Gebruiker:SIryn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wikimania 2016 Hackathon
Hier luister ik -in het midden- naar uitleg over Wikidata op de hack-a-thon van Wikimania 2016. Foto van Niccolò Caranti.

Ik ben Michelle van Lanschot, afkomstig uit het pittoreske Beek in Zuid-Limburg maar intussen wonend en werkend in Rotterdam. In 2014 nam ik deel aan de Wikipedia schrijfmiddag in de bibliotheek van Artis en maakte mijn eerste vertaling van het Engelse artikel over Nederlands weekdierkundige Mattheus Marinus Schepman. Sindsdien gaat mijn interesse vooral uit naar beeldende kunst en kunstenaars uit alle delen van de kunstgeschiedenis. Ik ben opgeleid tot kunsthistoricus en cultuurwetenschapper en op dit moment houd ik me vooral bezig met de praktische kanten van het auteursrecht, voor zowel culturele instellingen als makers. Op Wikidata mag ik graag omschrijvingen van kunstwerken aanvullen.

Betaalde Wiki-opdrachten[bewerken | brontekst bewerken]

Edits die ik maak onder werktijd doe ik onder de account MichellevanLanschot.

Wikipedian in Residence voor Erfgoed Gelderland, 2017[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf januari 2017 ben ik als Wikipedian in Residence aangesteld bij Erfgoed Gelderland. Doel van het project is enerzijds het trainen van zeven Gelderse erfgoedinstellingen (archieven en musea) in het duurzaam toegankelijk maken van hun materiaal via de verschillende Wiki-projecten. Anderzijds is het project een pilot om te onderzoeken of en hoe kleine erfgoedinstellingen met beperkte middelen zelfstandig aan de slag kunnen. Op de projectpagina doe ik verslag van de activiteiten in het kader van dit project. Het uitgebreide projectplan staat op de website van Erfgoed Gelderland.

Copyclear; claiming back the public domain[bewerken | brontekst bewerken]

Voor Copyclear werk ik samen met Hanno Lans aan een tool om het makkelijker te maken voor culturele instellingen de auteursrechtelijke status van werk in hun collectie te bepalen. We maken hiervoor o.a. gebruik van een koppeling met Wikidata. De ontwikkeling van de proof of concept van deze tool wordt ondersteund door het SIDN fonds en het Stimuleringsfonds voor de Culturele industrie. Meer informatie over het project is terug te vinden op de website van Copyclear.

To do list[bewerken | brontekst bewerken]