Gebruiker:Sidebart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik ben Sidebart, van beroep (muziek)producer, studiotechnicus, sound designer, gitaardocent en muziekant (gitaar, viool, synth, en digitale-instrumenetn). Mijn pseudoniem komt uit de tijd dat ik grote wilde bakkebaarden had.

Ik houd me hier op Wikipedia voornamelijk bezig met onderwerpen die met muziek, geluid & opnametechniek, evangelisch christendom en aanverwante muziek te maken hebben.

Ik heb tot nu toe veel onzin en onjuistheden over geluidstechniek en instrumenten gevonden. Dit probeer ik allemaal te verbeteren. Ook start ik zo nu en dan een onderwerp waarvan ik vindt dat het op Wikipedia thuis hoort

Sidebart 21 apr 2010 16:59 (CEST)

Artikelen door mij gestart[bewerken]

Sidebart (overleg) 6 okt 2011 13:23 (CEST)

Artikelen waaraan ik een significante bijdrage heb geleverd[bewerken]

Artikelen die wat mij betreft nog op Wikipedia moeten komen[bewerken]

Ergernissen die ik aanpak[bewerken]

In menig artikel vond ik het woord "distortie". Geen gitarist of muzikant zal dit woord ooit gebruiken. De gebruikelijke woorden zijn: Overdrive, distortion, oversturing en vervorming. Ook heeft een gitaar in het Nederlands geen nek (en neck) maar een hals en is rosewood palissander en geen rozenhout. Verder is een tremolo een effect dat hard en zacht laat wisselen en een vibrato een gitaaronderdeel of effect om de toonhoogte mee te beinvloeden. Dit soort dingen pas ik graag aan.

Ook is meervoud van "microfoon" "microfoons". Dus niet microfonen zoals ik eerder wel op Wikipedia tegen kwam. Sidebart (overleg) 1 feb 2014 19:56 (CET)