Gebruiker:Lexw/klad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Graalsbeweging[bewerken | brontekst bewerken]

De Graalsbeweging is een internationale vrije aaneensluiting van mensen die in de zin van de Graalsboodschap “In het Licht der Waarheid” van Abd-ru-shin willen leven en werken. Om ook in Nederland rechtsgeldige handelingen te kunnen uitvoeren is in 1951 de Stichting Graalsbeweging in Nederland opgericht. Het doel van de Stichting is, naar waarheid zoekende mensen de gelegenheid te bieden, de Graalsboodschap “In het Licht der Waarheid" van Abd-ru-shin te leren kennen. De stichting heeft een eigen uitgeverij, die de boeken van Abd-ru-shin vertaalt en uitgeeft. Ook verzorgt deze uitgeverij de uitgave van verwante boeken geschreven door andere auteurs, evenals het houden van lezingen en voordrachten en het aanbieden van een website met achtergrondinformatie


Wat is de Graalsboodschap?[bewerken | brontekst bewerken]

De Graalsboodschap "In het Licht der Waarheid" van Abd-ru-shin geeft het weten van de opbouw van de schepping. In eenvoudige woorden wordt hierin het onderlinge verband van alle dingen verklaard en een alomvattend overzicht van het gebeuren in de schepping gegeven. In de drie delen van de Graalsboodschap wordt diepgaand uitleg gegeven over wat de vrije wil van de mens werkelijk is, wat het verschil is tussen verstand en geestelijk aanvoelen, wat ziel en geest betekenen, welke taken deze hebben en in welke verhouding zij tot elkaar staan. De drie grote scheppingswetten: de wet van de wisselwerking (de wet van oorzaak en gevolg), de wet van de aantrekkingskracht van het gelijkgeaarde en de wet van de geestelijke zwaartekracht worden in hun gehele grootheid en eenvoud uitgelegd. De Boodschap richt zich tot ieder mens persoonlijk zonder acht te slaan op geloofsovertuiging, nationaliteit of ras, omdat hij alleen de verantwoordelijkheid moet dragen voor alles wat hij denkt of doet.


Abd-ru-shin[bewerken | brontekst bewerken]

Oskar Ernst Bernhardt werd op 18 april 1875 in Bischofswerda (Sachsen/Duitsland) geboren. Onder de naam Abd-ru-shin schreef hij in de periode tussen 1923 en 1937 de voordrachten die als Graalsboodschap “In het Licht der Waarheid” zijn gebundeld. In 1938 werd hij door de Nazi’s gevangengenomen en werd hem het verder werken verboden. Hij stierf in 1941 in Kipsdorf. Over zijn doel zei Abd-ru-shin in 1936: “Ik heb mijn Graalsboodschap ... op schrift gesteld, omdat ik haar aan de mensheid wilde brengen. Omdat deze Boodschap het weten over het gehele werken van de schepping omvat, zo volledig als het tot nu toe nog nooit kon worden gegeven, vinden de mensen daarin precies die wegen welke zij moeten gaan om reeds hier op aarde tot innerlijke vrede en daardoor tot blijmoedig werken te komen. (...) Mijn doel is van geestelijke aard! Ik breng evenwel geen nieuwe religie, wil geen nieuwe kerk stichten, evenmin een of andere sekte, maar ik geef in alle eenvoud een helder beeld van het zelfstandige werken van de schepping, dat de Wil van God draagt, waardoor de mens tot een duidelijk inzicht kan komen, welke wegen voor hem de juiste zijn.”


Uit de Graalsboodschap[bewerken | brontekst bewerken]

“….Leert in de schepping uw weg vinden, daarmee weet u ook het doel van uw bestaan.

U aardemensen bent in deze schepping om gelukzaligheid te vinden! In de taal, die God door het leven zelf tot u spreekt! En deze taal te begrijpen, haar te leren, Gods wil daarin aan te voelen, dat is uw doel op uw weg door de schepping. In de schepping zelf, waartoe u behoort, is de verklaring te vinden van de zin van uw bestaan, en tegelijkertijd ook herkenning van uw doel! Op andere wijze kunt u deze beide nooit vinden. Dat vereist van u, dat u in overeenstemming met de schepping leeft. In overeenstemming ermee leven, of haar beleven kunt u echter pas dan, wanneer u haar werkelijk kent. Ik sla voor u met mijn Boodschap thans het boek van de schepping open! De Boodschap toont u duidelijk de taal van God in de schepping, die u moet leren begrijpen, opdat u zich haar geheel eigen kunt maken.”

Abd-ru-shin Uit de voordracht “De taal des Heren” (deel I)


Het gebouw van de Graalsbeweging in Hilversum[bewerken | brontekst bewerken]

De Graalsbeweging in Nederland is gevestigd aan de Bergweg 14a te Hilversum. Het gebouw is in 1951 gebouwd, later uitgebreid en voorjaar 2007 binnen geheel vernieuwd.

In dit gebouw worden wekelijks wijdingsuren gehouden in de zin van de Graalsboodschap. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een voordracht uit de Graalsboodschap gelezen en inaansluiting daarop een gebed uitgesproken. Het geheel wordt omlijst door muziek. Dewijdingsuren staan in beginsel open voor alle mensen die zich ernstig in de Graalsboodschap verdiepen.

Over de betekenis van deze wijdingsuren zei Abd-ru-shin het volgende: “Benut vóór alles de gemeenschappelijke bijeenkomsten als uren van wijdingsvolle Godsverering. Maar brengt godsdienst tot uiting bij alles wat u in uw bestaan doet, in het leven zelf ....! Maakt alles wat u denkt en doet, tot een dienen van God! Dan zal dit u die vrede brengen, waarnaar u zozeer verlangt.” Naast de ruimte voor wijdingsuren, die alleen voor dit doel wordt gebruikt, bevindt zich in het gebouw aan de Bergweg een kantoorruimte voor de Stichting Graalsbeweging in Nederland en de uitgeverij van deze stichting. [[Bestand:]]

Contact[bewerken | brontekst bewerken]

De Stichting Graalsbeweging in Nederland en deUitgeverij van deze stichting zijn gevestigd aan de Bergweg 14a, 1217 SC te Hilversum. Voor meer informatie over de Graalsboodschap of de Graalsbeweging kunt u onze internet site bezoeken of contact opnemen met: Graalsbeweging in Nederland: Tel. 035 6237031 / 06 52057646 Uitgeverij van de Stichting Graalsbeweging in Nederland: Tel. 035 6237031/ 06 44388441 Email: info@graalsbeweging.nl Website: [1]