Gebruiker:Rodejong/Lijst met wijzigingsvoorstellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Klik hiernaast voor naar onder



Naar onder
inhoud (toc)
Overleg Nieuwsbrieven
div-sp-tn-wd
Archief
2023 & 2024
Zandbak IRC E-mail Bijdragen Markeerlogboek

Rodejong mag binnen een tijdsbestek van 336 uur (twee weken) niet meer dan een vooraf vastgesteld aantal artikelen in de hoofdnaamruimte bewerken, te beginnen met acht artikelen. Vanaf 26 mei 2018: twee-en-dertig artikelen in 336 uur
Voor een verzoek tot verdubbelen of halveren van het aantal bewerkbare artikelen wordt de volgende procedure - 2.1 t/m 2.3 - gevolgd:

Het verzoek wordt ingediend op de verzoekpagina voor moderatoren voor overige verzoeken, met een onderbouwing en een verwijzing naar deze uitspraak. Alleen stemgerechtigde gebruikers mogen een dergelijk verzoek indienen.

De behandelende moderator neemt op basis van dit verzoek binnen twee weken een beslissing: verdubbelen, halveren (of handhaven) van het aantal door Rodejong bewerkbare artikelen. De moderator baseert zijn beslissing op zijn oordeel over de wijze waarop Rodejong met terugkoppeling op de door hem bewerkte lemmata is omgegaan. Bij het uitblijven van een beslissing na twee weken blijft het aantal artikelen gehandhaafd.

Een verzoek om te verdubbelen of te halveren dat korter dan 1 maand na het moment van de laatste wijziging in het vastgestelde aantal lemmata wordt ingediend, wordt niet in behandeling genomen.

De maatregel wordt ingetrokken als het maximum van 128 bewerkbare artikelen is bereikt.


De Commissie meent dat ook kleine bewerkingen, bijvoorbeeld via Hotcat.js, meetellen als bewerkte pagina. De Commissie is van mening dat Rodejong niet verplicht is om deze bewerkingen te doen, ook al is het in het kader van het gehele project wenselijk dat deze bewerkingen gedaan worden.


[De Arbitrage Comissie beziet] alle pagina's die zijn ondergebracht in de hoofdnaamruimte als vallend onder het begrip artikel, met uitzondering van een redirect.


Aan de Arbitragecommissie is de vraag voorgelegd of het Rodejong toegestaan is om de relevante aan hem opgelegde beperkingen door middel van een openbare voorstellenpagina te omzeilen. De Arbitragecommissie heeft deze vraag bekeken in het licht van de historie en de achtergrond van de uitspraak van 3 januari 2012.

Volgens de genoemde uitspraak mag Rodejong in een bepaalde periode slechts een beperkt aantal artikelen bewerken. Het doel was Rodejong te helpen meer aandacht aan zijn bewerkingen te wijden zodat hij minder fouten maakt en het voor controleurs mogelijk te houden de bewerkingen bij te benen. Deze uitspraak heeft uitsluitend betrekking op de hoofdnaamruimte en is niet van toepassing op wat Rodejong in andere naamruimtes doet. Wijzigingen voorstellen aan de gemeenschap werd door de uitspraak niet verboden. De Arbitragecommissie vertrouwt erop dat individuele gebruikers zelf afwegen of de voorgestelde wijzigingen correct zijn.

Ook acht de Arbitragecommissie het niet in strijd met de uitspraak van 3 januari 2012 wanneer Rodejong andere gebruikers benadert met het verzoek in zijn plaats bepaalde bewerkingen te doen. Wel ziet de commissie met het oog op de transparantie liever dat dergelijke verzoeken op een bekende, goed vindbare pagina staan, zodat ze zoveel mogelijk gebruikers bereiken. De commissie raadt Rodejong af via externe websites dit soort verzoeken aan anderen voor te leggen.

Door het limiet van te bewerken artikelen, ben ik genoodzaakt de onderstaande voorstellen aan een ander over te laten, die dit op eigen verantwoording doet. Controleer het dus voor je het overneemt. Zie voor meer informatie, de Arbitragezaak hierboven (klik op uitklappen)
  • Dit is een soort van overlegpagina waar iedereen een voorstel kan afwerken met een {{done}} en {{notdone}} plaatsen eventueel voorzien van commentaar. Ik zal het betreffende voorstel dan op de bijgaande "Overlegpagina" archiveren.
{| class="wikitable"
|-
!width="50%"|'''''Huidige Versie'''''
!width="50%"|'''''Voorstel'''''
|-
|valign="top"|Huidige tekst
|valign="top"|Gewenste tekst
|}

Nieuwe voorstellen[bewerken | brontekst bewerken]