeven had, moet je toch echt met de ArbCom in contact treden wanneer je bezwaar wilt maken tegen een blokkade. Het gaat er immers - nogmaals - niet om dat je de bewerkingen van mij niet mag doen: het is je door de uitspraak van de ArbCom niet toegestaan. Ecritures (overleg) 15 dec 2017 10:56 (CET)
Vertel me dan eens met welk(e) woord(en) ik je heb aangevallen en/of bedreigd? Een mail sturen was tijdens mijn blokkade de enige manier om met je in contact te komen. Als je de mail door wil sturen: bij dezen heb je van mij toestemming dat te doen zodat een deskundihe haar/zijn wijze hoofd erover kan buigen om te besluiten of er van enige vorm van aanval, bedreiging sprake is geweest. In elk geval: als dat zo zou zijn is het niet als zodanig bedoeld. In tegenstelling tot andersom heb ik helemaal niets tegen jou, afgezien van het feit dat je mij wil blokkere om het maken van wat ik verbetringen vind aan enkele pagina's in de jaarpagina's en ook WP-naamruimte. Jouw commentaar de inhoudsopgave wordt te lang heb ik inmiddels op alle pagina's van de 20e eeuw ter harte genomen, want dat was terecht! Ik hoopte dat ik je daarmee voldoende tegemoetgekomen was, maar kennelijk vind je van niet. Beetje jammer, maar we kunnen elkaar helaas niet veranderen. Klaas `Z4␟` V:  14:20, 15 December 2017 (UTC)

Blokkade vanwege overtreding ArbCom-uitspraak (15/12)[bewerken]

Beste KlaasZ4usV, op 7 oktober jl. heeft de ArbCom jou een aantal beperkingen opgelegd ten aanzien van het bewerken van wikipedia. Gezien het feit dat je ondanks een aantal waarschuwingen van o.a. Wikiklaas en mijzelf én na je blokkade van vorige week toch doorgaat met het bewerken van pagina’s in de Wikipedia-naamruimte heb ik je hierbij – volgens de uitspraak van de ArbCom – voor een week geblokkeerd. Ik heb besloten om de verhogingsregel niet te gebruiken.

Je hebt diverse malen recentelijk pagina’s bewerkt in de Wikipedia -naamruimte van het Gendergap-project, bijvoorbeeld hier, hier, hier, hier, en hier De ArbCom-uitspraak zegt o.a. ‘’Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om: Bij te dragen op alle pagina's in de Wikipedia naamruimte en de bijbehorende overlegpagina's. Uitzonderingen hierop: (i) reageren op blokkadeverzoeken over hemzelf; (ii) stemmen bij verkiezingen, peilingen, stemmingen en moderatoraanmeldingen door bij de optie van zijn keuze een hekje gevolgd door vier tildes te plaatsen. In de bewerkingssamenvatting mag hij desgewenst "+1" of "-1" plaatsen. Verdere toelichting of commentaar is niet toegestaan’’ Deze bewerkingen waren dus niet toegestaan volgens de voor jou geldende ArbCom-uitspraak.

Aangezien dit een blokkering langer dan drie dagen betreft kan deze blokkade worden aangevochten door jou (of derden) door een beroep te doen op de ArbCom. Ook kunnen (alleen) derden een blokpeiling opzetten op Wikipedia:Blokkeringsmeldingen/Blokpeilingen.

Ecritures (overleg) 15 dec 2017 11:06 (CET)

Zoals u weet kan u hieronder enkel nog reageren op de blokkade. U haalde deze overlegpagina echter leeg. Dat is ook vervelend voor de collega hierboven die netjes de verantwoording van haar handelswijze plaatste naar u en de gemeenschap toe. De mogelijkheden om hier te bewerken zijn dus nu ook opgeschort. U kunt zich desgewenst via mail tot de arbitragecommissie wenden. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 dec 2017 15:56 (CET)
Een goede moderator modereert, een moderator die alle vooroordelen van Klaas wil bevestigen die laat haar spierballen zien, zo los je het probleem dus niet op. Peter b (overleg) 15 dec 2017 16:03 (CET)
Beste Peter b, ik vind de blokkade ook niet fraai, maar zie jij ook maar één greintje lerend vermogen bij Klaas? Wat je ook van die AC-uitspraak vindt, die is er om toch enig effect te sorteren toch? Vinvlugt (overleg) 15 dec 2017 16:14 (CET)
Peter b, voordat ik een uitgebreid antwoord opstel, wil ik voor de zekerheid verifiëren dat je met de opmerking "een moderator die alle vooroordelen van Klaas wil bevestigen die laat haar spierballen zien" naar mij verwijst en niet naar MoiraMoira. Klopt dat? En een tweede vraag: Hoe zou jij het probleem wél oplossen? Groet, Ecritures (overleg) 15 dec 2017 16:44 (CET)
Zonder me inhoudelijk in de discussie te willen mengen: uit de bewerkingssamenvatting van Peters bijdrage krijg ik de indruk dat Peter het juist wel over MoiraMoira heeft. CaAl (overleg) 15 dec 2017 16:55 (CET)
@Ecritures, ik had het over het domweg terugplaatsen van dit overleg dat door Klaas was gearchiveerd door MM, was werkelijk nergens voor nodig. De blok snap ik, hoewel je wmb beter direct had kunnen blokken en niet eerst met Klaas in gesprek gaan. Het is nu wel wat onduidelijk waarom je uiteindelijk blokt. Peter b (overleg) 15 dec 2017 21:46 (CET) Wat je tweede vraag betreft, ik heb de hoop al jaren geleden opgegeven dat het nog wat wordt met Klaas, geen idee wat hem bezielt, hij heeft dan nog het geluk dat hij niet op de watchlist van Robotje staat, anders was ook hij al lang voor eeuwig verbannen. Peter b (overleg) 15 dec 2017 21:48 (CET)
Einde kopie dd 20171214-20171215
kopie gemaakt en opmerking beantwoord op 201722
Dank voor je toelichting, Peter b. Ik wil zelf nog wel reageren op je opmerking dat het nu wat onduidelijk is waarom ik hem blokkeer. Dat lijkt me toch echt heel duidelijk: de verschillende bewerkingen in de wikipedia-naamruimte die KlaasZ4usV niet zijn toegestaan. Ik vind het opleggen van een blokkade een heel zwaar middel: 1 die ik zeker niet licht opvat en die ik zeker niet met plezier uitvoer. Het doel van de ArbCom-uitspraak is immers niet iemand geblokkeerd te krijgen, maar om ongewenst gedrag te voorkomen. Voor de vorige blokkade heb ik eerst gewaarschuwd nadat de uitspraak diverse malen door KlaasZ4usV was overtreden. Deze keer heb ik niet formeel gewaarschuwd, maar wel aan KlaasZ4usV gevraagd waarom hij toch blijft persisteren in het doen van bewerkingen die hem niet zijn toegestaan. En dan met (werkelijke) verbazing heb ik hem gevraagd waarom dat hij deze overtredingen beging op een plek waarvan hij weet dat ze door mij gezien worden. Aangezien een verklaring of uitleg uitbleef (zelfs van het kaliber 'ik heb me niet voldoende gerealiseerd dat ik in de wikipedia-naamruimte bezig was') en ik dus geenszins de indruk had dat KlaasZ4usV ook maar enigszins genegen was om daarna af te zien van zijn ongeoorloofde bewerkingen, heb ik hem vervolgens geblokkeerd. Ik neem je opmerking dat ik een volgende keer (waarvan ik hoop dat die zich niet voordoet!) beter direct kan blokkeren ter harte. Excuses voor de verlate reactie, Ecritures (overleg) 21 dec 2017 12:44 (CET)
Beste Ecritures,
De enige intentie die ik heb is de encyclopedie uit te breiden en/of te verbeteren waar ik denk dat er omissies of onvolkomenheden zijn. Ik ben verre van perfectionistisch (dat is een van de dingen die ik na jaren [eindelijk] heb afgeleerd) ongeacht de naamruimte waar ze staan. Toen ik de betreffende uitbreiding waar je me voor wilde blokkeren en vervolgens ook deze blokkade naar jouw inzicht ook uitvoerde, omdat het niet mocht louter om het feit dat het "toevallig" is de naamruimte Wikipedia staat. Dat is naar de letter en niet naar de geest interpreteren. Zie toelichting Wikiklaas: "De bedoeling van de uitspraak is, zo staat er klip en klaar in, om jou te bewegen je met de inhoud van de encyclopedie bezig te houden," Klaas `Z4␟` V:  09:59, 22 December 2017 (UTC)
2018

Wikipedia-naamruimte[bewerken]

KlaasZ4usV, met deze, deze en deze bewerking heb je vandaag weer bewerkingen in de wikipedia-naamruimte gedaan. Gezien de geldende ArbCom-uitspraak is jou dat niet toegestaan. Ik laat het nu bij deze waarschuwing. Bij de eerstvolgende bewerking in de wikipedia-naamruimte zal er direct een blokkade worden opgelegd. Ecritures (overleg) 20 jan 2018 21:10 (CET)

Complimenten voor uw alertheid, mevrouw. Hartelijk dank. Klaas `Z4␟` V:  23 jan 2018 10:07 (CET)

Artikelen nomineren[bewerken]

KlaasZ4usV, vandaag nomineerde je een artikel op nl.wiki Simplu door een verwijdernominatie-sjabloon te plakken op de pagina. De door jou genoemde reden was ne|A; zo'n twee jaar bronloos. Ook op Wikidata niks over te vinden. Dit artikel is waarschijnlijk eigen onderzoek. In dit sjabloon staat o.a. vermeld De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.. Zoals jij zelf al aangeeft in je bewerkingssamenvatting (Je precieze bewerkingssamenvatting was: Helaas mag de nominator van ArbCom de (aan)getroffen(?) pagina van WP:TBP niet actualiseren en moet dat derhalve aan een bereidwillige collega delegeren. Amen)) is het jou niet toegestaan ivm een uitspraak van de ArbCom om pagina's in de wikipedia-hoofdnaamruimte, waaronder TBP, te wijzigen. Het is m.i. voor jou dan ook niet mogelijk pagina's ter verwijdering voor te dragen.

En ik denk dat het ook tegen de geest van de ArbCom-uitspraak is om jou pagina's te laten voorstellen voor verwijdering. De ArbCom noemt duidelijk in de opgelegde maatregel: Het doel van de Arbitragecommissie blijft nog steeds om het patroon van niet-constructieve bewerkingen in te dammen, voor zover mogelijk zonder KlaasZ4usV de mogelijkheid te ontnemen om zinvol aan de opbouw van de encyclopedie bij te dragen. Het doen van een nominatie die inhoudelijk aan alle kanten rammelt 'en die procedureel niet aan de voorwaarden voldoet behoort mijn inziens niet tot de bijdragen die door de ArbCom bedoeld worden. (Hetzelfde geldt m.i. ook voor het samenvoeg-voorstel dat je hebt gedaan of de categorieën die je wilde laten verwijderen; maar daar gaat dit bericht niet over.) Het lijkt erop dat je recentelijk bezig bent om de grenzen van de aan jou opgelegde maatregel aan het opzoeken bent; dat zie ik o.a. ook in de uitspraken die jij in verschillende bewerkingssamenvattingen hebt gedaan waarbij je verschillende malen onnodig keer op keer uitspraken doet over de juistheid van de uitspraak.

Ik heb de nominatie die je hebt gedaan verwijderd: ik heb het sjabloon van het artikel afgehaald en de nominatie die door een collega op TBP was geplaatst, verwijderd. Ik zou je persoonlijk aanraden om contact op te nemen met de ArbCom om na te vragen of jij wel op de door jou gehanteerde (werk)wijze verwijdernominaties mag doen of dat een dergelijke werkwijze inderdaad volgens de aan jou opgelegde maatregel niet toegestaan is. (Indien je dat doet met een vraag die voor mij ook zichtbaar is, dan zal ik ook mijn onderbouwing aan de ArbCom doorgeven.) Totdat daar meer duidelijkheid over is, zal ik - met onderbouwing - bijvoorbeeld dergelijke verwijdernominaties van jou verwijderen. Ecritures (overleg) 7 aug 2018 16:06 (CEST)

Ik heb e.e.a. hierboven proberen uit te leggen. Het is mijn interpretatie van de aan jou opgelegde maatregel dat de AC beoogt om het patroon van niet-constructieve bewerkingen in te dammen; zij hebben daartoe besloten jou (een aantal uitzonderingen doorgelaten) geen bewerking in de naamruimte toe te staan. Mijn conclusie is dat zij beogen dat jij zolang de maatregel van kracht is, o.a. geen verwijdernominaties van artikelen (maar ook niet sjablonen of categorieën) doet. Het lijkt me helder (en begrijpelijk) dat wij beiden een verschillende interpretatie van de maatregel hebben (en duidelijk ook over de projectverstorende of -vertragende effecten van die maatregel). Dat verschil van inzicht dan wel interpretatie is precies de reden dat ik jou aanraad om bij de ArbCom na te vragen hoe zij onze interpretaties beoordelen. Ecritures (overleg) 7 aug 2018 16:25 (CEST)
(na bwc)Geef eens 1 goede reden waarom ik dat niet mag. Het is puur inhoudelijk en in het belang van de (betrouwbaarheid en verifieerbaarheid van de) encyclopedie. Ik heb al eerder op de ArbComMailLijst aangegeven dat de uitspraak van vorig jaar projectverstorend/-vertragend is. Er staat bij mijn weten niets in de uitspraak over inhoudelijke bewerkingen, integendeel: de geest van de uitspraak is dat ik me (behoudens enkele uitzonderingen als peilingen en stemmingen, als het over mezelf gaat) vrijwel alleen met de inhoud van niet-WP-naamruimte mag bezighouden. Kom dan met een bron als je het met de nominstie oneens bent. Het verwijderen van het sjabloon zonder er inhoudeljk op in te gaan lijkt me niet geheel comme il faut. Als moderator zou je beter moeten weten, beste Ecritures. Ik zal hiernaar verwijzen op de OP van een arbcomlid zodat niet alleen jij, maar de gehele gemeenschap mee kan lezen… Klaas `Z4␟` V:  7 aug 2018 16:31 (CEST)
Graag de geschiedenis van dit overleg herstellen. Mijn reactie hier direct boven was een reactie op iets wat jij schreef. Er was geen bewerkingsconflict. Ecritures (overleg) 7 aug 2018 16:44 (CEST)
Bij jou misschien niet, maar bij mij wel degelijk. Ik kan niet met de geschiedenis knoeien. Bovendien is het mijn OP en daarmee mag ik doen wat ik wil, zelfs geheel wissen of archiveren. Wat jij wil, maar dan moet ik ook de OP van collega Kuiper veranderen. Klaas `Z4␟` V:  7 aug 2018 16:49 (CEST)

Uitspraak van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte KlaasZ4usV,
De Arbitragecommissie heeft onlangs een antwoord gegeven op het door u ingediende verzoek. Om de gemeenschap inzicht te geven in deze vraag, staat deze nu ook op de zaakpagina Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/KlaasZ4usV VI.
De Arbitragecommissie, 7 aug 2018 17:01 (CEST)

Artikelen nomineren (2)[bewerken]

kopie 8 aug 2018 half negen (CEST) van Wthjmkuipers overlegpagina

Beste Wthjmkuiper,

Zie Artikelen nomineren voor een verschil van mening die collega Ecritures en ondergetekende hebben aangaande de interpretatie van de ArbComuitspraak tegen laatstgenoemde waarin zijn bewerkingsrechten op de naamruimte Wikipedia: (behoudens enkele uitzonderingen) zijn ingetrokken. Graag dit bij de e-mails die ik heb gezonden voegen.
Alvast dank en collegiale groeten van Klaas `Z4␟` V:  8 aug 2018 08:21 (CEST) (bijgewerkt ivm. archivering)

na eerste archivering toegevoegd[bewerken]

Beste KlaasZ4usV, Eigenlijk is uw zaak te gecompliceerd voor mij, in feite een simpele gebruiker die tot zijn eigen verrassing en verbazing in de ArbCom terecht gekomen is, maar ik geef er al mijn aandacht en creativititeit aan om bij te dragen aan een uitspraak die voor álle betrokkenen optimaal is. Willem Kuiper (overleg) 8 aug 2018 12:39 (CEST)

Beste Willem,
Simpele "gebruikers" (spreek liever over collegae) zijn er vrijwel niet en zeker niet in het modcorps en de ArbCom, want die zouden een verzoek krijgen zo'n team te verlaten. Dat mijn zaak die nu al ruim een jaar loopt complexer wordt dan-ie al was komt door cyberstalking van bepaalde mensen die iets tegen mij lijken te hebben. Wat dat is: vraag het ze; ik heb overigens weinig of niets tegen deze mensen van goede wil. Dat ik er ook zo insta schijnt helaas niet bij iedereen uit die groep op te komen. Collegiale groeten van Klaas `Z4␟` V:  9 aug 2018 10:10 (CEST)

Beste KlaasZ4usV, Toen ik in de ArbCom kwam, moest men mij uitleggen wat een sokpop was. Zo'n simpele gebruiker ben ik, opgegroeid in de analoge wereld, waarin men geen geheim maakt van zijn identiteit en expertise. Ik kan mij de wereld zonder mobiele telefoon en het Internet nog heel goed voorstellen. Decennia lang gewerkt met gedrukte atlassen, encyclopedieën, tekstedities, woordenboeken enzovoort. Maar op een dag kreeg ik bezoek van een collega die bij Alfa Informatica werkte en mij vertelde dat hij mijn naam was tegengekomen op een Listserver op het Internet, en of ik geïnteresseerd was? Maar natuurlijk, zei ik, weliswaar een alfa van beroep, maar met een beta vooropleiding, en zo maakte ik in 1992 kennis met een VAX terminal, met e-mail, ftp, listservers enz. De kennismaking beviel en ik heb mij gewillig mee laten slepen in de maalstroom van het Internet (maar nog altijd geen smartphone, er zijn grenzen). Na jaren lang dankbaar gebruik gemaakt te hebben van de kennis die gratis via Wikipedia verspreid wordt, besloot ik wat terug te doen. Eerst door aperte fouten te verbeteren die ik meestal bij toeval tegenkwam, daarna door hier en daar wat toe te voegen en uiteindelijk ben ik ook artikelen gaan schrijven. De niet altijd even positieve ervaringen daarbij opgedaan maakten mij nieuwsgierig in het zelfreinigend vermogen van een project als Wikipedia, alsook in de omgang met 'vakkennis'. Ik zie het als een van mijn taken binnen de ArbCom om de goedwillende creatieve gebruiker, hoe a-typisch deze ook moge zijn, te beschermen tegen het kwantitatieve gelijk van de groep. Tegelijkertijd wil ik de eenzame fietser op het hart drukken om geen spookrijder te worden. Met optimistische groet, Willem Kuiper (overleg) 9 aug 2018 19:30 (CEST)

Beste Willem,
Hartelijk dank voor deze bemoedigende woorden. VAX hadden we ook mee te maken toen ze o.a. dienst deden voor autorisatie-/authenticiteitscontrole van onze twee mainframesystemen (door ons team beheerd en later samengevoegd tot 1) die de werknemers van onze klanten bedienden met domme terminals). Ik zit al 44 jaar in het ICT-vak en dan denken sommige broekies hier mij nog de les kunnen lezen, uit te foeteren of af te blaffen, hopende dat ik met de staart tussen de benen af ga druipen. Mooi niet! Dan moeten ze - letterlijk - vroeger opstaan. Een mede-optimist groet u, Klaas `Z4␟` V:  10 aug 2018 08:01 (CEST)

melding arbitragecommissie[bewerken]

Beste KlaasZ4usV,
Zie de uitspraak op uw verzoek van 15 juli 2018. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 aug 2018 17:06 (CEST)
Omdat deze over mij gaat mag ik daar wel reageren? Ik heb trouwens in bovengenoemd geval geen beroep op moderatoren gedaan. Het was andersom: een moderator sprak mij aan. Iedereen behalve ik kan nominaties beoordelenKlaas `Z4␟` V:  7 aug 2018 18:00 (CEST)
Ja, in dit geval mag je op de betreffende overlegpagina reageren.
(Bijna) iedereen mag artikelen nomineren, maar de uiteindelijke beoordeling, resulterend in het behouden of verwijderen van het artikel, wordt door een moderator gedaan. Alleen als de nominatie eerder wordt ingetrokken, hoeft er geen moderator aan te pas te komen. Zoals dergelijke nominaties op Wikipedia werken, doe je dus wel degelijk een beroep op de moderatoren. Zoals gezegd, zoek niet steeds de randjes op, maar ga inhoudelijk aan de slag. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 aug 2018 17:38 (CEST)

Tegen[bewerken]

Kopie overlegpagina van moderator Ecritures

Beste Ecritures, Je had ook gewoon net als Edo tegen kunnen stemmen. Nu moeten meer mensen zich met deze zaak bezig gaan houden. Over andere dan de Wikipedianaamruimte (en Overleg*) wordt met geen woord gerept. Wil je nog meer restricties zodat ik helemaal virtueel monddood wordt gemaakt? Schiet iemand, behalve jij, daar iets mee op? Klaas `Z4␟` V:  7 aug 2018 16:59 (CEST)

Klaasz4usV, deze bijdrage van jou op mijn OP gaat niet over de inhoud van de encyclopedie; het is jou volgens de aan jou opgelegde maatregel van de ArbCom niet toegestaan dergelijke bijdrages op een OP te doen ((Het is KlaasZ4usV niet toegestaan) Deel te nemen aan discussies op overlegpagina's die niet direct op de inhoud van de encyclopedie van toepassing zijn;) Je kunt voor deze bijdrage dus door een moderator geblokkeerd worden. De discussie over jouw gedrag t.a.v. het doen van nominaties loopt - zoals je weet - gewoon op jouw OP, Ecritures (overleg) 7 aug 2018 17:21 (CEST)
Als het mezelf betreft mag dat wel, beste Ecritures. Collegiale groeten van Klaas `Z4␟` V:  8 aug 2018 15:08 (CEST)
Incorrect. Over OP's zegt de ArbCom in een aanvulling in oktober 2017. Het is in eerste aanleg aan de moderator om te toetsen of een reactie inhoudelijk is. en Als tip om het overleg inhoudelijk te houden wil de Commissie KlaasZ4usV meegeven dat niet-inhoudelijke reacties voorkomen kunnen worden door de inhoud van een artikel te bespreken en niet de personen die deelnemen aan een overleg. Ook helpt het om niet de persoonlijke mening over een onderwerp te ventileren maar aan gezaghebbende bronnen te refereren.
Wat betreft het reageren op zaken 'die jouzelf aangaan' (zoals jij hier aanhaalt) het volgende: (KlaasZ4usV mag) (i) reageren op blokkadeverzoeken, andere verzoeken aan moderatoren en arbitragezaken, indien deze direct over hemzelf gaan.
De discussie over jouw gedrag vond plaats op jouw OP: dat lijkt me een prima plek om die te houden. Jij besliste echter anders door - na je bericht hier - de lopende discussie te archiveren. Jouw grieven dan graag bij een van de lopende AC-zaken behandelen oid.

Ecritures (overleg) 8 aug 2018 11:49 (CEST)

Geoorloofde reactie[bewerken]

Beste Ecritures,

Op 7 oktober 2017 schreef de arbitragecommissie:


Derhalve wijzigt de Arbitragecommissie in de uitspraak de volgende passage:
:''"(i) reageren op blokkadeverzoeken over hemzelf"''
in
:''"(i) reageren op blokkadeverzoeken, andere verzoeken aan moderatoren en arbitragezaken, indien deze direct over hemzelf gaan".''

'''De Arbitragecommissie''', 7 okt 2017 00:47 (CEST)

Ga maar door met je welles-nietes-spelletjes, beste Ecritures, als je daar blijer van wordt, mijn zegen — voor wat-ie waard is — heb je.
Hartelijke groeten uit een warm Osdorp van Klaas `Z4␟` V:  8 aug 2018 15:51 (CEST) P.S. Jij en alle anderen mag/mogen gerust hier reageren, want hier staat (bijna) alles wat op mijn WP-naamruimteban betrekking heeft bij elkaar of is tenminste gelinkt. Zo niet: voeg gerust de nodige ontbrekende links toe.

Op het randje werken[bewerken]

Hoi Klaas,

Het is al de tweede keer in 24 uur dat je op het randje van de ac-uitspraak een bijdrage doet. Is er geen leuk artikel waar je aan kunt bij dragen? Misschien helpen met ontwezen of door een beginnetje uit te breiden? Ciell 9 aug 2018 11:47 (CEST)

Waar doel je op, beste Ciell? De Wikisource*-sjablonen? Ik heb toch geen ban noch op de Sjabloon-, noch op de Categorie-naamruimte. Bovendien heb ik zojuist Katy Perry "onder handen" genomen. Niet haarzelf, maar het artikel over haar Glimlach Klaas `Z4␟` V:  9 aug 2018 12:00 (CEST)
P.S. Wil je me blokkeren of de uitspraak laten veranderen?
Nee, ik doel op je berichten bij Ecritures en MoiraMoira. Ik blokkeer je liever niet, maar waarschuw je wel dat misschien niet alle moderatoren denken dat je aan de goede kant van de scheidslijn loopt en dat je beter wat meer met de artikelen bezig kunt zijn dan kritisch je mening op overlegpagina's neerpennen. Ciell 9 aug 2018 13:20 (CEST)

Blokkade aangevraagd[bewerken]

KlaasZ4usV, gezien je herhaaldelijke bewerkingen op OP's (bijdragen die ingaan tegen de door jou opgelegde ArbCom-uitspraak), maar vooral vanwege de persoonlijke aanval van cyberstalking tegen mij met de toevoeging 'van bepaalde mensen die iets tegen mij lijken te hebben' die je hier uitspreekt en vanwege het over een kam scheren van groepen andere gebruikers en scherpe beschuldigingen die niet ondersteund worden met links en goede argumenten in dezelfde bijdrage (Ik zit al 44 jaar in het ICT-vak en dan denken sommige broekies hier mij nog de les kunnen lezen, uit te foeteren of af te blaffen, hopende dat ik met de staart tussen de benen af ga druipen.), heb ik op RegBlok een blokkade voor je aangevraagd. Ecritures (overleg) 10 aug 2018 12:35 (CEST)

Dank je wel, beste Ecritures. Heb ik je naam genoemd in verband met cyberstalking? Zo ja, kun je dat bewijzen? Als ik over "broekies" spreek gaat dat zeker niet over jou, maar over sommige jongens en heren hier. Nee, ik noem absoluut geen namen; juist om ook maar de schijn van een persoonlijke uit de weg te ruimen. Weet je trouwens dat je er eerst uit moet zien te komen met de "gedaagde" alvorens bij collegabeheerders/ArbCom aan de bel te trekken?  Klaas `Z4␟` V:  10 aug 2018 13:22 (CEST)

Persoonlijke aanval[bewerken]

KlaasZ4usV, naar aanleiding van jouw reactie op mijn melding dat ik een blokkade-aanvraag voor je heb gedaan (reeds gearchiveerd), wil ik je vragen tegen wie in het bijzonder je een beschuldiging van cyberstalking hebt geuit. Met name wil ik expliciet weten of die beschuldiging aan mijn adres gericht is. Ik beschouw dergelijke ernstige beschuldigingen als een persoonlijke aanval; (cyber)stalking is immers strafbaar. Ecritures (overleg) 10 aug 2018 14:08 (CEST)

M'n gP heeft 75 volgers. Het antwoord is dus nee, niet aan jou persoonlijk; 't kunnen er tientallen zijn. Van geen van de 75 kende ik voorheen gelukkig de naam, wil niet eens weten. Van hoeveel je kan spreken van "hinderlijk volgen" weet ik ook niet. Sterk vermoeden is er nu wel dat jij er een van bent. Het spijt me dat je je aangesproken voelde. Dat lag geenszins in de bedoeling. Strafbaar is het, lijkt me, alleen als ik aangifte tegen de stalker zou doen. Ik zweer je: wie het ook is, dat gaat niet gebeuren. Nu niet, morgen niet. Nooit. Dat zou vreselijk oncollegiaal en zwaar tegen de Wikiquette zijn en gestalkt worden geeft aan dat ik dat "verdien" met geen, negatieve, neutrale of positieve argumenten. Nogmaals: trek het je niet persoonlijk aan; daar wordt niemand vrolijker van, toch? Ik hoop je voldoende gerustgesteld te hebben. Voorbehoud: ik ben geen jurist. Ik mag dit helaas niet in De Toga bespreken, beste Ecritures, maar jij desgewenst wel… Collegiale groeten van Klaas `Z4␟` V:  10 aug 2018 17:04 (CEST)
Je uit dus een beschuldiging van cyberstalking op een pagina van een collega (die lid is van de AC) en die beschuldiging van cyberstalking is aan alle 75 volgers van jouw GP gericht? Verder geef je dan eerst aan dat de beschuldiging van cyberstalking NIET specifiek aan mij is gericht (hoewel ik - omdat ik met jou poog te communiceren - jouw GP volg); maar beschuldig je me (na een aanpassing van je initiële tekst) van 'hinderlijk volgen', correct? Beschuldig je mij daarbij nu wel of niet specifiek van 'cyberstalking' bij een ArbCom-lid? Ecritures (overleg) 10 aug 2018 17:33 (CEST)
Dat heb ik niet beweerd. Er kunnen onder die 75 nul tot (in extremis) 75 mensen zijn die op stalking lijkende intenties hebben met haar/zijn/hun volggedrag. Of ik dat ook zo voel is vers twee. Mezelf goed genoeg kennende zeg ik nee: ik heb me (off- of online) tot en met nu nog nooit gestalkt gevoeld en de kans dat ooit gaat geschieden schat ik in op nog geen 2%. Ik ben niet paranoïde. Kortom ik heb noch jou noch een van de andere 74 ook maar van iets beschuldigd; niet eens aangevallen, laat staan persoonlijk.  Klaas `Z4␟` V:  10 aug 2018 17:47 (CEST) P.S. dat de oP van een ArbComlid is hier en nu niet echt relevant. P.P.S. lees nog eens de tweede zin van m'n eerste antwoord: nee, niet aan jou persoonlijk. Ik beschuldig jou dus niet, nergens van. Hoe vaak verwacht je nog hetzelfde antwoord op dezelfde vraag?
Dat is een heel nieuw inzicht voor mij op Wikipedia: mensen volgen een GP of OP omdat ze op stalking lijkende intenties hebben. Dat is in mijn ogen een heel erg vreemde opvatting. Verder was jouw opmerking als volgt Dat mijn zaak die nu al ruim een jaar loopt complexer wordt dan-ie al was komt door cyberstalking van bepaalde mensen die iets tegen mij lijken te hebben. Gevolgd door het omineuze Wat dat is: vraag het ze. Met andere woorden, jij refereert hier wel degelijk aan specifieke personen, hoe zou het AC-lid anders die personen die jou cyberstalken kunnen vragen wat cyberstalken is.
Wat betreft jouw tip om naar het juridisch café te gaan: ik zie niet in wat ik daar zou moeten doen. Wat ik weet is dat jij mensen beschuldigt van een strafbaar feit, specifiek 'cyberstalking'. Het doen van dergelijke ongefundeerde ernstige beschuldigingen is zeer kwalijk en wat mij betreft schadelijk voor jouw wiki-collega's waaronder ik. Ik vind persoonlijk dan ook dat jou alleen al voor het doen van dergelijke ongefundeerde beschuldigingen van een strafbaar feit aan het adres van wiki-collega's voor langere tijd het werken hier op wikipedia onmogelijk gemaakt zou moeten worden. Ik ga er momenteel echter geen aanvullende blokkade oid op Regblok voor aanvragen; het huidige verzoek van de overtredingen van je huidige AC-zaak staat. Ik wacht het resultaat daarvan af. Ecritures (overleg) 10 aug 2018 18:22 (CEST)
Ooit was ik zelfs "slachtoffer" van wikistalking zonder dat die collega me volgde en heb toen ook alleen met haar/hem overlegd. Juridisch onderlegde collegae raadplegen is inderdaad onnodig, omdat het artikel mijn vermoeden van 10 aug 2018 17:04 bevestigt: art. 285b2. Vervolging vindt niet plaats dan op klacht van hem tegen wie het misdrijf is begaan. spoedig => blokarchief, want zo schiet het niet echt op Klaas `Z4␟` V:  11 aug 2018 07:45 (CEST)

Sokpopbeschuldiging[bewerken]

verplaatst van Klaas' overlegpagina

Beste KlaasZ4usV, zou je geen ongefundeerde insinuaties van sokpop-gebruik willen doen? Dat komt de sfeer op de encyclopedie niet ten goede. Het hele bericht op de pagina van Romaine heeft al geen betrekking op de inhoud van de encyclopedie: je begint je al weer te begeven op glad ijs. Ook je berichten op de OP's van MichielDMN en Smile4ever zijn reeds overtredingen. Je weet dat - zo lang jij Arbcom-uitspraken tegen je hebt lopen - het jou niet toegestaan is dergelijke berichten op OP's van collega's te plaatsen. Ik zou je willen vragen je weer te gaan richten op het werken in de hoofdnaamruimte zodat je niet weer tegen een blokkade aanloopt. Ecritures (overleg) 9 sep 2018 23:05 (CEST)

Overleggen met collega's is wel toegestaan bij vermoedens van probleemoplossing(en). Bij de laatste tee "beschuldigingen" van jou is dat het geval. Aangezien het probleem in de kroeg (WP-naamruimte) is aangekaart mocht ik daar niet reageren. Als ik geen ruggespraak meer mag houden met deskundige collegae (ik ben zelf op andere disciplines van ICT zeer kundig en ervaren) houdt het een beetje op. Tot nog toe heb ik helemaal niemand ergens van beschuldigd. De eerste link was gewoon een gesloten vraag waar hij niet, met 'ja' of 'nee' op kan antwoorden.

In deze directe communicatielijnen "kwaad" te zien en na zo'n "argument" met een blokkade te dreigen valt onder je eigen verantwoordelijkheid en strookt niet geheel met van goede wil uitgaan. Dat zou je als moderator beter moeten weten en wil je je daar alsjeblieft meer aan houden dan ik? Daarom verder op je eigen OP, want ik wil het bericht van 9 september dat hier heel weinig mee te maken heeft, archiveren. Klaas `Z4␟` V:  10 sep 2018 07:42 (CEST)

Ook op mijn OP mag je over dit soort zaken geen berichten plaatsen. Dat vormt dus al een derde overtreding. Hierna kan bij eenzelfde overtreding weer een blokkade vormen. Ecritures (overleg) 10 sep 2018 08:08 (CEST)

Waarschuwing overtreding Arbcom-maatregel[bewerken]

verplaatst uit m'n OP 22-11-2018

Beste KlaasZ4usV, de tegen jou opgelegde maatregel door de ArbCom stelt heel duidelijk: Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om (...) deel te nemen aan discussies op overlegpagina's die niet direct op de inhoud van de encyclopedie van toepassing zijn. Met deze bewerking op de overlegpagina van Ciell overtreed jij op opzichtige en overduidelijke wijze de door de Arbcom opgelegde maatregel. Dit vormt voldoende reden om je direct (wederom) een blokkade op te kunnen leggen. Ik wil je - door het bij deze waarschuwing te houden - nog 1 kans geven om op een constructieve wijze bij te gaan dragen aan de encyclopedie. Als je persisteert in dit niet-constructieve en oncollegiale gedrag waarmee je de Arbcom-maatregel overtreedt, dan zie ik geen reden om je op dat moment niet direct (en zonder waarschuwing) een blokkade op te leggen. Ecritures (overleg) 22 nov 2018 10:09 (CET)

De uitspraak betreft (overleg)pagina's in de Wikipedia-naamruimte. Collegiale toetsing valt hier m.i. niet onder. Je hebt hier kennelijk een andere mening over. Dat mag. Als je doel is mij nog meer monddood te maken dan ik door die uitspraak al ben, sla je een negatieve weg in waar volgens mij weinigen mee gebaat zijn.
Desondanks: collegiale groeten, Klaas `Z4␟` V:  22 nov 2018 14:41 (CET) P.S. Indien je 't oneens bent met die mening kan je ook daar reageren, toch?
Ecritures heeft gelijk in deze. Waar jij op wijst is de eerste maatregel. Waar Ecritures op wijst is de tweede maatregel. Zie hier: Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade_KlaasZ4usV_III#Veranderingen_in_de_uitspraak. The Banner Overleg 22 nov 2018 16:11 (CET)
2019

Overleg op OP's[bewerken]

Beste Klaas, houd je er rekening mee dat je met je ArbCom-uitspraak alleen INHOUDELIJK mag reageren op Overlegpagina's? (Het is KlaasZ4usV voortaan niet toegestaan om:(...)deel te nemen aan discussies op overlegpagina's die niet direct op de inhoud van de encyclopedie van toepassing zijn. Daar lijken me dit (met de haast gebruikelijke insinuaties richting moderatoren) en dit helemaal geen goed voorbeeld van. Integendeel. De bewerkingen die jij m.i. hebt gedaan onder het kopje OBA op de OP van RonaldB mogen in theorie direct leiden tot een blokkade op basis van de AC-uitspraak. Ik laat het even hierbij; ik hoop dat je je focus op de inhoud van wikipedia weer terugvindt. Ecritures (overleg) 11 jan 2019 22:57 (CET)