Gebruiker:Ruud Buitelaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-5 This user is able to contribute with a professional level of English.
es-4 Este usuario habla español en un nivel cercano al nativo.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.
pt-2 Este usuário pode contribuir com um nível intermediário de português.

Ik ben geboren in Middelburg in 1957 en opgegroeid in Samoreau, in het Bezuidenhout in Den Haag, in Warendorf, Bramsche en Dongen. In Amsterdam studeerde ik ontwikkelingsekonomie aan de Vrije Universiteit, met een stage in Chihuahua. In 1983 ben ik getrouwd met mijn Mexicaanse vrouw Martha. Via het assistent-deskundigenprogramma van DGIS-MinBuza ben ik in 1986 voor UNIDO gaan werken op het UNDP-kantoor in Montevideo. In 1988 werd ik overgeplaatst naar de Economische Commissie voor Latijns-Amerika en de Caraïben (CEPAL)[1] in Santiago. Voor dezelfde organisatie heb ik ook gewerkt in Mexico-Stad en Port of Spain. Na 30 jaar dienst bij de VN ben ik met pensioen gegaan en heb me gevestigd in Mexico-stad.

Publicaties[bewerken | bron bewerken]

Als je in de bibliotheek van de CEPAL[2] zoekt op "Rudolf Buitelaar" dan vind je 212 titels. Daar zit veel dubbeltelling tussen. Een geselecteerde lijst van mijn publicaties staat op mijn LinkedIn profiel. Het gaat vaak om heel specifieke thema´s binnen de overkoepelende titel van economische ontwikkeling van Latijns Amerika.

Interesses[bewerken | bron bewerken]

Reizen en reisverhalen, geschiedenis en cultuur van onder andere Mexico, Nederland en van plaatsen die ik bezoek, genealogie (mijn eigen), cultuur in het algemeen (muziek, literatuur, film, beeldende kunst, theater).

Huidige bezigheden[bewerken | bron bewerken]

Momenteel ben ik voorzitter van de Nederlandse Vereniging in Mexico, een gezelligheidsvereniging. Tevens zit ik in het bestuur van de Nederlandse taal- en cultuurschool De Sprinkhaan in Mexico-stad.

Mijn Wiki-projecten[bewerken | bron bewerken]

1) Ik heb met veel hulp mijn eerste pagina gemaakt: Lina Coen. Daaraan gerelateerd had ik de bestaande pagina over Jacques van Lier substantieel bewerkt en uitgebreid. Daar zit natuurlijk een verhaal achter: ik heb een familieband met deze twee personen. Ik zal aan deze twee pagina´s blijven poetsen, vooral om koppelingen aan te brengen, want ik denk dat er via Wikipedia nog veel meer over te ontdekken en te vertellen valt. Bijvoorbeeld: Het Hollandse Trio.

2) Ik hoop me in Wikipedia vooral te gaan richten op de relaties tussen de nederlandstalige en spaanstalige cultuurgebieden, met nadruk op Mexico, middels bijdrages op de Nederlandse en Spaanse sites. Voorbeelden: María de Lourdes, Frans Stoppelman en Giovanni Korporaal. Zo doende merkte ik dat veel artikelen over Mexico tamelijk verouderd zijn en dat er nieuwe artikelen nodig zijn. Voorbeeld: ik heb een artikel gemaakt over Morena (politieke partij).

3) Als geboren Zeeuw voel ik me geroepen eea bij te dragen over Zeeland en Zeeuwen. Eerste voorbeeld: Han van den Broeke. Andere voorbeelden: Jan van Kamer en Christelijke Brassband Middelburg.

4) Familie en kennissen is een natuurlijke bron van inspiratie, en dat geldt ook voor de onder 1, 2 en 3 hierboven genoemde thema´s. Ik heb een pagina gemaakt over Dick Buitelaar. Daaraan gerelateerd heb ik de pagina´s vertaald over de Internationale Militaire Sportraad en de Militaire Wereldkampioenschappen Voetbal