Gebruiker:RichardPil

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal
This user is able to contribute with an advanced level of English
Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français
Hic usor simplici latinitate contribuere potest
Deze gebruiker is rechtshandig
Deze gebruiker is een man
16 Deze gebruiker is 30 jaar en 179 dagen oud
Deze gebruiker is ex-scout en vindt dat jammer
Deze gebruiker rookt niet
Deze gebruiker loopt hard
Deze gebruiker woont in Europa
Deze gebruiker woont op de Aarde
Deze gebruiker is een schorpioen_(sterrenbeeld)
Deze gebruiker woont in Zoetermeer
feitjes, Over mij :D

Allereerst welkom op mijn gebruikers pagina. ik ben een jongen van 16 jaar, geboren op 29 oktober 1993 te Zoetermeer. Ik woon momenteel ook in Zoetermeer. Op dit moment zit ik in de vijfde van het Gymnasium op het Erasmuscollege te Zoetermeer, de vierde heb ik net afgerond. Ik help mijn vader vaak met de boekhouding en in de vakanties werk ik vaak voor de Algemene Rekenkamer bij Financieel Economische Zaken (FEZ). Dit werk doe ik nu al twee jaar en ik vind het erg leuk, het is flexibel en veelzijdig, het heeft veel doorgroeimogelijkheden en bekendheid.


Sport

toen ik ongeeer vijf was begon ik met skaten, dit heb ik altijd gewoon recreatief gedaan tot 2005, toen ben ik overgestapt op het ijs en heb ik mijn schaatsen tevoorschijn gehaald (voordat ik besloot te gaan schaatsen, zat ik al op wielrennen bij 'Toervereniging Zoetermeer 77'). Eerst heb ik een jaar recreatief geschaats om te oefenen en daarna ben ik wedstrijden gaan rijden op de Uithof (Maar ik heb ook al in Thialf(Hereveen), Enschede, Nijmegen enz. gereden). Mijn tijden kun je zien op de Saralijst van de Knsb. Ze hadden beter gekund, maar ik heb nogal veel last ondervonden aan blessures en ziektes. Momenteel wielren en hardloop ik weer, vanwege het zomerseizoen. Ook ga ik het hele jaar door met de sportschool


Kunst

ik ben naast een schaatsliefhebber, ook een echte kunstliefhebber. Ik hou echt van alles wat kunst is. Ik heb niet echt favoriete kunstenaars en favoriete stroming. Ik weet alleen wie ik erg goed vind, maar dat veranderd van tijd tot tijd. Op dit moment ben ik bijv. erg fan van designer Maarten Baas en ook de schilder Keith haring vind ik fantastisch. Behalve de moderne kunst hou ik ook van de klassiekere stromingen. Dus om een lang verhaal heel kort te maken ik ben eigenlijk over gek op. Overal? nee, toch niet. Zo hou ik bijvoorbeeld niet van kunst waar geen verhaal achter zit, of waar niet veel tijd aan is besteed. Dat vind ik gewoon een snelle manier van geldverdienen. Op dit moment werk ik op de Algemene Rekenkamer en dat zorgt ervoor dat ik over de lange voorhout heen moet lopen, waar op dit moment een prachtige collectie van de pulchri gallery staat. Als je dus in de buurt van het binnenhof bent is dat zeker een kijkje waard.


Scholing

Zoals al eerder gemeld zit ik momenteel in de vijfde van het gymnasium. Daarvoor heb ik eerst twee jaar Masterclas gedaan, een speciaal soort onderwijs voor bovengemiddelde. Vanuit de masterclas stroomde je automatisch verder in het gynmasium. Voordat ik op de middelbare kwam heb ik op drie andere scholen gezeten. De laatste daarvan was de montesorrischool Passe Partout te Zoetermeer. Op dit moment heb ik een dubbelprofiel met een plusvak en een extra taaloptie. ik heb een dubbelprofiel van Cultuur&Maatschappij en Economie&Maatschappij. Hiermee heb ik meteen twee van mijn grootste interesses; Economie en Kunst (Ik heb namelijk kunstgeschiedenis en Tekenen Bij C&M). Ook vind ik de maatschappij erg interessant, ik vind het leuk om te weten wat er Nederland speelt. Maar ik vind ik het leuk om te zien dat alles met elkaar in verbinding, hoe we nu leven, heeft ook te maken met wat er vroeger gebeurd is.