Gebruiker:Stretsh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Op Nieuw jaars dag van 1974 werd de wereld gezegend met de toevoeging van Rehuël Daniël Fernando Lobato de Mesquita aan haar populatie. Ik ben geboren in Paramaribo, Suriname uit een Saramaccaanse moeder en chinees-joods-inheems-blanke vader.

Mijn vader was leerkracht en hij hield van de “ver van de stads drukte” toewijzingen. Op mijn tweede verhuisden wij naar Drietabbetje (een eilandengroep in de Tapanahonyrivier in het zuid-oosten van Suriname). Twee jaar later verhuisden wij naar Moengo, waar wij zeven jaar woonden. Dan deden wij 2 jaar op Latour, 1 jaar in Long May, Nickerie, 1 jaar in Nieuw Nickerie, dan een paar jaar op Zorg en Hoop, om uiteindelijk weer in het huis van mijn grootouders op Latour te belanden.

Alsof deze verhuizingen niet genoeg waren, heb ik voor mezelf ook wat “tours” meegemaakt in mijn volwassen leven. Ik heb bijna 2 jaar mogen wonen in de San Fransisco Bay Area (SF, Oakland en Richmond), een paar maanden in Frans Guyana en 2 jaar in Guyana, van waaruit ik heb mogen reizen naar Trinidad, Barbados, St. Maarten, Jamaica, St. Vincent, Anguilla en Nederland.

Het belangrijkste dat ik heb kunnen halen uit al dit reizen en verhuizen is dat ik verschillende culturen, zowel nationaal als internationaal, heb mogen ervaren. Komend uit een gezin van 2 achtergronden, met de toevoeging van mijn culturele ervaringen, heb ik geleerd begrip en respect te hebben voor verschillen in cultuur en gewoonten. Je krijgt een totaal andere kijk op zaken en veel meer waardering voor hetgeen je op dit moment in het leven hebt, kan en mag!

Vanaf augustus 2010 ben ik werkzaam bij De Nationale Assemblée op de Informatie en Voorlichtingsdienst.