Gebruiker:PAvdK

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.

P.A. van der Knaap (overleg) (Navigatie)
Barn star free zone.png

Het is zaterdag 3 december 2022, 15:18

moi[bewerken | brontekst bewerken]

Lezer, gegroet!

Sind eind 2006 ben ik min of meer actief geweest op Wikipedia. Het eerste door mij aangemaakte artikeltje begin 2007 ging over Csikvánd, de geboorteplaats van Ágota Kristóf. Zij was de schrijfster van onder andere de Tweelingentrilogie.[1] Daarna deed ik wat biologie-artikelen, Hongaarse wijndruiven, ordinatie, levenscyclus, wat Bommeldingen en allerlei ander spul.

Mijn hobby's, interesses en bevliegingen zijn onder andere:
 • Natuur

 • Cultuur

 • Wikipedia
  • Zo nu en dan doe ik er een tijdje niets aan, of niets zinvols, en lees ik andermans bijdragen.
  • Soms zie ik van anderen nieuw aangemaakte of gewijzigde artikelen waar ik niet van af kan blijven.
  • Ik verander dan wel eens een t, d, dt, ei, ij of zo (dat ondanks dat ik van mening ben dat spelling het minst interessante aspect van een taal is - de spelling van het Hongaars vind ik daarom dan ook voorbeeldig op een enkele uitzondering na).
  • Soms verplaats ik een alinea, een zin of een zinsdeel.
  • Waar mogelijk probeer ik de informatieontsluiting in WP te verbeteren onder andere door het aanbrengen van links en (navigatie)sjablonen en door toevoegen van categorieën, ook bij doorverwijzingen in verband met de opzoekmogelijkheden.
  • Als bijvangst leer ik er ondertussen wat bij.
  • Artikelen waarover ik me in het verleden druk heb gemaakt, laat ik meestal een poosje rusten in de hoop er later met meer afstand naar te kunnen kijken. Ik hoop dan niet te veel te schrikken.

Als meest recente bevlieging heb ik twee hobby's gecombineerd: ordinatie (CA, DCA en PCA) heb ik toegepast bij de analyse van gegevens (groepjes trefwoorden die ik gehaald heb uit tekstfragmenten van alle bladzijden) van de Tweelingentrilogie.[1] Dit "eigen onderzoek" heeft verder niets met WP te maken, maar ik vind het erg leuk en verassend. Het "nut" daarvan kan ik misschien ooit achteraf nog wel eens bedenken.

 

 WP wijzigingen van artikelen 
50 recente wijzigingen
Lijst met afkortingen:
D
Wikidatabewerking
r
Mogelijk schadelijk, beoordeling nodig
N
Nieuwe pagina
k
Kleine bewerking
b
Botbewerking
(±123)
Verschil in aantal bytes
Tijdelijk gevolgde pagina

3 dec 2022

 WP nieuwe artikelen 
de 50 nieuwste artikelen
 moi  (hier niet kijken)
 ja doei!
 
 
 cső!
 szia!