Gebruiker:Layka100

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dqfn13 heeft mij besmet met het Wiki-virus. Alleen, daar waar Dqfn13actief is op Wikipedia als moderator en auteur, ben ik meer bezig met het organiseren van events en motiveren van mensen om actief te gaan deelnemen als Wikipediaan.

Ik beweeg me graag op het vlak tussen de academische wereld en het grotere publiek. Wikipedia is dan voor mij ook een middel om de wetenschappelijke consensus te verduidelijken en verspreiden naar het grotere en algemenere publiek, maar ook een manier om academici bewust te maken van de rol van hun en andere onderzoeken in de maatschappij. Ook ben ik erg betrokken in de museumwereld en hun betrokkenheid tot Wikipedia.

Mijn achtergrond is divers, van verpleegkundige, museologe, archivaris, restauratiekunde, cultureel erfgoed specialist tot wetenschapsgeschiedkundige en wetenschapsfilosofe.

Momenteel doe ik onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van spoedeisende hulp in Nederland. Ik richt me momenteel op de organisatie van de zorg, zoals de kruisverenigingen, triage, technologische inovaties in o.a vervoer en telecommunicatie en verandering en/of verbetering in gegeven zorg ter plaatse. Voor Wikipedia schrijf ik vooral artikelen over vrouwen in de wetenschap. Maar ik maak ook uitstapjes naar geschiedenis van spoedeisende hulp en cultureel erfgoed

Verder ben ik een crazy cat lady en museofiel

Tijdlijnen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Tijdlijn directeuren Teylers Stichting

lijst artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Marijn te Kolsté
  2. Mariam Al-Ijliya
  3. Fatima El-Fihriya
  4. Cornelia Johanna Jacoba Cohen Stuart
  5. Cornelis Johannes Mijnlieff
  6. Cornelia van Arkel
  7. Merrit Moore
  8. Bep Stenger
  9. Abatutu

Betrokken projecten[bewerken | brontekst bewerken]