Gebruiker:Marein organizing/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op de gebruikerspagina van Marein Organizing.

Marein Organizing is de bedrijfsnaam van professional organizer Ingrid Tielemans en opgericht in 2007. Zij werkt als ZZP-er en houdt zich bezig met het aanbrengen van structuur bij particulieren en bedrijven. Verder geeft het zusterbedrijf Marein Trainingen ook workshops en trainingen.

Het beroep professional organizer is ontstaan in Amerika. Sinds een aantal jaren werken er ook professional organizers in Nederland. In Nederland zijn veel organizers aangesloten bij de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers.


Een professional organizer voor particulieren helpt mensen onder andere bij het structuren van hun huishouden, het overzichtelijk maken van hun financien en het creeren van een archief/administratie. De vraag is bij iedere client verschillend. Dit houdt in dat ook de werkzaamheden en de werkwijze per client en per professional organizer verschillend is.

Een professional organizer voor bedrijven helpt onder andere bij het signaleren van knelpunten in de organisatie, time-management, werkplekorganisatie en begeleiding van medewerkers. Ook bij de werkzaamheden voor bedrijven worden de werkzaamheden afgestemd op de vraag.


In de komende tijd zal Marein Organizing zich meer bezighouden met onderzoek naar verzameldrang ofwel hoarding. Dit is een verschijnsel dat ook in Nederland steeds meer voorkomt. In de nieuwe DSM-V wordt verzameldrang opgenomen als een aparte stoornis. Ook in de media wordt steeds meer aandacht besteed aan dit verschijnsel.