Gebruiker:Ronn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


RONN op de Wisent van opa Wladimir (2015)

Welkom

Welkom op mijn gebruikerspagina.

In november 2004 deed ik mijn eerste bewerking op Wikipedia.[1] Later ben ik ook artikelen gaan schrijven, gewoon omdat er onderwerpen ontbraken. Inmiddels heb ik 3445 artikelen geschreven,[2] in het Nederlands, Fries, Luxemburgs, Engels en Duits, en ruim 115.000 bewerkingen gedaan. Dat schrijven doe ik het liefst over kunst en geschiedenis, vooral over beeldhouwers en beeldhouwkunst uit de Benelux. Hieronder kun je een selectie van door mij gestarte artikelen vinden.

Mijn eigen minischrijfprojecten zijn Glas in lood (2015-2016) en Rétrospective (2023). Incidenteel werk ik mee aan Wikiprojecten, zoals dat rond 550 jaar Staten-Generaal (2014), opgezet met Effeietsanders, Gendergap en LHBTI+. Ik doe mijn best de encyclopedie aan te kleden met afbeeldingen en eigen foto's, ik heb daarvoor de IllustratieUil 2015 uitgereikt gekregen. Ik gebruik mijn ervaring graag om (nieuwe) gebruikers op weg te helpen, persoonlijk of via schrijfworkshops i.s.m. Wikimedia Nederland.

RONN


Belgische beeldhouwers

Nederlandse beeldhouwers

Luxemburgse beeldhouwers

Beeldhouwwerken in de Benelux

Kunst in de Benelux (algemeen)


WaarderingDe tekst op deze pagina, subpagina's en bijbehorende overlegpagina's valt uitdrukkelijk niet onder de GNU FDL. Het is niet toegestaan (delen van) betreffende teksten te kopiëren zonder mijn uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.