Gebruiker:Straatspoor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik ben nog niet zo lang op internet, en nog korter op Wikipedia. Maar de Vlaamse Kusttram, daar ben ik al véél langer mee bezig. Toen ik zag dat niet alles over de Kusttram juist/actueel was op Wikipedia, voelde ik mij geroepen om daar wat aan te doen. Ik heb daar o.a. veel boeken📘 voor ter beschikking. Mijn eerste interesse-gebied is railvervoer🚂, vooral trams🚊, vroeger en nu, wereldwijd, en ook wel bijzondere spoorwegen, zoals smalspoor. Maar ik heb ook boeken over bussen🚌. Het 2e gebied is klassieke🎹muziek; vooral komische opera/operette, en mijn favoriete componist is Jacques Offenbach, gevolgd door Franz Lehár. Dat houd nìèt in dat ik álles geweldig vind of niet van andere muziek houd. Zo staat qua Nederlandstalige muziek "Pastorale" in de originele versie op de eerste plaats bij mij. Daarbuiten weet ik ook wel 'wat' van historie in het algemeen, ook omdat ik cartofiel🗺️ ben, maar ik bewerk ook wel totáál andere onderwerpen; gewoon wat er op mijn pad komt. Als ik er geen boek over heb kan ik altijd nog proberen op te zoeken op internet. En ik schrijf ook nieuwe artikelen over verschillende onderwerpen. In plaats van [bron?]⛲ te zetten zòek ik liever een bron. Ik zal niet beweren dat ik alles ken of weet van een onderwerp of in algemene zin. Ik noem mezelf dan ook geen Kusttram-expert of specialist, maar houd het bescheiden met Kusttram-kenner. Ik ben niet van plan een artikel voor verwijdering te nomineren; ik vind het beter een artikel te répareren.

⚠️Ik doe mijn best om correct te schrijven, èn het later (meermaals) te controleren. Dòch niémànd ist pùrfèct ! En de techniek óók niet. Mei¥ máqù nójd ch1 vautùnsch !! Ik gebruik alleen tablet 💊 , en dat gaat gmaklik fout.(!) Ik ben niet zo van de absolute uitpraken/standpunten, en houd graag een slag om de arm.

⚠️⚠️Attentie: Ik zie mijzelf als een redelijk mens. Met mij valt te praten, zolàng je redelijk/vriendelijk blijft. Ik ben in principe altijd en overal (te) tolerant en ik tracht zoveel mogelijk rekening te houden met anderen. Omdat ik dat prettig vind voor die anderen. (doch ik ben geen pleaser) Máár ieder mens heeft zijn grens. Héél af en toe kan ik die tolerantie even niet opbrengen; ik mag óók wel eens aan & om mezelf denken. Ik ben het ook wel eens beu om altijd maar aardig te zijn. Als je mij zonder ∆waarschuwing en/of onterecht aanvalt of zwaar overdreven kritiek over mij uitstort, dan zal ik mij "gepast" verdedigen, of diegene voor altijd negeren, omdat ik mij niet wil verlagen naar dat niveau. ### Later ben ik ook andere onderwerpen gaan plaatsen of corrigeren of actualiseren. In mijn bewerkingsgeschiedenis is wel te zien waar ik veel van af weet. Vaak heb ik daar ook boeken van.