Gebruiker:Lokaas12/Kladblok64

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Routebeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De B40 begint in het westen van het Frankfurter stadsdeel Grieshiem in het verlengde van de Mainzer Landstraße. De weg loopt in westelijke richting door het westen van Frankfurt en kruist de rivier de Main en kent in Aansluiting Kelsterbach-Ost de B43 en kruisgt de rivier de Main, en kent in Aansluiting Frankfurt-Sindlingen de aansluiting van de L3016. De B40 sluit in Aansluiting Kriftel aan op de A66.

Vervanging

Tuust Aansluiting Kriftel en afrit Hofheim am Taunus is de B40 vervangen door de A66.

Voortzetting

De weg begint weer bij afrit Hofheim am Taunus A66 en loopt samen met de B519 in zuidelijke richting door de deelgemeente Weilbach van Flörsheim an Main waar de B519 in zuidoostelijke richting afbuigt. De B0 loopt vanaf hier naar het zuidwesten en kruist de A3 en komt door de deelgemeente Wicker van Flörsheim am Main en sluit via de rondweg van Hochheim am Main bij Aansluiting Hochheim-Nord aan op de A671.

Vervanging

Tussen Aansluiting Hochheim-Nord en afrit Hochheim-Süd is de B40 vervangen door de A671.

Voortzetting

Vanaf afrit Hochheim-Süd A671 loopt de B40 door de stad Wiesbaden waar ze de staddelen Mainz-Kostheim en Mainz-Kastel passeert, de B43 kruist en waar de B455 aansluit. De B40 kruist de rivier de Rijn en de deelstgrens met Rijnlanf-Palts

Rijnland-Palts

De B40 komt in de stad Mainz waar ze door het centrum loopt de weg loopt naaf een kruisting in het oosten van de stad naar het zuiden afbuigt en verder loopt tot afrit Mainz-Marienborn waar de B40 overgaat in de A63.

Vervanging

Tussen afrit Mainz Marienborn en de afrit Rohrbach is de B40 vervangen door de A63 en de A6,de A6 ruist de deelstaatgrens met Saarland.

Saarland

Tussen afrit Rohrbach en het oorspronkelijke einde in de stad Saarbrücken is de B40 vsnwege haar parallelle verloop met de A6 afgewaardeerd naar L119.